yurtdışında yaşama:DD

Ben de size katılıyorum,teşekkür ederim.Almanya'ya ilk giden jenerasyondan akrabalarım var,anlatıyorlar,25 yıl orda oturup hala Almanca konuşamayanlar varmış Toplanıyorlar Türk mahallesinde,dışarı açılma sıfır,topluma entegre olma sıfır,iletişim sıfır.Madem bu kadar Türkiye aşığıydın gitmeseydin.Ama yoook,sorsan Deutschland bir numara.Almanya da demezler,ağızlarına kürekle vuracaksın.Bunların oğulları da aldıkları Alman kızları ısrarla Müslüman yapmaya çalışır.Babadan oğula nesil bunlar.Türkiye'de eğitime harcanan bütçeyle diyanete sağlanan bütçe farkı durumu çok net ortaya koyuyor dediğiniz gibi.Daha fazla da yazarım da yormayım kendimi.

doğrudur da eşimi öyle bulaşık yıkarken hayal edince komik geldi gurur yapar kesin düşünsene yüksek lisans yapan adam bulaşıkçı olmuş

ne açıdan öndeler diyosun mesela onu anlamadım
ben de yurtdışına çıktım ama hiç o kadar fark oluşmadı gözümde iner inmez merak ettim

Son düzenleme:
ben de yurtdışına çıktım ama hiç o kadar fark oluşmadı gözümde iner inmez merak ettim

Cidden ya bende öyle Avrupa da bir kaç ülkeye gittim ama hani iner inmez oluşacak kadar derin farklılıklar görmedim. Bizim ülkemizde gayet iyi orda gördüğüm şehirlerle aman aman öyle ciddi bir fark görmedim. Apple mağaza açmışsa yeni bu onların aptallığı o kadar ülkemizde satış var millet teknoloji açı burda.

valla ben hemen hemen hepsine gittim istanbuldan bi farkı yok bence çoğunun
barcelona türkiyeye çok benziyo mesela güney kesimlere ve türkiyedeki yerler daha güzel açıkçası
hatta istanbulun güzelliğini hiçbiryere değişmem doğrusu
bunu ordaki arkadaşlarımla da konuştum herkes benim gibi düşünüyo
özellikle roma mesela o metrolar filan o kadar bakımsız geldi ki şaştım kaldım ben
ab üyesi oldukları bitakım insan hakları vs daha gelişmiş tabiki ama şehir bakımından çok fark yok bence
ama ben büyük şehirlerden bahsediyorum küçük şehirler daha modern olabilir trye göre bilemiyorum

sadece o şehirler marka olduğu için daha önde gibi yansıyo
ama iskandinav ülkeleri daha temiz ve düzenli görünüyo genelde
ve bazı ülkelerde toplu taşımada bisiklet çok kullanılıyo amsterdamda mesela

Son düzenleme:

İstanbul'un güzelliği o atmosferi pek çok şehirde yok gördüklerimin arasında. İnsan hakları konusunda eksiklerimiz çok kurallar devletin gelişmişliği evet bunda da eksiklerimiz var. Fakat dedikleri gibi ilk anda farkedilecek derecede de aşağı degiliz yani ben Arap ülkelerine de gittim orda evet gelişmemişlik bariz belli oluyordu ama benim ülkem yok o kadarda degil.

evet bide şu insan hakları sosyal devlet vs konularında gelişebilsek çok iyi olacak
zaten avrupadaki çoğu devlet yüzölçümü nüfus vs bakımından küçük bi de abye üye oldukları için çabuk gelişiyolar ekonomileri de iyi oluyo o yüzden sadece gelişmeye odaklanıyolar
türkiye sürekli terörle onunla bununla uğraşıyo nüfus çok o yüzden de gelişemiyoruz
diğerlerinin öyle dertleri yok ki bizim kadar kendilerini geliştiriyolar

Gelip bana tatile gittiginizde gorduklerinizi anlatiyorsunuz ya, cok hos gercekten. :) Orda yasayan insanlara orayi anlatmayin isterseniz, komik oluyor. Tabii ki ucaktan iner inmez oranin suc oranini gorecek degilsiniz, oranin halkinin sorunlarini gorecek degilsiniz. Guzelliklerini gorursunuz tabii. Ben de her gittigim tatil yerinde iner inmez cok guzel seyler goruyorum yani.

Biz kimin ne kadar onde oldugunu konusmuyoruz ki. Turkiye bazi yonlerden cok geri kalmis bir ulke. Bazi sorunlari coktan asmasi gereken bir ulke. Biz kor gozum parmagima, en buyuk Turkiye, en onde Turkiye demedik zaten.

Nerde nerden daha fazla sorun var, ona karar vermek o kadar kolay degil iste. Cunku ne bilmediginizi bilmiyorsunuz. Siz kendi alaninizdaki sapikliklari anlatirsaniz, ben de size benim cevremdeki sapikliklari anlatirim, insanin oldugu her yerde pislik var. Siz cok gozunuzde buyutuyorsunuz yurtdisini, ve "neyi bilmediginizi bilmiyorsunuz". Bu sozu cok severim.

Demek yurtdisindaki sorunlar kedi gibi sinmeyerek cozulecek kadar basitmis yahu, bunu da sizden ogrendim. Ne guzel. :) E siz de insanlarla iletisim kurarsaniz, kedi gibi sinmezseniz belki sizin ordaki sorunlar da cozulur? Deneyin bence bu parlak fikri.
Ben kendi adima konusayim, adapte olamamis bir insan degilim. Basarili bir okul ve is hayatim var, ayni zamanda y. lisans tamamlamakla ugrasiyorum. DIl bilmeden baskasinin ulkesinde koseye sinerek yasayanlardan degilim, zaten oylelerini ben de sevmem. Benim planim egitim ve is tecrubemle yol yapip, TR'ye donmek, isimi yapmak.

Sozum meclisten disari da Turkiye'den disari cikmak isteyen cogu insan da Tr'de calismayi gozu yemeyen, yurtdisinda hayati cok kolay sanan insanlar oluyor. Kapitalist ve is hayatinda bu kadar kuralci, disiplinli bir toplumda calismak, kazanmak hic sanildigi gibi degil malesef. Bunu dusunemeyenlerin sonunu da goruyoruz.

Neyse yani, kim nerde yasamak ister, kim neye karar verir ona saygi duyarim da... Benim anlatmak istedigim sey bilmediginiz konularda bu kadar emin konusmayin. "Ben orda olsam aney babey diye aglayacagimi hiic sanmiyorum" demistiniz. Once bir yasayin da sonra gorursunuz neye aglayip neye aglamayacaginizi merak etmeyin.

Son düzenleme:

Cok guzel ifade etmissiniz. Ben de gecen yil evlenip ABD ye geldim, esimin egitimi icin geldik, Burda gecen gunlerimi bir ben bir Allah bilir, yeni evlenmeme ragmen esimi terkedip ulkeme donmeyi dusundum, ne noktalara geldim. ABD hollywood filmlerinden cok farkli bir ulke, dunyanin bir ucuna terkedilmis gibiydim. Bir de geldigimiz yer bildiginiz orman, istanbul gibi canli bir sehirden cikip ormana girdim, in cin top oynuyor, evimin penceresinden disari bakiyordum sincaplari, groundhoglari gordukce mutlu oluyordum, kis geldi, o sincaplar da gitti ya iyice terkedilmis gibi oldum. Esim okula gidiyordu, 2-3 tane odanin icinde kendimi yerden yere atarak agliyordum, hic abartmiyorum. Araba da aldik, ehliyet de ama yasadigim yerde ormanlik araziye yayilmis birkac alisveris merkezinden baska birsey yok ki, hergun hergun ayni yere alisverise gitmek de biktiriyor bir zaman sonra. Ingilizce kursuna basladim, o bile tat vermiyordu, zaten kurslar ates pahasi, uyduruk bir kursa baslamistim, birsey de ogrenmedim. Birkac turk arkadas var cevremizde kac defa aramisimdir, evime davet etmisimdir, devami gelmiyor, frekans tutmuyor, zaten ABD ye mi uyum sagliyorlar nedir, gayet soguklar, hep ben davet ediyorum, kimse de beni davet etmiyordu. Ya ne zor geldi, ne acilar ciktim Allah bilir. Simdi herseye oldugu gibi yalnizliga da alistim, sabahtan aksama kadar yalniz basima evde, disarda takiliyorum, ama imkanim olsa kosa kosa giderim tr ye. Zaten ben de yuksek lisansa basvuruyla ugrasiyorum. Kimseye de tavsiye etmem yurtdisini.

Apple in magaza acmasiyla kiyas yapiliyor ya guleyim mi aglayayim mi bilemedim

Ağlanacak halimize gülebilirsin.Kadınlarımız teknolojiyi beyaz eşyaların gelişmiş özellikleriyle takip ediyor.Apple'a gelene kadar neler var da,ben öyle yazdım anlayana.

Zihniyet....zihniyet....zihniyet. Tabii ki her ülkede çürük yumurtalar var ama bizde daha fazla,ben bunu anlatmaya çalışıyorum.Kimse kimsenin ne giydiğine bakmıyor,hiç kadın görmemiş gibi bakan erkekler yok,sokaklar genelde temiz.Herkes kendi aleminde.Daha çok var da,toparlayamıyorum.

Son düzenleme:

Heee bu Apple'ın aptallığı.Rahmetli Steve Jobs çok aptaldı(!).Kardeşim millet yurtdışından kaçak telefon,tablet getirtiyor gırla.Neden bahsediyorsunuz ya?! Her memurun elinde 2000 tl'lik iphone olması tesadüf cidden, dövlet eyiye gidiyiiiii hüloğğğ

Ben kendimi bildiğim için öyle dedim.Ben de disiplinliyim ve duygusal değilim.Ben kimsenin oturduğu/yaşadığı yeri de anlatmadım.Gördüklerimi söyledim.Hep iyi şeyler de görmedim tabii ki.Ama bunlar bizde daha fazla.Bunu anlatmaya çalışıyorum.Aradan yüzyıllar geçse de düzelmeyecek şeyler var.Sinmeyerek çözülemeyecek şeyler çook.Sosyolojik araştırma yapmak lazım. Ben bukalemun gibi girdiğim ortamın rengini alırım,kendimden bir şey götürmem.Ben bunu ilke edindim.Benden bu kadar,teşekkür ederim.

Son düzenleme:

zihniyet olarak öyle ama kültür farkı var zaten onlar daha rahat
ama şunu da söyliyim orda da her şehirde geceleri rahat ve yalnız gezemiyosun maalesef rahatsız edenler çıkabiliyo
hatta biz yılbaşı gecesinde defalarca tacize uğramıştık
küçük yerlerde bu yok belki ama büyük şehirlerde var
burda kadınlara kızlara bakıyolar gerçekten ondan herkes şikayetçi türkiyede çok acayip tuhaf insanlar var ben de sevmiyorum
ama diğer yerlerde de ırkçılık yapan insanlar çıkabiliyo o zaman o avrupalılıkları gidiyo maalesef
çoğu yerde türkleri de müslümanları sevmiyolar mesela

ama genel olarak sokaklar vs daha temiz ve şehirler daha düzenli ve trafik kurallarına inanılmaz uyuluyo benim dikkatimi çeken buydu her gittiğim yerde

Orada mahalle baskısı yok da ondan rahatlar.Herkes bireyselliğin dibine vurmuş.Burada da ana kuzusu erkekler var daha.Ben herhangi bir ırkçılıkla karşılaşmadım,dili düzgün konuşuyorum ve insanlar hakkında bilgim var.Gündemi sıkı takip ederim.Bu insanlar ne yer,ne içer,neye güler? Bunlar önemli.

onlarla aramızda elbette kültürel açıdan farklar var
ve hep olacak biz tamamen onlar gibi olamayız zaten kültürümüz böyle çünkü
o sokakta tuhaf tuhaf bakan insanları kastetmiyorum tabi onların terbiyesizliği iğrençliği keşke böylelerine yaptırımlar uygulansa ama rahatlık konusunda onlar gibi olmayız

dili güzel konuşmakla gündemi ve ordaki insanları takip etmekle ilgili değil benim söylediğim
ilk başta çok samimi içten davrananlar türk olduğunuzu söyleyince mesafe koyabiliyo mesela bunlar azınlık tabi hepsi yapıyo demiyorum yanlış anlaşılmasın oralarda çok iyi arkadaşlarım var zaten ama yapanlar da var
ya da yanımızda müslümanlar hakkında olumsuz konuşanlar oluyo bu saygısızlık bence
bu bi arkadaşıma yapılmıştı üstelik sürekli görüştüğümüz gruptan biri tarafından
kız kendisini çok ezik hissetmişti o ortamda rahatsız olmuştu ki çok sosyal konuşkan bi kız zaten
kimse orda kendini geri çekip yabancılarla kaynaşmamazlık yapmıyo
biz onların dinleri vs ile ilgili olumsuz yorumlar yapmayız mesela
yoksa direk bi ayrımcılık yok ilk bakışla zaten anlamıyolar giyimimiz kuşamımız aynı olduğu için ama yabancı olduğumuzu illa ki anlıyolardır dışarıdakiler ingilizceyi anadilimiz gibi konuşmamız mümkün değil anlaşılıyo iyi konuşsakta onlar da öyle aksanlı konuşuyo anlaşılıyo kimin hangi milletten olduğu az çok

zaten bunu sadece türklere karşı yapılıyo diye söylemedim ben diğer milletlere karşı da yapılıyo
genel olarak ırkçılık olan ülkeler var özellikle karışık milletlerin çoğunlukta yaşadığı yerlerde
örnek olarak pariste çok var mesela onu kastediyorum her yerde yok

siz hangi şehirlere gittiniz ki merak ettim ve uzun mu kaldınız
kısa dönemde bunları farketmeniz pek mümkün olmaz heralde
turist gözüyle bakıyolar o zaman herkes yardımcı oluyo her konuda

Son düzenleme:
Çocukluğum arabistanda geçti almanyadada bulundum , takmayın bu kadar bu mağaza açıldı türkiyede neden yok ya falan diye parası olana herşey var kapitalist bir düzen içinde yaşıyoruz dünyanın neresine gidersen git böyledir .

yorumların hepsini okudum da Küba'ya nasıl gidilir bilen yokmu yahu oraya sadece turistik amaçlı gidiliyor oturum izni verilmiyor diye okumuştum nette ama bilemedim :44:

Bu üslubunuzla evet bence gidin Avrupaya. sondaki hüloğğğ filan ne alaka onu anlamadım. Öylesiniz veya böylesiniz Avrupa'ya bir siz gittiniz ve bir siz iyi etüd ettiniz bana söz düşmez çekileyim ben geri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…