- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.359
- 498
Nasil muhatap almiyorlardi da simdi aliyorlarmis anlamadim. Avrupadaki liderler Turkiye ile multeciler konusunda antlasmak hevesindeler. Suriyeli multecilerden ulkelerini korumanin tek yolu hepsini Turkiyede tutabilmek, Tayyip sayesinde.. Bu mudur yani?Çünkü önceden kimse Türkiye yi muhatap almıyordu, ne diye hakaret etsin. Bu gün bas bas bağırıyor Avrupa liderleri Türkiye ye muhtacız,anlaşmak zorundayız diye.bunu hazmedemedikleri için bel altı vuruyorlar. Yani cidden Almanlar Türkiye siyasetini,iç işlerini vs önemsiyor mu sanıyorsun.siyasette dostluk demek çıkar ilişkisi demektir.
Ayrica bizim Avrupa ile iliskilerimiz Tayyip ile baslamiyor. Bugun hala gorusmeleri suren AB giris muzakereleri yillar once Ecevit'e Avrupanin kendi sundugu teklifin Ecevit tarafindan geri cevrilmesinin sonucudur. Bu hesaba gore eskiden bizi daha bir muhatap aliyorlarmis diyebilir miyiz?
Ben Avrupa siyasetimizi onemsiyor demedim, ki onemsiyor madem soruyorsun. Bugun Turkiyede yapilan cogu kanun AB uyum yasalari icin Avrupanin sart kostugu kanunlar, yani siyasetimizin tam da icindeler. Ornegin idamin kaldirilmasi, Aihm kararlarinin taninmasi ve daha yuzlerce maddelik AB uyum yasalari..