Yurtdışının artık hayal olması. Çok üzgünüm.

Ben baktım ama hep Eyfel civarı evlere baktım geceliği epey pahalı geldi. Başka lokasyonlara da bakabilirim sanırım. İlk kez gidince acemilik de oluyor biraz.
Eyfel civarı pahalı olur , daha uzak evlere bakın, önemli olan puanı yüksek olsun kalacağınız yerin , zaten evlerin sayfasında merkeze mesafesi , nasıl ulaşabileceğiniz yazıyor, daha az maliyete gidebilirsiniz

Gecesi 900-1000 arası güzel oteller de bulduk aslında. İşte bakalım bir yola koyalım önce benim pasaporta başvurmam lazım, vardı ama vizelenmek nasip olmadı sonra vize işlemleri. Bu arada ben çalışmıyorum şu an eşim çalışıyor. Araba (2011 model), iki ev, motorsiklet (ucuzundan) tapusu ve biraz parası var maaşı da 10.000 civarı. O benim sponsorum olacak olursa ama ben çıkmamasından korkuyorum. Olur mu böyle bir şey?

Nereden buldunuz 3 günlük fiyat nerdeyse

Balkanlara git,ben de bri haftaya oradayım. gidiş geliş 1300 liraya aldım daha yeni biletimi. Orada da küçük bir bütçem var...üstelik balkanlarda da harika pek çok yer var.
Misal şuralar benim güzergahımda.
Üstelik arabam yok, otobüsle (belki otostopla) gezeceğim...
Evet her şey cooookk zor, ve gerçekten lanet olası bir ekonomimiz var ama isterseniz hayalinizdense daha ulaşılabilir hedefler koyabilirsiniz. Ayrıca makedonyada,karadagda,Bosna'da iki kişi kahvaltı dahil ikiyuzelli liraya eli yüzü duzgun ve merkezi oteller var. Standartları düşürün,toplu taşıma kullanın, otel restoran ararken ucuzdan pahalıya diye sıralayin...hiç gidememekten iyidir:)

Karadağ çok güzelmiş arkadaşım da söyledi hatta ben Lviv istiyordum olmadı diye üzülürken deli misin Karadağ daha güzel dedi.

Konunuz yüzde yüz haklı. Biraz rahatlatacak öneriler için aklıma şunlar geliyor. Balkanlar ve Gürcistan şu dönemde daha ekonomik ve güzel seçenekler olabilir bence. Ucus icin yirtici uçuşlarıyla mil biriktirmek - ucuz bilet kovalamak - airbnbde ince eleyip sık dokuyarak ucuz ve güzel yorumlu yer kovalamak, gitmeden önce ulaşım vs konularında güzel bir araştırma bunlar sayesinde yine de güzel bi tatil yapılabilir. Thynin de kampanyaları oluyor bazen uzak ve vize istemeyen ülkelere uçuşlar için.

Tam Yengenclik konu yazacaktım ki yazmış bile

Not :2023 tatil planını yenGEnC e sormadan planlama

Birkaç ay once de Batum ve tiflisteydim . Oralar da çok Güzel. Ben Avrupa'da Paris dahil birçok şehir gezdim inan Gürcistan onlarla yarışır güzellikteydi. Hem vize yok, vizeyi geç pasaport yok. Yeni kimlikle PCR testiyle giriyorsun elini kolunu sallayarak..ülke içi otobüs 0,5 lari (2 TL), batumdan tiflise modern trenler var 65 TL , en meşhur yemeğini ye (hinkali) , yerli şarabını iç 40 lira hesap ödüyorsun (tabii halkın gittiği yere gidersen) ..
Yurtdışı mi, yurtdışı:)))
Bak resimleri de bunlar. Tam ailecek gitmelik şehir, adimbasi lunapark, dev bahçe , kocaman park...

Orda bir hostel var neydi adı Fabrika heh. Epey güzel ve uygundu fiyatları ve Tiflis de güzel bir şehir instagramdan takip ettiğim kadarıyla.

Karadağ çok güzelmiş arkadaşım da söyledi hatta ben Lviv istiyordum olmadı diye üzülürken deli misin Karadağ daha güzel dedi.
Tüm dünya çok Güzel, nereden bakmayı bilmek lazım:)) bı ülkeden bir ülkeye 3 saatte geçiyorsun balkanlarda. Gitmisken Karadağ gidiş bosna dönus al biletini,gez güzelce.
Sevdiğini alamiyorsan aldığını seveceksin demişler:) madem bütçen yok,bütçene uygun tatiller ayarla

Gidin bence ertelemeyin hicbirseyi. Ben neyi ertelediysem hep pisman oldum. Esimle 2020’de italyaya gidicektik pandemi vs başladi ve biz gidemedik iptal ettik. Suan ozamankinden daha fazla maas aliyoruz ama yurtdisina cikmak bildigin hayal oldu bizim icin

Herkesin hayattan beklentileri farklı, yurt dışı görmek insana çok şey katar herkes görmeli ufkunu genişletmeli deniyor ancak bu herkes için geçerli değil. 1 senedir amerikadayım bebe bu benim en büyük hayalimde ancak bakıyorum çok da mühim değilmiş. Gerçekten bu konu sizin için saldığınız kadar önemli olmayabilir onu demeye çalışıyorum, önemliyse bile daha yaşınız genç mesleğinizle ilgili kurslar, devlet yönlendirmelerini araştırabilirsiniz. Gezgin sayfalarında inanılmazsa ucun uçak bileti bulma, yer bulma videoları var. 1 senenizi alır ancak çok uygum fiyatlarla yurt dışını tatilinizi ayarlayabilirsiniz istediğiniz ülkede. 1,50 dolara Kanada uçak bileti bulan görmüştüm geçen sene

Orda bir hostel var neydi adı Fabrika heh. Epey güzel ve uygundu fiyatları ve Tiflis de güzel bir şehir instagramdan takip ettiğim kadarıyla.
Evet fabrika hostel var, oraya da gitmiştim ama orada kalmadim, cazibe merkezi oldugu için normal hostellerden cok daha pahalı orası.
Yani bence düşünebilirsin gürcistani. Hem ekonomi yokuş aşağı gidiyor ama bakarsın bu düzen değişir , krizden çıkarız...o vakit gidersin hayalin olan yerlere de

Kısa süreli tatil vizesi olduğu için sorun yaşayacağınızi düşünmüyorum, eşiniz çalışıyor sonuçta, siz evlisiniz , sizin calismamaniz sorun olmaz

2 sene yaşadım karadagda , pabdemi olmasa dönmezdim zaten , ilk yorumumda da yazmıştım paris pahalı geliyorsa balkanlarda destinasyon yapin

Sizin yurt dışı, biz bu ay sonuna güney anadolu turu yaparız demiştik 11 şehir olusturduk rotayi belirledik vs sonra benzine gelen zamlardan dolayı gitmemeyi seçtik . Çünkü gerçekten bunlar bile lüks geldi. Üzgünüm valla insanin hevesi kursağında kalıyor

Müdirem mod senelerdir böyle lanet olsun böyle moda valla.
viv seninle birlikte siteden birkaç kişi daha var modu hep düşük, bir de buradan bir genç arkadaşım abla bana bir el atsan ne güzel olur diyor, hepinizi toplayıp moral motivasyon kampına sokasım var.

Yahu modunu düşürmeden evvel nasıl ucuza tatil yapılır videoları çeken youtuberları seyretsene, bloggerlar da var, bizim yenGEnC var vallahi kız seyahat danışmanı gibi, onun gibi bir üye daha vardı bir sırt çantasıyla dünyayı gezen, sitede olsaydı sana önerilerde bulunurdu.

40 bin birikim var diyorsun belki o birikimin yarısı bile yeter Paris için, hadi Paris pahalı diyelim orası şimdi olmasa bile, eğlenceli bir yurtdışı gezisini uygun fiyatlarla da yaparsın, ayrıca siz turları niye kovalamıyorsunuz?
Yengem hiç birikimi yokken bir emekli maaşıyla yurtdışı gezilerine katılmıştı turla, uzakdoğuya gitmeyi istiyordu Tayland vs gezdi tozdu, kadın kendine masajlar mı yaptırtmadı, kaplanlarla yılanlarla pozlar mı vermedi :))

Topla kendini ve yurtdışı gezi deneyimi olan herkesten fikir al viv

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…