Yurtdışının artık hayal olması. Çok üzgünüm.

yakında bir göl neyim yok mu?git oraya sok ayaklarını suya.sen de ne lüks düşkünü çıktın ayol?yurtdışı da neymiş aynı taş aynı toprak var orda da aaaaaa
Bu sene İtalya yapacaktık sözde. İşte hiç hesapta olmayan bir giderimiz oldu, İtalya bütçesini oraya verdik. Garibanın yüzü gülür mü
 
Yurr disinada gosteri yapan bir dans grubuna uye olun onlarla ulke ulke gezin
Derde bakyurt disina gidemedim depresyondayim.millet aç aç
Yahu millet aç diye kimsenin gezme hayali olmasın mı? Sanki milletin açlığının sebebi konu sahibi...akla zarar yorumlarınız var, siteye bir girdiniz maşallah pir girdiniz.

M meredithgrey maalesef orta sınıf diye bir şey kalmadı. Yurtdışında yaşarken canım istediğinde atlayıp hep bir yerlere gidiyordum, hatta keyfine haftasonu için trye geliyordum. 6 yıl önce döndüm, bir daha da yurtdışına çıkamadım... Param olsa işten fırsat olmadı, şimdi de zaten hiç çıkılmaz. Sağlık olsun diyelim, yaşıyoruz işte.
 
Yaw ben konuya gelebilecek yorumlara binaen espri mahiyetinde yazdim.sonuna da gulunc surat koydum anlayissizsiniz.iyi girmem bdv ye alin sizin olsun
 
Vakti zamaninda bekarken euro da 1.7yken gezdim tum avrupayi.Gorup gorecegim de o zaten.Otobus turlarina bakin.Ben oyle gezdim fragram gibi cok detayli gezmiyorsun sehirlerin cogunu ama yine de cok keyifliydi.
İşte o da sadece gördüm demek oluyor gezmek değil. Ben Romaya 2 kez gittim biri turla biri free olarak. O kadar çok yeri görmemişim ki , birde ben müze sanat galerisi vs gezmeyi de severim 2. gidişimde doya doya sokaklarda kaybola kaybola gezdik. Ve şimdi avucumun içi gibi heryerini biliyorum. Engüzeli kendiniz gidip gezmek, bütçe uygun değilse tur bir avantaj ama konaklamalar genelde şehir dışı ve şehri çoğu zaman panaromik geziyorsunuz, handikapı da 3 kuruşluk mekanlara tur üstüne fiyat biçip 5 kuruş alır o gecesi bu yemeği adı altında. Otobüs en son seçenek bence ama yinede görmedim dememek için bir alternatif birde enyorucu olanı otobüsle yapılan Avrupa turları.
 
Ağustos ve Eylül arası biletler yarıdan fazla oynadı takvime bakınca, ben de şok oldum.

Ben de butun takvimi degiştirdim başka nedenlerle ama iyi oldu fiyatlar acisindan cok fark ediyor. Yurtdisi işini eylule çektik biz de.
Güneşlenmeye gitmeyecektik neticede. Yaz mevsimine yuklenmeyin
 
Kendinizi şuanda en pahalı olan Avrupa şehirlerine gitmeye zorlamayın ve üzülmeyin. Avrupada veya Asya da gidip görülebilecek daha uygun fiyatlı şehirler de var, Arnavutluk, gürcistan vb.
 
geçen yıl pandemiden dolayı bahçeye gitsek yeter diyordum, gidebilmeye başlayınca antalyaya gitsek yeter diyorum. seneye oraya anca gideriz maddiyattan dolayı.

güzel bi otelde tatile gidin. diğerlerini sonra düşünürsünüz. bizim içinde eğlenin artık :)))
 

Müdirem mod senelerdir böyle lanet olsun böyle moda valla.
 
Türkiye deki bu duruma çok üzülüyorum. İnşallah lira kuru düzelir ve sizde gönlünüzce gezersiniz. Şimdilik hayal, ama enseyi de karartmamak gerek.
Nacizane tavsiyem: Paristen çok beklentiniz olmasin, ben baya baya hayal kırıklığına uğramıştım. Ama roma ve endelüs cok cok güzeller. Umarim tez vakitte roma sokaklarında, sevilla, cordoba sokaklarinda gezer, hayatın tadını çıkarırsınız.
 
Bu saydiginiz yerlerde Türkiye de olmayan ne var..?hatta burada daha fazlası var..ben olsam uzakdoğuya giderim..hindistan i merak ediyorum.cok renkli bir yer..Çin olabilir...hatta afrika..buraların insana daha çok değer katacağını düşünüyorum
 
Ölmeden önce fırsat bulup muhakkak görmek lazım buraları. “Doğduğun coğrafya kaderindir.” Cruise gemilerinde emekli olmuş Avrupalılar gezerken, Ürgüp Göreme’de Japonlar balonla uçarken biz domates, ayçiçek yağı hesaplıyoruz. İnşAllah kaderimizi düzeltiriz
evet aynen. Benimde onları dövesim geliyor. Tatili, cep telefonunu, sinemayı bize çok görüyorlar.
 
Beni bu kadar üzecek birşey için birikimi düşünmezdim açıkçası.
 
Açıkçası hem birikimim dursun hem gideyim biraz zor maaşlı çalışansanız. Önceliklerinizden olmalı. Birikimimiz hemen hemen hiç yok şahsen ama her sene bir yurt dışı tatili planlarız. Deneyime herşeyden daha fazla önem veriyorum. Maaşlı çalışan kimse sanmıyorm ki ay para çok bari yurt dışına gidelm demez. Tanıdıklarım var ev araba arsa işte kenarda para var yurtdışına çıkmayı düşünemiyorlar bile. Öncelik meselesi yani büyük oranda sizin durumunuz için..

Ülke şartları konusunda hemfikiriz.. ve çok üzgünüm bunun için.
 
Eşimin yeğeni Almanyada yaşıyor. Eşi oralı, kendisi evlenip gitti. Yaz tatili için Antalyadan yer ayırtmışlar çok ucuza. Sonrasında bizim yeğen italya istiyormuş ama eşi parise gitmek istiyormuş. Çünkü daha önce italyada kız kıza tatil yapmış zaten biz de burada üçün beşin hesabını yapıyoruz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…