Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ev sahipleri kafasina göre kirayi artiramiyo mesela,saglik konusunda da türkiyedeki özel muayenehaneler gibi yerlerde tedavi görüyoruz kuyruga gir sira numarasi al derdi yok,ayni sey elektrik,su gaz icinde gecerli,trafik mükemmel,ulasim sorunsuz,alisveriste secenek cok,engelliler icinde hayati kolaylastirmislar kaldirim,asansör v.b gibi aklima gelenler bunlar
canimcim seninde dedigin gibi yollar cok düzgün
trafik olayi yok , herkes trafik kurallarina uyuyor
aldigimiz herseyin üzerinde fiyati yaziyor
sokaklarda korkmadan rahatca yürüyebiliyorsun
istedigini giyebiliryorsun kimse arkandan laf atip agzinin sularini akitmiyo
aklima gelenler bunlar simdilik
insan hayati daha ciddiye aliniyor...
kadinlarda cogunlugu erkek olan mesleklerde calisa biliyorlar...
egitime daha cok önem veriliyor...
egitim konusuna pek katilmiyorum almanya egitim konusunda
biraz geride yüksek okul okumaya tesfik yerine daha cok
calismaya tesfik ediliyor ögrenciler
ama söyle bisey var okuyan issiz kalmaz
trde ki gibi bos gezen yüksek okul mezunu yoktur burda:13:
Merhaba bayanlar ben türkiyede yaşıyorum ve almanyaya yerleşme gibi bir durmumuz var herkes o kadar olumsuz yaklaşırken sizin yazdıklarınız içimi biraz olsaun rahatlattı saolun :)
orda doğup büyüyen buraya adapte olamıyo.en azından bende böyle.ben kendimde şunu tespit ettim:ya yanlış bi ülkede doğdum(almanya) ya da yanlış bi ülkede yaşıyorum(türkiye).
geht nicht....cevap acik canim yanlis bir ülkede dogmussun
insallah adapte olursun oraya
geht nicht....
ben evliyim canım...hayatımı artık burda kurdum.ama bizimkiler tanışınırken fikrimi almadılar.ve almanca eğitim veren bi liseye yerleştirdiler beni.köküm kökenim burası olsa da ben burayı vatanım olarak görsem de memleketim olarak benimseyemedim.belki daha küçük yaşlarda buraya gelmiş olsaydım adapte olmam daha kolay olurdu ama nerdeyse bi yetişkin olarak gelince çok problemler yaşandı.zamanla kabullendim artık ama bak noel yaklaşıyo.avrupa yıkılıyo şimdi.böyle zamanlarda içime oturmuyo desem de yalan olur.neden canim yasin kac?