- 10 Kasım 2011
- 493
- 72
-
- Konu Sahibi DadsDaughter
Chicago'yu herkes çok övüyor beğenilmeyecek gibi değil demek ki... Yazacağız kesinlikle çok teşekkürler. Peki Chicago'dan diğer gezilecek yerlere ulaşmak zor değil mi? Amerika'daki yerine bakınca California tarafına çok uzak, N.Y. tarafına daha yakın gibi.Valla Chicago'da yaşadım 6 ay kadar. Hayatimdaki en güzel 6 aydi diyebilirim. Tavsiye ederim bence şehir gibi şehir yani God Bless Illinois diyorumOnun dışında Barselona Madrid filan bana oldukça çekici geliyor,yasamadim ama çok uzak bir tarih olmamakla birlikte ileri bir tarihte turla gitmeyi düşünüyorum.O yüzden araştırma üstüne araştırma yaptım. Oldukça kaliteli ve ilgi cekici görünüyor. Ama cocugunuzun dil eğitimi derseniz,öncelik mutlaka ingilizcedir ve bu sebeple amerika ve İngiltere dusunmeniz daha mantıklı olur. Benim gönlüm amerikadan yana olurdu ama,asil ingilizceyi İngilizlerin konustugunuda eklemeden gecemicem :))))
Chicago'yu herkes çok övüyor beğenilmeyecek gibi değil demek ki... Yazacağız kesinlikle çok teşekkürler. Peki Chicago'dan diğer gezilecek yerlere ulaşmak zor değil mi? Amerika'daki yerine bakınca California tarafına çok uzak, N.Y. tarafına daha yakın gibi.
Konsolosluktaysa o civarlar malesef cok kalabalik,gurultulu.Ama yine de uygun yerlerde 1300-1400'den baslayacak sekilde ev bulabilirsiniz.Konuda ki tum yazilanlari okuyamadim ama burada 2.dil olarak ispanyolca da ogrenebilirsiniz...Evet konsoloslukta çalışacağız. Hangi mevkide konsolosluk? Anladığım kadarıyla evler küçük (merkezi olanlar) ki dert değil zaten eşya getirmiyoruz nihayetinde:)
Bu yorumu okuyunca aklima su karikatur geldicanım konunu daha önce okumuştum ama aklıma yeni geldi. Amerika da sağlık sistemi çok kötü. sigortalar herşeyi karşılamıyormuş. sizin durumunuzda nasıl olur bilmiyorum ama biz yaşamak için bir kaç kere düşünüp vazgeçmiştik. sicco diye bir film var izle istersen. abd ve avrupanın sosyal durumundan bahsediyor. arkadaşım da L.A da yaşıyor. onunla da konuştuk. bu kadar şeyi nerden biliyorsun diyor. istersen bi izle
Merhaba, 8 aydır İngiltere'de yaşıyorum, Almanya ve İtalya'ya da gittim. Bana sorarsanız insanların birbirine karşı tavrı, nezaketi, doğal alanların fazlalığı, her yerin park bahçe ve yemyeşil olması, ingilizcenin avantajı ve yaşam koşullarının çok rahat olması nedeniyle Londra'yı seçin derim ben. Akraba var diye Almanya'ya gitmek nedir ya, zaten 2 yıl mümkünse türklerden uzak durup hem kendinizin hem çocuğunuzun farklı bir kültürde gelişmesini sağlarsınız. Bence bir yerin havası suyuna çok takılmayın. İngiltere de hava biraz kapalı ve yağışlıdır ama İstabulda'ki gibi sağanak ve uzun süre yağmur yağmaz. İkinci olarak Amerika'daki şehirleri sıralayın. İtalya ve Almanya dil açısından zor. İkisinde de adres soracak ve yemek sipariş verecek kadar ingilizce bilenini bulamamıştım çok turistik bir yerde değilseniz tabi...Avrupa'da yaşayan veya yaşamış bayanlar... Yardımınıza ihtiyacım var. Eşimin işi dolayısıyla 2 yıllığına yurtdışı görevine gidiyoruz. Önümüzde bir liste, bir sürü şehir var. Benim Avrupa'ya gitmişliğim 1 haftalık bir tatilden ibaret. Bilgim ise, genel olarak ılıman ve yağışlı bir havanın hakim olduğu. Şimdi yaşamaya başlayacak olunca işler başka bir boyut alıyor, bir de oğlum var çünkü. Aklımdaki en baba kriterler: 1)İklimi ılık ve güneşli günleri olsun. 2)Oğlum (3 yaşında) yabancı dil öğrensin. 3)İngilizcem iyi düzeyde, insanlarla anlaşabileceğim bir yer olsun. Listemdeki en dikkat çeken şehirler şöyle: Londra, Rotterdam, Lahey, Berlin, Stuttgart, Münih, Dusseldorf, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Köln, Roma, Milano, Madrid, Barselona, Luksemburg... Bunların dışında diğer bütün ülkeler de dahil. Ayrıca Amerika'da Los Angeles, Chicago, Boston, San Diego, Houston, New York ve Miami de var. O kadar uzağa gitmeli mi? Avrupa mı seçmeli? Kafalar karışık..!:) Vereceğiniz değerli bilgiler çok önemli tek tek okuyup değerlendireceğim. Teşekkürler şimdiden.
Akraba kriterim hiç olmadı zaten ben de öyle düşünüyorum:) Hep özellikle dil üzerinde durdum bu yüzden Amerika ve Londra kararı aldık. Ama sıralamayı şu şekilde yaptık; Los Angeles, Londra, Chicago, Miami, Boston, New York, Houston, Roma, Rotterdam, (Bir Almanya şehri). 1.Londra'yı en başa niye almadık Los Angeles'ın büyüsünden kurtulamadık:) 2.Son 3 yeri öylesine yazdık çünkü kendi kararımızı alma lüksümüz yok biz tercih yapıyoruz başkaları belirleyecek. İlk 7'den biri olursa çook sevinirim.Merhaba, 8 aydır İngiltere'de yaşıyorum, Almanya ve İtalya'ya da gittim. Bana sorarsanız insanların birbirine karşı tavrı, nezaketi, doğal alanların fazlalığı, her yerin park bahçe ve yemyeşil olması, ingilizcenin avantajı ve yaşam koşullarının çok rahat olması nedeniyle Londra'yı seçin derim ben. Akraba var diye Almanya'ya gitmek nedir ya, zaten 2 yıl mümkünse türklerden uzak durup hem kendinizin hem çocuğunuzun farklı bir kültürde gelişmesini sağlarsınız. Bence bir yerin havası suyuna çok takılmayın. İngiltere de hava biraz kapalı ve yağışlıdır ama İstabulda'ki gibi sağanak ve uzun süre yağmur yağmaz. İkinci olarak Amerika'daki şehirleri sıralayın. İtalya ve Almanya dil açısından zor. İkisinde de adres soracak ve yemek sipariş verecek kadar ingilizce bilenini bulamamıştım çok turistik bir yerde değilseniz tabi...
Amiin canım. Ne güzel bir dua. Çok heyecanlı bir süreçten geçtik gerçekten, ama karar vermesi bir dert, sonucu beklemek bir dert... Amerika ve Londra'da karar kıldık, en başa Los Angeles mı Londra mı hala kafamız karışık. İkisine de çok sevinirim tabi ki. Havalara uçarım sevinmek ne kelime:) İnşallah biri olur ve Rabbim pişmanlık yaşatmaz.ben bu konuyu çok sevdim. hayal gibi, bir sürü güzel şehir, seç seçebillirsen. allah inşallah gönül rahatlığıyla gidip, huzurla yaşamayı nasip etsin. ben olsam ingiltere yi seçerdim kesin, londra. çünkü ingiltere yi hep severdim. ingilizcem için isterdim. tarih zengini, sosyal olarak canlı ve modern. yağmurlu yarı kapalı havayı da severim.türkiye ye amerika dan daha yakın.bir kusuru çok pahalı olması. ama güneşli havada ısrar edersen evet mutlu etmez. hatta ingilizlerin biraz moody ve burnu havada olmasında muhtemelen iklimin de kusuru var.
Eledim eledim:) En mantıklısı bu bence de. Anlaşamamak bana dert olur gibi geliyor hep.madem ingilizceniz var o zaman ingilizce konuuslan bi yere gidin
almanyasini hollandasini direk eleyin
tabi fazla dil ogrenirim sorun deil diyorsaniz o baska
oglunuz için kaygilanmayin nereye gitse oraya adapte olacakdir, çocuklar pek adaptayson sorunu yasamiyor en azindna uzun surmuyor
Eledim eledim:) En mantıklısı bu bence de. Anlaşamamak bana dert olur gibi geliyor hep.