- 21 Ağustos 2024
- 96
- 39
-
- Konu Sahibi yerinevaramamisbirselam
Kötü hissetmene gerek yok, yoklukta gibi yazmışsınMaddi sıkıntımız yok ama ben isteyince kötü hissediyor gibi oluyorum vicdanen
Maddi sıkıntınız yokmuş, okulu da burslu kazanmışsın. Ailenden para istemekten daha doğal ne var öğrenciyken? Kalan ihtiyaçlarını da tamamla mutlaka para isteyip.Merhabalar size birkaç konuda danışmak için bu konuyu açtım. Bu sene özel bir üniversiteyi tam burslu kazandım. Özel yurtta kalacağım bekliyorum okul aynı şehirde ancak 3 saat sürüyor yol. Yurda kayıt yaptırdık geçen hafta. Ama ailem hiç dert etmese de ben para konusunu kafama çok takıyorum. Yurt için çok ihtiyaç gerekti evde çünkü hepsi yoktu kimi zaman yeni kıyafet pijama aldım, havluydu kişisel eşyalardı derken para bitti. Ailem de destek oldu tabii ki ama daha geçen hafta alışveriş yaptık. Alacağım bir 6 tane şey kaldı ama para yetmeyince istemeye utanıyorum. Bu gün mesela bir arkadaşla gezmeye gidecektim ama param alışverişten dolayı bittiği için iptal ettim. Çalışan birisi değilim 20 yaşına geldim ve hala aileme yük oluyor gibi hissediyorum. Bir ara iş konusunu açtım ancak istemediler hem okul var hem biz sana destek oluyoruz zaten dediler. Gerçekten de destek oluyorlar zaten ama ülkenin ekonomisi zorluyor hele üniversiteye başlayınca onu anladım yani. Maddi sıkıntımız yok ama ben isteyince kötü hissediyor gibi oluyorum vicdanen. Ve yurt konusunda da stresliyim acaba nasıl geçecek, orada kişisel temizliğimi nasıl yapacağım, oradaki insanlar nasıl olacak diye. Hayatım boyunca sessiz sakin bir tiptim bu nedenle geçmişte iş yerinde kimileri azarlıyordu ya da okulda laf söyleyen olurdu acaba yine aynısı olur mu diye endişe ettim. 4 kişilik odada kalacağım. banyolar, tuvalet falan hepsi koridorda ve ortak yan yana. Daha önce yurt tecrübesi olan varsa da tavsiyelerinizi bekliyorum
Haklısınız ben biraz vicdanen kötü oldum sadece iş konusunu da onlar istemedi zaten. Bir yandan da yurt stresi var aile evinden ayrılmak ortak bir odada kalmak falanMaddi sıkıntınız yokmuş, okulu da burslu kazanmışsın. Ailenden para istemekten daha doğal ne var öğrenciyken? Kalan ihtiyaçlarını da tamamla mutlaka para isteyip.
Merhabalar size birkaç konuda danışmak için bu konuyu açtım. Bu sene özel bir üniversiteyi tam burslu kazandım. Özel yurtta kalacağım bekliyorum okul aynı şehirde ancak 3 saat sürüyor yol. Yurda kayıt yaptırdık geçen hafta. Ama ailem hiç dert etmese de ben para konusunu kafama çok takıyorum. Yurt için çok ihtiyaç gerekti evde çünkü hepsi yoktu kimi zaman yeni kıyafet pijama aldım, havluydu kişisel eşyalardı derken para bitti. Ailem de destek oldu tabii ki ama daha geçen hafta alışveriş yaptık. Alacağım bir 6 tane şey kaldı ama para yetmeyince istemeye utanıyorum. Bu gün mesela bir arkadaşla gezmeye gidecektim ama param alışverişten dolayı bittiği için iptal ettim. Çalışan birisi değilim 20 yaşına geldim ve hala aileme yük oluyor gibi hissediyorum. Bir ara iş konusunu açtım ancak istemediler hem okul var hem biz sana destek oluyoruz zaten dediler. Gerçekten de destek oluyorlar zaten ama ülkenin ekonomisi zorluyor hele üniversiteye başlayınca onu anladım yani. Maddi sıkıntımız yok ama ben isteyince kötü hissediyor gibi oluyorum vicdanen. Ve yurt konusunda da stresliyim acaba nasıl geçecek, orada kişisel temizliğimi nasıl yapacağım, oradaki insanlar nasıl olacak diye. Hayatım boyunca sessiz sakin bir tiptim bu nedenle geçmişte iş yerinde kimileri azarlıyordu ya da okulda laf söyleyen olurdu acaba yine aynısı olur mu diye endişe ettim. 4 kişilik odada kalacağım. banyolar, tuvalet falan hepsi koridorda ve ortak yan yana. Daha önce yurt tecrübesi olan varsa da tavsiyelerinizi bekliyorum
aynı odaya çıkma gibi bir durum oluyor mu genelde yurt kendi belirlediği odaya veriyor çünkü. bir de orada kişisel temizlik gibi durumları nasıl hallediyorlar kuaför de mi ya da yurt içinde mi?İlk sene zor olur ama sonra yurtta edindiğin samimi arkadaşlarınla aynı odaya çıkar biraz daha rahat edersin. Maalesef ortak duş tuvalet yapacak birşey yok. Umarım odana uyumlu tipler düşer. Sessiz olabilirsin ama kendini ezdireceğin anlamına da gelmez. Sadece herkese herşeyini hemen anlatma ve samimiyet kurma insanları tanımadan. Sonra buna üzülürsün.
Merhabalar size birkaç konuda danışmak için bu konuyu açtım. Bu sene özel bir üniversiteyi tam burslu kazandım. Özel yurtta kalacağım bekliyorum okul aynı şehirde ancak 3 saat sürüyor yol. Yurda kayıt yaptırdık geçen hafta. Ama ailem hiç dert etmese de ben para konusunu kafama çok takıyorum. Yurt için çok ihtiyaç gerekti evde çünkü hepsi yoktu kimi zaman yeni kıyafet pijama aldım, havluydu kişisel eşyalardı derken para bitti. Ailem de destek oldu tabii ki ama daha geçen hafta alışveriş yaptık. Alacağım bir 6 tane şey kaldı ama para yetmeyince istemeye utanıyorum. Bu gün mesela bir arkadaşla gezmeye gidecektim ama param alışverişten dolayı bittiği için iptal ettim. Çalışan birisi değilim 20 yaşına geldim ve hala aileme yük oluyor gibi hissediyorum. Bir ara iş konusunu açtım ancak istemediler hem okul var hem biz sana destek oluyoruz zaten dediler. Gerçekten de destek oluyorlar zaten ama ülkenin ekonomisi zorluyor hele üniversiteye başlayınca onu anladım yani. Maddi sıkıntımız yok ama ben isteyince kötü hissediyor gibi oluyorum vicdanen. Ve yurt konusunda da stresliyim acaba nasıl geçecek, orada kişisel temizliğimi nasıl yapacağım, oradaki insanlar nasıl olacak diye. Hayatım boyunca sessiz sakin bir tiptim bu nedenle geçmişte iş yerinde kimileri azarlıyordu ya da okulda laf söyleyen olurdu acaba yine aynısı olur mu diye endişe ettim. 4 kişilik odada kalacağım. banyolar, tuvalet falan hepsi koridorda ve ortak yan yana. Daha önce yurt tecrübesi olan varsa da tavsiyelerinizi bekliyorum
Kişisel temizlik ne oluyor anlamadım ağda mi? Kuaför pahalı geliyorsa eğer odada kimse yokken büyükçe bir çarşaf serip sonra temizlik yaparak halledersin, ben hiç kendim yapamam ağrıraynı odaya çıkma gibi bir durum oluyor mu genelde yurt kendi belirlediği odaya veriyor çünkü. bir de orada kişisel temizlik gibi durumları nasıl hallediyorlar kuaför de mi ya da yurt içinde mi?
Hatta asansöre ilan asıyorlar kaş bıyık 102 nolu odada 10 tl gibiKişisel temizlik ne oluyor anlamadım ağda mi? Kuaför pahalı geliyorsa eğer odada kimse yokken büyükçe bir çarşaf serip sonra temizlik yaparak halledersin, ben hiç kendim yapamam ağrırkaş maş diyorsan merak etme iki gün sonra bacı gardas olunuyor zaten herkes odada hallediyor o işleri.
Ya yurtta böyle şeyleri asla lafı bile olmaz yani napcak bu insanlar 4 kişi aynı odadaHatta asansöre ilan asıyorlar kaş bıyık 102 nolu odada 10 tl gibi
Okul saatlerine göre part time is bulursun çoğu öğrencinin yaptığı gibi. Mesleğini eline alınca da aileni güzel bir tatile götür yeter. Anne babalar çocuklarının iyi olmasını ister. Çok kafana takma.Merhabalar size birkaç konuda danışmak için bu konuyu açtım. Bu sene özel bir üniversiteyi tam burslu kazandım. Özel yurtta kalacağım bekliyorum okul aynı şehirde ancak 3 saat sürüyor yol. Yurda kayıt yaptırdık geçen hafta. Ama ailem hiç dert etmese de ben para konusunu kafama çok takıyorum. Yurt için çok ihtiyaç gerekti evde çünkü hepsi yoktu kimi zaman yeni kıyafet pijama aldım, havluydu kişisel eşyalardı derken para bitti. Ailem de destek oldu tabii ki ama daha geçen hafta alışveriş yaptık. Alacağım bir 6 tane şey kaldı ama para yetmeyince istemeye utanıyorum. Bu gün mesela bir arkadaşla gezmeye gidecektim ama param alışverişten dolayı bittiği için iptal ettim. Çalışan birisi değilim 20 yaşına geldim ve hala aileme yük oluyor gibi hissediyorum. Bir ara iş konusunu açtım ancak istemediler hem okul var hem biz sana destek oluyoruz zaten dediler. Gerçekten de destek oluyorlar zaten ama ülkenin ekonomisi zorluyor hele üniversiteye başlayınca onu anladım yani. Maddi sıkıntımız yok ama ben isteyince kötü hissediyor gibi oluyorum vicdanen. Ve yurt konusunda da stresliyim acaba nasıl geçecek, orada kişisel temizliğimi nasıl yapacağım, oradaki insanlar nasıl olacak diye. Hayatım boyunca sessiz sakin bir tiptim bu nedenle geçmişte iş yerinde kimileri azarlıyordu ya da okulda laf söyleyen olurdu acaba yine aynısı olur mu diye endişe ettim. 4 kişilik odada kalacağım. banyolar, tuvalet falan hepsi koridorda ve ortak yan yana. Daha önce yurt tecrübesi olan varsa da tavsiyelerinizi bekliyorum
Hatta o kadar alışıyorsun ki kendi evine odana gittiğinde yabancılıyorsun.Ya yurtta böyle şeyleri asla lafı bile olmaz yani napcak bu insanlar 4 kişi aynı odadamecburen herkes evinde gibi her şeyini yapıyor.
Çok ponçik bi yapın var galiba. Bu kadar ince düşünme çabuk yıpranırsın. Daha 20 yaşındasın tam burs kazanmışsın ailen çok gururludur şimdiMerhabalar size birkaç konuda danışmak için bu konuyu açtım. Bu sene özel bir üniversiteyi tam burslu kazandım. Özel yurtta kalacağım bekliyorum okul aynı şehirde ancak 3 saat sürüyor yol. Yurda kayıt yaptırdık geçen hafta. Ama ailem hiç dert etmese de ben para konusunu kafama çok takıyorum. Yurt için çok ihtiyaç gerekti evde çünkü hepsi yoktu kimi zaman yeni kıyafet pijama aldım, havluydu kişisel eşyalardı derken para bitti. Ailem de destek oldu tabii ki ama daha geçen hafta alışveriş yaptık. Alacağım bir 6 tane şey kaldı ama para yetmeyince istemeye utanıyorum. Bu gün mesela bir arkadaşla gezmeye gidecektim ama param alışverişten dolayı bittiği için iptal ettim. Çalışan birisi değilim 20 yaşına geldim ve hala aileme yük oluyor gibi hissediyorum. Bir ara iş konusunu açtım ancak istemediler hem okul var hem biz sana destek oluyoruz zaten dediler. Gerçekten de destek oluyorlar zaten ama ülkenin ekonomisi zorluyor hele üniversiteye başlayınca onu anladım yani. Maddi sıkıntımız yok ama ben isteyince kötü hissediyor gibi oluyorum vicdanen. Ve yurt konusunda da stresliyim acaba nasıl geçecek, orada kişisel temizliğimi nasıl yapacağım, oradaki insanlar nasıl olacak diye. Hayatım boyunca sessiz sakin bir tiptim bu nedenle geçmişte iş yerinde kimileri azarlıyordu ya da okulda laf söyleyen olurdu acaba yine aynısı olur mu diye endişe ettim. 4 kişilik odada kalacağım. banyolar, tuvalet falan hepsi koridorda ve ortak yan yana. Daha önce yurt tecrübesi olan varsa da tavsiyelerinizi bekliyorum