- 10 Mart 2013
- 1.862
- 1.491
-
- Konu Sahibi DadsDaughter
İsviçre çok sıkıcıİsviçre seçenekler arasında var mı:) bir kitap okumuştum.Hikaye Cenevre'de geçiyor tam yaşanılacak bir şehir olduğunu düşündüm.Her evde silah bulunur ama silahla vurulma yada yaralama olayı ülkede görülen bir şey değildir diyordu.Yani suç oranı çok düşük çok düzenli çok medeni bir şehir diye biliyorum.İnsanları biraz soğuk ama bu Londra için de geçerli
Yazdım arkadaşlarıma, gelen yanıtları paylaşırım.Sorarsanız çok sevinirim çünkü ilk kriterim bu. Şehir bakarken okul da bakıyorum öyle kabataslak da olsa. Yoksa Hollandacanın bir işine yaramayacağı görüşündeyim ben de gerek yok kafa karıştırmaya. Yani ben anlaşırım ama çocuk için kötü olur. Kreş işini öğrenirseniz cevap beklerim. Özellikle Rotterdam için. Teşekkürler.
Böyleyse Hollanda size göre değil. Genel olarak serin, yağışlı.Doğrudur ama benim iklime göre şekillenen bir piskolojim ve çok hassas bir bünyem var. İzmir'den gideceğim zaten buradaki bir aylık kışa tahammülüm yok karla nasıl oynanır onu unuttum. Varsa ılıman yerleri tercih etmek istiyorum o yüzden.
Luxemburg a gitmedim ancak orada yaşayanlardan bildiğim kadarıyla gözümde hep Gebze canlanıyor. Sürekli fabrikalar tırlar vs.
Birinden yanıt geldi.Sorarsanız çok sevinirim çünkü ilk kriterim bu. Şehir bakarken okul da bakıyorum öyle kabataslak da olsa. Yoksa Hollandacanın bir işine yaramayacağı görüşündeyim ben de gerek yok kafa karıştırmaya. Yani ben anlaşırım ama çocuk için kötü olur. Kreş işini öğrenirseniz cevap beklerim. Özellikle Rotterdam için. Teşekkürler.
Okul fiyatları ne durumda acaba? Eğer özel okullarsa korkunç fiyatlar çıkabilir karşınıza. İşyeriniz ödemiyorsa iyice araştırın derimBirinden yanıt geldi.
Biraz araştırmış, Rotterdam'da uluslararası anaokulları ve ilkokullar olduğunu söyledi. Ayrıca Den Haag'da da bir sürü uluslarası okul olduğunu belirtti. Burada bir çok konsolosluk ve Birleşmiş Milletler diplomatı olduğu için Den Haag'daki okulların daha iyi bir tercih olacağını düşünüyormuş. Rotterdam ile Den Haag'ın arası da yarım saat.
Arkadaşım şu anki kararımız ilk tercihler San Diego, L.A. olacak. Kiralar ne kadar net rakam alabilir miyim? Ortalama bir hayat için ne kadar kazanmak gerekli?Los Angeles'ta yasiyorum..Bize her zaman yaz mevsimi :))) Ama kiralar pahali.Bu sizin icin onemli degilse buraya bayilirsiniz :))
Miami'nin yaz sıcağı+müthiş nemi olduğu söyleniyor. Tahammül edilemez durumdaysa ne yaparız? Siz Mayıs'ta gitmişsiniz bunun Temmuz'u Ağustos'u da var. Tek düşündüren bu yoksa gözüm kapalı yazacağım.Londra gibi pahalı ve karanlık bi şehri asla tercih etmezdim sanıyorum. Gecen hafta miamiden gelmiş biri olarak huzur orda diyorum. Hem hayatınızın en keyifli iki yılını yaşayabilir( bahama turları, disney worldler vs vs) hemde dil konusunda çocugunuzada kindergardenlarda sağlam temel attırabilirsiniz.amerika için asla tercih etmeyin diyeceğim yer ise houston. Buyuk bi şehir cok fazla turk var evet ama gereksiz bi çöl iklimi. Ben sevmiyorum nedense. Amerikada yasayan biri olarak dilediğiniz konuda bilgilendirirm sizi.kolay gelsin
Miami için temmuzlar agustoslar demek yagmur demek. En guel ayları aralıkocak mayıs sonuna kadar olan dönem.Sıcak ya da nem asla korkutmasın gözünüzü zira öyle mükemmel bi klima sistemleri varki sıcağı hissedeceğiniz tek nokta arabayı park ettiğiniz yerden gideceğiniz yere kadr olan yurume mesafesi. Dediğim gibi houstonda iklim çöl iklimi yani sıcaklıktan ziyade buyuuk düzlükler sıkıcı geliyor bana.kesinlikle çok gezilesi değil yani yakınlarındakı dallas austın new orleans var gezilesi olan. Eger maddende rahat olalım derseniz kuzeyi tercih etmeyin derim. Okullar gıda benZin kira yaşam kuzey tarafta cok daha pahalı. Eger hava sartlarından bukadar cekınıyorsanız amerika değilde avrupa daha düşündürücü olmalı.Miami'nin yaz sıcağı+müthiş nemi olduğu söyleniyor. Tahammül edilemez durumdaysa ne yaparız? Siz Mayıs'ta gitmişsiniz bunun Temmuz'u Ağustos'u da var. Tek düşündüren bu yoksa gözüm kapalı yazacağım.Ha bir de Houston nasıldır neden sevmezsiniz garibimi:) O da mı çok sıcak? Çok da gezilesi bir yer değil heralde. Boston ve Chicago da düşünüyoruz onlarda uzun bir soğuk varmış, Kışın ne yapar bu insanlar:)
Arkadaşım şu anki kararımız ilk tercihler San Diego, L.A. olacak. Kiralar ne kadar net rakam alabilir miyim? Ortalama bir hayat için ne kadar kazanmak gerekli?
Evet konsoloslukta çalışacağız. Hangi mevkide konsolosluk? Anladığım kadarıyla evler küçük (merkezi olanlar) ki dert değil zaten eşya getirmiyoruz nihayetinde:)Canim,biz suan normal guvenli bir yerde oturuyoruz.$1400 1+1...Ama La'in neresi? Birde ben olsam nerede caliscaksam kesinlikle oranin yakininda ev tutarim.Cunku her yerde oldugu gibi burada da trafik baya oluyor..Konsoloslukta mi calisacak esiniz? Eger ki hangi semtte calisacagini soylerseniz daha detayli bilgi verebilirim.
Şu an Houston gözümde canlandı. Dağınık büyük evler, boş araziler, öyle ahım şahım eğlence mekanı olmayan bir yer. Ben de bayılmam böyle bir yere. Hareketli ve çeşitliliği olan yerleri severim. Çok yardımcı oldunuz çok teşekkürlerMiami için temmuzlar agustoslar demek yagmur demek. En guel ayları aralıkocak mayıs sonuna kadar olan dönem.Sıcak ya da nem asla korkutmasın gözünüzü zira öyle mükemmel bi klima sistemleri varki sıcağı hissedeceğiniz tek nokta arabayı park ettiğiniz yerden gideceğiniz yere kadr olan yurume mesafesi. Dediğim gibi houstonda iklim çöl iklimi yani sıcaklıktan ziyade buyuuk düzlükler sıkıcı geliyor bana.kesinlikle çok gezilesi değil yani yakınlarındakı dallas austın new orleans var gezilesi olan. Eger maddende rahat olalım derseniz kuzeyi tercih etmeyin derim. Okullar gıda benZin kira yaşam kuzey tarafta cok daha pahalı. Eger hava sartlarından bukadar cekınıyorsanız amerika değilde avrupa daha düşündürücü olmalı.