- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.820
-
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
Orda kalıp çalışcaksan eyvallah, tabi ki olur.
Almanyada üniversiteler devlet üniversitesi, girersen çok az bir okul parası ödeyerek okuyabilirsin, dönem başına 200 euro gibi bir şey.
Yiyecek diğer Avrupa ülkelerine göre ucuz. Yurt bulabilirsen çok şanslısın, az paraya bulabileceğin kalacak en iyiyer yurt olur ama bulamazsan da sonu felaket olabilir :))) İlk gittiğinde Almanca bilmediğin için iş bulman mümkn değil ama öğrendikten sonra part-time iş yapabilirsin belki? Öğrencilerin çoğu McDonalds vb yerlerde çalışıyor, gece vardiyası yapıp gündüz okula gidenler var. Yani ilk 1 yıl için paraya ihtiyacı var. Euro/try kurunu düşünürsen bayağı paraya ihtiyacın var,ilk yıl masraf çok oluyor. Masraftan kaçınmak için küçük kasabalardaki okulları tercih etmelisin, büyük şehirlerde hayat daha zor. Berlin, Münih, Hamburgtan kaçın yani.
Orda yaşayan tanıdığın biri ziyaret etmen için sana davet yollar ama o sadece ziyaretlik vize için, sana uzun süreli oturma izni sağlamaz. Ama yok evinde kalacaksan , masraflarını ve dil okulunu karşılarsa o zaman iş değişir ama sanırım böyle bir durum yok?
Türkiye cennet okul yönünden ama puanları tavan :/Yalnız hukuk evrensel birşey değil. Türkiye'de çalışmayı düşünürken Başka bir ülkede okuman sana pek birşey kazandırmaz aksine burada işlerin nasıl yürüdüğünü bilmeyen burada çalışma deneyimi olmayan, Türkiye'nin kanunlarına göre eğitim almamış bir insan olarak ülkeye dönersin. Diploma geçerliliği olur mu ondan bile emin olamadım şuan. Erasmus, work and travel gibi programlar daha mantıklı olur senin için
Kızlar selam..
Yurtdışında okumayı çok istiyorum. Araştırdım burdaki vakıf ünileri gibi ücretli gidilebilecek okullar var. Hazırlık eğitimi de veriliyor falan derken hem dil öğrenicem hem de oturma izni falan oluyormuş sanırım bir buçuk yıl sonra. Orda gerekli olan dili hazırlıkla ve orada yaşıyor olmam dolayısıyla anadilim gibi konuşuyor olucam dönünce. (Yanılıyorsam düzeltmenizi rica ediyorum. Dil öğrenimine yeteneğim olduğuna inanıyorum aslında.)
Şimdi sorunum hatta derdim şu ki, benim durumum yok ücretle okuyamam. Bunun benim bilmediğim bir yolu var mı? Nasıl okuyabilirim orda burda devlet üniversitesi okur gibi?
Ve avantajları neler mesela ya da ne dezavantajı var? Hukuk okumak istiyorum ben. Değerlendirebilir misiniz nolur çok istiyorum..
Yaaa gerçekten mii:/ nasıl oluyor tam olarak?abd de okumak istersen orda okullar kredi veriyor geri ödemeli, part time da iş bulur geçinirsin.
Hayir gercekten bos isle ugrasmiyorsun, zaten hersey bir hayalle baslar ve o hayalin pesinden gider insanlar. Ben zamaninda dishekimi okuyacagim dedigimde hic kimse inamadi, bende dahil. Ama hayal ediyordum ve oldu.
Yani özellikle baskalarinin hayal edemedigini basarmak cok güzel bir duygu. Yani hersey hayatta risk ama korkmadigin sürece bu riskin üstüne üstüne dogru yürüdükce o risk kücülüyor ve yok oluyor.
Ben sahsen o akrabalari bir arardim, nerdeler onlar ?
Bence okumak isteyen herkese, herkes yardim eder, o ummadigin akrabalar bile sevinebilir. Hiicc ön yargili olma derim, gercekten.
Cherry'm bi akrabamız var ama masraflarını ben hallederim desem bile öyle bir iyilik yapmazlar. Hani derler ya yaralı parmağaa ilaç olmaz diye çok afedersin, aynı öyleler.
Peki bu hani ailelerin yanında kalıp konsolosluğa iki günde bir imza verme olayı nedir?
Bir de kızlar sizce ben boş işle mi uğraşıyorum şuan:/ yani benim için en mantıklısı ülkemde okuyup param olunca gezip görme amaçlı gitmek ya da yüksek lisansımı yurtdışında yapmak falan mı? Hem imkanım da olur?
Gıtmek istediğin ülkeye göre butun sartların değişebildiği bi konu. Ben amerika ile ilgili aydınlatabilirim seni. Zira ömrünüzü yiyen master ücretleri ödüyoru eşim ve ben. Bi defa mastera gelmen lisans için gelmenden cok daha Zor oraya girmeyim bile. Toplu tasıma cogu eyalette sıfır bı araba alman sart bu da en ucuzundan 3000$ demek. Yurt fiyatlarını bılmem ama 1+ 1 ew için aylık 600$ odersın. Burs öyle kolay değil hatta neredeyse ımkansız. Eşim ilk geldiğinde sıradan bı dil okulunA aylık 1000$vermişti. Ayrıca 1 yılda akademik dil öğrenmk neredeyse imknsz gıbı. Calışma iznin f1 oğrencı vizesiyle gwldiğin için olmuyor green cartlı değilsen. Vs vs... Maddi guvencen olmadan hayatını buyuk riske atma derim ben. Turkıyede lisansı bitir para bırıktır ve hyalını maater ya da doktora olarak gerceklestir. Hı diğer ulkelerin şartlarını bilemiyorum tabi.Kızlar selam..
Yurtdışında okumayı çok istiyorum. Araştırdım burdaki vakıf ünileri gibi ücretli gidilebilecek okullar var. Hazırlık eğitimi de veriliyor falan derken hem dil öğrenicem hem de oturma izni falan oluyormuş sanırım bir buçuk yıl sonra. Orda gerekli olan dili hazırlıkla ve orada yaşıyor olmam dolayısıyla anadilim gibi konuşuyor olucam dönünce. (Yanılıyorsam düzeltmenizi rica ediyorum. Dil öğrenimine yeteneğim olduğuna inanıyorum aslında.)
Şimdi sorunum hatta derdim şu ki, benim durumum yok ücretle okuyamam. Bunun benim bilmediğim bir yolu var mı? Nasıl okuyabilirim orda burda devlet üniversitesi okur gibi?
Ve avantajları neler mesela ya da ne dezavantajı var? Hukuk okumak istiyorum ben. Değerlendirebilir misiniz nolur çok istiyorum..
Düzeltme: mastera gelmek cok daha kolay diyecektim arkadasım. Ayrıca boş nişeyin ardındAmyım demişsin asla değil. Öyle ya da böyle arkasından gidersen hayalinin şartlar olgunlaştığında mutlaka gerçekleşicektir. Sadece cok iyi arastırmaya bak. Mesela abd de hukuk okuman turkıyede hıcbı ıse yaramaz, matematıkte aynı sekılde. Cunkı bunlar örneğin kg değil galon, libre va kullanıyorşar. Hesaplamalaro tamamen farklı. Gözünü korkutma çokk iyi arastır ve sğlam adım at. Kafaya koyduysan mutlaka olur. Hemde süper olur.
Dil konusunda yine maddi durumdan öğrenemedim. Halk eğitime önkayıt formu doldurdum orda gideyim diye haaaala açacaklar. Her aradığımda bu hafta belli olacak diyorlar. Konu açmıştım burda aylar oldu. Fononun eğitim setleri için de burdan biri çok fazla hata var demişti. Yani o da kısmet olmadı halk eğitimi bekliyorum. Yetenek konusunda da ifade edememişim kendimi yani yatkınlık var demeye çalıştım.Erasmus benim gözümde bir eğitim programı değil. Gezip görme programı. Onunla başka bir ülkeye giderek eğitim almayacaksın yani. Zaten zaman hızlı akıyor. Onlar buraya neden geliyor demişsin. Bunu ben de sorgularım, özellikle kızları gördüğümde. Ama insanlar küçük bir yerden geliyorsa İstanbul'daki bir okula, burayı çok ekstrem bulabilirler. Kıymet bilmeme durumu yok yani. Bizim en kral üniversitemiz dünyada kaçıncı sırada bir bak derim. Onların gelme amacı merak falandır. Dil konusu sonradan gelen 'yetenek'le olmaz. Sözel/dilsel zekayla ilgilidir. Bu tür insanlar zaten o ülkeye gitmeden de dilini konuşuyor olurlar belli bir seviyede. Pratik yaparak da tuğla koyarlar. Sıfırdan olmaz. Oyalanırsın ya da çok zamanını alır.
GPA nedir? Acayip cahilmişim daha kendi ülkemdeki sisteme hakim değilim.. Mühendislik vs hiç bana göre değil:) sayısalcı da değilim:) iyisi mi burdan iyi bir üniversitede olmak..Burada İngilizce eğitimi veren iyi bir üniversiteden yüksek bir GPA ile mezun olun. Daha sonra da master için gidin. Yurtdışı için bölümlerden bahsedecek olursam mühendislik, yazılım, IT ve bilgisayar/programlama işleri başı çeker. İş bulma şansınız çok daha kolay olur. Bunun arkasından da işletme ve iktisat gelir. Hukuk vs. maalesef çok zor. Diplomada bayağı sıkıntılar çıkar. İyisi mi, Boğaziçi, Bilkent ya da ODTÜ den bahsettiğim bölümlerden birinden çok yüksek GPA ile mezun olun...