- 16 Haziran 2012
- 2.587
- 3.445
- 198
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
-
merhaba
size tamamen katiliyorum.Ben 30 yasima kadar Istanbul`da yasadim.Sonra evlenip almanya`ya geldim.Inanir misiniz bana burasi rüya gibi geldi.Insan oldugumu anladim.Sosyal devlet ne demekmis, insan haklari ne demekmis onu anladim.Ne kadar nankör bir milletiz.Buraya gelen türkler devletin gönderdigi kurslara gidiyorlar dil ögrenmek istemiyorlar.Issiz olanlarin kiralarini, faturalarini devlet ediyor bir de harclik veriyor, meslek yapmalari icin kurslara gönderiyor ki bu kurslar bedava yine de yaranilmiyor.Her seyi kendi tarafimiza yontmayi cok iyi biliyoruz.Irkciliktan bahsediliyor ama türkler kadar irkci millet tanimadim ben.Tüm kurnazliklari bilen, her seyden ilk faydalanmaya kalkan bizim insanimiz, ilk sikayet edende onlar.Böyle düsünenler siz gelmeyin zaten, gelip buralari da türkiyeye benzetmeyin.Devlet baskisiyla yasamaya, koyun gibi güdülmeye devam edin.Her tarafi beton olmus bir ülkeyi dünyanin en güzel ülkesi diye övmeye devam edin.Asgari ücretle aclik sinirinda yasayip adim basi acilan camileri yetersiz bulup da yeni camiler yapmak icin bagis toplamaya devam edin siz....
Bulaşıkçılık, temizlikçilik, garsonluk vb. işler bulabilirsiniz ne yazık ki.
Türkiye diploması orada geçerli olmuyor.
Ama bulaşıkçılıktan kazandığı para Türkiye'de bir öğretmenin kazandığı paradan daha fazla oluyor. :44:
2 Avrupa ülkesine gittim,biri aileyle,biri arkadaşlarla.İlerde hepsini görme imkanım olur umarım.Tatil,gezip görme amaçlı gidilince gözlerimizi bağlamıyorlar kardeşim.Daha uçaktan iner inmez 1000 fark oluştu kafamda.1900 lü yıllarda bile bizden öndelerdi,yine öndeler yine öndeler.Çatlasak da patlasak da yine önde olacaklar.Yıl 2014,Apple daha yeni mağaza açıyor Türkiye'de.Şaka gibi.Ayrıca evet gazete ve tv yayınlarını takip ediyorum.Artık her şey sanal,netten takip ediyorum hepsini.Bakkala gidip New York Times almam gerekmiyor.Gündemi yakınen izlerim.Sen kararını o şekil vermişsen ben de bu şekil verdim kardeşim.Elimize nargile alıp 'Bu gavurlara tuvaleti biz öğrettik kikikiki' deme zihniyetinden jet hızıyla uzaklaşmamız lazım.Her ülkede sorun var tabii ki ama Türkiye'de daha fazla.Bunu inkar etmek için kör olmak lazım.Orada sorunla da karşılaşabilinir,karşılaştım arkadaşlarla gittiğimde.Ama kedi gibi sinersen çözülmez tabii.İnsanlarla iletişim kurma yolun iyiyse sorun çözülür.Bozuk zihniyetse aradan yüzyıllar geçse de düzelmez.
ne açıdan öndeler diyosun mesela onu anlamadım
ben de yurtdışına çıktım ama hiç o kadar fark oluşmadı gözümde iner inmez merak ettim
Cidden ya bende öyle Avrupa da bir kaç ülkeye gittim ama hani iner inmez oluşacak kadar derin farklılıklar görmedim. Bizim ülkemizde gayet iyi orda gördüğüm şehirlerle aman aman öyle ciddi bir fark görmedim. Apple mağaza açmışsa yeni bu onların aptallığı o kadar ülkemizde satış var millet teknoloji açı burda.
valla ben hemen hemen hepsine gittim istanbuldan bi farkı yok bence çoğunun
barcelona türkiyeye çok benziyo mesela güney kesimlere ve türkiyedeki yerler daha güzel açıkçası
hatta istanbulun güzelliğini hiçbiryere değişmem doğrusu
bunu ordaki arkadaşlarımla da konuştum herkes benim gibi düşünüyo
özellikle roma mesela o metrolar filan o kadar bakımsız geldi ki şaştım kaldım ben
ab üyesi oldukları bitakın insan hakları vs daha gelişmiştir tabiki ama şehir bakımından çok fark yok bence
ama ben büyük şehirlerden bahsediyorum küçük şehirler daha modern olabilir trye göre bilemiyorum
sadece o şehirler marka olduğu için daha önde gibi yansıyo
İstanbul'un güzelliği o atmosferi pek çok şehirde yok gördüklerimin arasında. İnsan hakları konusunda eksiklerimiz çok kurallar devletin gelişmişliği evet bunda da eksiklerimiz var. Fakat dedikleri gibi ilk anda farkedilecek derecede de aşağı degiliz yani ben Arap ülkelerine de gittim orda evet gelişmemişlik bariz belli oluyordu ama benim ülkem yok o kadarda degil.
2 Avrupa ülkesine gittim,biri aileyle,biri arkadaşlarla.İlerde hepsini görme imkanım olur umarım.Tatil,gezip görme amaçlı gidilince gözlerimizi bağlamıyorlar kardeşim.Daha uçaktan iner inmez 1000 fark oluştu kafamda.1900 lü yıllarda bile bizden öndelerdi,yine öndeler yine öndeler.Çatlasak da patlasak da yine önde olacaklar.Yıl 2014,Apple daha yeni mağaza açıyor Türkiye'de.Şaka gibi.Ayrıca evet gazete ve tv yayınlarını takip ediyorum.Artık her şey sanal,netten takip ediyorum hepsini.Bakkala gidip New York Times almam gerekmiyor.Gündemi yakınen izlerim.Sen kararını o şekil vermişsen ben de bu şekil verdim kardeşim.Elimize nargile alıp 'Bu gavurlara tuvaleti biz öğrettik kikikiki' deme zihniyetinden jet hızıyla uzaklaşmamız lazım.Her ülkede sorun var tabii ki ama Türkiye'de daha fazla.Bunu inkar etmek için kör olmak lazım.Orada sorunla da karşılaşabilinir,karşılaştım arkadaşlarla gittiğimde.Ama kedi gibi sinersen çözülmez tabii.İnsanlarla iletişim kurma yolun iyiyse sorun çözülür.Bozuk zihniyetse aradan yüzyıllar geçse de düzelmez.
Bir yorumcu arkadasin da dedigi gibi, paran varsa en guzel yer Turkiye. Yurtdisina belli bir yastan sonra gidip adapte olmak cok zor. Heyoo yeni hayat diye gidiyorsunuz, ama kimbilir neyin ortasina... :) Ne bildiginiz dil, dil oluyor, ne diplomaniz geciyor. Kalirsiniz vasifsiz eleman olarak orada yani. Cok guzel okullardan, guzel derecelerle mezun olmadiysaniz, cok guzel is tecrubeniz, hani aranip da bulunamayan nitelikleriniz yoksa, siz de sponsor olanlarin gozunde yuzlerce insandan birisiniz. Sponsor olmaya deger bulmazlar. O isler de o kadar kolay degil yani. Varsa orada isin, maddi durumun, o zaman eyvallah. Ama boyle kor gozum parmagima gidiyorsunuz, sonunuz belli degil.
9 yildir ABD'de yasiyorum, benim durumun farkli, ailemle geldim, 15 yasinda lisedeydim. Liseden itibaren okul ve is hayatim burada kuruldu. Simdi yuksek lisans yapiyorum. Bitince Turkiye'ye donecegim. Isin gucun, paran varsa Turkiye yetiyor bence. Egitime, gezip gormeye yine git. Ama bambaska bir ulkede, butun ailenden ayri yasamak hic kolay birsey degil. Uzaktan davulun sesi hos geliyor. Siz once evlenin, evliliginizi oturtun, ondan sonra tekrar dusunun bunlari. Zaten evlilik basli basina adaptasyon gerektiren birseyken, daha da yurtdisina macera aramaya gerek yok. Cabuk yipranirsiniz.
Apple in magaza acmasiyla kiyas yapiliyor ya guleyim mi aglayayim mi bilemedim
ne açıdan öndeler diyosun mesela onu anlamadım
ben de yurtdışına çıktım ama hiç o kadar fark oluşmadı gözümde iner inmez merak ettim
Cidden ya bende öyle Avrupa da bir kaç ülkeye gittim ama hani iner inmez oluşacak kadar derin farklılıklar görmedim. Bizim ülkemizde gayet iyi orda gördüğüm şehirlerle aman aman öyle ciddi bir fark görmedim. Apple mağaza açmışsa yeni bu onların aptallığı o kadar ülkemizde satış var millet teknoloji açı burda.
Ben kendimi bildiğim için öyle dedim.Ben de disiplinliyim ve duygusal değilim.Ben kimsenin oturduğu/yaşadığı yeri de anlatmadım.Gördüklerimi söyledim.Hep iyi şeyler de görmedim tabii ki.Ama bunlar bizde daha fazla.Bunu anlatmaya çalışıyorum.Aradan yüzyıllar geçse de düzelmeyecek şeyler var.Sinmeyerek çözülemeyecek şeyler çook.Sosyolojik araştırma yapmak lazım. Ben bukalemun gibi girdiğim ortamın rengini alırım,kendimden bir şey götürmem.Ben bunu ilke edindim.Benden bu kadar,teşekkür ederim.
Gelip bana tatile gittiginizde gorduklerinizi anlatiyorsunuz ya, cok hos gercekten. :) Orda yasayan insanlara orayi anlatmayin isterseniz, komik oluyor. Tabii ki ucaktan iner inmez oranin suc oranini gorecek degilsiniz, oranin halkinin sorunlarini gorecek degilsiniz. Guzelliklerini gorursunuz tabii. Ben de her gittigim tatil yerinde iner inmez cok guzel seyler goruyorum yani.
Biz kimin ne kadar onde oldugunu konusmuyoruz ki. Turkiye bazi yonlerden cok geri kalmis bir ulke. Bazi sorunlari coktan asmasi gereken bir ulke. Biz kor gozum parmagima, en buyuk Turkiye, en onde Turkiye demedik zaten.
Nerde nerden daha fazla sorun var, ona karar vermek o kadar kolay degil iste. Cunku ne bilmediginizi bilmiyorsunuz. Siz kendi alaninizdaki sapikliklari anlatirsaniz, ben de size benim cevremdeki sapikliklari anlatirim, insanin oldugu her yerde pislik var. Siz cok gozunuzde buyutuyorsunuz yurtdisini, ve "neyi bilmediginizi bilmiyorsunuz". Bu sozu cok severim.
Demek yurtdisindaki sorunlar kedi gibi sinmeyerek cozulecek kadar basitmis yahu, bunu da sizden ogrendim. Ne guzel. :) E siz de insanlarla iletisim kurarsaniz, kedi gibi sinmezseniz belki sizin ordaki sorunlar da cozulur? Deneyin bence bu parlak fikri.
Ben kendi adima konusayim, adapte olamamis bir insan degilim. Basarili bir okul ve is hayatim var, ayni zamanda y. lisans tamamlamakla ugrasiyorum. DIl bilmeden baskasinin ulkesinde koseye sinerek yasayanlardan degilim, zaten oylelerini ben de sevmem. Benim planim egitim ve is tecrubemle yol yapip, TR'ye donmek, isimi yapmak.
Sozum meclisten disari da Turkiye'den disari cikmak isteyen cogu insan da Tr'de calismayi gozu yemeyen, yurtdisinda hayati cok kolay sanan insanlar oluyor. Kapitalist ve is hayatinda bu kadar kuralci, disiplinli bir toplumda calismak, kazanmak hic sanildigi gibi degil malesef. Bunu dusunemeyenlerin sonunu da goruyoruz.
Neyse yani, kim nerde yasamak ister, kim neye karar verir ona saygi duyarim da... Benim anlatmak istedigim sey bilmediginiz konularda bu kadar emin konusmayin. "Ben orda olsam aney babey diye aglayacagimi hiic sanmiyorum" demistiniz. Once bir yasayin da sonra gorursunuz neye aglayip neye aglamayacaginizi merak etmeyin.
Zihniyet....zihniyet....zihniyet. Tabii ki her ülkede çürük yumurtalar var ama bizde daha fazla,ben bunu anlatmaya çalışıyorum.Kimse kimsenin ne giydiğine bakmıyor,hiç kadın görmemiş gibi bakan erkekler yok,sokaklar genelde temiz.Herkes kendi aleminde.Daha çok var da,toparlayamıyorum.
Orada mahalle baskısı yok da ondan rahatlar.Herkes bireyselliğin dibine vurmuş.Burada da ana kuzusu erkekler var daha.Ben herhangi bir ırkçılıkla karşılaşmadım,dili düzgün konuşuyorum ve insanlar hakkında bilgim var.Gündemi sıkı takip ederim.Bu insanlar ne yer,ne içer,neye güler? Bunlar önemli.zihniyet olarak öyle ama kültür farkı var zaten onlar daha rahat
ama şunu da söyliyim orda da her şehirde geceleri rahat ve yalnız gezemiyosun maalesef rahatsız edenler çıkabiliyo
hatta biz yılbaşı gecesinde defalarca tacize uğramıştık
küçük yerlerde bu yok belki ama büyük şehirlerde var
burda kadınlara kızlara bakıyolar gerçekten ondan herkes şikayetçi türkiyede çok acayip tuhaf insanlar var ben de sevmiyorum
ama diğer yerlerde de ırkçılık yapan insanlar çıkabiliyo o zaman o avrupalılıkları gidiyo maalesef
çoğu yerde türkleri de müslümanları sevmiyolar mesela
ama genel olarak sokaklar vs daha temiz ve şehirler daha düzenli ve trafik kurallarına inanılmaz uyuluyo benim dikkatimi çeken buydu her gittiğim yerde
Orada mahalle baskısı yok da ondan rahatlar.Herkes bireyselliğin dibine vurmuş.Burada da ana kuzusu erkekler var daha.Ben herhangi bir ırkçılıkla karşılaşmadım,dili düzgün konuşuyorum ve insanlar hakkında bilgim var.Gündemi sıkı takip ederim.Bu insanlar ne yer,ne içer,neye güler? Bunlar önemli.
Heee bu Apple'ın aptallığı.Rahmetli Steve Jobs çok aptaldı(!).Kardeşim millet yurtdışından kaçak telefon,tablet getirtiyor gırla.Neden bahsediyorsunuz ya?! Her memurun elinde 2000 tl'lik iphone olması tesadüf cidden, dövlet eyiye gidiyiiiii hüloğğğ
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?