Yurtdışı görevimiz var, hangi şehri seçmeli?

Bu soru facebookta bir grupta da vardı,aynı kişi misiniz? İnş. gönlünüze göre bir yer bulunur

ilk liste bana cok cazip gelmedi londra haric
öbür listenin hepsine tavım ne kadr sanslısınız demek ıstedım
ben olasm San diego veya miami severdim
Benim hayalimde bu işin başından beri Amerika var aslında ama çok uzak olması ürkütüyor biraz. Yine de değer esasında. En önemlisi dil benim için. Ve huzur bulabilmek.

İngilizce için İspanya yı gözden çıkarın bence. Türkiye de ingilizce niz ne kadar gelişirse İspanya da da o kadar gelişir. Ama İspanyolca öğrenirsiniz ancak. Gerçekten bileni bulmak için turistik yerlerde bile uğraşıyorsunuz.

Anladım İspanya, Fransa gibi. 3 gün Paris'te kalmış kimseciklerle anlaşamamıştımAmsterdam'a geçince rahat bir nefes almıştım. O da zor oluyor cidden, o yüzden bu kriteri koydum kendimce.

aman almanyada ne yapcan bacım ben olsam (inşallah 1,5 sene sonra) londra seçerdim.
Merhaba seneye yerimi devredeceğim arkadaşım:) Sen, eşin kazandığında sınavı, Londra mı istersin? Hayalinde O mu var? İnşallah bu günleri görürsün ama hem çok heyecanlı hem de zor karar.

Siz neden İtalya isterdiniz? Merkezde olacağız biz tabi kiralar da belirleyici. Amerika'yı gözden çıkarmadım hiç çıkarır mıyım aaa:)

Merhaba seneye yerimi devredeceğim arkadaşım:) Sen, eşin kazandığında sınavı, Londra mı istersin? Hayalinde O mu var? İnşallah bu günleri görürsün ama hem çok heyecanlı hem de zor karar.
ya aslında hayal ettiğim bi yer yok, açıkçası yerler hakkkında bukadar detaylı bilgim yoktu. ama senin yazdıklarından arasından londra sıcak geldi bana :)

amerıkada bır fııl uc ay yasadım bır turk ıcın beklentıyle dogru orantılı hem cok sıkıcı hem cok eglencelı bır yer, ıklımı eyalete gore cok farklılık gosterebılıyor mesela ben ohıo da ıdım temmuz-ekım arası kaldım gunduz asırı sıcak olurdu-akşam sagnak yagardı falan ve turkıyeye gore ıklımı daha serındı...
ben olsam chıcago yu tercıh ederdım. sosyal bır sehır, gol kıyısında,sureklı konserler-festıvaller adb nın en sevdıgım kentı dıyebılırım sıze
ya da roma derdım tam bır tarıh yuvası, gez gez bıtmez, aynı zamanda cokta romantık bır sehırdır
son olarak ta londra yı tercıh ederdım..

eşiniz polis ya da rütbeli ise ben hiçbirini değil bosnayı tercih ederdim çok güzel..ama dil diyorsanız illaki ve İngilizce diyorsanız başta Almanya ve şehirlerini iptal etmelisiniz ...yani Avrupa pek size göre olmaz Amerika tercih edin derim..ama havası suyu huzuru diyorsanız da bizim ülke kadar istikrarlı mevsimi olan bir ülke yok sanırım gerçi o da bozuluyormadrid diyorum...

dipnot:yalnız yazdığınız ülkeler çok pahalı yerlerdir suyun 3 Euro olduğunu düşününce

Hollanda'da eğitim anadili olan Hollandaca. Ancak İngilizce eğitim veren kreşler vardır diye düşünüyorum, isterseniz Hollandalı birkaç arkadaşıma sorabilirim.

Hollandaca öğrenebilir çocuğunuz okulda, ancak ileride ne işine yarar bilmiyorum. elbette ki dil dildir ancak pratikte çok kullanışlı olmayabilir.

Hollanda'da herkes, küçük çocuğundan yaşlısına, petshop sahibinden boyacısına kadar neredeyse herkes İngilizce konuşuyor, bu konuda siz sıkıntı çekmezsiniz. Çocuğunuz da güzel bir İngilizce ortamında olur çünkü İngilizce konuşmanın yanında düzgün bir gramer ve telaffuzla konuşuyorlar. Yani Hintli İngilizcesi gibi olmaz

Hollanda çok güzel bir ülke bir yandan, yani düzenliliği, görece güvenli olması, imkanları gerçekten güzel, o anlamda bir İtalya gibi değil. Tren 15:22de gelecekse 15:22de gelir, bir dakika gecikme bile yazılır 15:22+1 diye. Ama iklimi çok cazip değil, yazın evet sıcak ama geç ısınıyor.

Hollandada yasiyorum, Belcikada yasamisligim var ve saydiginiz sehirlerin birkaci hakkinda bilgi sahibiyim. belki isinize yarar : )

Londra: bu kis 1 hafta Londra'da tatil yaptik. Cooook keyifli vakit gecirdik, turist olarak ye ic gez olayi tabikide. Eger bi yandan para biriktirelim derdiniz varsa, ozaman kesinlikle tavsiye etmem cunku Londra gercekten Almanya ve Hollandaya nazaran bile COK pahali. Yabancilara karsi cok sicak degiller ingilizler, ama okadar cok yabanci varki, kendinizi tuhaf hissetmezsiniz.

Rotterdam: iyi, idare eder. Buyuk sehir (Hollanda cabinda buyuk), pahali evler, ucuz evleride var elbet ama ufak tefek. Cok fazla yabanci yasiyor Rotterdamda. Elini attigin yer Turk/fasli/zenci. Yabancilik cekmezsin ve cabucak bir cevre edinirsin. Eminim Ingilizce dil egitimi veren kresler vardir, ama uzun bir bekleme suresi vardir. Hollanda'da Hollandaca konusuluyor ve normal bir krese giderse Hollandaca ogrenir cocugunuz. Nekadar isine yarar ileride bilemem...pek yaramaz sanirim. Yasam sartlari cok ucuz degil. Ama birazda ayagini yorganina gore uzatma olayi var, istersen cok pahali yasa, dilersende cok daha budget yasa.

Lahey: Rotterdama sadece 20 dk uzaklikta. Beni hic cekmeyen bir sehir. Turk yine cok (yabanci cok) ozelliklede Turkiye'nin dogusundan cok insan var. Sevmem Lahey'i cok. Is nedeniyle cok gitmem gerekiyor, butun bakanliklar orada.

Berlin, Stuttgart, Münih, Hamburg, Hannover, Frankfurt: hiiic gitmedim. Almanyaya cok yakin yasiyoruz, 10 dk bile surmuyor Almanya sinirina girmemiz. O yuzden Almanyaya cok gideriz ama bu sehirler uzak dusuyor bize. Cok merak ederim Berlini mesela. Bircok Turk yasiyor Almanyada, yabancilik cekmezsiniz. Genel olarak evleri eskidir, binalari eski puskudur. Goruntuden cok fonksiyona onem veren millettir Almanlar.

Dusseldorf: ne cok severim ne cok! Dusseldorfta bir havalimani var, Turkiye ucuslarimizin cogunu oradan gerceklestiririz (direk ucuslar ve uygun biletler). Alisveris yapmayi cok severim Dusseldorfta. Cok keyiflidir Koningsallee olsun, normal carsisi olsun. Dusseldorflular bizim Turkiye'nin Istanbullulari gibidir; azcik havali, kendini begenmis (sozum meclis disi) : ) Dusseldorf zengin bir sehirdir, mesela orada yasiyorsaniz kres parasi odemezsiniz. Almanca sanki isinize daha cok yarayan bir dil olur gibime geliyor. Belki Ingilizce kreste vardir (eminim vardir) ama biraz daha tuzlu olabilir cunku dedigim gibi, zenginler sehridir..

Köln: Cok gitmisligim var, ozelliklede cok konser olur Koln de (Turk konserleri). Turklerin cok yasadigi bi sehirdir. Keyiflidir, ama oyle ahim sahim degil. Dusseldorfta hayat Koln'den biraz daha pahalidir. Ayrica Koln ile Dusseldorf birbirlerine oldukca yakin.

Roma, Milano, Madrid, Barselona, Luksemburg: Italyayi tavsiye etmem, Ispanyayida, Luksemburgu hele hiiic tavsiye etmem (cok kucuk). Italya ve Ispanya beni yasamak degilde, tatil icin cekiyor. Hic gitmedim bu arada o sehirlere. Ama herhangi bir buyuk sehire yerlesirsen tatil amacli her birini rahatca gezebilirsin.

Amerika gayet sahane olabilir. Evet belki ailenizi cok sik gormeye gidemezsiniz, ama cocugunuz Ingilizceyi sahane bir sekilde ogrenir. Hayat sartlari cok pahali degilmis, cok uygunda degilmis.

Esiniz ne is yapiyor, gercekten merak ettim.

Dünyayı gezmiş biri olarak, Amerika'nın herhangi bir yeri... Çocuk için, yakınlık ve yaşama kolaylığı bakımından Washington derim.

güvenli ve refah seviyesi en yüksek olan ülke luxemburg ,

hollanda da cok güzel yesillik ülkesi ama tercih etmezdim tatil ok

almanyanin cogu sehirleri hic güvenilir degil , yabancilar cok bulundugu yerlere yaklasma bile ...

italya gayet hos bence , gerci para konusu problem degilse new york , L.A

bence size tavsiyem gücünüzün yettigi bölgelere göre ülkeyi tercih edin , yoksa heryer güzel önemli olan güvenli bölgelerde yasamak ...

San Diego veya New York.
İngilizce konuşulmayan ülkeleri kafadan elerdim zaten. İngilizce pratiği diğer tüm dillerden daha fazla işe yarar.

İsviçre seçenekler arasında var mı:) bir kitap okumuştum.Hikaye Cenevre'de geçiyor tam yaşanılacak bir şehir olduğunu düşündüm.Her evde silah bulunur ama silahla vurulma yada yaralama olayı ülkede görülen bir şey değildir diyordu.Yani suç oranı çok düşük çok düzenli çok medeni bir şehir diye biliyorum.İnsanları biraz soğuk ama bu Londra için de geçerli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…