- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.343
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Eyfel civarı pahalı olur , daha uzak evlere bakın, önemli olan puanı yüksek olsun kalacağınız yerin , zaten evlerin sayfasında merkeze mesafesi , nasıl ulaşabileceğiniz yazıyor, daha az maliyete gidebilirsinizBen baktım ama hep Eyfel civarı evlere baktım geceliği epey pahalı geldi. Başka lokasyonlara da bakabilirim sanırım. İlk kez gidince acemilik de oluyor biraz.
Eyfel civarı pahalı olur , daha uzak evlere bakın, önemli olan puanı yüksek olsun kalacağınız yerin , zaten evlerin sayfasında merkeze mesafesi , nasıl ulaşabileceğiniz yazıyor, daha az maliyete gidebilirsiniz
Nereden buldunuz 3 günlük fiyat nerdeyse17.000 Tl ye bir hafta 3 kişilik Yunan adaları turu buldum hemde Temmuz ortası ve herşey dahil dış kabin konaklamalı ,siz yurt dışı hayal diyorsunuz bende sayenizde turlara göz gezdirip rezervasyon yapma moduna geçtim ... Araştırınca çok uyguna seçenekler var.
Balkanlara git,ben de bri haftaya oradayım. gidiş geliş 1300 liraya aldım daha yeni biletimi. Orada da küçük bir bütçem var...üstelik balkanlarda da harika pek çok yer var.
Misal şuralar benim güzergahımda.
Eki Görüntüle 3068609 Eki Görüntüle 3068610 Eki Görüntüle 3068611 Eki Görüntüle 3068612 Eki Görüntüle 3068613 Eki Görüntüle 3068614 Üstelik arabam yok, otobüsle (belki otostopla) gezeceğim...
Evet her şey cooookk zor, ve gerçekten lanet olası bir ekonomimiz var ama isterseniz hayalinizdense daha ulaşılabilir hedefler koyabilirsiniz. Ayrıca makedonyada,karadagda,Bosna'da iki kişi kahvaltı dahil ikiyuzelli liraya eli yüzü duzgun ve merkezi oteller var. Standartları düşürün,toplu taşıma kullanın, otel restoran ararken ucuzdan pahalıya diye sıralayin...hiç gidememekten iyidir:)
Tam Yengenclik konu yazacaktım ki yazmış bileBalkanlara git,ben de bri haftaya oradayım. gidiş geliş 1300 liraya aldım daha yeni biletimi. Orada da küçük bir bütçem var...üstelik balkanlarda da harika pek çok yer var.
Eki Görüntüle 3068609 Eki Görüntüle 3068610 Eki Görüntüle 3068611 Eki Görüntüle 3068612 Eki Görüntüle 3068613 Eki Görüntüle 3068614 Üstelik arabam yok, otobüsle (belki otostopla) gezeceğim...
Evet her şey cooookk zor, ve gerçekten lanet olası bir ekonomimiz var ama isterseniz hayalinizdense daha ulaşılabilir hedefler koyabilirsiniz. Ayrıca makedonyada,karadagda,Bosna'da iki kişi kahvaltı dahil ikiyuzelli liraya eli yüzü duzgun ve merkezi oteller var. Standartları düşürün,toplu taşıma kullanın, otel restoran ararken ucuzdan pahalıya diye sıralayin...hiç gidememekten iyidir:)
Balkanlara git,ben de bri haftaya oradayım. gidiş geliş 1300 liraya aldım daha yeni biletimi. Orada da küçük bir bütçem var...üstelik balkanlarda da harika pek çok yer var.
Birkaç ay once de Batum ve tiflisteydim . Oralar da çok Güzel. Ben Avrupa'da Paris dahil birçok şehir gezdim inan Gürcistan onlarla yarışır güzellikteydi. Hem vize yok, vizeyi geç pasaport yok. Yeni kimlikle PCR testiyle giriyorsun elini kolunu sallayarak..ülke içi otobüs 0,5 lari (2 TL), batumdan tiflise modern trenler var 65 TL , en meşhur yemeğini ye (hinkali) , yerli şarabını iç 40 lira hesap ödüyorsun (tabii halkın gittiği yere gidersen) ..
Yurtdışı mi, yurtdışı:)))
Bak resimleri de bunlar. Tam ailecek gitmelik şehir, adimbasi lunapark, dev bahçe , kocaman park...Eki Görüntüle 3068617 Eki Görüntüle 3068618 Eki Görüntüle 3068619 Eki Görüntüle 3068620 Eki Görüntüle 3068621 Eki Görüntüle 3068622 Eki Görüntüle 3068623 Eki Görüntüle 3068624 Eki Görüntüle 3068625
Tüm dünya çok Güzel, nereden bakmayı bilmek lazım:)) bı ülkeden bir ülkeye 3 saatte geçiyorsun balkanlarda. Gitmisken Karadağ gidiş bosna dönus al biletini,gez güzelce.Karadağ çok güzelmiş arkadaşım da söyledi hatta ben Lviv istiyordum olmadı diye üzülürken deli misin Karadağ daha güzel dedi.
Herkesin hayattan beklentileri farklı, yurt dışı görmek insana çok şey katar herkes görmeli ufkunu genişletmeli deniyor ancak bu herkes için geçerli değil. 1 senedir amerikadayım bebe bu benim en büyük hayalimde ancak bakıyorum çok da mühim değilmiş. Gerçekten bu konu sizin için saldığınız kadar önemli olmayabilir onu demeye çalışıyorum, önemliyse bile daha yaşınız genç mesleğinizle ilgili kurslar, devlet yönlendirmelerini araştırabilirsiniz. Gezgin sayfalarında inanılmazsa ucun uçak bileti bulma, yer bulma videoları var. 1 senenizi alır ancak çok uygum fiyatlarla yurt dışını tatilinizi ayarlayabilirsiniz istediğiniz ülkede. 1,50 dolara Kanada uçak bileti bulan görmüştüm geçen seneMerhabalar, herkese huzurlu günler dilerim. Bazılarına dert gelmeyecek bir derdim var, daha doğrusu üzüntüm. 42 yaşımdayım henüz yurtdışına çıkmadım. Beni bilenler bilir 9 senelik üyeyim çok derdimi paylaştım ailemle ilgili. Malesef 20’lerimde erken ve hüsranla biten bir evlilik yaptım, annemin inanılmaz manipülasyonları neticesinde aile evime döndüm boşanıp. Zaten aksi de babam yüzünden mümkün olmazdı çünkü bugünkü kaçma konusundaki aile gibi asla laf söz anlamayan okumuş bir cahildir kendisi.
Neyse kısa kesmeye çalışayım benim kendi başıma yalnız başka bir şehre tatile gitmem bile 32 yaşımda binbir türlü savaşladır. İnanılmaz baskıcı bir aile ile yaşadım. Erken evlilik, sonrasındaki aile problemleri vs derken benim yurtdışı planım da olmadı haliyle. Şimdiki eşimle çıkarız ederiz derken döviz patladı.
Bu Haziran Lviv- sonra Datça ve yaz sonu Kıbrıs şeklinde plan yapmıştık, Rus-Ukrayna savaşı çıktı tatil iptal oldu. Ben Paris’i çok görmek istiyorum ama hesapladım biletler, vize, pasaport yenileme, otel ve harcamalar derken 40.000 TL minimum harcayacağız. Ve öyle bir ekstra birikimimiz yok bizim olandan harcayacağız yani. Önce bir gidelim görelim üç günlük dünya dedik eşim de kırmadı beni ama düşündüm birikimimizden yiyeceğiz ve vazgeçtim. Ama çok üzülüyorum hatta baya baya depresyondayım. Geçtiğimiz hafta eşimin iş arkadaşlarını ağarladık oldukça fine dining bir mekandaydık, herkes turist. İstanbul’da, Kuşadasında, Bodrumda memleketimin kaymağını hep yabancılar yiyor. Yesinler iyi hoş ama biz yurtdışını anca rüyamızda göreceğiz.
Paris, Roma, Lviv, Santorini, İspanya görmek istediğim yerler ama ya gökten kafamıza euro yağacak ya biz böbreğimizi satıcaz başka türlü gitmeye imkan yok. Ömrümüz geçiyor ama yaşamıyoruz gibi hissediyorum .
Evet fabrika hostel var, oraya da gitmiştim ama orada kalmadim, cazibe merkezi oldugu için normal hostellerden cok daha pahalı orası.Orda bir hostel var neydi adı Fabrika heh. Epey güzel ve uygundu fiyatları ve Tiflis de güzel bir şehir instagramdan takip ettiğim kadarıyla.
Kısa süreli tatil vizesi olduğu için sorun yaşayacağınızi düşünmüyorum, eşiniz çalışıyor sonuçta, siz evlisiniz , sizin calismamaniz sorun olmazGecesi 900-1000 arası güzel oteller de bulduk aslında. İşte bakalım bir yola koyalım önce benim pasaporta başvurmam lazım, vardı ama vizelenmek nasip olmadısonra vize işlemleri. Bu arada ben çalışmıyorum şu an eşim çalışıyor. Araba (2011 model), iki ev, motorsiklet (ucuzundan) tapusu ve biraz parası var maaşı da 10.000 civarı. O benim sponsorum olacak olursa ama ben çıkmamasından korkuyorum. Olur mu böyle bir şey?
2 sene yaşadım karadagda , pabdemi olmasa dönmezdim zaten , ilk yorumumda da yazmıştım paris pahalı geliyorsa balkanlarda destinasyon yapinKaradağ çok güzelmiş arkadaşım da söyledi hatta ben Lviv istiyordum olmadı diye üzülürken deli misin Karadağ daha güzel dedi.
Evet canım biz buna vizyon diyoruz. Herkeste olmazAnam ne dertler var.
Parise gidemedim diye depresyona gireni de gördük sükür:)
viv seninle birlikte siteden birkaç kişi daha var modu hep düşük, bir de buradan bir genç arkadaşım abla bana bir el atsan ne güzel olur diyor, hepinizi toplayıp moral motivasyon kampına sokasım var.Müdirem mod senelerdir böylelanet olsun böyle moda valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?