***merabalar, nasıl yaptınız başvuruları ben yakın zamanda yurt dışı dil eğitimine gitmeyi düşünüyorum ve sizin bahsettiğiniz kriterlere uygun olması tercihim fiyat ve yaşam standartları uygun olmalı.. yalnız eğitim gittiğime değmeli sadece uygun diye gitmemeliyim..bilgilerinizi rica ederim
Merhaba Kprkpr
Gittiğiniz dil okulu ücretleri ve konaklama konusunda daha detaylı açıklama yapabilir misiniz. Bende Amerikaya gitmeyi düşünüyorum da
Merhaba :) İngilizceyi çok seviyorum ve akıcı bir şekilde konuşmak istiyorum. Maalesef zevkime hitap etmediğinden yabancı dizi-film izlemiyorum, o yüzden de kulak dolgunluğum yok. Mezuniyet süresince bol bol tıbbi makale çevirdim ve çeviri yeteneğim gelişti ama onda da sürekli sözlükten faydalandığım için kelime dağarcığım pek gelişmedi. Ezber yeteneğim de yok zaten. Benim bu İngilizceyi öğrenebilmem için İngilizceye direkt maruz kalmam gerektiğine kanaat getirdim. O yüzden de yurt dışına çıkmak istiyorum. Sadece eğitim amacıyla gitme niyetindeyim, çalışma düşüncem yok. Yaşantı itibariyle orada kendime uygun bir iş bulabileceğimi de düşünmüyorum zaten. Bir kurs vasıtasıyla 1 2 aylığına ingiltere'ye gidip dil eğitimi almak istiyorum ama bu süre yeterli olur mu? Nerelere müracaat etmem gerekir?
Bu konuda bilgisi olanlardan yardım istiyorum... Şimdiden teşekkürler :)
Merhaba :) İngilizceyi çok seviyorum ve akıcı bir şekilde konuşmak istiyorum. Maalesef zevkime hitap etmediğinden yabancı dizi-film izlemiyorum, o yüzden de kulak dolgunluğum yok. Mezuniyet süresince bol bol tıbbi makale çevirdim ve çeviri yeteneğim gelişti ama onda da sürekli sözlükten faydalandığım için kelime dağarcığım pek gelişmedi. Ezber yeteneğim de yok zaten. Benim bu İngilizceyi öğrenebilmem için İngilizceye direkt maruz kalmam gerektiğine kanaat getirdim. O yüzden de yurt dışına çıkmak istiyorum. Sadece eğitim amacıyla gitme niyetindeyim, çalışma düşüncem yok. Yaşantı itibariyle orada kendime uygun bir iş bulabileceğimi de düşünmüyorum zaten. Bir kurs vasıtasıyla 1 2 aylığına ingiltere'ye gidip dil eğitimi almak istiyorum ama bu süre yeterli olur mu? Nerelere müracaat etmem gerekir?
yurt dışında dil eğitimine gitmiş olan var mı aranızda varsa bilgilerinizi paylaşır mısınız. önümüzdeki yıl 4 5 aylığına gitmyi düşünüyorum sorularım şunlar
hangi ülkeyi tavsiye edersiniz?
tecrübeleriniz neler?
ne kadar ingilizce bilgisiyle gitmek gerekir?
hangi okulu önerirsiniz?
danışma şirketleriyle mi anlaşmak daha iyidir?
öyleyse hangi şirket?
yardımcı olursanız çok sevinirim
merhaba,
kendi araştırmanız yetersiz kalır ise ben de pek çok ülkenin dil okullarını ziyaret ettim. size özelden yardımcı olabilirim.
merhaba eğitime gittiysen tecrübe paylaşabilir misi?
Hem Amerika'ya göre Türkiye'ye yakın olmasından, hem güvenlik açısından daha tekin bir ülke olması sebebiyle hem de İngilizce'yi en olması gerektiği gibi öğreneceğinizi düşünüğümden İngiltere'yi öneririm. Ben geçen sene yaklaşık 1 sene İngiltere / Brighton'da dil eğitimi aldım. İngilizcem zaten yeterli seviyedeydi (Intermediate), pratik ve dil yeterlilik belgesi amaçlı gittim. İngiltere pahalı bir ülke, para kuru olarak zaten baştan kaybediyor pahalılık olarak. Ancak Brighton bir sahil şehri ve Londra'ya kıyasla daha ucuz bir şehir. İngiltere'ye gidecekseniz Londra'yı tavsiye etmiyorum. Hem çok kalabalık hem de çok pahalı. Tren ulaşımı çok gelişmiş olduğundan çevre şehirlerden Londra'ya kısa sürede, çok ucuza gidebilirsiniz. Ben yaklaşık 15 TL'ye 45 dk'da gidiyordum, günübirlik gezip dönüyordum.
Okula gelince, ben bir danışman şirketi aracılığıyla EF Dil Okulları / Brighton'da eğitim aldım. EF'ten gayet memnun kaldım ancak yukardaki arkadaşın da dediği gibi danışman şirket kullanmanızı önermiyorum. Benimki tamamen acemilikti. Bütün işlemleri kendiniz de halledebilirsiniz çünkü ciddi anlamda fazla para çıkıyor danışman şirket olayında.
Brighton'dan kendi çektiğim birkaç fotoğrafı eklemek istiyorum :)
Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman cevaplayabilirim :)