Yurtdışına gitmek

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
2.924
6.421
108
Slm kızlar pasaport başvurusu yaptım yurtdışı görmek istiyorum fakat bi uçak bileti bile 8 binden başlıyor,bol bol yurt dışı seyehati yapmış insanlardan fikir istiyorum bunun bi uygunu var mı çift olarak gitsek 32 bin sadece yol ee yeme içme yani en az 100 bin falan mı olması gerekiyor yoksa alternatif uygun yollar var mı

Var, tam şimdi uygun olmaz çünkü Noel tatili sezonu. yazın da fiyatlar uçuyor tatile gelen gurbetçi tayfa yüzünden. Bahar-sonbahar iyidir, fiyatlar normale düşüyor. Kısacası fiyatları takip edin , uygun olunca atlayın :))) Google flightsta bu uçuşu takip et seçeneği var fiyat düşünce mail geliyor onu da tavsiye ederim.

Sky Scanner den en uygun ay olarak seçeneklerinizi belirleyin, Booking ten erken rezervasyon yapın, bütçe sınırlı ise yaz ayları yerine kış dönemi seyahat edebilirsiniz. Kısa zamanda çok yer göreyim detaylı gezmesemde olur derseniz tur firmalarına göz gezdirin Pronto, Kappa Tur, Jolly tarzı firmalar güvenilir. Birde konaklama opsiyonunda ve uçuşta ekonomik yerleri tercih edin rahatlıkla gezersiniz.

Pegasusun kampanyalarını takip etmek lazım. Ama orda da anında, gördüğünüzde düşünmeden bileti almanız lazım. Yok bir eşime sorim, bir ajandama bakim derseniz olmaz. 500 tlye Avrupa’ya gidiş dönüş bilet alınabiliyor böyle, gitmesem de birşey olmaz diye düşünmeden almanız lazım ama.

Ben 2020 yilinda Amsterdam belcikaya gitmiştim unifrog diye bı site var oraya bakabilirsin otel ve uçak biletini temin ediyolar sitesine bakabilirsin Paris falanda var

Kampanya donemlerini takip ederek 8-9 ay sonrasina bilet kovalayabilirsiniz. Ben yaklasik 5-6 ay onceki kampanyada bu kis icin 3 tane bilet aldim. Gidis + donus ortalama 1500tl flndir. Bunun disinda en yuksek gider kalemi konaklama. Onda da merkeze yakin airbnb evde kalmayi tercih ediyorum. Hem ulasim masrafsiz oluyor hem de evde mutfak oldugu icin pratik yiyecek hazirlayabiliyorum. Yeme icme olayinda da gittigim yerde sadece bir ogun kaliteli şık bir yerde paraya kiyiyorum. Onun disinda sandviç, meyve, kuruyemis, kraker yada ucuz sokak lezzetleri yiyorum. Avrupada pek cok sehirde cesmelerden musluklardan su icilir o yuZden matara goturur doldururum suya extra para vermem. Burdan da sallama çay / 2si1 arada gotururum. Tlcdeki pintilerin tatil versiyonu gibi oldu ama her yil 3-4 kez yurtdisi tatili yaptigim icin boyle olmasi lazim diye dusunuyorum.

Mesela Sırbistan’a , Bosna’ya , Üsküp’e gidebilirsiniz ilk etapta vizesiz ve çok daha ucuza gelir Balkanlar biletleri de ucuz
8-10 bine çok net güzel bir tatil çıkarırım ben

Çok sağolun hemen bakıyorum

Yaa çok iyimiş

Böyle tüyolar istiyorum ben de tam

Öyle ha diyince bilet alip gideyim derseniz evet pahali. Ben gecen haziran gidiş geliş 3bin e uçtum bati avrupaya.
Yilbasi oncesi de cift olarak 10bindi git gel en uygun fiyatti. Bunlari aylar oncesinden almamiştik. Daha uyguna da olurdu.
Zaman kollamak lazim yani. Şuan pahali olmasi normal.

Şuan zamamlama yanlış yılbaşı zamanı pahalı olur her yer . Uçak bileti bakıyorsanız aktarmalı uçuşlara bakın bazen daha uygun oluyor. Ben yıllar önce gittim o zaman Euro çok uygundu şuan hayatta gidemem maddi yönden .

Ara ara uçuş firmaları indirim yapıyor. Kabin bagaj ile seyahat ediyorsunuz. Onları takip edin. Uygulamalarını indirin. Skyscanner var. Hostellerde kalırsanız daha uygun olur.

Önce vizesiz yerlerden başlayabilirsiniz. Cogu zaman gitmek istediğiniz tarihten 45 gün önce en uygun fiyatlar oluyor bunların algoritmasına göre. Yalnız bilgisayarınızdan araştırma yaparken gizli moda alın, aksi durumda siz tekrar giriş yaptıkça fiyatlarin arttığını göreceksiniz.

Bu nedenle gizli mod ile arama yapıp sonra çerezleri silin. Türkiye'ye yakın yerlerden birisi olarak bence Kıbrıs ile bile başlayabilirsiniz. Gayet tatlı bir yer, yesilligi ve tasarımı ile Avrupa'ya Turkiye'den daha çok benziyor.

İlk gidisinizde direkt çok uzak ve pahalı bir yere gitmezseniz yavaş yavaş kendi gezi stilinizi de belirleyip devamını getirebilirsiniz. Şimdiden iyi gezmeler.

Yurtdışı eskiden gidilebilesiydi. Şimdi ne mümkün.
Ben ilk 2007’de Amerika’ya gitmiştim. O zaman dolar 1,5 tl gibi bir şeydi. Sawgrass diye bir outlet vardı. Altını üstüne getirmiştik. Şu an 18,5 tl kur ile hayal.
Ben en son Mikonos’a gittim 4 sene önce. Erkek arkadaşım 10 bin tl, ben 10 bin tl verdik. 3 gün anca dayandı o para. Bir de biz arabayla gittik macera olsun diye.
Turla seyahat hiç tavsiye etmem. Tura bağımlı oluyorsun. 60 kişinin içinden biri geç kalsa onu bekliyorsun. Haldır haldır hiç bir şey anlamadan geziyorsun. İngilizce konuşulan ülkelerde tursuz gezebilirsin gayette. Hatta benim babam İngilizce bile bilmezken çıkardı hiç kaygı duymadan. Şimdi google translator var.
Ucuz Avrupa Turları oluyor sırbıstan, hırvatistan vs ama benim şahsen hiç bir zaman ilgimi oralar çekmedi. Gezmeye Amerika’dan başladım. Çin, Japonya, Vietnam, İngiltere, Fransa.. popüler ülkeleri tercih ettim. Ölmeden önce Peru’yu çok istiyorum. Bir de cruise seyahati hayalim var.

Hey gidi gunler hey; 300liraya barsemona bileti almistik 2015te!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…