Yurtdışında okumak istiyorum ama imkanım yok

Yalnız hukuk evrensel birşey değil. Türkiye'de çalışmayı düşünürken Başka bir ülkede okuman sana pek birşey kazandırmaz aksine burada işlerin nasıl yürüdüğünü bilmeyen burada çalışma deneyimi olmayan, Türkiye'nin kanunlarına göre eğitim almamış bir insan olarak ülkeye dönersin. Diploma geçerliliği olur mu ondan bile emin olamadım şuan. Erasmus, work and travel gibi programlar daha mantıklı olur senin için
 

Cherry'm bi akrabamız var ama masraflarını ben hallederim desem bile öyle bir iyilik yapmazlar. Hani derler ya yaralı parmağaa ilaç olmaz diye çok afedersin, aynı öyleler.


Peki bu hani ailelerin yanında kalıp konsolosluğa iki günde bir imza verme olayı nedir?


Bir de kızlar sizce ben boş işle mi uğraşıyorum şuan:/ yani benim için en mantıklısı ülkemde okuyup param olunca gezip görme amaçlı gitmek ya da yüksek lisansımı yurtdışında yapmak falan mı? Hem imkanım da olur?
 
Türkiye cennet okul yönünden ama puanları tavan :/
 

abd de okumak istersen orda okullar kredi veriyor geri ödemeli, part time da iş bulur geçinirsin.
 
Hayir gercekten bos isle ugrasmiyorsun, zaten hersey bir hayalle baslar ve o hayalin pesinden gider insanlar. Ben zamaninda dishekimi okuyacagim dedigimde hic kimse inamadi, bende dahil. Ama hayal ediyordum ve oldu.
Yani özellikle baskalarinin hayal edemedigini basarmak cok güzel bir duygu. Yani hersey hayatta risk ama korkmadigin sürece bu riskin üstüne üstüne dogru yürüdükce o risk kücülüyor ve yok oluyor.
Ben sahsen o akrabalari bir arardim, nerdeler onlar ?
Bence okumak isteyen herkese, herkes yardim eder, o ummadigin akrabalar bile sevinebilir. Hiicc ön yargili olma derim, gercekten.
 
Bu arada Almanya tam part-time calisma ülkesi. istersen her yerde is bulabilrsin. Burda yok öyle sarkintilik veya tecavüz. Hür ve emniyetli bir ülke.
 


Etmezler canım. Etseler de ömür boyy başa kakarlar. Daha önce işimiz düştü hem de masrafı falan bizdendi yani onu bile yapmadılar. Asla yardımcı olmazlar çok fenalar..
 
Erasmus`un sayfasina bir baktinmi ? Neymis kosullar ?
 


Peki bu hani ailelerin yanında kalıp konsolosluğa iki günde bir imza verme olayı nedir?

Öyle bir şey yok, o bir efsane:)) Konsolosluk içinde bulunduğu devletle bağlantılı bir kurum değil ki, bizim devletimize bağlı, gerektiğinde vatandaşlara yardım eden bir kurum.

Yani hukuk okursan yurtdışı yüksek lisansı nasıl olur bilmiyorum, uluslararası hukuk vb bir alanda olabilir , yoksa ceza hukukunda olamaz mesela. Mühendislik, ekonomi, uluslararası, anabilim dallarının önü o konuda daha açık diye düşünüyorum.

Almanyada da kredi var ama vatandaşlara. Genel anlamda ucuz bir ülke de diyebilirim , büyük şehirler hariç.

İlk yıl için para bulursan, geriye kalanını maddi sıkıntı çekerek de olsa halledebilirsin bence.
 
Son düzenleme:
Gıtmek istediğin ülkeye göre butun sartların değişebildiği bi konu. Ben amerika ile ilgili aydınlatabilirim seni. Zira ömrünüzü yiyen master ücretleri ödüyoru eşim ve ben. Bi defa mastera gelmen lisans için gelmenden cok daha Zor oraya girmeyim bile. Toplu tasıma cogu eyalette sıfır bı araba alman sart bu da en ucuzundan 3000$ demek. Yurt fiyatlarını bılmem ama 1+ 1 ew için aylık 600$ odersın. Burs öyle kolay değil hatta neredeyse ımkansız. Eşim ilk geldiğinde sıradan bı dil okulunA aylık 1000$vermişti. Ayrıca 1 yılda akademik dil öğrenmk neredeyse imknsz gıbı. Calışma iznin f1 oğrencı vizesiyle gwldiğin için olmuyor green cartlı değilsen. Vs vs... Maddi guvencen olmadan hayatını buyuk riske atma derim ben. Turkıyede lisansı bitir para bırıktır ve hyalını maater ya da doktora olarak gerceklestir. Hı diğer ulkelerin şartlarını bilemiyorum tabi.
 
Düzeltme: mastera gelmek cok daha kolay diyecektim arkadasım. Ayrıca boş nişeyin ardındAmyım demişsin asla değil. Öyle ya da böyle arkasından gidersen hayalinin şartlar olgunlaştığında mutlaka gerçekleşicektir. Sadece cok iyi arastırmaya bak. Mesela abd de hukuk okuman turkıyede hıcbı ıse yaramaz, matematıkte aynı sekılde. Cunkı bunlar örneğin kg değil galon, libre va kullanıyorşar. Hesaplamalaro tamamen farklı. Gözünü korkutma çokk iyi arastır ve sğlam adım at. Kafaya koyduysan mutlaka olur. Hemde süper olur.
 
Erasmus benim gözümde bir eğitim programı değil. Gezip görme programı. Onunla başka bir ülkeye giderek eğitim almayacaksın yani. Zaten zaman hızlı akıyor. Onlar buraya neden geliyor demişsin. Bunu ben de sorgularım, özellikle kızları gördüğümde. Ama insanlar küçük bir yerden geliyorsa İstanbul'daki bir okula, burayı çok ekstrem bulabilirler. Kıymet bilmeme durumu yok yani. Bizim en kral üniversitemiz dünyada kaçıncı sırada bir bak derim. Onların gelme amacı merak falandır. Dil konusu sonradan gelen 'yetenek'le olmaz. Sözel/dilsel zekayla ilgilidir. Bu tür insanlar zaten o ülkeye gitmeden de dilini konuşuyor olurlar belli bir seviyede. Pratik yaparak da tuğla koyarlar. Sıfırdan olmaz. Oyalanırsın ya da çok zamanını alır.
 

Hukuk için almanca çok önemli diyorlardı. Doktrinde alman etkisi vs vs. Bu durumda Almanyada okumak avantaj sağlamaz mı? Ben en iyisi hocalarla da bir konuşayım.

Valla çok karizmatik geliyor amerikada okudum demek. Direkt bi böyle beş sıfır öndeymişimsi bir eda
 
Dil konusunda yine maddi durumdan öğrenemedim. Halk eğitime önkayıt formu doldurdum orda gideyim diye haaaala açacaklar. Her aradığımda bu hafta belli olacak diyorlar. Konu açmıştım burda aylar oldu. Fononun eğitim setleri için de burdan biri çok fazla hata var demişti. Yani o da kısmet olmadı halk eğitimi bekliyorum. Yetenek konusunda da ifade edememişim kendimi yani yatkınlık var demeye çalıştım.

Ki "yetenek" de çok da sonradan edinilmez doğuştan gelen ayırt edici özelliktir..


Galiba benim için burda okuyup orda bişeyler katmak daha uygun..
 
Burada İngilizce eğitimi veren iyi bir üniversiteden yüksek bir GPA ile mezun olun. Daha sonra da master için gidin. Yurtdışı için bölümlerden bahsedecek olursam mühendislik, yazılım, IT ve bilgisayar/programlama işleri başı çeker. İş bulma şansınız çok daha kolay olur. Bunun arkasından da işletme ve iktisat gelir. Hukuk vs. maalesef çok zor. Diplomada bayağı sıkıntılar çıkar. İyisi mi, Boğaziçi, Bilkent ya da ODTÜ den bahsettiğim bölümlerden birinden çok yüksek GPA ile mezun olun...
 
GPA nedir? Acayip cahilmişim daha kendi ülkemdeki sisteme hakim değilim.. Mühendislik vs hiç bana göre değil:) sayısalcı da değilim:) iyisi mi burdan iyi bir üniversitede olmak..

Yurtdışına da gezmeye giderim artık:)
 
GPA= Grade Point Average. Yani bizim bildiğimiz"ortalama" demek. O saydığım bölümler aslında yabancı bir ülkede en kolay iş bulabileceğiniz alanlardı. Siz tabii ki çok iyi bir İngilizce ve ortalamaya sahipseniz yurt dışında istediğiniz pek çok alanda yüksek lisans yapabilir veya sertifika programlarına katılabilirsiniz. :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…