- 13 Mart 2017
- 775
- 1.083
- 113
Olay geçinmek değil ki olay insan gibi yaşayabilmek. Yaşam kalitenizi düşürmüş olursunuz. Yaşam kalitesini önemsemeyen insanlarsa ne dense boş. Çocuklarınızı düşünün onlar uyum sağlamayacak. Başlarına gelebilecek şeyleri sıralayın. Belki onlara acırlar.Hanımlar peki esime ve kvme karsi nasi argümanlar gelistirmeliyim?ne desem nedense onlar cok olumlu bakiyorlar.
Kv bana diyor ki biz 1000tl emekli maasla geciniyoruz siz 2 bin alsaniz yeter. Ya nasu yetsin. Biz ayakabiyi en basitinden deichmanndan aliyoruz. Burda 20euro ise orda 100tlden basliyor. 2 bin tl ile nasi olacak bu is?.
Kaynimdan örnek vereyim.
Cok tutumlu bi insan ama ailesiyle tatile veya bir defa olsun bir yemege avmye gitmisligi yok...neden gerek yok...eltimde boyun egmis durumda...ne anladim ben gencligimi yasayamadiysam...kvde saniyor ki onlar öyle diye herkes öyle olmali
“ yabancı” evet bizde yabancıyız ama mülteci değiliz, ya da asyl değiliz.. onların durumu bizimkinden daha farklı..bunu kast etmistim.. bulunduğum yerde kreste hic abartmiyorum , bir tane bile alman cocugu olmayan ne kadar yabanci, mülteci cocuklar varsa doldurmuslardi.. ilgi hic yok.. cocuklarda kendi dillerini bilenlerle arkadaslik ediyor.. almanca bilmiyorlar, ögrenmekte imkansiz o kalabalikta.. kresler o kadar dolu ki cok öncesinden kayit yaptiriyorsunuz..10 aylik kizim var esim 3 aylikken kaydini yaptirdi .. şaka gibiiiii
Anladığım kadarıyla 2 çocuğunuz var. Onların gelecekte eğitiminde dusunmelisiniz.2000 tl ile gecinirsiniz, ama rahata alistiysaniz zor ,bir zaman sonra ister istemez Avrupa'daki standartlari Türkiye ile kiyaslayabilirsiniz,buda sizi mutsuz eder.. Ben olsam çocuklarım icin dönmezdim..Merhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masrafida yok sayilir.
sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Kvde gaz veriyir arada, 3.sayfada bahsetmistim...
hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)
+1Ben de almanyadayim ve uzun süredir türkiyede yasama hayalim var ama son zamanlarda ülkede yasanan seyler, erkeklerin %90‘in comar gerizekali olmasi beni asiri korkutuyor, bana zararlari olmasi cocuklarima olur, icim rahat gecenin bi saati hicbir yere gitmeyi cesaret edemem...böyle hayat ister miyim? hayir! Bilerek neden yasam kalitemi düsüreyim? € oldu 5, dolar uctu, millet acliktan ölüyor türkiyede, rahatca fikrini bile söyleyemiyorsan hapse atarlar diye....güzelim ülke ne hale geldi
Sen yasayan biri olarak bunlari anlatiyosun, konu sahibi saglik konusunda hersey bedava yazmis mesela?Almanyanın artık bir artısı olduğunu düşünmüyorum 1400€-1800€ çok da elit bi yaşantınız olmuyor.. ucu ucuna yetiştiriyorlar..sağdan soldan sosyal yardımla bir nebze insanlar nefes alıyor.. eskilermiş birikim yapabilen şimdikiler çok zor.. buranın tek avantajı aç kalmıyorsunuz..evet türkiyede eğitin sistemi bozuk ama buranın durumu pek iç açıcı değil.. o kadar çok yabancılar var ki çocuğunuz doğru dürüst eğitim alamıyor... Bazıları bariz şekilde yabancı düşmanı olduğunu gösteriyor..sağlık konusundada abartmıyorum yaşadığım şeyleri söylüyorum.. özel sigortamız olmasına rağmen göz dr için 4 ay, ortapedi dr içinde 2 ay sonraya randevu alabildik.. Aslında çoğu insan memnun değil hayatından ama türkiyeye dönmeye korkuyorlar burda en azında devlet sizi temel ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardım ediyor.. sırf bunun için burada çoğu kişi..
Iki kisi calismis olsan o yardim dedigin seyler var ya, onlari alamazsin:) hesap ayniya geliyo yani800€ krall dairesinde oturmak isterdim..bizim buralarda yok da.. benim anlatmak istediğim de bu.. asgari ücretle çalışanlarda ucu ucuna yetiştiriyor hele birde tek çalışansa.. zoooorrrr...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?