• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Olamaz. Sonsuz bir evrenin içinde kuru ekmege sükretmek allaha hakaret. Allah fazla fazla vermiş. Neden biz ufacık şeylerle yetinelim ki. Sonsuz bir varligin icinde emek verdigim her şeyi fazlasiyla istiyorum. Hak ediyorum. Hak ediyoruz. Ülkemiz dünyanin en en en güzel ülkelerinden burada mutlu degiliz huzur yok yatirim yok eşitlik yok... 5 sene okuyup issiz kaldım. İşsizlikten kastım sağda solda iş buldum. Başkasinin girmesi gerektigi işe ben girdim. Bklenim işime alakasız meslekten birileri girdi. Adil bir düzen yok. Liyakatsizlik almis basini gidiyor. Ülkemden gitmek için mücadele veriyorum. Ülkeme döneceğim ama daha fazla psikolojimi burada bozmayacagim. Kendi işimi kurdum ama kurarken 4 senem gitti. O kadar üzüntü çektim ki. Ülkem bana koskoca bir mide ağrısı ciddi yaşlılar gibi abuk sabuk yerlerime agrilar sokturdu...

Katılıyorum.
Ek olarak Sonsuz bir evren var. İçinde sonsuz mutluluk imkan ve emek var neden az olanı isteyeyim ki .
5 sene egitim aldım. Ülkemde işsiz kaldım mükemmel bir ailem olmasa şuan sağlıklı biri olamazdim. İşimi kurdum ama 3 senem çöp oldu hatirladigim kendim icin mutlu bir anı yok. O kadar takmisim ki o anı kaçırmışım.
Şimdi evlendim ama yurt disina dil okuluna kayit oldum. Ülkemden gitmek istiyorum ama burası evim geri gelecegim ama benden giden her anı fazlasiyla geri almaliyim.
Kuru ekmekle yetinmemi beni yaratan da istemez. Çünkü evrenin bütününe bakarsak kuru ekmekten fazlası var.

Zeka verdiği için emekte veriyorum karsiligini zekasini kullanamayan göremeyen etrafinda olan biteni anlamayanlara kurban etmeyeceğim.

Her türlü kaçış planı işe yarar bende dil okuluna kayit oldum dublin de 😂 seversem ve iş bulabilirsem 1 sene sonra ankara anlasmasi hala devam ediyor irlandada basvururum. Yoksa hayalim yüksek lisans onunla kalirim. Yada baska ülkeye geçerim yada geri gelirim. 2023 hele bir geçsinde ❤️
Ne üzerine iş kurdunuz sakıncası yoksa yazmanız mümkün mü? İş gereği kendi işini kuranlarla epey haşır neşirim, kolay bir şey olmadığını biliyorum. Epey radikal bir karar vermişsiniz o kadar emekten sonra o nedenle ilgimi çekti.

Dil okulu (veya öğrencilik diyelim genel anlamda) ile yarı zamanlı çalışma imkanınız olur (haftada 20 saat mi öyle bişey). O arada dili geliştirirseniz okul bitince tam zamanlı iş bulabilirsiniz. İrlanda'da uygulanan Ankara anlaşması İngiltere'den farklı (ve bence daha iyi). İş kurmanıza gerek yok, bulduğunuz tam zamanlı işte 3 yıl çalışma zorunluluğunuz var.
İrkanda içinde mi anlara anlaşması var ?

Harika öyleyse

Yengeç sen o bebeyle Almanya’da iş tutmanın yollarını arasana
Beniim de 6aylik bebem var ve muhtemelen multeci olarak bile olsa bu ulkeden gitmeyi planliyorum...ben avukatim esim muhendis...orta sinif bir gelirimiz var ama hersey de para degil malesef....insanlar,sosyal yasam ,bebegimin gelecegi derken cok da anlamli gelmiyor artik burda yasamak...esim suan is arayisinda ama hazirana kadar is bulamazsa yurtdisinda multeci olarak amerika -kanada taraflarina gitmeyi dusunuyoruz...5yil donmeyim memlekete ve evet asiri zorlanalim ama degecegine inaniyorum....zira 6yillik birikimimizle burda ev bile alamiyoruz en azi ndan denemedik demeyiz orda harcar doneriz 🤣🤣ya batacuk ya cikacuk

Beniim de 6aylik bebem var ve muhtemelen multeci olarak bile olsa bu ulkeden gitmeyi planliyorum...ben avukatim esim muhendis...orta sinif bir gelirimiz var ama hersey de para degil malesef....insanlar,sosyal yasam ,bebegimin gelecegi derken cok da anlamli gelmiyor artik burda yasamak...esim suan is arayisinda ama hazirana kadar is bulamazsa yurtdisinda multeci olarak amerika -kanada taraflarina gitmeyi dusunuyoruz...5yil donmeyim memlekete ve evet asiri zorlanalim ama degecegine inaniyorum....zira 6yillik birikimimizle burda ev bile alamiyoruz en azi ndan denemedik demeyiz orda harcar doneriz 🤣🤣ya batacuk ya cikacuk
Mülteci olarak nasıl basvuru yapacaksınız ?
Green kart falan mı ?

Eskiden parali evlilik oluyodu veriyodun parayi evleniyodun oturumu aliyodun ama artik gercek evlilikde bile getirmek zorlasti
Bin bir faktorler oluyo

Ha konu sahibi aklima geldi kuzenim ogrenci olarak avustrulyaya gitti. Istanbulda bi sirkette calisiyodu ulkenin gelecegi, politikasi, calisma sisteminu sevmiyor diye kalkti avustrulyaya gitti 3 yildir orada hic donmedi turkiyeye. Simdi turkiyeye geri donme planlari var. Ki bu soyledigim kisi turkiyeden cikmak icin neler neler yapti dusunun
Gurbet agir basti 😂
İlk etapta avusturalyayi tercih etmesi talihsiz bir seçim olmuş olabilir
Çok bakir bölgeleri olduğunu duymuştum. Yaşanılacak gibi degil

Mülteci olarak nasıl basvuru yapacaksınız ?
Green kart falan mı ?
Hayir ulkeye turist olarak gidip geri donmemek ...biz turkiyede guvende degiliz diyerek...giden cok kisi var ...bi avukat tutacaksin orda Mahkeme aciliyor seni geri gonderip gondermemeleri hususunda hakli bulurlarsa kalmana ve calismana izin veriyorlar haltta alilede kisi sayisina gore de her ay 900dolarla yakin odeme yapiyorlar multeci olman sebebiyle...

Hayir ulkeye turist olarak gidip geri donmemek ...biz turkiyede guvende degiliz diyerek...giden cok kisi var ...bi avukat tutacaksin orda Mahkeme aciliyor seni geri gonderip gondermemeleri hususunda hakli bulurlarsa kalmana ve calismana izin veriyorlar haltta alilede kisi sayisina gore de her ay 900dolarla yakin odemeyapiyorlar multeci olman sebebiyle...
Heleki ulkede dislanan bir topluluga irka uyeysen...mesela aleviysen veya hakkinda feto sorusturmasi acildiysa veya kürtsen veya siyasi bir nedenle yargilandiysan .....gibi sebepler hakli goruluyormus.. biz nasil edicez suan ona bakiyoz🤣🤣🤣

Hayir ulkeye turist olarak gidip geri donmemek ...biz turkiyede guvende degiliz diyerek...giden cok kisi var ...bi avukat tutacaksin orda Mahkeme aciliyor seni geri gonderip gondermemeleri hususunda hakli bulurlarsa kalmana ve calismana izin veriyorlar haltta alilede kisi sayisina gore de her ay 900dolarla yakin odeme yapiyorlar multeci olman sebebiyle...
Değişik bir yol 😂
Ama tehlikeli değil mi ya
Türkiye’de kan davam var falan mı diyeceksiniz ?

Heleki ulkede dislanan bir topluluga irka uyeysen...mesela aleviysen veya hakkinda feto sorusturmasi acildiysa veya kürtsen veya siyasi bir nedenle yargilandiysan .....gibi sebepler hakli goruluyormus.. biz nasil edicez suan ona bakiyoz🤣🤣🤣
Eşimin ailesi bize kötü davranıyor
Huzur vermiyor de

O fantazi olmuş biraz hiçbir AB ülkesi onu yemiyor artık... Turist olarak geleyim durayım pasaportunu yırttım sığınma isteyeyim derseniz o tutmaz. Turist vizesiyle gelenlerin kesinlikle iltica hakkı yok. Sahte Suriye pasaportu alıp gelenler oldu onları da yakaladılar. Mülteci olmak için savaş veya açlık olan bir ülkeden canını kurtarmak için kaçmak gerekiyor. Turist vizesiyle gelip dava açarsanız ertesi gün uçağa bindirirler emin olun.

Bir de terör örgütü yanlılarına 'düşünce ilticası' veriyorlar ona da mideniz elverirse neden olmasın 😶

O fantazi olmuş biraz hiçbir AB ülkesi onu yemiyor artık... Turist olarak geleyim durayım pasaportunu yırttım sığınma isteyeyim derseniz o tutmaz. Turist vizesiyle gelenlerin kesinlikle iltica hakkı yok. Sahte Suriye pasaportu alıp gelenler oldu onları da yakaladılar. Mülteci olmak için savaş veya açlık olan bir ülkeden canını kurtarmak için kaçmak gerekiyor. Turist vizesiyle gelip dava açarsanız ertesi gün uçağa bindirirler emin olun.

Bir de terör örgütü yanlılarına 'düşünce ilticası' veriyorlar ona da mideniz elverirse neden olmasın 😶
Biz ab ye gitmeyi zaten planlamiyoruz😁ve daha 5ay once bu yontemle kanadaya gidip multeci olarak kalan tanidigim var....aleviyim ve ben orda is bulamiyorum dislaniyorum diyerek gitti...yani bahsettigim olay saka felan degil😁

Yeni farkettim teror orgutu yanlilari hakkindaki cumlenizi de zaten o sekilde basvurmayi planlamiyoruz kriterleri de her anlamda uzak zaten bize....ama su da bir gercek turkiyede yasiyorsaniz her an teror orgutu uyesi olarak ilan edilebilrisiniz...misal bi kac seneye kadar once feto teror orgutumuydu?hayir bilakis burda kraldi isler ters dustu hoop teror oldu...yani demem o ki bu ulkede topun agzinda durmak cok kolay...sen terorissin diyerek hedef gosterilebilirsin miden elverse elvermezse....ornek vereyim bi muvekkilim var benim normalde de feto dosyalarini asla almam ama cmk yani baro tarafindan atandim...adam 78yasinda kalp pili var ayakta zor duruyor kiyamam...anlatiyor iste esimi kaybettim kimsem yoktu ve kendimi boslukta hissettim surekli sarhostum derken mahalledeki cami imami bi kac kez benle konustu ve camiye gitmeye namaz kulmaya basladim ic huzurun bu sekilde geri geldigini gorunce de ickiden de tovbe ettim...sonra o imam beni sohbetlere cagirdi...okul okuyan cocuklara yardimlar toplaniyordu ben de kimsem nasilsa yok diyerek adima kayitli olan dukkani sattip ve parayi da bilerek isteyerek malum bankadan bana verilen ibana havale ettim ve sohbetlere katildim baska da birsey yapmadim dedi...ama adam agir cezada yargilaniyordu cunku fetonun bankasindan para havale etmis ve sohbetlerine katilmis bir teroristti .....kimse kusura bakmasin hayatim boyunca vatan millet sakarya tarzi dusuncelere koru korune hic birseye bagli olmadim...aklim var mantigim var ve hersey den ince vicdani adaletim var sana gore o teroristtir ona gore sen!!!yani kendimiz gibi dusunmeyen birine midesiz de diyebilirsiniz ahlaksiz da !!!!bu meslekte oyle ornekler gordum ki bana hayat dersi niteliginde olabilecek olaylar....

Green kart başvurusu yaptık çıkar mı bilmem bir umut.. Biz de çalışmayı üretmeyi kendimizi geliştirmeyi seviyoruz eşimle fakat burada gelişim alanımız oldukça sınırlı ve ekonomik olarak üzerine bir türlü katamıyorsun. Bir sürü sebep burda saymayım😅Velhasıl net olarak gitmeye karar verdik. Her şehirde yaşama potansiyelimiz var bu neden yurt dışı olmasın dedik bakalım herkesin hakkında hayırlısı takipteyim bu tarz konuları 😍

Bir arkadaşım aklıma geldi, abd için deniyordu sanırım.. Müslüman değilim bu konuda baskı görüyorum demiş başvuruda, inanır mısınız çevresinden mi bilgi almışlar takip mi etmişler ne bileyim… cumaya giderken fotosunu bulup göstermişler 🥲😁 çocuk zaren müslüman da işte böyle farklı sebep gösterip giden var, bide cinsel yönelimi farklı biri bardı tanıdığm o kanada ya gitti hem de kolayca.. özgür değilim, bir sebep bu konulrda ama ciddi sebepler aranıyor sanırım

Tabi Türkiye’yi iyice kötülemek şartıyla (!)

Biz ab ye gitmeyi zaten planlamiyoruz😁ve daha 5ay once bu yontemle kanadaya gidip multeci olarak kalan tanidigim var....aleviyim ve ben orda is bulamiyorum dislaniyorum diyerek gitti...yani bahsettigim olay saka felan degil😁
artık AB bunları yemiyor ama Kanada'da durum nedir bilmiyorum

daha önemli bir nokta bence şu:
iltica için başvurunca iltica durumunuz karar bağlanıncaya kadar kendi ülkenize gidemiyorsunuz.
ilk davaya kadar zaten pasaportunuz olmuyor BM kampında kalıyorsunuz
sonra kamptan çıksanız ve pasaport alsanız da Türkiye'ye giriş yapamıyorsunuz

Kanada da bu süreç kaç yılmış bir bilgi edindiniz mi?
ben Avrupada iltica edenlerin (ki 90'larda tüm ailesi devletçe öldürülen kürt iş adamlarının filan çocukları var aralarında...) 7-8 sene ülkeye gelemedikleri zamanları biliyorum. çünkü çok başvuru olunca süreler de çok uzuyor. şu sıralar da ukrayna olayı var malum. senelerce sıra gelmeyebilir....

Eğitimin, mesleğin vardır geleceğin için daha iyi olacağını düşünürsün ülke değişirsin. Çok normal ve mantıklı.
Ama mülteci olmak nedir. İlticaya heveslendirmek ne ya? Mültecilerin çokmu iyi karşılandığını sanıyorsunuz. Şuanki halinizi, ülkenizi mumla ararsınız. Yabancısın üstelik birde mültecisin, pis böcek görmüş gibi bakar öyle davranırlar. Sanki sınır kapısında çiçekle, çelenkle, açık çekle karşılanıyorlarmış gibi hava yaratmış bazısı 🤦🏻‍♀️
Zaten ülkemde dışlanıyorum vs denince hemen oooo gel buyur bizim kapımız sana açık diyorlar ülkeler, hemen iş veriyor üzerine ev falan yapiyorlar. Herkes enayi bi bizim millet akıllı. Kafalar nasıl pırıl pırıl hey Allahım.
Bu arada Benzinin litresi 2,50€ oldu, iltica etmeyi düşünenler bisikletle gelse iyi olur. İhtiyaçları olabilir.

Eğitimin, mesleğin vardır geleceğin için daha iyi olacağını düşünürsün ülke değişirsin. Çok normal ve mantıklı.
Ama mülteci olmak nedir. İlticaya heveslendirmek ne ya? Mültecilerin çokmu iyi karşılandığını sanıyorsunuz. Şuanki halinizi, ülkenizi mumla ararsınız. Yabancısın üstelik birde mültecisin, pis böcek görmüş gibi bakar öyle davranırlar. Sanki sınır kapısında çiçekle, çelenkle, açık çekle karşılanıyorlarmış gibi hava yaratmış bazısı 🤦🏻‍♀️
Zaten ülkemde dışlanıyorum vs denince hemen oooo gel buyur bizim kapımız sana açık diyorlar ülkeler, hemen iş veriyor üzerine ev falan yapiyorlar. Herkes enayi bi bizim millet akıllı. Kafalar nasıl pırıl pırıl hey Allahım.
Bu arada Benzinin litresi 2,50€ oldu, iltica etmeyi düşünenler bisikletle gelse iyi olur. İhtiyaçları olabilir.
Siz ordasınız yani? Sizin gibileri de anlayamıyorum. Evet sebepsiz iltica fikri garip fakat sizin gibi memnjniyetsizler de neden Ülkesine dönmez, bulunduğu yeri beğenmez anlamak zor.

Buyrun gelin daha az benzin fiyatı ödeyin. Sizi orda tutan ne?

Siz ordasınız yani? Sizin gibileri de anlayamıyorum. Evet sebepsiz iltica fikri garip fakat sizin gibi memnjniyetsizler de neden Ülkesine dönmez, bulunduğu yeri beğenmez anlamak zor.

Buyrun gelin daha az benzin fiyatı ödeyin. Sizi orda tutan ne?
Ağzınıza sağlık sinir oluyorum orda yaşayıp aldıkları euro ile Türkiyede krallar gibi yaşarlar birde Türkiye çok ucuz değerini bilin deyip yine koşarak yurtdışına giderler.

Back