Yurtdışı görevimiz var, hangi şehri seçmeli?

Chicago'yu herkes çok övüyor beğenilmeyecek gibi değil demek ki... Yazacağız kesinlikle çok teşekkürler. Peki Chicago'dan diğer gezilecek yerlere ulaşmak zor değil mi? Amerika'daki yerine bakınca California tarafına çok uzak, N.Y. tarafına daha yakın gibi.

Boston'a 2 saatlik uçuş mesafesinde, Boston'dan da New York'a arabayla geçebilirsiniz :))) Ben inanılmaz beğendim çok şey ilgimi çekti,binaları sokakları insanları herseyi. Hatta ben Amerikaya gidip Chicago'ya gitmeyen insanların hep büyük kayıp yaşadığını düşünüyorum dondugumden beri Bi daha nasip olsada gitsem. Yalnız aşırı soğuk. Bu bi gerçek. Ben haziranda gittim,Aralık ortasında döndüm. Filmlerdeki o keskin soğuk ve rüzgar vardır ya gece boyu uğuldar dışarı ama kimse rahatsız olmaz çünkü normali budur. Iste tam olarak öyle bişey :))) Mayıs sonlarına kadar yaz gelmiyormus,nisan ayında atkı eldiven kalın paltolarla dolasmis arkadaşlarım. Bunlar 1 yıl kalanlardan edindiğim bilgiler. Ama yine olsa,yine Chicago'ya giderim :))) Michigan Avenue'da selam olsun beee :)))

canım konunu daha önce okumuştum ama aklıma yeni geldi. Amerika da sağlık sistemi çok kötü. sigortalar herşeyi karşılamıyormuş. sizin durumunuzda nasıl olur bilmiyorum ama biz yaşamak için bir kaç kere düşünüp vazgeçmiştik. sicco diye bir film var izle istersen. abd ve avrupanın sosyal durumundan bahsediyor. arkadaşım da L.A da yaşıyor. onunla da konuştuk. bu kadar şeyi nerden biliyorsun diyor. istersen bi izle

Evet konsoloslukta çalışacağız. Hangi mevkide konsolosluk? Anladığım kadarıyla evler küçük (merkezi olanlar) ki dert değil zaten eşya getirmiyoruz nihayetinde:)
Konsolosluktaysa o civarlar malesef cok kalabalik,gurultulu.Ama yine de uygun yerlerde 1300-1400'den baslayacak sekilde ev bulabilirsiniz.Konuda ki tum yazilanlari okuyamadim ama burada 2.dil olarak ispanyolca da ogrenebilirsiniz...

Cnm ben de esimin doktorasi sebebiyle boston da 1 sene yasadim..muhtesemmmmmmmm ...tavsiye edilmeyecek gibi degil...hayirlsi olsun insallah..

Ben italya ve Almanya'da bulundum. Münih'i çok beğenmiştim ama kiralar çok pahalı. Almanya inanılmaz Güvenli bir ülke ve Münih'te Herkes çok iyi ingilizce konuşuyordu. Ben olsam iklimden çok Almanya'da ekonomik olarak rahat edeceğim bir şehir seçerdim çünkü Almanya'nın hem eğitimi hem de güvenliği çok iyi. Italyada bizi sürekli Hırsızlara karşı uyarıyorlardı bi de yemek kültürü de farklı. Almanya'da hiç sıkıntı çekmiyorsunuz yemek konusunda, arabalar da ucuz, güzel bir araba alırsınız kendinize :)

Canım:) aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bende ing öğretmeniyim hem dil öğreneyim bi tane daha hem oğlum ve eşim öğrensin istiyorum. Avrupa istiyoruz ama zaman çok dar hepsini araştırmak mümkün değil. Allah ikimize de kolaylık versin. Hayırlı olsun şimdiden

Boston, Chicago ve Los Angeles'tan birini secerdim ben.

Miami aman aman... Yani dev gibi sivrisineklerle yasamayi ve bogucu sicaklardan dolayi klimaya mahkum olmayi goze alabilirseniz belki.

Ama listede baska guzel sehirler de var.

Bu yorumu okuyunca aklima su karikatur geldi

Ayy şu şehirlere bakın ya, şu an keşke sizin yerinizde olsam dedim
Ben sizin yerinizde olsam Londra'ya giderdim sanırım İngiltere'ye kendimi bildim bileli bir hayranlığım vardır :)

madem ingilizceniz var o zaman ingilizce konuuslan bi yere gidin
almanyasini hollandasini direk eleyin
tabi fazla dil ogrenirim sorun deil diyorsaniz o baska
oglunuz için kaygilanmayin nereye gitse oraya adapte olacakdir, çocuklar pek adaptayson sorunu yasamiyor en azindna uzun surmuyor

ben bu konuyu çok sevdim. hayal gibi, bir sürü güzel şehir, seç seçebillirsen. allah inşallah gönül rahatlığıyla gidip, huzurla yaşamayı nasip etsin. ben olsam ingiltere yi seçerdim kesin, londra. çünkü ingiltere yi hep severdim. ingilizcem için isterdim. tarih zengini, sosyal olarak canlı ve modern. yağmurlu yarı kapalı havayı da severim.türkiye ye amerika dan daha yakın.bir kusuru çok pahalı olması. ama güneşli havada ısrar edersen evet mutlu etmez. hatta ingilizlerin biraz moody ve burnu havada olmasında muhtemelen iklimin de kusuru var.

Merhaba, 8 aydır İngiltere'de yaşıyorum, Almanya ve İtalya'ya da gittim. Bana sorarsanız insanların birbirine karşı tavrı, nezaketi, doğal alanların fazlalığı, her yerin park bahçe ve yemyeşil olması, ingilizcenin avantajı ve yaşam koşullarının çok rahat olması nedeniyle Londra'yı seçin derim ben. Akraba var diye Almanya'ya gitmek nedir ya, zaten 2 yıl mümkünse türklerden uzak durup hem kendinizin hem çocuğunuzun farklı bir kültürde gelişmesini sağlarsınız. Bence bir yerin havası suyuna çok takılmayın. İngiltere de hava biraz kapalı ve yağışlıdır ama İstabulda'ki gibi sağanak ve uzun süre yağmur yağmaz. İkinci olarak Amerika'daki şehirleri sıralayın. İtalya ve Almanya dil açısından zor. İkisinde de adres soracak ve yemek sipariş verecek kadar ingilizce bilenini bulamamıştım çok turistik bir yerde değilseniz tabi...

Akraba kriterim hiç olmadı zaten ben de öyle düşünüyorum:) Hep özellikle dil üzerinde durdum bu yüzden Amerika ve Londra kararı aldık. Ama sıralamayı şu şekilde yaptık; Los Angeles, Londra, Chicago, Miami, Boston, New York, Houston, Roma, Rotterdam, (Bir Almanya şehri). 1.Londra'yı en başa niye almadık Los Angeles'ın büyüsünden kurtulamadık:) 2.Son 3 yeri öylesine yazdık çünkü kendi kararımızı alma lüksümüz yok biz tercih yapıyoruz başkaları belirleyecek. İlk 7'den biri olursa çook sevinirim.

Amiin canım. Ne güzel bir dua. Çok heyecanlı bir süreçten geçtik gerçekten, ama karar vermesi bir dert, sonucu beklemek bir dert... Amerika ve Londra'da karar kıldık, en başa Los Angeles mı Londra mı hala kafamız karışık. İkisine de çok sevinirim tabi ki. Havalara uçarım sevinmek ne kelime:) İnşallah biri olur ve Rabbim pişmanlık yaşatmaz.

Eledim eledim:) En mantıklısı bu bence de. Anlaşamamak bana dert olur gibi geliyor hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…