Yutma fobisi , yutkunma fobisi , boğulma korkusu

Adimyaman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2021
179
92
Merhabalar benim gibi olanlar var mıdır ? Aşırı merak ediyorum. Yutma fobisi yaşıyorum.
Bir kez kılçık takıldı bademciğime geçsin diye çok uğraştım o sırada herkes ekmek ye geçer su iç geçer derken ben yutkundukça hissediyordum hatta fazlaca kusmama rağmen geçmedi ışıkla baktığımda boğazıma gördüm nerede olduğunu soluğu acilde aldım tabii dr iki dakikada çıkarttı uzun makas gibi bi aletle tabii oldukçada şaşırdı.

Neyse daha sonra pasta yerken kendimi yerden yere attım boğazıma bi şey takıldı diye yine kustum olmadı acile gittim kbb ye git dedi kbb gastroentolojiye git dedi orada endoskopi yaptılar bir şey çıkmadı zamanla geçti.

2 gün önce yine balık yerken kılçık takıldı diye attım kendimi yerden yere acile gittim yok dedi kbb ye git dedi gittim ben göremedim gastroentolojiye git dedi gittim endoskopi yapmam gerek dedi fakat başka bir tedavi gördüğüm için anestezi alamayaktım eve geldim internette gördüğüm şeyleri yaptım işte kola iç sıçak iç ekmek ye muz ye falan finalde muz yerken indiğini hissettim ve zamanla his gitti ara ara geliyor ama bence psikolojik.

Neyse sonuç olarak muhtemel kaygı bozukluğunun tetiklediği bu yutkunma korkusu yüzünden sürekli bir şeyler boğazımda kalıyor sanıyorum ve çıkış nedeni yine muhtemel o boğazıma takilan ve acil doktorunun çıkarttığı o pislik kılçıktan sebep (3 cm büyüklüğünde ) ve artık kendime engel olamıyorum ne yesem boğazımda kaldı zannediyorum. Ağladığım oluyor , yutarlen kalbim çarpıyor, yutunca bekliyorum boğuluyor muyum diye, iştahım kesildi, yemek yemek istemiyorum ve çok zor zaten 40 kgyim 28 yaşındayım.

Hayatı zindana çeviren aslında bildiğim gerçekleri unutturan bir fobi. 28 senedir yemek yiyordun kardeşim diyorum kendime abartma ama olmuyor su içerken bile korkuyorum eğer benim gibi insanlar varsa umarım geçer ve iyileşiriz herkese geçmiş olsun diliyorum..

Ben 6 7 yaşlarındayken boğazıma şeker takılmıştı. Sütlü bonbonlardan. Misafirlikteydik. Baya uzun süre sonra çıkarabildiler. O günden sonra baya bi benim yutkunmam gitti diye ağladım. Yemek yemeyi bırak günlerce elimde peçeteyle gezdim tükürüğümü yutamıyodum peçeteye siliyodum annemler sürekli lokantaya falan götürüyodu sırf sevdiğim yemekleri yerim belki diye. Bu baya sürdü böyle. Benim panik atak öyküsü 6 yaşına dayanır övünmek gibi olmasın

Ay ya ne zor geçmiştir . Şimdi nasılsınız peki halledebildiniz mi bu durumu geçtiyse nasıl geçirdiniz ben delirmek üzereyim

Benim de karpuz takildi bir kere . Oksur ,kus gitmiyor. Ekmek ye falan ,yer erti orada. Dr a gittim cok oksurmekten zedelemissin bogazini dedi.
Birnkere kilcik takildi . O da zordu.

Arada yine bir seyler takiliyor. Hap yutamiyorum mesela mecbur olmadikca. Bazen o da takiliyor.

Ama ben soyle dusunuyorum.
Herkesin normal yaptigi seyleri ben de yaparim. O yuzden cokta abartmiyorum

Hepsi birbirinden zordur eminim, insan delirecek gibi oluyor. Hap için çok oludum çoğu kisi de var ben normalde koca koca hapları yutardım şimdi yutkunurken bile strese giriyorum.
Bende şuan kılçık var mı yoksa zedeledim mi anlayamıyorum. Varsa orada kalması uzun süre sorun yaratabilirim yoksa ruh hastası gibi gözükebilirim kafam çok karışık ve bu durumdan aşırı rahatsızım:/

Merhaba okb sanırım bu ilaç kullaniyormusunuz psikiyatriye gittiniz mi

Merhaba okb sanırım bu ilaç kullaniyormusunuz psikiyatriye gittiniz mi
Merhabalar evlenmeden önce kullanıyordum , kaygı bozukluğu için evlenmeye 6 ay kala yavaş yavaş bıraktım bebek istediğim için . 6 ay sürdü bırakmam 1.5 sene iyiydim tekrardan çıkmaya başladı benim fobim sadece yutmakla alakalı değil zaten bir sürrüsü var. Bakalım ne olacak böyle

Ne kullanmistiniz ilaç acaba

Ne kullanmistiniz ilaç acaba
Citoles kullanmıştım bazen elim gidiyor alsamda rahat etsem diye ama tüp bebek tedavisi görüyorum uzun zamandır cesaret edemiyorum haliyle 1 tame bile almaya dr a da sormak istemiyorum muhtemelen tedavi olurken kullanabileceğim bir ilaç verecektir ama ilaç tuzağına tekrar düşmekten korkuyorum

Güncelleme yapmak istedim bu süreç oldukça zor belki birine faydası olur. Bu süreçte gastroentoloji , kbb , dahiliye gezerken bugum bir kbb dr u bademcik taşım olduğunu ve böyle etkileri olabileceğini söyledi.

Merhaba, bende de aynisi var. Birden basladi ve antidepresan kullaniyorum. 7 senedir var bende, artik yemek yemekten korkuyorum o derece. Cekeb bilir bunu. Allah yardimciniz olsun. Yalniz antidepresan istemiyorsunuz cok iyi anliyorum ama onunla da hamile kaliniyor. Benim arkadaslarim onu kullandiklari halde hamile kaldilar.

Sizede çok geçmiş olsun gerçekten çok zor şuan saat 04.45 ve ben yne boğazımda bir şey kaldı zannettiğim için 5 saattir kusuyorum. Biliyorum yok ama hissi var bi yumru var orda gerçekten çok zor . Dr la konuştum pasiflora kullanabilirsin dedi onu deneyeceğim

Ahhh ah. Cok uzuldum ve emin olun ne yasadiginizi cok iyi anliyorum. Passiflora bende fayda etmedi ama insaAllah sizde eder. Yazin ama nasil oldugunuza dair, merak ederim. Cok gecmis olsun.

Merhaba benmde geçen hafta ton balıgı yerken. Boğazıma kılçık takıldı sandım kbbye gittim bişey yok tahriş olmuş dedi ama ben kafamdan atamıyorum görememiş olabilirmi diye ?

Sanırım bende de olmaya başladı bu korku. Küçükken kardeşimin boğazında cam şeker kaldı o korku bana yerleşti. Çok yavaş ve temkinli yiyorum ve birileri yanımda yemek yerken de korkuyorum. Geçen eşim yemek yerken öksürdü ben bayılma noktasına geldim sonra kendime de gelemiyorum ter boşalıyor elim ayağım kesiliyor birden. İnşallah şifa bulursunuz korkunuz diner gerçekten yaşamayan asla anlayamaz

Ahhh ah. Cok uzuldum ve emin olun ne yasadiginizi cok iyi anliyorum. Passiflora bende fayda etmedi ama insaAllah sizde eder. Yazin ama nasil oldugunuza dair, merak ederim. Cok gecmis olsun.
Merhabalar çok teşekkür ederim ilginize , dün geceyi öyle atlattık sabah uyandığımda aynıydı yine ufak ataklarla eşim annemi çağırdı , korkuttum galiba biraz :) tüm gün iyiydim akşam üstü tekrar başladı ama bugun büyütmedim uyuyacağım inşallah
İnternette baktım biraz boğaz reflüsü diye bir şey varmış belirtlerim ona benziyor özellikle astım krizi olana takıldım çünkü ara ara nefesim daralıyor. Çok şükür kriz falan tarzında değil ama güç nefes alıyorum bazen. Artar diye endişelendim tabii , bir de ventolinle gezmem gerekmesinde :) transferim var 5 inde inşallah bebeğim bana tutunur , tutunursa ameliyat ilaç falan alamayacağım için çok kurcalamamaya çalışıyorum. İnşallah herkes çok iyi olsun dün en son artık iyi olmak istiyorum diye ağlıyordum öyle bir yorgunluk :/

Çok geçmiş olsun size de , aynı durumdayım bende biri yerkende oluyor kendimi yerlere atıyorum öksürürse :)
Kardeşiniz iyidir umarım , ne yazık ki yerleşiyor bazı travmalar ama iyi olmamız gerek :)

Merhaba benmde geçen hafta ton balıgı yerken. Boğazıma kılçık takıldı sandım kbbye gittim bişey yok tahriş olmuş dedi ama ben kafamdan atamıyorum görememiş olabilirmi diye ?
çok geçmiş olsun , o kadar iyi anlıyorum ki sizi 5 gün üstüste dr a gittiğimi bilirim. Ve her biri psikolojik bir şey yok diyor ee peki hissettiğim ne o zaman ? Orada bir şey olduğuna o kadar emin oluyor ki insan , psikolojik dendiğinde sinir bozucu oluyor. Ama kendime telkinimde hep öyle psikolojik sen abartıyosun diyorum , çünkü yapacak çok bir şey olmuyor maalesef:/

Boğazınıza ilk balık takılmadan önce de Okan var mıydı sizde?
Korku var mıydı yazacaktınız sanırım , hayır yoktu hatta çok hızlı yemek yerdim koca koca hapları gripin dahil çat diye yutardım. Şimdi ne kuruyemiş yiyebiliyorum ne sert bir gıda. Çiğnediğim her şeyi ağzımda un ufak edip öyle yutuyorum. Yutmakta ayrı dert ayarlayamayacağımda soluk borusuna kaçıracağım gibi geliyor yani rüyamda mantıya ekmek banarken normal hayatta hiç bir şey tüketemiyorum anlayacağınız ve insanın yaşamını çok kötü etkiliyor :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…