Nasil muhatap almiyorlardi da simdi aliyorlarmis anlamadim. Avrupadaki liderler Turkiye ile multeciler konusunda antlasmak hevesindeler. Suriyeli multecilerden ulkelerini korumanin tek yolu hepsini Turkiyede tutabilmek, Tayyip sayesinde.. Bu mudur yani?Çünkü önceden kimse Türkiye yi muhatap almıyordu, ne diye hakaret etsin. Bu gün bas bas bağırıyor Avrupa liderleri Türkiye ye muhtacız,anlaşmak zorundayız diye.bunu hazmedemedikleri için bel altı vuruyorlar. Yani cidden Almanlar Türkiye siyasetini,iç işlerini vs önemsiyor mu sanıyorsun.siyasette dostluk demek çıkar ilişkisi demektir.
haşa o ne demekBilmiyorlar mı canım, bizim ülkemizi diktatör yönetiyor, bundan sonra daha dikkatli olsunlar.
bahane bulmak için yapıyorlar, bizim iyi olmamız gibi bir dertleri yok.yıllardır türkiyeyi almama sebepleri gerçekten öne sürdükleri sebepler mi.sizde biliyorsunuz ki AB türkiyeyi hiçbirzaman üyeliğe almayacak,mevcut şartlarda.neden vize vermeye yanaşıyorlar sizce,Türkiye level atladı diye mi? Çıkar işte, işlerine geldiği için. Yani sonuç olarak bizim çıkarımız değil,kendi çıkarları için.Nasil muhatap almiyorlardi da simdi aliyorlarmis anlamadim. Avrupadaki liderler Turkiye ile multeciler konusunda antlasmak hevesindeler. Suriyeli multecilerden ulkelerini korumanin tek yolu hepsini Turkiyede tutabilmek, Tayyip sayesinde.. Bu mudur yani?
Ayrica bizim Avrupa ile iliskilerimiz Tayyip ile baslamiyor. Bugun hala gorusmeleri suren AB giris muzakereleri yillar once Ecevit'e Avrupanin kendi sundugu teklifin Ecevit tarafindan geri cevrilmesinin sonucudur. Bu hesaba gore eskiden bizi daha bir muhatap aliyorlarmis diyebilir miyiz?
Ben Avrupa siyasetimizi onemsiyor demedim, ki onemsiyor madem soruyorsun. Bugun Turkiyede yapilan cogu kanun AB uyum yasalari icin Avrupanin sart kostugu kanunlar, yani siyasetimizin tam da icindeler. Ornegin idamin kaldirilmasi, Aihm kararlarinin taninmasi ve daha yuzlerce maddelik AB uyum yasalari..
Hakaret değil diyen oldu mu, görmedim.Ayrıca burada arkadaşlar sabahtan beri,bu tarz şiirlerin, eleştirilerin diğer devlet başkanlarına da yapıldığını hepsinin normal karşıladığını bizim abarttığımızı savundular.siz diyorsunuz ki bu yaşıma geldim böyle hakaret görmedim,bunun ülkemize bir hakaret olduğunu kabul ediyorsunuz öyleyse.yani o zaman Tayyip Erdoğan tepkisinde,bizde bunun ülkemize yapılan bir hakaret olduğunu savunmakta haklıyız.
Mesela Merkele bir karnavalda soyle bir maket yapilmisti:Ayrıca burada arkadaşlar sabahtan beri,bu tarz şiirlerin, eleştirilerin diğer devlet başkanlarına da yapıldığını hepsinin normal karşıladığını bizim abarttığımızı savundular.siz diyorsunuz ki bu yaşıma geldim böyle hakaret görmedim,bunun ülkemize bir hakaret olduğunu kabul ediyorsunuz öyleyse.yani o zaman Tayyip Erdoğan tepkisinde,bizde bunun ülkemize yapılan bir hakaret olduğunu savunmakta haklıyız.
Sonuç olarak Türk halkı olarak bizim normal karşılamamamız normal,Saraylim da bunu ülkeye yapılan hakaret saymış ki üzüldüm,daha önce böyle hakaret görmedik demiş.Hakaret değil diyen oldu mu, görmedim.
Benim fikrim gayet seviyesiz bir şiir. Komik değil, eğlenceli değil, eleştiri bile değil. Sadece bizimle(bizimle derken bizim toplumumuzla) aynı seviyede bakmıyor adamlar. Onlar bu tarz belaltı hicivlere alışkın.
Bence komik değil ve amacına da ulaşmıyor, ayrı.
Ama onların böyle bir hiciv anlayışı var.
Merkel'i Hollande'la yatakta falan çizen karikatüristleri var. Onlar için normal, bu tarz bel altı siyaset, Avrupa'nın genelinde normal.
Blair'i Bush'un metresi, köpeği olarak falan hicveden adamlar bunlar.
Bak hicivlerin doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum. Bu karikatürlerin hiçbirine dava açılmadı.
Avrupa'da böyle bir gelenek var, teee Krallıklar dönemine kadar uzanıyor, Soytarılar Kralları gayet açık saçık bir biçimde hicvederlerdi ve halkın beklediği Kralların buna gülmesiydi.
Gülmeyen Krallara asık suratlı diye lakap takılırdı ve gülmeyen Krallar komşu Krallıkların Soytarıları tarafından hicvedilirdi.
Avrupa geleneğinde komedyenler saray soytarılarının devamı olarak görülür ve Kraların bile tahammül etmek "zorunda" olduğu bir zümreye seçilmiş devlet başkanlarının tahammül etmemesi halinde ülkede doğrudan demokrasi sorgulanır.
O yüzden onlar için normal.
Bugüne kadar hiçbir Türk Lider'in bu hicivlerden payının almaması hiçbirinin infial uyandırmamasıyla alakalı. Nimet oradaysa, külfet de burada.
Turkiye level filan atlamadi. biz iyi degiliz zaten. Ulkede hukuka guven yok, adalet yok, anayasa daha en bas gorevi korumaya yemin etmis biri tarafindan cigneniyor, sayilmiyor, basin ozgurlugu yok, seffaflik yok, ulke terorist yuvasina donmus, egitim kasaneye cevrilmis, ne level atlamasindan bahsediyorsunuz hala? Ulke degil de insan oldugunu dusun, boyle komsun olsa selam vermezsin yav..bahane bulmak için yapıyorlar, bizim iyi olmamız gibi bir dertleri yok.yıllardır türkiyeyi almama sebepleri gerçekten öne sürdükleri sebepler mi.sizde biliyorsunuz ki AB türkiyeyi hiçbirzaman üyeliğe almayacak,mevcut şartlarda.neden vize vermeye yanaşıyorlar sizce,Türkiye level atladı diye mi? Çıkar işte, işlerine geldiği için. Yani sonuç olarak bizim çıkarımız değil,kendi çıkarları için.
E ozaman niye üzülüyorum, bizi ne duruma düşürdü filan dedin. Şahsına yapıldığını düşünüyorsan miden kaldırıyorsa gül, geç.Mesela Merkele bir karnavalda soyle bir maket yapilmisti:
Merkel bu maket icin dava acmadi. Dis ulke devlet baskanlarinin basin ile hiciv ile ugrasmadiklari dogru.
Hala ayni fikirde degiliz. Ben bu siirin cok igrenc oldugu ile ayni kanaatteyim, ama bunu bizim ulkemize degil, Tayyip'e yapilmis bir hakaret olarak goruyorum. Bence bu siir su maketten cok daha hakaretvari. Maket guldurucu ve dusundurucu bir hicivden ibaret, siir oyle degil maalesef. Ben kendi hatali tavirlari, cikislari yuzunden boyle hakaretlere maruz kalabilen birinin 90 yillik ciddi, asil TC yonetiminde olmasindan rahatsizim. Bilmem anlatabildim mi?
Normalliği tartışılır, bence. Ben bu tarz içeriklere dahi siyasilerin dava açmaması gerektiğini düşünüyorum.Sonuç olarak Türk halkı olarak bizim normal karşılamamamız normal,Saraylim da bunu ülkeye yapılan hakaret saymış ki üzüldüm,daha önce böyle hakaret görmedik demiş.
ben senin yazdıklarından çıkarım yaparak soru soruyorum.bak yine aynı şey olmasın, lütfen tekrar oku.ben level atladı demiyorum,önceden vermedikleri vize muafiyetini neden şimdi veriyorlar, level mı atladık diyorum. Soru cümlesi, bir tespit değil benimki.Turkiye level filan atlamadi. biz iyi degiliz zaten. Ulkede hukuka guven yok, adalet yok, anayasa daha en bas gorevi korumaya yemin etmis biri tarafindan cigneniyor, sayilmiyor, basin ozgurlugu yok, seffaflik yok, ulke terorist yuvasina donmus, egitim kasaneye cevrilmis, ne level atlamasindan bahsediyorsunuz hala? Ulke degil de insan oldugunu dusun, boyle komsun olsa selam vermezsin yav..
Çünkü Suriyelileri kilitleyebilecekleri tek ülke biziz ve vize muafiyeti verip, alın da çok konuşmayın diyorlar. Ki vizelerin kalkıp kalkmayacağı da muamma, henüz uzlaşamadılar.ben senin yazdıklarından çıkarım yaparak soru soruyorum.bak yine aynı şey olmasın, lütfen tekrar oku.ben level atladı demiyorum,önceden vermedikleri vize muafiyetini neden şimdi veriyorlar, level mı atladık diyorum. Soru cümlesi, bir tespit değil benimki.
Sen siiri okudun mu? Okusaydin fikrin degisirdi. Orada acik ve de secik hedef belli cunki..Sonuç olarak Türk halkı olarak bizim normal karşılamamamız normal,Saraylim da bunu ülkeye yapılan hakaret saymış ki üzüldüm,daha önce böyle hakaret görmedik demiş.
Vizeleri neden verdiklerini biliyorum. Demek istediğim zaten bizim demokratik bir ülke olup olmadığımız umurlarında değil, işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar. Çıkar ilişkisi bu.diğerleri uydurdukları kılıflar.Çünkü Suriyelileri kilitleyebilecekleri tek ülke biziz ve vize muafiyeti verip, alın da çok konuşmayın diyorlar. Ki vizelerin kalkıp kalkmayacağı da muamma, henüz uzlaşamadılar.
Marilyn buna cevap vermis, ayni kanaatteyim.ben senin yazdıklarından çıkarım yaparak soru soruyorum.bak yine aynı şey olmasın, lütfen tekrar oku.ben level atladı demiyorum,önceden vermedikleri vize muafiyetini neden şimdi veriyorlar, level mı atladık diyorum. Soru cümlesi, bir tespit değil benimki.
E iyi de bu sadece Türkiye için geçerli değil ki. Örneğin İngiltere'nin Almanya'nın demokratik olup olmaması çok umurunda değil, 1. Dünya Savaşında da 2. Dünya Savaşında da birbirlerini çiğ çiğ yemekte hiçbir mahzur görmediler. Bütün bu tepkilerin sadece ve sadece Türkiye'ye karşı yapıldığı sanrısının 2 sebebi olabilir ya hiç dış basın takip edilmiyor ve örneğin Alman basınında Fransa hakkında neler atılıp tutulduğu hakkında hiçbir bilgi yok, ya da kendimizi çok önemli görüyoruz, herkes Türkiye'yi kıskanıyor, bizim fenalığımıza falan çalışıyorlar sanıyoruz.Vizeleri neden verdiklerini biliyorum. Demek istediğim zaten bizim demokratik bir ülke olup olmadığımız umurlarında değil, işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar. Çıkar ilişkisi bu.diğerleri uydurdukları kılıflar.
Karar verin yapılan şey terbiyesizlik mi değil mi? Erdoğana yapılan hakaret ülkeye yapılmış olur mu olmaz mı?Sen siiri okudun mu? Okusaydin fikrin degisirdi. Orada acik ve de secik hedef belli cunki..
Su koydugum Merkel ile ilgili Alman karnavalinda ortaya konulmus makette elestirilen hedef Almanya mi Merkel'in dis politikasi mi? Bir dusun istersen..
Erdogana yapilan hakaret kendi tavirlarinin sonucudur. Ulke ile bir ilgisi yok. Bu ulkeyi o yonetiyor degil mi? Adamlar cok daha kibar video da yapmislar hakkinda, disardan nasil gorundugune daha iyi isik tutuyor, seyretmeni tavsiye ederim.Karar verin yapılan şey terbiyesizlik mi değil mi? Erdoğana yapılan hakaret ülkeye yapılmış olur mu olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?