- 16 Haziran 2012
- 2.587
- 3.445
- 198
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
-
O Türk olduğunuzu öğrenince irtibatı kesmeleri,bizim burada iğrendiğimiz Türklerin yurtdışına çıkınca da aynı abuklukları yapmasından kaynaklanıyor.Zamanla önyargı oluşmuş.Ayrıca her Türk Müslüman olur diye bir şey yok.Dediğiniz gibi her millet ırkçılığa maruz kalabilir ama bunu tavırlarla ve iletişimle aza indirmek mümkün.Türklerin aksanı öyle dümdüz bir aksan ki,hemen anlaşılmıyor.Yunan sananlar olmuştu beni.Mesela bir Alman ya da Fransız İngilizce konuşsa anlaşılır,Türk hemen anlaşılmıyor,dilimiz fonetik.Gırtlaktan konuşmuyoruz.Avusturya ve İtalya'ya 2 haftalık turlarla gittim.Ben spontane şeyleri seviyorum,bakış açısı önemli.Büyük şehirler çok ilgimi çekmiyor,haa yine gezdim de daha çok küçük yerleri,turistik olmayan yerleri görmek istedim.Japonlar gibi her yerde fotoğraf çekme huyum da yoktur.Gözlemi seviyorum.onlarla aramızda elbette kültürel açıdan farklar var
ve hep olacak biz tamamen onlar gibi olamayız zaten kültürümüz böyle çünkü
o sokakta tuhaf tuhaf bakan insanları kastetmiyorum tabi onların terbiyesizliği iğrençliği keşke böylelerine yaptırımlar uygulansa ama rahatlık konusunda onlar gibi olmayız
dili güzel konuşmakla gündemi ve ordaki insanları takip etmekle ilgili değil benim söylediğim
ilk başta çok samimi içten davrananlar türk olduğunuzu söyleyince mesafe koyabiliyo mesela bunlar azınlık tabi hepsi yapıyo demiyorum yanlış anlaşılmasın oralarda çok iyi arkadaşlarım var zaten ama yapanlar da var
ya da yanımızda müslümanlar hakkında olumsuz konuşanlar oluyo bu saygısızlık bence
bu bi arkadaşıma yapılmıştı üstelik sürekli görüştüğümüz gruptan biri tarafından
kız kendisini çok ezik hissetmişti o ortamda rahatsız olmuştu ki çok sosyal konuşkan bi kız zaten
kimse orda kendini geri çekip yabancılarla kaynaşmamazlık yapmıyo
biz onların dinleri vs ile ilgili olumsuz yorumlar yapmayız mesela
yoksa direk bi ayrımcılık yok ilk bakışla zaten anlamıyolar giyimimiz kuşamımız aynı olduğu için ama yabancı olduğumuzu illa ki anlıyolardır dışarıdakiler ingilizceyi anadilimiz gibi konuşmamız mümkün değil anlaşılıyo iyi konuşsakta onlar da öyle aksanlı konuşuyo anlaşılıyo kimin hangi milletten olduğu az çok
zaten bunu sadece türklere karşı yapılıyo diye söylemedim ben diğer milletlere karşı da yapılıyo
genel olarak ırkçılık olan ülkeler var özellikle karışık milletlerin çoğunlukta yaşadığı yerlerde
örnek olarak pariste çok var mesela onu kastediyorum her yerde yok
siz hangi şehirlere gittiniz ki merak ettim ve uzun mu kaldınız
kısa dönemde bunları farketmeniz pek mümkün olmaz heralde
turist gözüyle bakıyolar o zaman herkes yardımcı oluyo her konuda
Yoo tek ben gitmedim.Aylarca da kalmadım zaten de dev bir markaya aptal demeniz bana komik geldi.Zira Türkiye'de alım gücü düşük olduğundan teknolojik yatırım yapılmıyor.Bu üslubunuzla evet bence gidin Avrupaya. sondaki hüloğğğ filan ne alaka onu anlamadım. Öylesiniz veya böylesiniz Avrupa'ya bir siz gittiniz ve bir siz iyi etüd ettiniz bana söz düşmez çekileyim ben geri.
O Türk olduğunuzu öğrenince irtibatı kesmeleri,bizim burada iğrendiğimiz Türklerin yurtdışına çıkınca da aynı abuklukları yapmasından kaynaklanıyor.Zamanla önyargı oluşmuş.Ayrıca her Türk Müslüman olur diye bir şey yok.Dediğiniz gibi her millet ırkçılığa maruz kalabilir ama bunu tavırlarla ve iletişimle aza indirmek mümkün.Türklerin aksanı öyle dümdüz bir aksan ki,hemen anlaşılmıyor.Yunan sananlar olmuştu beni.Mesela bir Alman ya da Fransız İngilizce konuşsa anlaşılır,Türk hemen anlaşılmıyor,dilimiz fonetik.Gırtlaktan konuşmuyoruz.Avusturya ve İtalya'ya 1-2 haftalık turlarla gittim.Ben spontane şeyleri seviyorum,bakış açısı önemli.Büyük şehirler çok ilgimi çekmiyor,haa yine gezdim de daha çok küçük yerleri,turistik olmayan yerleri görmek istedim.Japonlar gibi her yerde fotoğraf çekme huyum da yoktur.Az ama öz.
aksandan anlamıyor zaten bizi direk soruyolar nerelisin diye
turistik gezide sormayabilirler ama yabancılarla sosyalleşince herkes soruyo nerelisin ne amaçla geldin vs
söylüyosun türküm diye onu kastettim bi ingiliz ya da bi amerikalı gibi konuşamıyoruz çoğumuz düz konuşuyoruz ama yabancı olduğumuz anlaşılıyo sonuçta direk görünüşten de anlıyolardır zaten ne kadar da olsa farklı geliyoruz onlara
ben üniversite göreviyle gittiğim için büyük şehirlere başkentlere gittim genelde
turistik yerler de genelde başkentler olduğu için küçük şehirlere gitmedim
avusturyada da viyanaya gittim italyada romaya gittim ve turistik amaçlı da venedik turuna gitmiştim kendim
turistik gidince sorun yok zaten uzun süre kalınca bu tarz şeylere maruz kalınabiliyo
küçük şehirlere çek cumhuriyetinde gitme fırsatım oldu sadece küçük bi ülke olduğu için 1-2 saate gidiliyo çoğu şehre de küçük şehirlerde çok hareket yoktu turistik açıdan pek ilgimi çekmedi ama düzenliydi genelde şehir anlamında ve insanlar çok sakin iyilerdi yani
bi de almanya da bikaç küçük şehre gittim orası da düzenliydi çevre olarak ama sıkıcı gelmişti bana gerçi türkiyede öyle küçük şehirlerde pek hareket olmuyo akşamları
aksandan anlamıyor zaten bizi direk soruyolar nerelisin diye
turistik gezide sormayabilirler ama yabancılarla sosyalleşince herkes soruyo nerelisin ne amaçla geldin vs
söylüyosun türküm diye onu kastettim bi ingiliz ya da bi amerikalı gibi konuşamıyoruz çoğumuz düz konuşuyoruz ama yabancı olduğumuz anlaşılıyo sonuçta direk görünüşten de anlıyolardır zaten ne kadar da olsa farklı geliyoruz onlara
ben üniversite göreviyle gittiğim için büyük şehirlere başkentlere gittim genelde
turistik yerler de genelde başkentler olduğu için küçük şehirlere gitmedim
avusturyada da viyanaya gittim italyada romaya gittim ve turistik amaçlı da venedik turuna gitmiştim kendim
turistik gidince sorun yok zaten uzun süre kalınca bu tarz şeylere maruz kalınabiliyo
küçük şehirlere çek cumhuriyetinde gitme fırsatım oldu sadece küçük bi ülke olduğu için 1-2 saate gidiliyo çoğu şehre de küçük şehirlerde çok hareket yoktu turistik açıdan pek ilgimi çekmedi ama düzenliydi genelde şehir anlamında ve insanlar çok sakin iyilerdi yani
bi de almanya da bikaç küçük şehre gittim orası da düzenliydi çevre olarak ama sıkıcı gelmişti bana gerçi türkiyede öyle küçük şehirlerde pek hareket olmuyo akşamları
Türkiye'de küçük yerlerde akşam 6 dedin mi herkes evine dağılıyor.İstanbul'da yine bir hareket var hiç durulmuyor sokaklar.O yönden seviyorum İstanbul'u.Almanya'yı çok merak ediyorum,umarım görme fırsatım olur.Dediğim gibi spontane gezmeyi seviyorum, şehrin içine girmek turistik yerleri gezmekten daha eğlenceli.
Türkiye'de küçük yerlerde akşam 6 dedin mi herkes evine dağılıyor.İstanbul'da yine bir hareket var hiç durulmuyor sokaklar.O yönden seviyorum İstanbul'u.Almanya'yı çok merak ediyorum,umarım görme fırsatım olur.Dediğim gibi spontane gezmeyi seviyorum, şehrin içine girmek turistik yerleri gezmekten daha eğlenceli.
ama öyle olması için küçük yerlerde bi tanıdığın olması da gerekiyo nereyi gezeceğini bilemiyosun çok fazla ya da bikaç arkadaşla gidersen olabilir
istanbulu ben de seviyorum o yönden ve avrupada da hiçbir şehre değişmem oradaki pek çok yerde akşam herkes evine giriyo ya da ben ekim gibi filan gidiyodum o yüzden de olabilir 10da 11de kimseyi göremiyosun ve korkuyosun yalnızsan
bi de ben eskişehirde okuduğum için orda da gece gündüz kavramı yoktu herkes dışardaydı merkezde hep öğrenci olduğumuz için ve ben dışarıda gezmeyi aktivite yapmayı çok severim o yüzden hareketsiz yerlerden sıkılıyorum
almanyayı ben beğenmedim açıkçası çok soğuk geldi bana ve hiç hareketli değil
prag güzel mesela oraya gidebilirsin ve oraya yakın çok güzel küçük beldeler var
budapeşte de güzel istanbula benziyo biraz ve küçük
italyada da çok güzel yerler varmış ben gelecek yıl vakit bulursam gidicem küçük şehirlerine
bi de amerikaya gitmek istiyorum ama o bikaç yılı bulacak heralde
ama öyle olması için küçük yerlerde bi tanıdığın olması da gerekiyo nereyi gezeceğini bilemiyosun çok fazla ya da bikaç arkadaşla gidersen olabilir
istanbulu ben de seviyorum o yönden ve avrupada da hiçbir şehre değişmem oradaki pek çok yerde akşam herkes evine giriyo ya da ben ekim gibi filan gidiyodum o yüzden de olabilir 10da 11de kimseyi göremiyosun ve korkuyosun yalnızsan
bi de ben eskişehirde okuduğum için orda da gece gündüz kavramı yoktu herkes dışardaydı merkezde hep öğrenci olduğumuz için ve ben dışarıda gezmeyi aktivite yapmayı çok severim o yüzden hareketsiz yerlerden sıkılıyorum
almanyayı ben beğenmedim açıkçası çok soğuk geldi bana ve hiç hareketli değil
prag güzel mesela oraya gidebilirsin ve oraya yakın çok güzel küçük beldeler var
budapeşte de güzel istanbula benziyo biraz ve küçük
italyada da çok güzel yerler varmış ben gelecek yıl vakit bulursam gidicem küçük şehirlerine
bi de amerikaya gitmek istiyorum ama o bikaç yılı bulacak heralde
Almanya turist vizesini bile zor veriyor diyorlar,çekinmiyor değilim açıkçası ama merak ediyorum.O zaman arkadaşlarla gitmiştik zaten,tek olsam nasıl olurdu bilmiyorum.Ben de yüksek lisansı ABD'de yapmak istiyorum ama hayırlısı daha zaman var.
Almanya turist vizesini bile zor veriyor diyorlar,çekinmiyor değilim açıkçası ama merak ediyorum.O zaman arkadaşlarla gitmiştik zaten,tek olsam nasıl olurdu bilmiyorum.Ben de yüksek lisansı ABD'de yapmak istiyorum ama hayırlısı daha zaman var.
slmlar ,
gözüme carpti dayanamadim yazayim dedim,almanyada yasayan biri olarak,
burda havalar bikere okadar güzel degil,insanlar günese hasret..yani sicak oldumu
cok seviniyoruz.burda insanlar biraz robotlasmis,yani evden ise isden eve..
aksam 6 herkes evine cekilir,pazar günleri zaten dinlenme günü ilan etmisler
kimse disari cikmaz,yani kisacasi tr'ye can kurban,inan merak edilcek hicbirtarafi yok.
bir gelsen birdaha gelmek istemezsin zaten
slmlar ,
gözüme carpti dayanamadim yazayim dedim,almanyada yasayan biri olarak,
burda havalar bikere okadar güzel degil,insanlar günese hasret..yani sicak oldumu
cok seviniyoruz.burda insanlar biraz robotlasmis,yani evden ise isden eve..
aksam 6 herkes evine cekilir,pazar günleri zaten dinlenme günü ilan etmisler
kimse disari cikmaz,yani kisacasi tr'ye can kurban,inan merak edilcek hicbirtarafi yok.
bir gelsen birdaha gelmek istemezsin zaten
sen de başka bi ülkeye vize al sonra oraya geç
serbest dolaşım var zaten ben öyle gittim
sen de başka bi ülkeye vize al sonra oraya geç
serbest dolaşım var zaten ben öyle gittim
Mantıklı öyle yapabilirim.Teşekkürler.
Tesekkurler ayrica muhtesem bir fikir yeni bir ulkede baslangic yapip dil ve oranin kulturunu ogrenmek...sen bosver 30 sene bir ulkede yasayayip oranin dilini bile ogrenmeden zerre kendini gelistirmeden gelip vatanimda vatanim naralari atan o kesimin dediklerini :) onlarla kafa ve kultur olrk ayni yerde degilsiniz.sizede simdiden mutluluklarrr dilermmmm
Orada akrabalar var,dediklerinizin aynısını dediler bana.İşte soğuk,hareket yok vs diye.Ama yine de bir sempatim var belki ben de gidince beğenmem Almanya'yı,bilemiyorum.Eskiden ben de önyargıyla yaklaşırdım,sonra oralı bir müzik grubunu çok sevmeye başladım,düşüncelerim yumuşamaya başladı.
Ben Almanya'da yasiyorum sekerim, buraya Ankara'dan geldim.
Turistik gezide her sey hos ama yukarda yazan arkadaslara katiliyorum, aksam 8den sonra sokakta kimseyi goremezsin. Pazar gunu sokakta kimse yoktur. Insanlar gercekten cok kapali, cogunlugu da -afedersiniz ama- bizim odun diyecegimiz turden. Hayati insanlar yasamayi hic bilmiyor, varsa yoksa para biriktirmek, hayatimda hic bu kadar cimri insani bir arada gormedim.
Tanidigim 65 yasinda bir kadin var, hic evlenmemis, coluk cocugu yok. Bu yasa kadar yemeyip icmeyip, giymeyip biriktirmis, hala da ayni kafada. 2 tane evi, bankada da 200.000 euro parasi varmis. Eeee teyze, gencken gezmedin, giyinmedin kusanmadin, takmadin, simdi yaslandin o paralari ne yapacaksin, mezara mi gotureceksin? Bu nasil bir kafa cozemedim. Neyse, bu hatunun birine aldigi bir kutu cola icin "senin de kolani ben odedim" gibisinden bir sey dedigini duydum
Canım zaten yerleşme niyetinde değilim Almanya'ya,gezmek niyetim.O kadına da bravoGençken yapmadıktan sonra ne anlamı var yahu? Kefenin cebi yok teyze deseydin
Yerlesme gibi bir niyetin varsa yerlesme diye anlattim bunlari kardes zatenInsanlar gercekten (bunu boylece yazmamak icin cok savastim ama) mal gibiler.
Bu mal gibi insanların içinden Rammstein nasıl çıktı hayret :44: Her ülkede çeşit çeşit tipler var işte.Sen neden ordasın peki?
Ben is icin burdayim, buraya calismaya geldim diyeyim.
Rammstein in tek numarasi sarkilarinin almanca olmasi bence, sarkilari o yuzden karizma. O sarkilari ayni muzikle Turkce soyleseler herkes kafa bulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?