Yurt dışına açılmak...

serbet

herkesi seviyorum
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
138
0
96
38
İstanbul
merhaba arkadaşlar
iki ay önce kriz bizide vurdu diye bi konu açmıştım okuyanlar bilir
eşim 2 aydır boşta ve gerçekten maddi sıkıntılarımızı aşamaz olduk
aylık zorunlu olarak 1500 tl ödememiz varken bizim hiç bir gelirimiz yok ve bu kriz bitene kadar eşimede iş yok
eşim inşaat sektöründe çalışıyo
ve eşim bugunlerde yurt dışına gitme kararı aldı dubai yada limya ya gidicek oralardan çagırdılar
tabi bende annemin yanında kalıcam ben şuanda ist de oturuyorum annemler ise bursada annemlerin kendi evleri var ama küçük eşimde büyük bir ev tutalım annemlerin evinide kiraya verelim beraber oturun diyo
arabamız var eşim onuda sana bırakırım annenlerle 2 sene idare edersin diyo buraya kadar herşey tamamda büyük bi sorunumuz var benim kayınvalidemde bursada ben daha önce kayınvalidemde kaldım 7 ay benim için çok zor geçti şimdide aynı zorlukları yaşarmıyım bilemiyorum kayınvalidem benim annemde durmama bir sürü laf edicek biliyorumklava: babamda hiç böle laflara gelemez ne yapıcam bilemiyorum eşim gitmek istiyo ama aklımda sende kalıcak diyo gitmese iş yok belki dersiniz her işsiz kalan yurt dışınamı giidiyo diye ama eşim zaten gitmek istiyodu buda bahane gibi bişi oldu şimdi sizlerden gelen fikirlere akıllara ihtiyacım var bana yardım edin nasıl bir hayat beni bekliyo dayanamazmıyım acaba bende işe giricem bursada 2 sene ayrılıga dayanmakmı daha zor yoksa böle çalış çalış bir karış düşüncesiyle maddi problemlerle ugraşmı zor yardım edin lütfen benim durumumda olanlar yaşamış birisi olarak bana akıl verin

valla cok karisik isler bunlar guzelim...............
hepimizde gecim darligi var emin ol.............
esini gonderme bence,basina sonradan baska isler acilmasin........
Allahim hepimizin rizkini veriyo,sicak ve saglikli bi yuva olduktan sonra para bugun olmaz ama yarin olur......yerimsenibentabi bunlar benim fikrim sen bilirsin de....

anladığım kadariyla sende çalışmıyorsun
peki neden eşinlen birlikte gitmeyi düşünmüyorsun
okadar uzun süreli yanlız kalmaktansa sende git bence

eşim inşaat sektöründe demişsin ne iş yapıyor inşaat sektöründe,
inşaat mühendisimi?
eğer öyleyse sizde gidin...
benim eşimde inş. müh. ve yurt dışında çok iş buldu benide götürmek istedi,
ama ben istemedim hemde imkanları çok iyi,
türkiyeyle kıyaslarsak,yani sizinde gitme gibi bi durumunuz yok mu??
eğer müh. se vardır bi araştırın derim,
hemde sizin içinde zor olur tek başınıza 2 sene yanlız kalmak,
nekadar annenizdede kalsanız sorunlar çıkıyor malesef

çalışmıyorsanız siz de gidin.
mutlaka kalacak yer sorununu çözüyordur zaten şirket.

benim de eşim inşaat sektörüde.
işyerinde 670 kişiydiler şimdi 13 kişi kaldılar.
eğer inşaat dururda eşimi de çıkarırlarsa romanya da bir iş imkanı var.
ve ben çalıştığım halde işten çıkıp onunla birlikte gitmeyi düşünüyorum; o iş olursa

konuyu Bir Derdim Var bölümüne taşıyorum...
lütfen oradan devam edelim...
sevgiler...

vallahi yurt dışında para basmıyorlar, benim abim Dubai'de, babam Rusya'da çalışıyor ve ikisi de inşaat sektöründe, gelir güzel olabilir, ama gideri de güzel oluyor yerimseniben Sonuç olarak hesap Türkiye'deki ile aynı oluyor, elinizde kalansa kocasız geçen günler oluyor... Bilemiyorum zor bir durum Allah yardımcınız olsun a.s.

eşiniz sizi götürmeyi neden düşünmüyor ? bence beraber üstesinden gelin bu sorunların öyle ayrı gayrı olmaz.

tabii ki burda işsiz ve parasız da çok zor günler sizi bekliyor bence eşin oraya çalışmaya gidiyorsa sende çalışmıyorsun ev hanımısın eşinle beraber git. ne kaynana olayın akafanı yor ne eşinden ayrı kalmaya ne de işsiz ve parasız ödemeler için kafa yor.

zor bir durum...
arkadaşlarında dediği gibi neden sen burada kalacaksın..
iyi günde kötü günde her daim birlikteliğe diyerek imzalamıyormuyuz nikah aktini...
o halde senin yerin annenin-kayınvalidenin değil eşinin yanıdır..
dünyanın bir ucunada gitse kuyruğu olurum aç kalır susuz kalır yinede peşinden ayrılmam eşimin...
sen sen ol kesinlikle ayrı geçirme 2 yılı...
dile kolay 2 yıl!
az bir süremi sence?

bunu bizden değil eşinden ailenden fikir almalısın
2 yıl kolay mı ya biz kal desek kalıcak mısın
eşin ne yapıcak 2 yıl orda kolay mı erkekler için kadınsız hayat benneyaptımki
yerinde olsam bende giderdim peşinde yahutta göndermezdim

canım ben yurtdışında yaşayan biri olarak derim ki; gerçi eşenezen gideceği ülkenin şartlarını bilemem ama burda artık kesinlikle para biriktirilmiyor..aldığın anca kendine yetiyo yetmiyo bile çoğu zaman üstüne bir de gurbet çekiyosun o eskidenmiş paraların aktığı dönemler sonradan giden yararlanamıyo maalesef artık kimse de gelmiyo gelen de perişan oluyoburda köklü olan parası birikmiş kendine bi düzen kurmuş olanlar rahatlar..vatandaşlık bile vermiyorlar geri postalamaya çalışıyorlar anlatamam sana eşin içini iyi bilmeden sakın yollara düşmesin hele ikiniz birden gelir tam rezil olursunuz yine de deoiğim gibi şartlarınız hazır ve uygunsa bilemem ama kendi ülken en iyisi ..

arkadaşım siz ne derseniz o olur demedim ben sadece fikir akıl istedim sizlerden yurt dışına giden yaşayan bilir diye sadece yorum istedim evet eşim benide götürmek istiyo ama ben gitmek istemiyorum neden diye sorsanız bilmiyorum ama gitmek istemi
yorum

saol canım arkadaşım sözlerin çok iyi geldi eşim benide götürmek istiyo ve ben seninde dedigin gibi bir zorluk olursa ikimizde rezil oluruz ve geri dönüşümüz zor olur diye gitmek istemiyorum ama eşim tek giderse gitmesi kolay oldugu gibi gelmeside kolay olur diye düşünüyorum hem eşimi şirket götürücek kendi başına gitmiyo sonuçta ve eşimin işini yapıpta yurt dışına giden çok tanıdık arkadaşları var

eşine şirketi kalacak yer falan bulmuş mu ama şirkete bağlı olması güzel sonuçta onlar ayarlamıştır ama ilk etapta çok zorluk çeker ne kadar da iki yıl hemen dönecem dese de burda onu bekleyen farklı bi hayat olacak yabancı bir dil,kültür belki düzene koyunca işlerini seni de alır yanına ya da turist olarak gidersin ama geri dönün yerleşmeyin ..yine de ben gitmesi taraftarı değilim.başka iş bulabiliyosa hiç gelmesin en son çare olarak düşünsün

Bence eşin gitsin, çünkü benim eşimde inşaat sektöründe ve işçi çıkartmaya başladılar. Sürekli piyasanın ne kadar kötü olduğundan bahsediyor. İnşaat sektörü durmuş vaziyette ve şu anda aylık 1.500 tl ödememiz var diyorsunuz ve bu her ay katlanıyor. Mantıklı düşünmek lazım. İş teklifi çok iyiyse bence gitmeli, bir süre sonra sizde gitmelisiniz. Benim bir komşum vardı. Dediğim gibi yaptılar önce eşi gitti, biraz maddi olarak rahatladı ve ailesinide aldı yanına. Artık doğduğun yer değil doyduğun yer bence.

en iyisi esinle git derim.2 yil cok uzun bir vakit.ona da hic kolay olmicaktir size de......

ben gonderme derim...biz de esimle evlenmeden once 1 yildan fazla ve evlendikten sonra da vize beklerken 5.5 ay ayri kaldik ve o yillari hatirlamak bile istemiyorum...kabus gibiydi, cok kotuydu :gitme:
bi kac ay sonra 2 ayligina Turkiye'ye gitcem ailemi gormeye ama esimle yine ayri kalcaz diye dusunup duruyorum...ya yine ayni seyleri yasarsak diye...artik biktim cunku...
ayrilik olunca hep tartisma oluyor, karsindaki insana ne kadar guvenirsen guven karsilikli olarak hep bir kiskanclik oluyor...ha deyince atlayip yanina gidemiyorsun...5 dakikaligina olsa da sevdiginin yuzunu goremiyorsun...
vallahi ben gonderme derim...esine ne kadar guvenirsen guven yine de gonderme canim...ne olur ne olmaz belki birine falan takilir...olur olur yani...bu hikayeleri cok duyduk cunku ve ben yurt disinda oldugumdan dolayi hala da cok duyuyorum...yurt disina kapak atan erkekler coluklu cocuklu olsalar dahi kendilerini unutup eslerini arkada birakiyorlar...ustune baska kadinlarla evlenip cocuk yapiyolar...ohhhhhooo...sakincali bence...
ama belki de siz hic boyle seyler yasamazsiniz o da var tabi, bilemem...cok iyi dusunun derim...eger isci olarak gidecekse ve izni varsa belki siz ve cocugunuz da gidebilirsiniz esinizle, iyice arastirdiniz mi canim??????

Son düzenleme:
akil vermek gibi olmasin y.disinda ve bu sektorde olan biri olarak sadece dusuncelerimi paylasmak istiyorum.suan siz gitsin ben gitmemeyim diye dusunuyorsunuz..cok iyi niyetlice.ama y.disi icin icine girince olay inan cok degisiyor ilk gun ne yaptim ben diyorsunuz.iyi ve kotu gunde yaninizda olamiyor vize ile ilgili bi suru problem cikiyor gelme suresi uzayabiliyor.esin simdi 2yil der oraya alisir kalmak ister..burada esinden ayri cok erkek var,kesinlikle erkekler yalniz yapamiyor yemek,ev isi vs..ve malesef bu sektorde bir tane degismeyen biri gormedim ben..hem erkeklerin icinde calistim santiye ve erkek ortamini iyi biliyorum..esinin isi eger idari bolumdeyse mutlaka ona ev verirler..yada basta lojman.ben sende git derim..ilk zamanlar cok zor oluyor,evet giden parada cok oluyo ama alisiyorsun tr gelmek zor geliyor bu defa. seni korkutmak istemem.yanlis anlama lutfen sadece icinde olan biri olarak esinin yaninda ol derim.guvenle alakali degil kesinlikle.ama yalniz birakma.kk libyana libya da yasiyor ondan bilgi alabilirsin oradaki sartlarla ilgili fikir edin derim en azindan.insallah kizmamissin.arkadasim olsan yine aynisini soylerim.belki ben kuzey ulkesinde oldugum icin durum burada burada oyledir.

Kesinlikle mors a katılıyorum. 2 yıl sıkıntı bursa da sıkıntı çekecekseniz biraz daha sıkıp eşinizin yanında katlanın bu geçici sürece.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…