Yuvalarımıza bir nefes eklemek için dua kardeşliğı

Canim ilk bastan baslayalim meryem suresi fetih suresi tefriciye ihlassüresi gibi seyler sirayla yapalim diyorum . Rabbim birinden birini vesile kilar insallah
INŞAALLAH canım eğer uygun olursa o zaman diyorum ki listenin başından başlayıp ilk kişiye sırayla hepsini okuyalım kimi meryem okur kimi ihlas süresi olur kimi tefriciye okur biter hani 2-3 günde bitmezse 1 haftada biter olmaz mı hepsi okunmuş olur

Arkadaşlar listeye MERYEM SURESİ ile başlayalım.
Meryem Suresi’nin Fazilet ve Esrarı

1. Resulullah (Sallallahü Aleyhçi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim bu sureyi okursa, Zekeriyya, Yahya, İsa, Musa, Hârun, İbrahim, İshak, Yakup ve İsmail (Allah’ın selmâmı onların hepsinin üzerine olsun)’in peygamberliğine iman edenlerin sayısınca on sevap verilir." (1)
Meryem Suresi’nin Sırları Hakkında Rivayetler
  1. Bu Sure yazılır ve bir su içine konulur, daha sonra korkmuş bir kişiye içirilirse, Allah’ın izniyle korkusu gider.
  2. Bu sureyi 41 kere okuyan kimse fakirlikten kurtulur.
  3. Hamile kalamayıp düşük yapan kişiler için , Meryem suresinin 5-15. ayetleri yazılıp zemzem suyuna konulur, yazılar o suda silininceye kadar bekletilir ve o sudan bu ayetler okunarak içilirse Bi-iznillah murad gerçekleşir.
  4. Bir kadın hamile kalmak isterse, hayızdan yıkandığı zaman Meryem Suresi 19,21 ve 22. ayetleri ile Yasin Suresinin 82-83 ayeti kerimelerini yazar, zemzem suyunda yazılar çıkıncaya kadar bekletir ve o suyun şifa vereceğini Allah’ Teladan ümit ederek içerse, Allah’ın izni ile hamile kalır.
  5. Kolay doğum yapmak isteyen hamile bir kadının, bu sureyi çokça okuması ile bi-iznillah doğumu kolay geçer.
Her duanın usulü vardır.
Biz burda birbirimize destek olmak için Okuyoruz tabiki .
Ama eğer kendimize de ayriyeten okumak istersek diye yazıyorum.
41 Meryem suresi 41 gün boyunca her gün 1 kere suya okunup içilecek .

Gelelim listeye, liste bittikten sonra diger dualara geçilecek, listede olmak isteyen de olmak istemeyen de belirtmeli ki okuyana haksızlık yapılmasın.

Kurallarımız;
Duaları kaç tane okuduğumuza dair bildirim her gün yapılacak .
Bildirim yapılmayan okumayanlar listeden çıkarılacaktir.

Dualari gerçek isimlerimizi bildirerek yapalım o niyetle okuyalım insallah.

Öyle karışmaz mi sence? Bende öyle düşündüm ama sonra karışır diye düşündüm.

Öyle karışmaz mi sence? Bende öyle düşündüm ama sonra karışır diye düşündüm.
Mesela görevledirilicek 4 kişi olucak atıyorum x ,y ,z, t diye meryem süresini okuyan x i etiketlicek ihlas süresi okuyan y yi falan diye düşündüm ama takdir yine arkadaşları siz ne derseniz varım ben ama diğer topicte şey diye anlaştık okuyamayan olursa hiç bir şekilde listeden çıkarılmasın olmaz mı

Hakka girilsin istemiyorum sonuçta burda herkes ortak bir amaç için buluşuyoruz. Bir topicte rastgeldm okudum okumadim kavhasin buna gerek yok bence. Sorumluluklarımizi alip okuyalim Allahin izniyle bitirelim diyorum ben:)

Selamun aleyküm ben dun nete giremedim komsumuzun mevlüdu vardı onunla ilgilendik tum gun sonra taziye ivin baska yerlere gittik gec geldim eve gece.suanda esimle hastanedeyiz disi rahatsız agrısindan duramiyor.siz zaman ayarlamasi yapin duruma gore ve tam otursun insanlarla da görüs ayriligi olmasin kabul gorulurse bende varim

Meryem süresi şuan kendim ve başkaları için okuyorum benim için de zor olur diğer surelerden başlarsınız katılabilirim Kadir süresi falan da yazmistiniz galiba ben de başkalarının hakkına girmek istemem Meryem süresi günlük zor olur bir de çalışıyorum cunku

Aleykum selam allah sifalar versin inşallah

Haklısınız o zaman önce kadir ve ihlas surelerinden baslayalim öyleyse

İnşallah canım elimden geldiğince katılırım ben de :)

bende elimden geldiğince katılmak isterim canım :)

Bende katılmak isterim canım

Elimden geldiğince katılırım inşallah

Ben de katılmak isterim mümkün olduğunca okurum

Canım ben de katılmak isterim

Ben sizler icin okurum canim ne okunacaksa

Ben katılmak isterim bayanlar ❤

Tabiki katılırım seve seve ama şuan mazeretliyim bitince başlarim ne okunacak

Kızlar bende katılırım ihlas hatmi yapabiliriz

Ben kendim için 41 meryem süresi okuyorum katılmak isterdim ama okuyamam diye korkuyorum canlar hayırlısıyla insallah hepimizin hayırlı bebisleri olur insallah

Bütün kardeşlerimiz ortak karar versin haber verin bende katilırim insallah

Selamin aleyküm arkadaşlar ben diyorum ki fetih suresini ve meryem suresini baska topikle birlesip okuyalim ki cabuk bitsin yada herkes kendisi icin okusun .
Uzun süreler olduğu için çoğumuz okuyacak durumda degiliz anladığım kadarıyla. Salati tefriciyeyle başlayalım duamıza o liste bitsin . Ihlas yapalim kevser yapalim kadir hatmi yapalım daha cabuk bitecek olan sureleri okuyalim .

Tefriciye hayizken okunabilir bu arada aksama da olmaz.
Ne dersiniz?

Ben hepsine varım

Tefriciye olursa katılırim dedigin diğer süreler uzun ve mazeretli zamanlarda okunmuyor zor olur . Ama farklı nefeslerin okumasını isteyen kişiler olursa fetih yada Meryem suresi okumalarınıza mesaj atabilirsiniz okurum insallah. Bende Meryem suresini farklı nefeslerin okumasını istiyorum okuyan olursa yine mesaj atabilirler herkese teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…