Yurt dışına taşınıyoruz hayatımda hızlı gelişmeler ☹️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benhurrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
2.192
3.949
53
Esim yurt dışına gidiyor ☹️ bizi de iki üç ay sonra alacak yanina bugün sonuclandi dil bilmiyorum falan 😔☹️ kizlar nasıl yapicam ya yurt dışında yasayan varmi 🤕

Bir kaç ay dil kursu alsaydiniz. Eşim dil bilmese yurtdisina adimini attirmazdim 😁 ama yapan cok var.
Orada ögrenirsiniz artik muhtemelen eşiniz tek calisacak siz evde olacaksiniz zaten.

Hüzünlü gibisiniz anlamadım beraber vermediniz mi bu kararı ? sırf eşiniz istiyor diye gidiyorsanız gitmeyin sonra yalnızım diye konu açarsınız buralarda.
Yok ya uzun zamandır esimin başının etini yiyen benim gidelim bu ülkede gelecek göremiyorum sürekli siyasi stres geçim kaygısı anksiyetemi tetikliyor diye burda ki mulklerimizi satip oradan ev falan almayi da düşünüyoruz sadece ben dil konusunda cok çekimserim

Yok ya uzun zamandır esimin başının etini yiyen benim gidelim bu ülkede gelecek göremiyorum sürekli siyasi stres geçim kaygısı anksiyetemi tetikliyor diye burda ki mulklerimizi satip oradan ev falan almayi da düşünüyoruz sadece ben dil konusunda cok çekimserim
Her tasınan nasıl yapıyorsa siz de yaparsınız kendinize güvenin biraz :) kursa kaydolursunuz, zamanla da öğrenirsiniz ister istemez.her sey güzel olsun bundan sonra sizin icin .

Bir kaç ay dil kursu alsaydiniz. Eşim dil bilmese yurtdisina adimini attirmazdim 😁 ama yapan cok var.
Orada ögrenirsiniz artik muhtemelen eşiniz tek calisacak siz evde olacaksiniz zaten.
karadağca bilse ne bilmese ne..ben gittim hic ingilizce bile konusamadim, airbnbde evi gösteren Türk, lokantada siparis verdigin garson Türk, hatta sehirlerarasi otobuste doğru mu bindim diye soru sordugum kadin bile "abla Türk müsün? evet tivata gidiyor" demisti.
bence kalan aylarda youtubedan birkac sey izlesin - basit şeyleri ogrensin yeter.

Esim yurt dışına gidiyor ☹️ bizi de iki üç ay sonra alacak yanina bugün sonuclandi dil bilmiyorum falan 😔☹️ kizlar nasıl yapicam ya yurt dışında yasayan varmi 🤕
Hangi ulke? Almanya da dogup 35 yasima kadar oradaydim. Artilari var elbette ama eksi yanlarida var.
Bence iyi düşünüp karar verilmesi gereken bir şey. Tabii ki siz de bu süreç nasıl ilerledi bilmiyorum. Gerekirse ve yapamazsaniz tekrar dönebilme opsiyonunu ayarladiysaniz döndüğümüzde hayatımıza şuradan şöyle devam edebiliriz diye bir opsiyonunuz varsa denemekte fayda var. Ama atıyorum siz de burada ki işinizi gücünüzü bırakacaksanız öncelikle eşinizin belirli bir dönem kalıp onun fikirini almaniz daha dogru olur. Yani belki o da az çok sizin orada mutlu olup olmayacağınızı da kestirebilir... tabii kendisi de mutlu olup olmayacağını anlayacaktir bu surecte..
o doğrultu hareket edersiniz.
Sonuçta yurt dışında Türkiye'deki gibi nasıl anlatayım huzurlu bir hava yok diyebilirim yani maddi açıdan evet rahat edebilirsiniz ama işte gerek havasinin Türkiye'deki kadar güzel olmaması gerekse insanların daha soğuk olması vesaire vesaire. Bunlar etken farkliliklar

Ben orada doğmuş büyümüş biri olarak ve de iyidir meslek sahibi olmama, dil sorunum olmamasina rağmen bu tarz eksilerinin farkındaydım. Hakkinizda hayirlisi olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X