Yurtdışında yaşasanız tr'ye dönermiydiniz?

Türkiye'nin durumu iyiye gitmiyor maalesef.
Şayet böyle devam ederse benim de aklımda yurt dışına gitmek var.
Şimdiki iktidarla zor geliyor bu ülke bana.
Seçimden sonra ne olur bilemem ama siz evlisiniz eşinizle birlikte çok iyi düşünün. Eni sonu gelmek isterseniz de biraz daha birikim yapıp gelmeniz daha uygun olur mademki eviniz de varmış.

Oyle bisey yapmayin. Ayni sacmaligi akrabam yapti. Almanyada 1800€ ile calisiyordu. Geldi turkiyeye 1800tlye calisiyor ama marketten 80TLye cikamiyor.

Coluk cocuk parasi, kres bilmem ne destegide yok. 2.000 ile gecinirsiniz bi sekilde ölmezsiniz alternetifiniz olmasaydi olur derdim ama burda durum farkli millet yasam sartlarini iyilestirmeye ugrasir siz kendinizi asagi cekmeye calisiyorsunuz daha dogrusu esiniz bozmaya calisiyor.
2 cocuk var onlari dusunsun anasinin babasinin dibine gitmeyi dusunecegine.

1800€ ile orada yasadiginiz sartlari 2.000tl ile burada bulamazsiniz.

Olay geçinmek değil ki olay insan gibi yaşayabilmek. Yaşam kalitenizi düşürmüş olursunuz. Yaşam kalitesini önemsemeyen insanlarsa ne dense boş. Çocuklarınızı düşünün onlar uyum sağlamayacak. Başlarına gelebilecek şeyleri sıralayın. Belki onlara acırlar.

Dönmezdim. Hele hele 2 bin maaşa 4 kişilik aileyle asla dönmezdim. Aç kalırsınız o maaşla. Açın internette etin, kıymanın, peynirin kilosuna, doğalgazın, suyun faturasına bakın önce... Eşiniz dönmek istiyor ama kör gözüm parmağına... Ne cesaret valla. Biraz matematik yapsın. Bakalım 2 çocukla o maaşla rahat rahat yaşayabilecek miymiş...

Biz uzun zamandan Sonra döndük. Çokta mutluyuz arada da gidip geliyoruz. Herkes olaya maddi açıdan bakmış. Eğer çok fazla manevi değerlerine bağlı olmayan birileriyle bu konuyu çok takmıyor, şayet öyleyse çocukların ordaki psikolojik gelişimini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Burda maddi açıdan sıkıntı yaşamaktansa tabiki orayı tercih etmekte haklısınız. Artıları eksileri herkes kendine göre tartıp güzel bir karar vermeli. Dediğim gibi biz çok memnunuz

Türkiye çok güzel bir ülke. Kendi vatanımız ama vatanımızda guzel imkanlar, güzel şartlar kalmadı ki... Maalesef ama maalesef böyle. Herkes zaten rahat yaşam istiyor. Insana insan gibi deger verilmesini istiyor. Burda eğitim sistemi oyuncak gibi. O olmadı yenisini dene, bu sistem tutmadı bir de şunu dene. Çocuklar geleceklerinden kaygılı oluyor. Anne, baba desen nasıl yaparız, nasıl tutunuruz derdinde. Bir sürü Suriyeli bizim ülkemize doluşmuş durumda.

Yani kısacası memleketin içine ettiler. Ah keşke hayat şartları daha güzel olabilseydi ülkemizde.

Cahil insanlarla ayni ulkede nefes bile almak istemem ben. Kurnazligi zekayla karistiran. Kendi gelisimiyle ilgilenmek yerine milletin otuna b*kuna karisan.
Statu sahibi olmakla insan oldugunu varsayan.
Tabi her ulkede boyleleri var. Ama turkiyede bi ayri. Maneviyat felanda hak getire. Dininden habersiz millet.
Allah ordaki akli selim insanlara sabir versin diyorum.

Maddi durumdan haric bunlari saymak istedim. Bu liste daha uzar gider.
2bin ile gecinemezsiniz orda rahatca..esinde biliyordur isine gelmez o ayri.

Bi zamanlar siz simdi o asyl cocuklara nasil ters bakiyorsaniz ayni sekilde bize de türk cocuga ters bakmislardi bunu unutmayin. Asyl olmak o cocuklarin hatasi degil. Ben kendim hic krese gitmedim tipki kardeslerim gibi. Hepimiz üniversite bitirmis bayanlariz. Imkanlari siz cocuklariniz icin Almanyada yaratirsiniz. Korkmayin

Sakin donmeyin ekonomi felaket halde hersey pahali bir tane kucuk oglumuz var esimin aylik geliri 5 bin ve her ay sonu birz dikkat edelim param kalmadi diyor.

Şu anlattığınız şartlarda ben de dönmezdim. Kirayı ödedikten sonra bize 2500 tl kalıyor. Çocuk yok ve ay sonu zar zor geliyor. Ben de kpssye hazırlanıyorum. Gerçi tedavi masraflarımız var ama çocuk olursa da onun masrafı olacak. Ama İstanbulun hasreti burnumu sızlatabilirdi. Yorumları okurken şaşırdım yalniz. Aynı ülkede yaşamıyoruz sanki ya da beklentilerimiz farkli insanlarla. Tamam ekonomi her geçen gün batıyor. Eğitim sistemi de öyle. Ama sağlık sektöründe ben ilerleme görüyorum. Devlet hastaneleri insan gibi davraniyor. Hatta ben infertilite kliniğinde özel hastaneden daha rahatım. Ama tabi Almanya ile kıyas edersek oradan aşağıdır o ayrı. Ülkemin haline üzülüyorum ya

Sevgili konu sahibi,

Bende yurtdisindayim. Eşinize kullanabileceginiz en iyi arguman bence cocuklarin egitimi olmali. Ben Hollanda'dayim burdaki egitim Turkiyr ile karsilastirilamaz. Cocuklarinizin gelecegi herseyden onemli olmali. Ilerde universite bitirdikleri zaman bir degeri olur. Olurda Amerika, Ingiltere veya Kanada'da da staj yapmak isterlerse veya degisim ogrencileri olmak isterlerde basvurulari daha kolay kabul olur. Benim yegenim 11 yasinda, simdiden Amerika'da staj yapma hayalleri var. Digeri Ingiltere'de istiyor. Ben onlari bu yonde destekliyorum. Almanya'nin cok prestijli universiteleri var.

Hadi bunu biraktim. Türkiye'deki mentalite farkliligi bile asilmasi güç bir engel. Isyerlerinde hiyerarşi var, mudur hot dese sesini cikarman zor. En cok trafik gozumu korkuturdu. Adamlar yaya gecidinde durmuyorlar. Bu karmasada cocuk cok zor yetisir. Boyle boyle ikna ederdim sanirim.

M Mira_88 tum yazan arkadaslarin yorumlarini okudum, zamaninda Ankara‘ dan Almanya‘ ya yerlesmis biri olarak soyluyorum asla donmeyin. Tatil icin bile bir destinasyon olarak gormuyorum o kadar soyleyeyim.

Hem maddi hem manevi olarak oralarda yapamazsiniz. Esim siz gibi dogma buyume burali ve konuyu ozet gectim, yapamaz orda esi tek gitsin dedi.

Turkiye de maalesef hayat cok pahali bazi arkadaslar maddi yonu birakin maneviyat icin bile gidilir demis.
Insan isterse dinini her yerde yasayabilir, daha gecen kv min yunan komsusu uzun zamandir bizleri goremedigini soyleyip selamlasip ramazanimizi tebrik etti. Boyle nezaketli davranislari oralarda gormek mumkun degil.

Buyume cagindaki cocuklariniz et, sut, yogurt, meyve&sebze, kuruyemis vs. yeterli yiyebilsin ki gelisimini en guzel sekilde tamamlasin. Birini bulup, birini bulamamak ama nice insanlar yemeden de buyutuyor diye savunma mekanizmasi olamaz.

Egitim bence en buyuk sorun esit sartlar, esit haklar getirmiyor maalesef. Iyi egitim almasi icin iyi okul bulmak gerek bunlarin hepsi icin ozel okul, ozel hoca, dershane o bu yine is maddiyata geliyor. Insanlar cocuklarini cogunluktan siyirmak icin ne paralar dokuyor.

Bir standardi yok ulkenin calisma saatlerinden, alinan maaslara, verilen egitim, saglik hizmetlerinden, hak hukuga kadar adaminiz varsa isiniz yurur. Yoksa her is eksik, her is yarim.

Esiniz gitsin bir is bulup o 2000 tl ile evin buzdolabini bir doldursun, 1lt sut, 1 paket bez alsin gorsun uzaktan atip tutmanin yasamakla bir olmadigini. Elektrik, su, dogalgaz derken belini dogrultamaz.

Ilk zamanlar bende donmek istiyordum iyi ki kafami cabuk toparlamisim. Ki bizim sartlarimiz daha iyiydi.

Sizde calissaniz daha iyi kazanclar elde eder sik sik ziyaret eder, ozlem giderirsiniz.

Bende yurt dışında yaşıyorum ve Türkiyeye yerleşmeyi çok istiyorum ayrıca Bekarım. 2 bin tl maaşla yaşamayı ben bile göze alamıyorum

Anladığım kadarıyla 2 çocuğunuz var. Onların gelecekte eğitiminde dusunmelisiniz.2000 tl ile gecinirsiniz, ama rahata alistiysaniz zor ,bir zaman sonra ister istemez Avrupa'daki standartlari Türkiye ile kiyaslayabilirsiniz,buda sizi mutsuz eder.. Ben olsam çocuklarım icin dönmezdim..

+1

Sen yasayan biri olarak bunlari anlatiyosun, konu sahibi saglik konusunda hersey bedava yazmis mesela?

Sen eskisi gibi degil ucu ucuna yetiyo desende burda herkes donmeyin diyor.. yorumlara bakarsanda bu forumdada kapagi oraya atmak isteyenler var.

800€ krall dairesinde oturmak isterdim..bizim buralarda yok da.. benim anlatmak istediğim de bu.. asgari ücretle çalışanlarda ucu ucuna yetiştiriyor hele birde tek çalışansa.. zoooorrrr...
Iki kisi calismis olsan o yardim dedigin seyler var ya, onlari alamazsin:) hesap ayniya geliyo yani

Valla yıllarca Türkiye'de yaşadım gerçekten pahalı çoğu şey içinde kalıyor yapamıyorsun. Suan yurtdisindayim.evet Türkiye güzel yer ana gerçekten insana saygı Yok,çalışana saygı Yok,emeğe saygı Yok. Çocuklarımı burda büyütmek istiyorum güvenli bir ülke.sizin yerinizde olsam donmem. Saydınız şartların hepsi benim yaşadığım ülke de de var.ha gün gelir Türkiye de çok sağlam isim ve evim olursa kısmet :)

Benim esimde yurtdisina gitmek istiyor ben onaylasam hemen is bakmaya baslayacak
Cok sahane luks bir hayat yasamiyoruz ama Allaha sukur arabamiz evimiz var ve evet burda yasam cok zorlasti markete girip iki sey aliyosunuz 100 tlden asagi cikilmiyor
Benzine zaten girmiyorum
Cocuk bezi bende iki bebe var hesap edin
Etsiz yemek yiyemeyiz ordanda hesap edin
Yani zor ama benim de esiminde ailesi burda belki avrupanin standartlari iyi olabilir ama olumlu dunya ne bileyim birakip gitmek zor gelir
Bir de babam yakinlarda kalp krizi gecirdi vaktimiz kisitli ailemle olmayi tercih ederim sanirim hep :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…