Yurtdışında okumak istiyorum ama imkanım yok

vanilyalimuffin

En Vanilyalı Muffin
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
4.524
4.279
Kızlar selam..

Yurtdışında okumayı çok istiyorum. Araştırdım burdaki vakıf ünileri gibi ücretli gidilebilecek okullar var. Hazırlık eğitimi de veriliyor falan derken hem dil öğrenicem hem de oturma izni falan oluyormuş sanırım bir buçuk yıl sonra. Orda gerekli olan dili hazırlıkla ve orada yaşıyor olmam dolayısıyla anadilim gibi konuşuyor olucam dönünce. (Yanılıyorsam düzeltmenizi rica ediyorum. Dil öğrenimine yeteneğim olduğuna inanıyorum aslında.)

Şimdi sorunum hatta derdim şu ki, benim durumum yok ücretle okuyamam. Bunun benim bilmediğim bir yolu var mı? Nasıl okuyabilirim orda burda devlet üniversitesi okur gibi?

Ve avantajları neler mesela ya da ne dezavantajı var? Hukuk okumak istiyorum ben. Değerlendirebilir misiniz nolur çok istiyorum..

Aslında türkiyenin eğitim sistemini yeriyoruz. Ama pek çok ülkeye göre ülkemiz bu konuda daha ucuz.
Ya çok başarılı olacaksınız bursla okuyacaksınız yada para bulucaksınız.

Önce çok iyi bir devlet Üniversitesni kazanırsın sonra Eramus ile iyi bir üniversiteye gitmeye çalışırsın. 1 sene kalırsın böylece. Paran yetmiyor ise en mantıklısı bu.

Eğer ileride türkiyede çalışmayı düşünüyorsan yurtdışında okuduğunda o diploma için denklik alman gerekir onu da her üniversiteye vermiyorlar vs vs.

Bir yıl hazırlık okuyacaksın ve ana dilin gibi konuşacaksın öyle mi?
Eğer seçtiğin bölüm mühendislik falan olsaydı ,o zaman derdim matematik dünyanın heryerinde aynı matematik ya da fizik.Ama hukuk için bir yıl çok az bir süre. Yurtdışında üniversiteyi bitiren biri olarak , önce hangi ülkeye gitmek istediğini yaz bilgimiz varsa o ülkeyle ilgili ona göre cevaplayalım.
mesela Almanya da eğitim için ,öğrenci vizesi alırsın,dil kursuna kaydolursun,bu arada ödeyeceğin para sadece kursun parası ve kalacağın yer.Çoğu üniversitelerdede harç parası yok yurt parası ve kendi harcayacağın para sadece.

Aanadil olayını hazırlıktan sonra anlamında söylemedim. Şimdi bir yıl hazırlıkla okuyabilecek duruma gelsem eğitim süresi boyunca da o dilde eğitim göreceğim için döndüğümde anadil dzeyine gelmiş olur herhalde diye düşündüm.

Dün gece Almanyayı araştırdım denklik olayını biliyorum birçok üniversitede varmış denklik.

Mesela tabii ki Amerika İngiltere Almanya çok isterim. Avusturyanın onaylaması şartlı kabulü daha bir zormuş diğerlerinden. Sanırım en kolay şartlı kabul Almanyadan geliyormuş.

Mesela ne kadar bir masraf çıkar Almanya için? Siz nerede okumuştunuz?

Benim için hayat ne kadar zorlaşır? Orada olmanın dezavantajları neler? Beni ne bekliyor? Bunun yanında ne gibi avantajları var? Şimdi olsa Türkiyede mi kalırdınız yine yurtdışını mı seçerdiniz?

Bildiğim kadarıyla Türkiyede dört yıllık bir üniversiteyi kazanma şartı var. Ösym belgsiyle başvuruluyor. Peki bu durumda hukuk mu kazanıcam yoksa herhangi bir yer mi? Sitede "dört yıllık bir fakülte kazanmış olmak" diyor.

Erasmus baya zor diyorlar ama tam olarak nedir şartları ne zaman gidebiliyorum?

Aslında türkiyenin eğitim sistemini yeriyoruz. Ama pek çok ülkeye göre ülkemiz bu konuda daha ucuz.
Ya çok başarılı olacaksınız bursla okuyacaksınız yada para bulucaksınız.
Yoo ben mesela şöyle düşünüyorum. İsim vermeyeyim de bulunduğum üniversitede yabancı kaynıyor. Hepsi sanırım erasmusla gelmiş. Yani biz oraya gitmek istiyoruz onlar buraya gelmek istiyor. Diyorum ki ben mi kıymet bilmiyorum. Eğitim sistemin yermek değil de daha bi güzel geliyo nedense. Dil konusunda, yeni bi kültür konusunda vs.

o is yas, fakat universiteyi bitirince eger basarili isen ve yabanci dilin iyi duzeyde ise master yapmak icin gidebilirsin..onun disinda ekonomik olarak yurtdisinda okuman mumkun degil..

Yurtdışında okuduğun zaman burada o diplomalar geçmiyor yalnız. Denklik sınavı diye bir sınav var ki çok zor bir sınav. Hatta sanırım onu da kaldıracaklar. Ev arkadaşımın arkadaşı okuyordu Bulgaristan' da eczacılık kaldıracaklar diyordu.
En güzeli burada iyi bir okulda okumak ve erasmusla gitmen.

Hicde korkma canim, ERASMUS harika bir sey ve akli olan zeki olan bu Erasmus olayini kullanir. Avrupa görmek Kadar güzel bir sey yok. Gel gör oku. Imkanlarini cok güzel kullan derim.
Sakin korkma, Avrupa`yi simdiden gör, imkanin var iken. Ben senin yerinde olsam Saniye kacirmazdim. Arastir, bul, sor proflara.
Yok efendim döndükten sonra diploman kabul olmazmis, olabilir, denklem imtihanina girer türkcesiniide alirsin. nedir yani ??? Cokmu zor !
Insanlar korktuklari sürece bu hayatta hic bir sey elde edemezler.Bunu hic unutma !!!

Denkliği var denen ünivrsiteler bu sınava mı tabi yani?

Ayyy cansın ya:) araştırıcam birkaaç şirket var hatta onları da arıycam ama akıl akıldan üstündür diyerek deneyimlerinize başvurmak istedim:)

Ne yazikki sana baska türlü yardimci olamiyorum. Insallah Erasmus sayesinde Avrupa`da olan birisi bu konunu görür ve sana yazar. Ama imkanlarini kullan derim. Insanin hayatina cok sey katiyor yurtdisinda okumak. Birincisi dilini cok cabuk ögreniyorsun. Ikincisi bir ayrilacaligin olacak Türkiye`ye döndügünde. Denklem imtihanindan korkma, zaten bildigin seyleri türkce olarak cevaplayacaksin. Bir an önce pesinde dur ve isteginde varsa hayallerine kavusmak icin elinden geleni yap.

Ben de kesinlikle erasmus derim. Türkiyede bir hukuk fakültesine gir. Avrupada Siyasetle ilgili bir bölümle anlaşmalı olarak erasmusla gidersin. Hibe veriyorlar zaten çok rahat okursun. Dönm içinde gidemezsen erasmus staj programıyla yazın gidersin. Zaten amaç öyle ya da böyle bir yurtdışı tecrübesi ise ikisi de olur. Birçok arkadaşım gitti. Bnm de gidesim vardı lakin bölümümle ilgili gidecek bir yer bulamamıştım.

Denkliği var denen ünivrsiteler bu sınava mı tabi yani?

Yurtdışında okuduğun üniversitelerin diploması burada geçmiyor sanırım mühendislik hariç. Yani mimar, diş hekimliği, tıp, eczacılık gibi meslekler içi denklik sınavına giriyorsun ve o sınav zor bir sınavmış. Ve onu da kaldıracaklar diyordu.
Mühendislik okursan onda sıkıntı yoktu arkadaşım okudu şimdi çalışıyor burada.

İnanki hiç bilgim yok içerik hakkında. Ama orada da çalışsam olur sanki. Mesela avukatlık kanununda avukat olma şartlarından biri "Türk hukuk fakülteşerinden birinden mezun olmak ya da Türk hukuk fakültelerinden alınması zorunlu olan dersleri alıp başarılı bir sınav vermek." Şimdi hal böyle olunca acaba diye bir düşündüm..

Aslında yurtdışında hukuk okuyan vir arkadaşım var ama maalesef konuşmuyoruz. Nerede olduğunu bile unuttum. Ayrıca ücretli okuduğundan bana bi faydası yok.

Bir de şöyle bişey duydum ama emin değilim kızlar bilgiis olan var mı? Yurtdışından biri istek yapıyormuş gidebiliyormuşum. Nedir bu?

Valla öyle bir moral oldu ki yazdıkların:) umarım herşeyin en güzeli senin olur:) beni çok mutlu ettin:) çok teşekkür ediyorum:)

Orda kalıp çalışcaksan eyvallah, tabi ki olur.

Almanyada üniversiteler devlet üniversitesi, girersen çok az bir okul parası ödeyerek okuyabilirsin, dönem başına 200 euro gibi bir şey.

Yiyecek diğer Avrupa ülkelerine göre ucuz. Yurt bulabilirsen çok şanslısın, az paraya bulabileceğin kalacak en iyiyer yurt olur ama bulamazsan da sonu felaket olabilir :))) İlk gittiğinde Almanca bilmediğin için iş bulman mümkn değil ama öğrendikten sonra part-time iş yapabilirsin belki? Öğrencilerin çoğu McDonalds vb yerlerde çalışıyor, gece vardiyası yapıp gündüz okula gidenler var. Yani ilk 1 yıl için paraya ihtiyacı var. Euro/try kurunu düşünürsen bayağı paraya ihtiyacın var,ilk yıl masraf çok oluyor. Masraftan kaçınmak için küçük kasabalardaki okulları tercih etmelisin, büyük şehirlerde hayat daha zor. Berlin, Münih, Hamburgtan kaçın yani.

Orda yaşayan tanıdığın biri ziyaret etmen için sana davet yollar ama o sadece ziyaretlik vize için, sana uzun süreli oturma izni sağlamaz. Ama yok evinde kalacaksan , masraflarını ve dil okulunu karşılarsa o zaman iş değişir ama sanırım böyle bir durum yok?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…