Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Eşimin devlet görevlendirmesiyle Almanya'ya geldik. Ben de haliyle bastım istifayi 4 ay oldu. Ama bizim görev süremiz 5 yıl. Bu 5 yıl içinde ne yapıp ne edip kalırız diyorduk fakat şuan o kadar da emin degiliz. Ekonomik açıdan gelmemize kesinlikle değdi. Resmen kafamız rahatladi huzur bulduk burda. Ben de şimdi dili öğrendikten sonra ise gireceğim hatta. Ama insan kendi gönül dilini, insanını, o bize özgü kaosu bile özlüyor. Sanırım ülkede bir şeyler duzelirse döneriz geri. Ama düzelmezse dönmeyi düşünmüyorum.

Özlem illa ki olur da para tatlı gelirse kalırsınız hele de çocuğunuz varsa onun geleceği için kalmak istersiniz bence

Almanya gibi biyere gelmis ve boyle bise soyleyen birini goz onunde bulundurun derim konu sahibi
Almanyada nere gitsen turk kaldigi baska ulkeye gitseniz boyle olmayabilir

Almanyaya gelirseniz avrupa ulkelerine acik kapiniz olur
Ama ingiltere brexit yapti, ben avrupa ulkesi vatandasiyim ama benim bile gidebilmem icin vize almam gerek.
Almanya şahane olur
Almanca kasıyorum o yüzden
Artikel çok fazla ama İngilizceye benziyor

Almanya gibi biyere gelmis ve boyle bise soyleyen birini goz onunde bulundurun derim konu sahibi
Almanyada nere gitsen turk kaldigi baska ulkeye gitseniz boyle olmayabilir
Özlem her yerde olcak ama ben istanbulda da ailemden ayrı memlekette yaşıyorum ve üstelik neredeyse hiç gidemiyorum memlekete bari yurtdışına gideyim belki kazancım yükselir

Özlem illa ki olur da para tatlı gelirse kalırsınız hele de çocuğunuz varsa onun geleceği için kalmak istersiniz bence

Henuz cocuk yok cok da istedigim bisey degil orasi ayri mevzu zaten
Yani burda kalmak icin iste mesleklerimizi degismemiz gerekebilir. İkimiz de turkce ogretmeniyiz esimle. Bakalim ne gosterir zaman simdilik keyfimiz yerinde:) umarim sizin icin de en iyisi olur. Ama simdiden almanca calisin derim benden tavsiye

Almanca çalışmaya başlayacağım
Umarım hallederim en tez zamanda:))
Size de başarılar diliyorum
Herşey gönlünüzce olsun :)

Özlem her yerde olcak ama ben istanbulda da ailemden ayrı memlekette yaşıyorum ve üstelik neredeyse hiç gidemiyorum memlekete bari yurtdışına gideyim belki kazancım yükselir
Evet illaki uzakta sehirde olmanin zorluklarida var ama ayri ülkede olmak gurbette olmak daha baska.
Kazanciniz icin Hayatiniz icin gelecek icin buna deger.

Ben olsam dayanamaz sorardım hani 20 bin gelirim var diyorsa nerden geliyor diye sorabileceğim yakınlıktadır diye düşündüğümden az para değil öyle çalışmayan ve memur çocuğu diyorsun yaşlar nasıl? dedektiflik yapıyorum ama .sabit 20 binse kiralık ev, taksi,dolmuş vs. olabilir ki onlarda sağlam sermaye gerektirir.Üfff çok merak ediyorum yaaa

Soracaktım tam laf oraya geldi sonra meraklı gibi görünmeyeyim dedim
Karı koca çalışmıyor bunlar ve kirada yaşıyor
Taksidi falan yok ya öyle olsa söylerdi o dayanamazdı
Tahminimce anne babasının maaş kartını falan alıyor olabilir
Çünkü kocası da çalışmıyor

Öyle olsa bile 2 memur emeklisinin maaşı 10 bin zor eder ya 20 bin az bir para değil.Hem anne babası taşmı yiyecek ay yok ben kesin dayanamaz sorardım merakımdan çatlardım yoksa , olmadı numarasını verde ben sorayım

Bergüzar/Halit Ergenç çifti Ankara antlaşmasıyla gitmişler. Röportajı dinledim sabah araştırıcam neymiş bu antlaşma

Merhaba sanırım eşiniz öğretmen olarak geldi. Peki siz devlet memuru iken mi istifa ettiniz? Ayrıca sanırım öğretmen maaşları 2000-2500 Euro civarında doğru mu? Yeterli oluyor mu kira vs ye? Baya soru sormuşum kusura bakmayın

biz de eşimle düşünüyoruz ama dil olayı biraz ürkütüyo açıkçası

Yurtdışında yaşayıp siz burayı çok mu iyi sanıyorsunuz diyen, olumsuz yorum yapan insanların kesinlikle bilinçli yaptığını düşünüyorum. Yoksa hadi gittiler, madem ülkelerini çok seviyorlar neden hala oradalar? Konu eğer düzen kurup bozamamaksa Türkiye' deki düzenlerini de bozup gitmemişler miydi?

İlk defa bu ülke de bu kadar mutsuz, bu kadar umutsuzum. Ülkemde kendimi 2. sınıf vatandaş gibi hissediyorum ve yurtdışında yaşamak nasıl olur diye düşündüm. Bu yüzden gitmek isteyenleri haklı buluyorum.

Son düzenleme:
Ne diyeceksin ben defnenin arkadaşıyım o soramamış ben sorayım mı
Bu arada anne babası da kirada oturuyor
Belki faizde paraları falan vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…