Yurt hazırlıkları ve para konuları

Haklısınız ben biraz vicdanen kötü oldum sadece iş konusunu da onlar istemedi zaten. Bir yandan da yurt stresi var aile evinden ayrılmak ortak bir odada kalmak falan
Okulunuzun şartları nedir ? Bazı özel üniversitelerde burslu öğrenciler, vize ve final sınavlarında ücretli okuyan öğrencilerden ayrı değerlendirilebiliyor. Çan eğrisine dahil olmayabiliyorlar. Ayrıca burs devamlılığı için istenen bir ortalama şartı da mevcut olabiliyor.

Sizin okulunuzdaki durum nedir ? Bölümünüz nedir ?

Ailenizin durumu iyiyse hiç kafaya takacak bir şey yok. Anne babalar çocukları için ellerinden geleni yaparlar. Muhtemelen sorumluluk sahibi birisiniz, ne güzel. Bazı okullarda çalışma imkanı oluyor. Örneğin, kütüphanede ders programınıza göre saatlik çalışmak gibi (okuldan okula değişir). Bu tarz yarı zamanlı çalışma faaliyetlerine katılabilirsiniz. Tamamen kendi emeğinizle para kazanmayı tatmak için.

Üniversite kulüplere katılmanızı öneririm. Yurtta ilk sene gelişigüzel dağıtılsa da sonradan oda arkadaşı seçme hakkı olabilir. Eğer “orhanlı” 😁 size bir şey çağrıştırıyorsa okulunuz hakkında size mezun tavsiyesi verebilirim.

Harika zamanlar. Tadını çıkarın :)

Çok ponçik bi yapın var galiba. Bu kadar ince düşünme çabuk yıpranırsın. Daha 20 yaşındasın tam burs kazanmışsın ailen çok gururludur şimdi 😇 çekinme onlardan iste neyin eksikse. Toplu yaşam alanlarının elbet sıkıntıları vardır ama iyi anlaştığın insanlara denk gelirsen tadından yenmez. 😊 Bu kadar negatif düşüncelerle gitme,iyi düşün iyi olsun. Yeni başlangıçlar,yeni bir hayat,yeni arkadaşlıklar şansın bol olsun. Derslerinde başarılar ❤️
evet çok stresli bir yapım var maalesef😄 acele ettim bir de her şey için o yüzden. umarım oda arkadaşlarım iyi birileri olur

Okulunuzun şartları nedir ? Bazı özel üniversitelerde burslu öğrenciler, vize ve final sınavlarında ücretli okuyan öğrencilerden ayrı değerlendirilebiliyor. Çan eğrisine dahil olmayabiliyorlar. Ayrıca burs devamlılığı için istenen bir ortalama şartı da mevcut olabiliyor.

Sizin okulunuzdaki durum nedir ? Bölümünüz nedir ?
yok bizim okulda burs devamlılığı için bir şart yok burs notlarıma göre ya da başka birşeye göre kesilmiyor, devam ediyor. o yönden iyi bir okul. ameliyathane bölümü 2 senelik

Ailenin bi endişesi yoksa kendilerine güveniyorlar demektir.Güveniyolarsa da maddi sorunları yoktur demektir.Kendini kötü hissetme bu yüzden. Tek bir konuda endişen olması normal o da bu iki yıllık harcamalarinın sonucunda okuduğun bölümün mesleğini yapabilecek misin?maddiyatı falan boşver demekki sorun yok. Buna takılmak yerine birkaç ay kafa dinledikten sonra yavaştan kpss başla.Sadece matematik ve paragraf baksan bile yeter.İkinci senen de ise sözel dersleri halledersin. Eğer atanırsan bunun vicdani yükü ilerde de kalmayacaktır emin ol

Merhabalar size birkaç konuda danışmak için bu konuyu açtım. Bu sene özel bir üniversiteyi tam burslu kazandım. Özel yurtta kalacağım bekliyorum okul aynı şehirde ancak 3 saat sürüyor yol. Yurda kayıt yaptırdık geçen hafta. Ama ailem hiç dert etmese de ben para konusunu kafama çok takıyorum. Yurt için çok ihtiyaç gerekti evde çünkü hepsi yoktu kimi zaman yeni kıyafet pijama aldım, havluydu kişisel eşyalardı derken para bitti. Ailem de destek oldu tabii ki ama daha geçen hafta alışveriş yaptık. Alacağım bir 6 tane şey kaldı ama para yetmeyince istemeye utanıyorum. Bu gün mesela bir arkadaşla gezmeye gidecektim ama param alışverişten dolayı bittiği için iptal ettim. Çalışan birisi değilim 20 yaşına geldim ve hala aileme yük oluyor gibi hissediyorum. Bir ara iş konusunu açtım ancak istemediler hem okul var hem biz sana destek oluyoruz zaten dediler. Gerçekten de destek oluyorlar zaten ama ülkenin ekonomisi zorluyor hele üniversiteye başlayınca onu anladım yani. Maddi sıkıntımız yok ama ben isteyince kötü hissediyor gibi oluyorum vicdanen. Ve yurt konusunda da stresliyim acaba nasıl geçecek, orada kişisel temizliğimi nasıl yapacağım, oradaki insanlar nasıl olacak diye. Hayatım boyunca sessiz sakin bir tiptim bu nedenle geçmişte iş yerinde kimileri azarlıyordu ya da okulda laf söyleyen olurdu acaba yine aynısı olur mu diye endişe ettim. 4 kişilik odada kalacağım. banyolar, tuvalet falan hepsi koridorda ve ortak yan yana. Daha önce yurt tecrübesi olan varsa da tavsiyelerinizi bekliyorum 👐🏻

Çok böyle kıyafet vs alma. Odalarınız büyük ihtimal düzenli temizlenir. Bulunduğun kampüste yurt olduğu için mutlaka kuaför.

Paracıklarını böyle havlu, nevresim gibi şeylere harcama. Zaten aynı şehirdesin gidersin gelirsin. Paracıklarını gezmeye harcarsın.

İstanbul'da böyls yurtlu özel üniversiteler genellikle çok rüzgarlı, esen yerlerde oluyorlar. Valizine bir kapşonlu, bir battaniye mutlaka koy. özellikle sabahları dersin olduğu binaya yürürken üşümemeye özen göster.

Merhabalar size birkaç konuda danışmak için bu konuyu açtım. Bu sene özel bir üniversiteyi tam burslu kazandım. Özel yurtta kalacağım bekliyorum okul aynı şehirde ancak 3 saat sürüyor yol. Yurda kayıt yaptırdık geçen hafta. Ama ailem hiç dert etmese de ben para konusunu kafama çok takıyorum. Yurt için çok ihtiyaç gerekti evde çünkü hepsi yoktu kimi zaman yeni kıyafet pijama aldım, havluydu kişisel eşyalardı derken para bitti. Ailem de destek oldu tabii ki ama daha geçen hafta alışveriş yaptık. Alacağım bir 6 tane şey kaldı ama para yetmeyince istemeye utanıyorum. Bu gün mesela bir arkadaşla gezmeye gidecektim ama param alışverişten dolayı bittiği için iptal ettim. Çalışan birisi değilim 20 yaşına geldim ve hala aileme yük oluyor gibi hissediyorum. Bir ara iş konusunu açtım ancak istemediler hem okul var hem biz sana destek oluyoruz zaten dediler. Gerçekten de destek oluyorlar zaten ama ülkenin ekonomisi zorluyor hele üniversiteye başlayınca onu anladım yani. Maddi sıkıntımız yok ama ben isteyince kötü hissediyor gibi oluyorum vicdanen. Ve yurt konusunda da stresliyim acaba nasıl geçecek, orada kişisel temizliğimi nasıl yapacağım, oradaki insanlar nasıl olacak diye. Hayatım boyunca sessiz sakin bir tiptim bu nedenle geçmişte iş yerinde kimileri azarlıyordu ya da okulda laf söyleyen olurdu acaba yine aynısı olur mu diye endişe ettim. 4 kişilik odada kalacağım. banyolar, tuvalet falan hepsi koridorda ve ortak yan yana. Daha önce yurt tecrübesi olan varsa da tavsiyelerinizi bekliyorum 👐🏻
Ay ben cok mu gamsizdim bilmiyorum ki :) hic aileme yuk oluyorum diye dusunmedim. Bu yasima geldim hala daha da dusunmem. Cocuklarim icin de. Bence bazi gencler bunu kafaya fazla takiuorlar. Anne baba olurken cocuklarimiza destek olacagimizi bilerek anne baba oluyoruz. Cocuklarin bu konuda cok kafa yormalarina gerek yok bence makul sinirlar icinde kalirken.

Ailem destek oluyor ne demek, el gibi anlatmışsın. Onlar senin annen baban. Tuhaf manyak tipler değillerse zaten normal bir aile tüm hayatını çocuğuna adar. Çalışmana da gerek yok diyorlarsa tabiki ihtiyaçlarını karşılarlar. Gereksiz yere kendini strese sokuyorsun. Bu hayatta anne babadan da istemeyecekseniz kimden isteyeceksiniz ey güzel evlatlar☺️ Başarılar dilerim, umarım her şey gönlünce olur.

Üniversite de 8 kişi aynı odada kaldık üstelik tuvaletler ve banyolar koridorda ortak kullanım ve 40 kişiye aitti hayatımın en güzel yıllariydi temizliğe çok takıntılı değilseniz ve insanlarla anlaşma konusunda çok sorun yasamiyorsaniz çok eğlenceli oluyor. Birde kafa dengi arkadaşlar denk geldiği zaman harika. Herşeyi birlikte yaparsin her yere birlikte gidersiniz

İkinci sene izin verir. Hem mesafe fazla diyorsun çoğu eve çıkar zaten. Temizlik derken ?
yok mesafe dediğim benim evle üni arası mesafe😄 ben anadolu yakasındayım üniversite ise Silivri'de. evle üni arası 3 saat o nedenle özel yurda yerleştim ve yurt üniversitenin içinde direkt üst katlarda asansörle çıkılıyor. asansörler arada bozulabiliyormuş ama ondan biraz kaygılandım genel olarak direkt üniversitenin içinde yani o yönü çok güzel. kişisel temizlik dediğim kıl tüy sorunu vs

X