- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
-
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
Aanadil olayını hazırlıktan sonra anlamında söylemedim. Şimdi bir yıl hazırlıkla okuyabilecek duruma gelsem eğitim süresi boyunca da o dilde eğitim göreceğim için döndüğümde anadil dzeyine gelmiş olur herhalde diye düşündüm.Bir yıl hazırlık okuyacaksın ve ana dilin gibi konuşacaksın öyle mi?
Eğer seçtiğin bölüm mühendislik falan olsaydı ,o zaman derdim matematik dünyanın heryerinde aynı matematik ya da fizik.Ama hukuk için bir yıl çok az bir süre. Yurtdışında üniversiteyi bitiren biri olarak , önce hangi ülkeye gitmek istediğini yaz bilgimiz varsa o ülkeyle ilgili ona göre cevaplayalım.
mesela Almanya da eğitim için ,öğrenci vizesi alırsın,dil kursuna kaydolursun,bu arada ödeyeceğin para sadece kursun parası ve kalacağın yer.Çoğu üniversitelerdede harç parası yok yurt parası ve kendi harcayacağın para sadece.
Önce çok iyi bir devlet Üniversitesni kazanırsın sonra Eramus ile iyi bir üniversiteye gitmeye çalışırsın. 1 sene kalırsın böylece. Paran yetmiyor ise en mantıklısı bu.
Eğer ileride türkiyede çalışmayı düşünüyorsan yurtdışında okuduğunda o diploma için denklik alman gerekir onu da her üniversiteye vermiyorlar vs vs.
Yoo ben mesela şöyle düşünüyorum. İsim vermeyeyim de bulunduğum üniversitede yabancı kaynıyor. Hepsi sanırım erasmusla gelmiş. Yani biz oraya gitmek istiyoruz onlar buraya gelmek istiyor. Diyorum ki ben mi kıymet bilmiyorum. Eğitim sistemin yermek değil de daha bi güzel geliyo nedense. Dil konusunda, yeni bi kültür konusunda vs.Aslında türkiyenin eğitim sistemini yeriyoruz. Ama pek çok ülkeye göre ülkemiz bu konuda daha ucuz.
Ya çok başarılı olacaksınız bursla okuyacaksınız yada para bulucaksınız.
Denkliği var denen ünivrsiteler bu sınava mı tabi yani?Yurtdışında okuduğun zaman burada o diplomalar geçmiyor yalnız. Denklik sınavı diye bir sınav var ki çok zor bir sınav. Hatta sanırım onu da kaldıracaklar. Ev arkadaşımın arkadaşı okuyordu Bulgaristan' da eczacılık kaldıracaklar diyordu.
En güzeli burada iyi bir okulda okumak ve erasmusla gitmen.
Ayyy cansın ya:) araştırıcam birkaaç şirket var hatta onları da arıycam ama akıl akıldan üstündür diyerek deneyimlerinize başvurmak istedim:)Hicde korkma canim, ERASMUS harika bir sey ve akli olan zeki olan bu Erasmus olayini kullanir. Avrupa görmek Kadar güzel bir sey yok. Gel gör oku. Imkanlarini cok güzel kullan derim.
Sakin korkma, Avrupa`yi simdiden gör, imkanin var iken. Ben senin yerinde olsam Saniye kacirmazdim. Arastir, bul, sor proflara.
Yok efendim döndükten sonra diploman kabul olmazmis, olabilir, denklem imtihanina girer türkcesiniide alirsin. nedir yani ??? Cokmu zor !
Insanlar korktuklari sürece bu hayatta hic bir sey elde edemezler.Bunu hic unutma !!!
Denkliği var denen ünivrsiteler bu sınava mı tabi yani?
İnanki hiç bilgim yok içerik hakkında. Ama orada da çalışsam olur sanki. Mesela avukatlık kanununda avukat olma şartlarından biri "Türk hukuk fakülteşerinden birinden mezun olmak ya da Türk hukuk fakültelerinden alınması zorunlu olan dersleri alıp başarılı bir sınav vermek." Şimdi hal böyle olunca acaba diye bir düşündüm..Benim anlamadığım nokta , yanlışsam düzeltin , eğer yurtdışında hukuk okursanız oranın kanunlarını öğreneceksiniz. Yani gelip burda çalışma durumunuz nasıl olacak ki? Alman hukuku bilgisiyle Türk adalet sisteminde çalışmak nasıl mümkün olabilir ?
Ne yazikki sana baska türlü yardimci olamiyorum. Insallah Erasmus sayesinde Avrupa`da olan birisi bu konunu görür ve sana yazar. Ama imkanlarini kullan derim. Insanin hayatina cok sey katiyor yurtdisinda okumak. Birincisi dilini cok cabuk ögreniyorsun. Ikincisi bir ayrilacaligin olacak Türkiye`ye döndügünde. Denklem imtihanindan korkma, zaten bildigin seyleri türkce olarak cevaplayacaksin. Bir an önce pesinde dur ve isteginde varsa hayallerine kavusmak icin elinden geleni yap.
İnanki hiç bilgim yok içerik hakkında. Ama orada da çalışsam olur sanki. Mesela avukatlık kanununda avukat olma şartlarından biri "Türk hukuk fakülteşerinden birinden mezun olmak ya da Türk hukuk fakültelerinden alınması zorunlu olan dersleri alıp başarılı bir sınav vermek." Şimdi hal böyle olunca acaba diye bir düşündüm..
Aslında yurtdışında hukuk okuyan vir arkadaşım var ama maalesef konuşmuyoruz. Nerede olduğunu bile unuttum. Ayrıca ücretli okuduğundan bana bi faydası yok.
Bir de şöyle bişey duydum ama emin değilim kızlar bilgiis olan var mı? Yurtdışından biri istek yapıyormuş gidebiliyormuşum. Nedir bu?