- 7 Ocak 2023
- 293
- 264
-
- Konu Sahibi Tazeportakal
Yurt dışı turları yurt içinden daha uyguna geliyor artık biz fakirlerde gidebiliriz yaniZenginler cevap versin biz fakirler de bilgilenelim.
Yurt dışı turları yurt içinden daha uyguna geliyor artık biz fakirlerde gidebiliriz yaniMuğla'da oteli arıyorum bana dolar üzerinden fiyat veriyor hayır sanki yabancı dil konuşuyorum. Türkçe konuşana tl üzerinden fiyat verirsin çevirin diyorum bende inatla. Hoş cevabı duymak kırıyor :)
İlk defa çıkmayacağız ama gitmediğimiz ülkelere birlikte gideceğiz biz de araç kiralayıp öyle gezeriz diye düşündük 2 3 ülke birden gezmeyi düşünüyoruz da tur sanki daha uyguna geliyor gibi geldiİlk defa yurtdisina cikacaksiniz galiba. İlk defa icin bence tur daha iyi olur.
Tursuz da eglenceli ama cok iyi plan yapmak gerekiyor. Biz tursuz da gezdik ama hep nereden gidecegiz, neye binecegiz haritayi acalim vs hani bunun da eglenceli bi yani var hani kesfetme yol bulma ama bazen de ulaşim, yol dusunmeden gezmek istiyor insan ve ilk sefer icin ben olsam yol dusunmek araç dusunmek ya da toplu tasimayla ugrasmak istemezdim.
Onumuzdeki ay yurtdisina ailemin yanina gidecegiz mesela biz, tur denk geldi tam o tarihlerde 3 gununu de farkli bir ulkeye turla gitmeye karar verdik kafamiz rahat olsun diye. Bi de turkiyeden baktigim turlar mesela bir fiyat koyuyor ama ayrintiya bakinca devamli ekstra para cikartiyorlar.Aslinda turlar uygun degil.
İlk defa çıkmayacağız ama gitmediğimiz ülkelere birlikte gideceğiz biz de araç kiralayıp öyle gezeriz diye düşündük 2 3 ülke birden gezmeyi düşünüyoruz da tur sanki daha uyguna geliyor gibi geldi
cheryy ben de Prag düşünüyordum şartları zorlayıp ,daha önce gittiysen biraz bilgilendirir misin ?hiç bi fikrim yok ve ilk defa yurt dışına çıkacağım eğer olursaSiz bilirsiniz. İlk seferiniz değil madem, diliniz de varsa ben olsam tursuz giderdim. Turda sabah çok erken çıkılıyor, ölesiye yürünüyor, üstüne canının istediği yerde gezemiyorsun. Ben keyfekeder gezmeyi seviyorum, kahvaltımı yapıyorum kahvemi hüplüyorum sonra geziyorum. Her Avrupa şehri için gezme rehberi var zaten. Prag, Bratislava gibi ufak şehirlerde arabaya da hiç gerek yok zaten yürünerek şehir merkezi geziliyor her sokak iyi kötü merkeze açılıyor:). Birkaç şehir gezecekseniz rent a car tabi olur, ama şehir içinde pek gerek yok. Ne tarafa gideceksiniz?
Son iki üç yıla gelesiye kadar yine iyi hallerimizmiş. Ben o lüks otelleri en uygun fiyatla ayarlıyordum. Hatta beni zengin sanıyorlardı sadece takip ediyordum ve genelde yeni açılan oteller uyguna geliyordu ve tabi ki dolar 6 7 tl mi neydi :) Hızlı zamlar gelmiyordu, pazarlık yapabiliyorduk ve gerçekten çıkarcılar azdı. Şimdi kışın bile ayarlasan nafile ben haziran için sorduğumda fiyat yine değişiyor. O yüzden dediğiniz gibi en güzeli yurt dışına harcamak :) Hatta Ölüdeniz Loft Otel'e 4 gece 5 gün 2000 tl ödedim ve balayı oteli buKesinlikle oyle ben artik esime de dedim yurtici deniz tatili vs yapmayalim artik o paraya veya biraz daha ustune cikariz yeni bir yer gormuş oluruz en azindan.
cheryy ben de Prag düşünüyordum şartları zorlayıp ,daha önce gittiysen biraz bilgilendirir misin ?hiç bi fikrim yok ve ilk defa yurt dışına çıkacağım eğer olursa
harikasın teşekkür ederim emeğine sağlık bebeğim hemen bakıyorum :)Bence gayet iyi bir seçenek panpa neden dersen ufak bir şehir, ilk gidenler için gayet uygunKalacak yer booking.comdan bakıyorum ben genelde, 4 yıldız altına düşmüyorum ama dairesini kiraya veren yerliler de gayet uygun fiyata oda/daire kiralıyor onları da yabana atmayın. Otele google mapsten de bakın yorumları iyi mi diye. Uçuş hem THY hem Pegasus hem başka havayolları var kafanıza göre alın:)
Havaalanindan sehire ulasim gayet kolay, bir tane otobus var ona binin merkezde inin otele yuruyun:)
Biraz google yaptım senin için çok turistik bir şehir, o yüzden gezilecek yerlerin listesini gösteren haritalar oluyor bunun gibi:
Free Prague Walking Tour Map - Old Town Do It Yourself Guided Tour
Our FREE Prague Walking Tour map centers on Old Town Square (Stare Mesto) and covers the heart of town. This do it yourself guided Prague Old Town walking tour map covers the best sights from Tyn Church and Astronomical Clock to the iconic houses and Medieval watchtowers.www.bigboytravel.com
Hepsi yuruyerek, google yaparken yurume turu yazdim.
Daha fazla:
Prague Walking Tour with Map 2024: One Day in Prague
This self-guided Prague walking tour with map enables you to see important landmarks. Ideal as a one day in Prague itinerary to enjoy other Prague activitieswww.redfedoradiary.com The Best of Prague: A Prague Walking Guide - World of Wanderlust
Medieval, magical and inviting… Prague is one of Europe’s most memorable cities that continues to awe me time after time, even after a handful of visits.…worldofwanderlust.com 13 Self-Guided Walking Tours in Prague, Czech Republic + Maps
Self-guided walking tours in Prague, Czech Republic. Follow these 13 expert designed self-guided walking tours to explore the city on foot at your own pace.www.gpsmycity.com Free Self-Guided Prague Walking Tour: Highlights & Overlooked Gems (With Map!)
Explore Prague on this ultimate self-guided walking tour! With a map and walking directions. Includes highlights, overlooked gems, and lesser-known Prague facts!www.nomadepicureans.com Best of Prague: The Ultimate Travel Guide & Top Things to Do - Sommertage
Insider's guide to Prague, Czech Republic. This complete travel guide covers everthing you need to know. Our personal travel tips for Prague!www.sommertage.com
Turist haritaları her yerde var, havaalanında ve turizm ofislerinde ücretsiz oluyor, onlarda da gezilecek yerler işaretli oluyor.
İlk günü haritayla yapın, akşama doğru zaten haritayı öğrenirsiniz:) Sonra işin kurdu oluyorsunuz haritasız bile vınlarsınız.