- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
Paramın olmaması dert bence değil mi kiKonu ilgili bolume tasinacaktir bilginize..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Paramın olmaması dert bence değil mi kiKonu ilgili bolume tasinacaktir bilginize..
Paranin olmamasi da bir dert fakat konu iceriginde egitimle ilgili yorumlari istiyorsun..Paramın olmaması dert bence değil mi ki
Hmm:/ hiç o açıdan düşünmemiştim. Peki teşekkürler:)Paranin olmamasi da bir dert fakat konu iceriginde egitimle ilgili yorumlari istiyorsun..
Neler yapilir edilir nasil bir yol izlemeliyim vs gibi..
Burda bir taksit 3bin küsür liraBen filipinlerdeyim uni 1 yillik param sadece 4 bin tl turkiyede olsydim bu fiyat en az bi 4 yada 5 kati olurdu ozelde psikoloji okumak.. o degilde senn son cikan yasadan haberin vardir ins ona gore karar ver denklik onemliyse senn icin..
Yazik paralara ya somurge niyetine kullaniliyoruzBurda bir taksit 3bin küsür lira
Kızlar selam..
Yurtdışında okumayı çok istiyorum. Araştırdım burdaki vakıf ünileri gibi ücretli gidilebilecek okullar var. Hazırlık eğitimi de veriliyor falan derken hem dil öğrenicem hem de oturma izni falan oluyormuş sanırım bir buçuk yıl sonra. Orda gerekli olan dili hazırlıkla ve orada yaşıyor olmam dolayısıyla anadilim gibi konuşuyor olucam dönünce. (Yanılıyorsam düzeltmenizi rica ediyorum. Dil öğrenimine yeteneğim olduğuna inanıyorum aslında.)
Şimdi sorunum hatta derdim şu ki, benim durumum yok ücretle okuyamam. Bunun benim bilmediğim bir yolu var mı? Nasıl okuyabilirim orda burda devlet üniversitesi okur gibi?
Ve avantajları neler mesela ya da ne dezavantajı var? Hukuk okumak istiyorum ben. Değerlendirebilir misiniz nolur çok istiyorum..
Muhakkak araştırıcam. Şuan o kadar yorgunum ki çok teşekkürler :)Benim düşüncem de erasmus imkanını kullanman yönünde....maddi olanakların sınırlı iken, denklik konusunda sıkıntı yaşama, lisans seviyesinde yurt dışı eğitimi alma riskine girmen çok da mantıklı gelmedi bana Ama burada çalışıp hukuk fakültesi ya da başka bir fakülteyi kazanıp erasmus hareketliliği ile yurt dışına gitmen sonra da master ve doktora için yurt dışını tercih etmen mümkün. YLSY bursu diye bir şey var biliyor musun? Ben başvurmadım ama bursiyer bir sürü arkadaşım var. İstersen bir araştır, devlet tarafından yüzde yüz burslu olarak gönderiliyorsun ayrıca aylık geçimine yetecek miktar maaş gibi burs veriliyor. Güzel bir imkan, ve giderken Türkiye'ye döndüğünde çalışacağın kurum ve pozisyon belli oluyor. Dönmen şartıyla tabii. Dönmezsen kefalet senedi yaptırımı var.
Buralardan inceleyebilirsin:
http://yyegm.meb.gov.tr/
http://www.akademikpersonel.org/217/ylsy-hakkinda-genel-bilgiler
Kızlar selam..
Yurtdışında okumayı çok istiyorum. Araştırdım burdaki vakıf ünileri gibi ücretli gidilebilecek okullar var. Hazırlık eğitimi de veriliyor falan derken hem dil öğrenicem hem de oturma izni falan oluyormuş sanırım bir buçuk yıl sonra. Orda gerekli olan dili hazırlıkla ve orada yaşıyor olmam dolayısıyla anadilim gibi konuşuyor olucam dönünce. (Yanılıyorsam düzeltmenizi rica ediyorum. Dil öğrenimine yeteneğim olduğuna inanıyorum aslında.)
Şimdi sorunum hatta derdim şu ki, benim durumum yok ücretle okuyamam. Bunun benim bilmediğim bir yolu var mı? Nasıl okuyabilirim orda burda devlet üniversitesi okur gibi?
Ve avantajları neler mesela ya da ne dezavantajı var? Hukuk okumak istiyorum ben. Değerlendirebilir misiniz nolur çok istiyorum..
Öğrenci vizesiyle gidiyosun ortalamana göre üniye giriyosun görüşme yapıyosun tabi seni kabul ederlerse sonra okuyosun kredili. Tabi dili iyi bilmen lazımYaaa gerçekten mii:/ nasıl oluyor tam olarak?
O bir yıl olayını yanlış mı anlamışım ben şartlı kabul oluyormuş orda bir yıl hazırlık okutuyorlarmış.ben almanya da bilgisayar mühendisliğini bitirdim. Bir yıl hazırlık okuyarak hiç bir üniversitede öğrenim göremezsin.En az iki yıl,o da çok çalışır çabalarsan.Sen hukuk okumaktan bahsediyorsun, iki yıl bile yetmeyebilir.İşletme falan okusan ,senin için daha avantajlı, hem denklikle uğraşmazsın,hemde hukuk gibi çok çok iyi dile sahip olmak zorunda değilsin.ben türkiyede de üniversiteye gittim, lisenin devamı gibi Türkiye de okumak,girdimi bitirmek kolay.Ama Almanya öyle değil.En basit örnekle anlatırsam,
mesela Tr de bir matematik sorusunu ,formülleri ezberleyip ,çözüyoruz.Ama burda o formüllerin ispatını hemde hepsini bilmek zorundayız,ezbere değil anlayarak.Temelden yetişmemiş bizim gibiler için çok zordu.Test kavramı yok sınavlarda ,herşey ispat.
Ayrıca üniversite bitirme sınavın var ve sadece iki hakkın var. İlkini geçemedin,ikinciye istersen 3 yıl sonra gir.Ama geçemezsen ikinci sınavı hakkın bitiyor ve diploma alamıyorsun.Böyle çok tanıdığım var ,senelerdir ikinci sınava girmeyen.Ama çalışabiliyorsun,diplomadan olmadan,notlarını gösterip.Çünkü adamlar sistemlerinin doğruluğundan,hile hurdayla not dönmediğinden eminler, bu yüzden kabul ediyorlar.
Kira ya da yurt, aylık en az harcaman 700-800€ yu bulur.Part time çalışabilirsin.Vergisiz öğrenciler ayda 400€ luk işlerde çalışıyor.Tüm bu yazdıklarımı iyi hesapla öyle yola çık.
Kızlar selam..