- 10 Kasım 2011
- 493
- 72
-
- Konu Sahibi DadsDaughter
Sağol canım liste güzel gerçekten ama olacak mı istediğimiz, bakalım?.. Londra'yı ben de istiyorum. İnşallah ya USA ya da O.Ayy şu şehirlere bakın ya, şu an keşke sizin yerinizde olsam dedim
Ben sizin yerinizde olsam Londra'ya giderdim sanırım İngiltere'ye kendimi bildim bileli bir hayranlığım vardır :)
Bence çok güzel bir sıralama yapmışsınız zaten, umarım hayırlısı olur...Amiin canım. Ne güzel bir dua. Çok heyecanlı bir süreçten geçtik gerçekten, ama karar vermesi bir dert, sonucu beklemek bir dert... Amerika ve Londra'da karar kıldık, en başa Los Angeles mı Londra mı hala kafamız karışık. İkisine de çok sevinirim tabi ki. Havalara uçarım sevinmek ne kelime:) İnşallah biri olur ve Rabbim pişmanlık yaşatmaz.
Değerli fikrini hatta temennisini belirten herkese sonsuz teşekkürler. Konuyu açtığım andan beri düşüncelerimizi netleştirmemizde müthiş yarar sağladınız. Her yorumu hem ben hem eşim okuduk, çok faydalandık. Şu an Amerika ve Londra'da karar kıldık. Yukarıda da yazmıştım Los Angeles, Londra, ve diğer Amerika eyaletleri şeklinde gidiyor tercihlerimiz. Henüz tercihlerimiz sunmadık, ilk başa Los Angeles mı Londra mı (ikisinin de farklı güzellikleri var) gidip geliyorum. Halen bu noktada "şudur" diyen varsa beklerim:)
Değerli fikrini hatta temennisini belirten herkese sonsuz teşekkürler. Konuyu açtığım andan beri düşüncelerimizi netleştirmemizde müthiş yarar sağladınız. Her yorumu hem ben hem eşim okuduk, çok faydalandık. Şu an Amerika ve Londra'da karar kıldık. Yukarıda da yazmıştım Los Angeles, Londra, ve diğer Amerika eyaletleri şeklinde gidiyor tercihlerimiz. Henüz tercihlerimiz sunmadık, ilk başa Los Angeles mı Londra mı (ikisinin de farklı güzellikleri var) gidip geliyorum. Halen bu noktada "şudur" diyen varsa beklerim:)
Londrada insanlar nazik, heryerde koca koca dogal parklar mevcut, canin sikilsa atla Turkiyeye git ucak bileti ucuz, 4 saatte istanbuldasin.Değerli fikrini hatta temennisini belirten herkese sonsuz teşekkürler. Konuyu açtığım andan beri düşüncelerimizi netleştirmemizde müthiş yarar sağladınız. Her yorumu hem ben hem eşim okuduk, çok faydalandık. Şu an Amerika ve Londra'da karar kıldık. Yukarıda da yazmıştım Los Angeles, Londra, ve diğer Amerika eyaletleri şeklinde gidiyor tercihlerimiz. Henüz tercihlerimiz sunmadık, ilk başa Los Angeles mı Londra mı (ikisinin de farklı güzellikleri var) gidip geliyorum. Halen bu noktada "şudur" diyen varsa beklerim:)
Avrupa'da yaşayan veya yaşamış bayanlar... Yardımınıza ihtiyacım var. Eşimin işi dolayısıyla 2 yıllığına yurtdışı görevine gidiyoruz. Önümüzde bir liste, bir sürü şehir var. Benim Avrupa'ya gitmişliğim 1 haftalık bir tatilden ibaret. Bilgim ise, genel olarak ılıman ve yağışlı bir havanın hakim olduğu. Şimdi yaşamaya başlayacak olunca işler başka bir boyut alıyor, bir de oğlum var çünkü. Aklımdaki en baba kriterler: 1)İklimi ılık ve güneşli günleri olsun. 2)Oğlum (3 yaşında) yabancı dil öğrensin. 3)İngilizcem iyi düzeyde, insanlarla anlaşabileceğim bir yer olsun. Listemdeki en dikkat çeken şehirler şöyle: Londra, Rotterdam, Lahey, Berlin, Stuttgart, Münih, Dusseldorf, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Köln, Roma, Milano, Madrid, Barselona, Luksemburg... Bunların dışında diğer bütün ülkeler de dahil. Ayrıca Amerika'da Los Angeles, Chicago, Boston, San Diego, Houston, New York ve Miami de var. O kadar uzağa gitmeli mi? Avrupa mı seçmeli? Kafalar karışık..!:) Vereceğiniz değerli bilgiler çok önemli tek tek okuyup değerlendireceğim. Teşekkürler şimdiden.
Avrupa'da yaşayan veya yaşamış bayanlar... Yardımınıza ihtiyacım var. Eşimin işi dolayısıyla 2 yıllığına yurtdışı görevine gidiyoruz. Önümüzde bir liste, bir sürü şehir var. Benim Avrupa'ya gitmişliğim 1 haftalık bir tatilden ibaret. Bilgim ise, genel olarak ılıman ve yağışlı bir havanın hakim olduğu. Şimdi yaşamaya başlayacak olunca işler başka bir boyut alıyor, bir de oğlum var çünkü. Aklımdaki en baba kriterler: 1)İklimi ılık ve güneşli günleri olsun. 2)Oğlum (3 yaşında) yabancı dil öğrensin. 3)İngilizcem iyi düzeyde, insanlarla anlaşabileceğim bir yer olsun. Listemdeki en dikkat çeken şehirler şöyle: Londra, Rotterdam, Lahey, Berlin, Stuttgart, Münih, Dusseldorf, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Köln, Roma, Milano, Madrid, Barselona, Luksemburg... Bunların dışında diğer bütün ülkeler de dahil. Ayrıca Amerika'da Los Angeles, Chicago, Boston, San Diego, Houston, New York ve Miami de var. O kadar uzağa gitmeli mi? Avrupa mı seçmeli? Kafalar karışık..!:) Vereceğiniz değerli bilgiler çok önemli tek tek okuyup değerlendireceğim. Teşekkürler şimdiden.
Tercih sonuçlarımız açıklandı Londra'ya gidiyoruz :))))))) Neler getirmeli? Nerelerden alışveriş yapmalı? Pazarları oluyormuş galiba burdaki gibi. 3 yaşında oğlum var dil öğrenmesi için nasıl bir yol izlemeli? Londra'da yaşayanlardan bilgi ve fikre çok ihtiyacım var.Londrada insanlar nazik, heryerde koca koca dogal parklar mevcut, canin sikilsa atla Turkiyeye git ucak bileti ucuz, 4 saatte istanbuldasin.
Egitim saglik ucretsiz(ne kadar kaliteli tartisilir)
Yiyecekler kazanca oranla ucuz.
Maddi olarak sorun vergiler ve kira olur.
Bir de dogalgaz tabiibenim kombi hala yaniyor dusuk ayarda.
Toplu tasimasi cok iyi.
Turk marketlerinde ekmeginden sucuguna zeytininden beyaz peynirine hepsini temin edebilirsin.
Irkcilik iclerinde varsa da disa vurmuyorlar.
Los angeles hakkinda bilgim yok ama olum olur kalim olur o kadar uzak bir yerde yasamak istemezdim. Zaten amerikalilar kadar kendini diger milletlerin ustunde goren yoktur heralde.
Tercih sonuçlarımız açıklandı Londra'ya gidiyoruz :))))))) Neler getirmeli? Nerelerden alışveriş yapmalı? Pazarları oluyormuş galiba burdaki gibi. 3 yaşında oğlum var dil öğrenmesi için nasıl bir yol izlemeli? Londra'da yaşayanlardan bilgi ve fikre çok ihtiyacım var.
Hayırlı olsun :)Tercih sonuçlarımız açıklandı Londra'ya gidiyoruz :))))))) Neler getirmeli? Nerelerden alışveriş yapmalı? Pazarları oluyormuş galiba burdaki gibi. 3 yaşında oğlum var dil öğrenmesi için nasıl bir yol izlemeli? Londra'da yaşayanlardan bilgi ve fikre çok ihtiyacım var.
oglun 3 yasindaysa direk ucretsiz kres veya anaokuluna baslar: haftada 15 saat gunde 3 saat oluyor genelde.Tercih sonuçlarımız açıklandı Londra'ya gidiyoruz :))))))) Neler getirmeli? Nerelerden alışveriş yapmalı? Pazarları oluyormuş galiba burdaki gibi. 3 yaşında oğlum var dil öğrenmesi için nasıl bir yol izlemeli? Londra'da yaşayanlardan bilgi ve fikre çok ihtiyacım var.
Hmm tarhana ve domates rendesi benim de aklımdan geçti:) Ama İngiltere yiyecek içecek almıyor gibi bir duyum aldım? Şimdi ben bir kaç küçük şişe domates rendesi getirebilir miyim? Havaalanında alırlar mı benim caanım rendelerimiKahve cezvesi ve kisisel esyalar haric haric bir sey goturmeyin bence, Turk marketten her seyi alirsiniz. Aklima tarhana geldi nedense, bakin o bulunmayan bir sey, cocuk seviyorsa 1 torba goturun.
Ilk etapta yiyecek goturmeyin, sadece kisli, sonbaharlik giysi , ayakkabi vs sahsi esya goturun, gerisini Christmas tatilinde tasirsiniz. Yazlik goturmeyin derim.
Bir de ben tava eksikligi hep cekmisimdir :))) Istedigim gibi tava hicbir zaman bulamadim ama neyse, goturmeyin siz yine de.
Tabak canak zamanla tamamlarsiniz zaten.
Giysi pahali genel anlamda, en degerli parcalar bence giysi. Tava tencere bir sekilde aliniyor.
Kocanizin bavul cekme kapasitesi nedir bilmiyorum ama ben 2 buyuk bavul tasidiydim ama pismanim. Aklim olsa havaalaninda o iskenceyi kendime yapmazdim.
Hmm tarhana ve domates rendesi benim de aklımdan geçti:) Ama İngiltere yiyecek içecek almıyor gibi bir duyum aldım? Şimdi ben bir kaç küçük şişe domates rendesi getirebilir miyim? Havaalanında alırlar mı benim caanım rendelerimi
Tava da getirmeyi düşünüyorum açıkçası :) seramik bir-iki tavam var onlar beni idare eder. Ne pahalı ne ucuz bilmediğim için... Basit bir şeye dünyanın parasını vermek istemiyorum.
Çizme almak istiyorum ama bu yanar İzmir sıcağında nerden bulacağım hiç bilmiyorum :) 9 yıldır İzmir'de yaşadığım için doğru düzgün kışlığım yok ama ne varsa elimde getireceğim. Yaz hiç mi olmayacak ya? Hani t-shirt falan hiç mi giymeyeceğiz? Öyle olmadığını söyleyin banaÇok pis mi kış olacak ve kış hangi ayda başlıyo?
Ben taşırım yeter ki sınırı aşmasın, benim hazırlayacağım bavullar hep sınırı zorlar çünkü. Gittiğim yerde "haa şunu da getireydim" anını yaşamak en nefret ettiğim şey.
Çok sağol.
Çok teşekkürler aklınıza geldikçe yazın.oglun 3 yasindaysa direk ucretsiz kres veya anaokuluna baslar: haftada 15 saat gunde 3 saat oluyor genelde.
buradaki turk cocuklari da zaten kreste ogreniyor ingilizceyi.
gelirken turkiyeden ozel bir sey getirmenize gerek yok hemen hemen her seyi bulabilirsiniz.
londranin neresinde yasayacaginizi bilmiyorum ama kuzey londra turk marketleri ve kebapcilar tarafindan istilaya ugramis durumda :)
cocugunuz ve kendiniz icin guzel aktiviteleri belediyenizin(council) leisure centre denilen merkezlerinde bulabilirsiniz.
ehliyetleriniz burada 1 yil gecerli olacak. sonrasinda sinava girmeniz lazim.
toplu tasima da cok rahat kullanisli.
gelince bulundugunuz yerde bir aile hekimi(gp) bulup kayit olmaniz lazim.
simdilik bu kadar yazayim :) geldikten sonra bir sorunuz olursa yardimci olurum.
Olacak mı yani yaz olacak de:) Christmas'da gelir miyiz bilmiyorum.Yazlik meselesini yaz yok diye demedim yaza daha cok var diye demistim :) :) Christmasta gelince de yazliklari tasirsiniz.
Domates rendesi kavanozda olmuyor mu? Onu bastan asagi gecin derim. El bagaji olmaz alirlar, bavulda kirilir sacilir.
Tarhanayi bagaja koyun, ucakta tasiniyor iste, Xray yapmiyorlar merak etmeyin :)))))
Valla kisin soguk olur, cizme kaban ihmal etmeyin derim.
Olacak mı yani yaz olacak de:) Christmas'da gelir miyiz bilmiyorum.
O zaman diğer ülkelerle bir fark yok bagaj konusunda extra.
yanlis bilgi olmasin ilac bazi durumlarda ucretsiz. yoksa recete basi standart ucret mevcut.Hayırlı olsun öncelikle.
İngiltere şu an bile çok soğuk, yazlık hiçbir şey getirmenize hiç gerek yok. Bavullara çok fazla olmamak kaydıyla 1-2 kavanoz bir şey, bir de tava koyabilirsiniz. Ben de bir sorun olmamıştı. İlk başta nerden ne alınır bilmediğiniz için sorun olabilir ama geldiğinizde kaldığınız bölgeye göre türk marketlerinden alabilirsiniz. Her şey var mı bilmiyorum ama ben çaydanlık bulamamıştım mesela, hala da bulamadım. Londra'daysanız orada daha rahat bulunabilir sanırım.
İngilizce için her bölgenin belediyesinde yabancılar için ingilizce kursu oluyor ücretsiz, siz gidebilirsiniz. Çocuk için ise yakınınızda bir kreş kolaylıkla bulunur.
Geldiğinizde ilk iş bulunduğunuz bölgenin sağlık birimine başvurun, hastalandığınızda kayıt için beklemezsiniz. Burada ilaç ücretsiz ama kullandığınız özel bir ilaç varsa alın çünkü doktorlar kolay kolay yazmıyor.
Sormak istediğiniz başka bir şey olursa yazabilirsiniz.