Yurtdışı görevimiz var, hangi şehri seçmeli?

Ben bekar aklıyla Amerikada bir şehri seçmenizi öneriyorum ancak çocukta var işin içinde bence Almanya seçmelisiniz. Çok düzenli bir ülke, insanları da fena değil. Yani ben 3 ay Belçikada yaşadım. 1 haftalığına Almanyaya gezmeye gittiğimde oradan geri dönmek istememiştim Belçikaya. Çünkü insan aynı dili konuşacağı birilerini, rahatça et vs. yiyebileceği, lahmacuncuları falan görünce kendine geliyor. Luxemburg a gitmedim ancak orada yaşayanlardan bildiğim kadarıyla gözümde hep Gebze canlanıyor. Sürekli fabrikalar tırlar vs. Fransa ve İtalya'da pek güven vermiyor insanlar. Biraz tuhaflar sanki. Amerikada yaşayan 3 çocuklu bir tanıdığım var. Çocukları açısından çok memnundu. Ben olsam benim önceliğimde Amerika olurdu.

İsviçre çok sıkıcı
7 kantonda 8 şehir gezdim, 1 dağa çıktım, 3-4 tane göle gittim. Evet çok güzel bir ülke, o anlamda sevdim ama genel olarak sıkıcı Çok fazla sakin.

Yazdım arkadaşlarıma, gelen yanıtları paylaşırım.

Böyleyse Hollanda size göre değil. Genel olarak serin, yağışlı.
İklim açısından bakarsam Amerika'nın güneyi size en uygunu bence, sonra İspanya ve Roma.
Ben olsam hem hayat şartları hem çevre açısından ABD derdim.

Eşiniz ne düşünüyor?

Ben kanadada yasiyorum Amerika ya bir hayli yakiniz bulunduğum şehir bir hayli soğuk ve karli demem odurki iklim çok önemli insanin ruh halini çok etkiliyor listende Amerika kitasida özellikle los Angeles gibi hayallerin şehri varken baskalarini düşünme bile...Hollywood yildizlarinin hepsi yasiyor bildiğim kadadiyla biraz pahali bir şehir ama cokkkk güzel ve kuş denen mevsim yok gibi ayrica amerikanin her ayelatinde çok türk var Boston da da çok türk yasar Amerika gibisi yok inan bizde ciddi ciddi Amerika da California eyaletine tasinmayi düşünüyoruz...bence listedeki en güzel şehirler Boston,los Angeles...

Meraba.
Ben hollandada Amsterdamda kaliyorum.
Rotterdam ve den haagda amsterdamla karsilastirinca turkler daha cok bulunur.
Bu iki sehirin turkleri sana fayda saglaya bilir ilk vakit.
Avrupadaki turkler hic gocunmaz baska bi turke dil konusunda yardim ederken.
Ben sahsen mutlu olurum bi turk kardesime yardim ettim diye.

Ondan ayri, hava konsunda pek guzel konusamiycam.
Hollandada gunesli diye ceketsiz cikarsin disari, 1 saat snra hava karisir.
Hollandada ceketsiz cikilmaz asla disari.
Denizin yaninda oldugu icin hollandada deniz havasi mecvut. Cok degisken.

Amerika varken avrupayı tercih etmezdim
Şu an abd de yaşıyorum sizin gibi eşimin görevi nedeniyle geldik
Ben de güneşli hava aşığıyım,biz kuzeybatıda olmamıza rağmen iklimi çok güzel olan bir eyaletteyiz
Kızım var anaokuluna gidiyor,eğitim sistemlerini çok beğeniyorum,ingilizce ve ispanyolcayı anaokulu çocukları çok rahat öğreniyor
Yabancılara karşı çok sıcak ve yardımcı davranıyorlar
Ben çok memnunum,iiki de gelmişiz diorum uzak olmasına rağmen,hatta uzatma kararı aldık çocuklarımızın eğitimi için,sayılı gün çabuk geçiyor
Miami varken soğuk,kapalı avrupa havasını seçmezdim

Oncelıkle Avrupa mı amerıka mı dıye tercıh yapman lazım.
Bence Türklerin çok olmadıgı bır ülke seç, yani ben olsam Almanya Hollanda cok ıstemezdım. En azından cok önyargı olmasın. Bır de nasılsa kısa süre gideceksiniz Avrupa daha ulasılabılır bır yer o yuzden ben amerıka tercıh ederdım, amerıka öyle ha dıyınce gıdılmıyor hazır fırsat varken amerıkayı tercıh edın derım ben.

Birinden yanıt geldi.
Biraz araştırmış, Rotterdam'da uluslararası anaokulları ve ilkokullar olduğunu söyledi. Ayrıca Den Haag'da da bir sürü uluslarası okul olduğunu belirtti. Burada bir çok konsolosluk ve Birleşmiş Milletler diplomatı olduğu için Den Haag'daki okulların daha iyi bir tercih olacağını düşünüyormuş. Rotterdam ile Den Haag'ın arası da yarım saat.

Öncelikle hayırlısı ne ise o olsun diyip fikrimi söyleyeyim. Hamburg'da 3 ay yaşadım. Havası çok temiz,insanları çok kibardı. Ama çok sık yağmur yağıyor ve istanbula nazaran oldukça soğuktu. Miami harika bir yer ama suç oranı inanılmaz yüksek. Belli bölgelerine hava kararınca gitmek çok tehlikeliymiş. Araba kiralarken bile uyarıda bulundular. Aman dikkat diye.. Los Angeles ve San diego harika ama tatil için.. Yaşayınca nasıl olur bilmiyorum ama havası,insanları ve doğası mükemmeldi benim için. Umarım azıcıkda olsa fikir verebilmişimdir.

Okul fiyatları ne durumda acaba? Eğer özel okullarsa korkunç fiyatlar çıkabilir karşınıza. İşyeriniz ödemiyorsa iyice araştırın derim

Londra gibi pahalı ve karanlık bi şehri asla tercih etmezdim sanıyorum. Gecen hafta miamiden gelmiş biri olarak huzur orda diyorum. Hem hayatınızın en keyifli iki yılını yaşayabilir( bahama turları, disney worldler vs vs) hemde dil konusunda çocugunuzada kindergardenlarda sağlam temel attırabilirsiniz.amerika için asla tercih etmeyin diyeceğim yer ise houston. Buyuk bi şehir cok fazla turk var evet ama gereksiz bi çöl iklimi. Ben sevmiyorum nedense. Amerikada yasayan biri olarak dilediğiniz konuda bilgilendirirm sizi.kolay gelsin

Los Angeles'ta yasiyorum..Bize her zaman yaz mevsimi :))) Ama kiralar pahali.Bu sizin icin onemli degilse buraya bayilirsiniz :))

Los Angeles'ta yasiyorum..Bize her zaman yaz mevsimi :))) Ama kiralar pahali.Bu sizin icin onemli degilse buraya bayilirsiniz :))
Arkadaşım şu anki kararımız ilk tercihler San Diego, L.A. olacak. Kiralar ne kadar net rakam alabilir miyim? Ortalama bir hayat için ne kadar kazanmak gerekli?

Miami'nin yaz sıcağı+müthiş nemi olduğu söyleniyor. Tahammül edilemez durumdaysa ne yaparız? Siz Mayıs'ta gitmişsiniz bunun Temmuz'u Ağustos'u da var. Tek düşündüren bu yoksa gözüm kapalı yazacağım. Ha bir de Houston nasıldır neden sevmezsiniz garibimi:) O da mı çok sıcak? Çok da gezilesi bir yer değil heralde. Boston ve Chicago da düşünüyoruz onlarda uzun bir soğuk varmış, Kışın ne yapar bu insanlar:)

Miami için temmuzlar agustoslar demek yagmur demek. En guel ayları aralıkocak mayıs sonuna kadar olan dönem.Sıcak ya da nem asla korkutmasın gözünüzü zira öyle mükemmel bi klima sistemleri varki sıcağı hissedeceğiniz tek nokta arabayı park ettiğiniz yerden gideceğiniz yere kadr olan yurume mesafesi. Dediğim gibi houstonda iklim çöl iklimi yani sıcaklıktan ziyade buyuuk düzlükler sıkıcı geliyor bana.kesinlikle çok gezilesi değil yani yakınlarındakı dallas austın new orleans var gezilesi olan. Eger maddende rahat olalım derseniz kuzeyi tercih etmeyin derim. Okullar gıda benZin kira yaşam kuzey tarafta cok daha pahalı. Eger hava sartlarından bukadar cekınıyorsanız amerika değilde avrupa daha düşündürücü olmalı.

Valla Chicago'da yaşadım 6 ay kadar. Hayatimdaki en güzel 6 aydi diyebilirim. Tavsiye ederim bence şehir gibi şehir yani God Bless Illinois diyorum Onun dışında Barselona Madrid filan bana oldukça çekici geliyor,yasamadim ama çok uzak bir tarih olmamakla birlikte ileri bir tarihte turla gitmeyi düşünüyorum.O yüzden araştırma üstüne araştırma yaptım. Oldukça kaliteli ve ilgi cekici görünüyor. Ama cocugunuzun dil eğitimi derseniz,öncelik mutlaka ingilizcedir ve bu sebeple amerika ve İngiltere dusunmeniz daha mantıklı olur. Benim gönlüm amerikadan yana olurdu ama,asil ingilizceyi İngilizlerin konustugunuda eklemeden gecemicem :))))

bende laheyde yasiyan birisi olarak arti izmirli olarak burada aydin bireyler bulundugunu soyluyemiyecegim ne yazikki. burda guvenlik oldukca iyidir birde 4 yasinda ilk okul baslama yasi cocugunuz 3 yasindaymis yanlis hatirlamiyorsam siz burayi tercih etseniz 4 yasini doldurdugunda ilk okul zorunlulu var gun bile gecirmeksizin
arti turkce ders verilmiyor yaklasik 10 yildir. ben 18 yildir iletisimde zorlaniyorum sosyallik malesef yok burdaki turklerde. genelleme olarak algilanmasin bunuda belirtmek istiyorum.

Arkadaşım şu anki kararımız ilk tercihler San Diego, L.A. olacak. Kiralar ne kadar net rakam alabilir miyim? Ortalama bir hayat için ne kadar kazanmak gerekli?

Canim,biz suan normal guvenli bir yerde oturuyoruz.$1400 1+1...Ama La'in neresi? Birde ben olsam nerede caliscaksam kesinlikle oranin yakininda ev tutarim.Cunku her yerde oldugu gibi burada da trafik baya oluyor..Konsoloslukta mi calisacak esiniz? Eger ki hangi semtte calisacagini soylerseniz daha detayli bilgi verebilirim.

Evet konsoloslukta çalışacağız. Hangi mevkide konsolosluk? Anladığım kadarıyla evler küçük (merkezi olanlar) ki dert değil zaten eşya getirmiyoruz nihayetinde:)

Şu an Houston gözümde canlandı. Dağınık büyük evler, boş araziler, öyle ahım şahım eğlence mekanı olmayan bir yer. Ben de bayılmam böyle bir yere. Hareketli ve çeşitliliği olan yerleri severim. Çok yardımcı oldunuz çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…