• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışına nasıl gidilir?

asend

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2015
402
281
18
Lütfen ciddiye alın sorumu, bunu bi heves sormuyorum.. internetten araştırdım ama bir yolunu bulamadım
Yurtdışına gitmenin oraya yerleşmenin yolu nedir, illa zengin olup para yemeye mi gidilir,
Yüksek lisans yolu var onda da 2 yıl kalınır olsa olsa
Nasıl bir yol izleyebilirim, önerilerinizi bekliyorum:KK36:

Maddiyat yoksa olmaz. Kimse de yurtdisina gideyim bari deyip gitmez. Bir sebebiniz olmali.

Maddiyat yoksa olmaz. Kimse de yurtdisina gideyim bari deyip gitmez. Bir sebebiniz olmali.
Maddiyatım yok, önce öğrenmeye çalışıyorum yolları, ona göre bi yolunu bulup gitmek hedefim,
Sebebine gelince benim için yeni bir durum değil bu istek yıllardır var, sanırım yaşadığım sıkıntılardan dolayı bir kaçış ya da kurtuluş gibi gördüğümden,
ve bu ülkede yaşamak (benim için) zor, bu gibi sebeplerden işte

Ben yüksek lisansa gittim sonra iş buldum.
Harikaymış canım, peki nasıl yaşamından memnun musun, yüksek lisans sürecinden kısaca bahseder misin? kendi imkanlarınla mı gittin?

Başvurdum kabul edildim süreç bu kadar :)
Doktora bursuyla gittim, mastera kimse burs vermiyor ya dda az bir miktar oluyor geçinemezsiniz. Okuldan burs kazandım dediğim gibi, diğer türlüsü zor oluyor.

Hayatımdan memnunum, şehir güzel, şirketim süper. Karanlık ve kapalı hava dışında her şey gayet güzel ;)

Konuyu takipteyim.Gidenler varsa tecrübelerini yazsalar süper olur.

Başvurdum kabul edildim süreç bu kadar :)
Doktora bursuyla gittim, mastera kimse burs vermiyor ya dda az bir miktar oluyor geçinemezsiniz. Okuldan burs kazandım dediğim gibi, diğer türlüsü zor oluyor.

Hayatımdan memnunum, şehir güzel, şirketim süper. Karanlık ve kapalı hava dışında her şey gayet güzel :KK66:
hangi şehirdesin? bu yıl yüksek lisans için başvurayım o zaman, ingilizcem iyi birazcık konuşmayı geliştirmem gerek,
geçen yıl araştırdım japonya büyükelçiliği ücretsiz öğrenci kabul ediyordu, gerçi japonyadan emin olamadım ama :)

Konuyu takipteyim.Gidenler varsa tecrübelerini yazsalar süper olur.
Valla canım konu taşındı artık kimse görmez sanırım:KK43:

Paran varsa dil okullarına bakabilirsin veya amerikadaki college'lara.
İngiltere için eğer ki adamakıllı bir iş fikrin varsa ankara antlaşmasını arastırabilirsin.
Veya üni, yüksek lisans gibi secenekler.

Kendimi deşifre etmeyeyim ama Batı Avrupa :)
Maşallah diyim canım :nazar: bir yolunu bulurum umarım
Paran varsa dil okullarına bakabilirsin veya amerikadaki college'lara.
İngiltere için eğer ki adamakıllı bir iş fikrin varsa ankara antlaşmasını arastırabilirsin.
Veya üni, yüksek lisans gibi secenekler.
Önceliğim iş benim, ama o ihtimal zor olunca yüksek lisansa yöneldim
aslında mesleğim havacılık, yurtdışında imkan çok ama tercih etmiyorlar pek
amerika değil de batı avrupa benim de isteğim

Maşallah diyim canım :nazar: bir yolunu bulurum umarım

Önceliğim iş benim, ama o ihtimal zor olunca yüksek lisansa yöneldim
aslında mesleğim havacılık, yurtdışında imkan çok ama tercih etmiyorlar pek
amerika değil de batı avrupa benim de isteğim

Kendi işini kurabileceğin bir iş fikrin varsa dediğim gibi ingiltereye gidebilirsin ankara antlaşmasıyla. Bir arastır istersen.

Kendi işini kurabileceğin bir iş fikrin varsa dediğim gibi ingiltereye gidebilirsin ankara antlaşmasıyla. Bir arastır istersen.
bunu bi araştırayım canım, yazdan sonra kpss olmazsa destek kredileriyle iş yapmayı düşünüyordum, bu da güzel bi yol olabilir,
çok teşekkür ederim

Back