İngiliz aksanını anlamak çok zor fakat gerçek anlamda İngilizce öğrenmek istiyorsanız İngiliz İngilizcesi daha iyi. Yurt dışına gitmeden önce İngilizceniz en az intermediate yani orta seviyede olmalı. Bi arkadaşım Londra'da okudu bi yıl, insanları çok soğukmuş ve çok zorluk çekmiş. Türkiye'den çok çok farklı bi kültür ve alışması çok zor demişti. Son olarak, Amerika'da mı İngiltere'de mi eğitim almak daha kolay bilmiyorum ama ben de merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben şu an Amerika'da dil eğitimi alıyorum. Yurtdışında eğitimin çok pahalı olduğunu kabul etmek gerek. Bunun sebebi Intrax , Kaplan gibi adı bilinen dil okullarının fiyat standartlarını belirlemesi. Ben uzun arayışlar somrasında Chicago'da yerel bir okul buldum. Fiyatıda gayet uygun. Ayrıca Chicago Amerika'daki büyük şehirlerden olmasının yanısıra, yaşam masrafları diğerlerine göre daha düşük.
Tecrübelerime dayanarak Chicago'da gittiğim okulu tavsiye ederim. BIR Training Center BIR Training Center
Aklınızda bir okula karar verirseniz danışman bir şirkete hiç ihtiyacınız olmaz. Başvuru gerçekten bir danışmana ihtiyaç duymayacağın kadar kolay. Ben kendim hallettim herşeyi.
Eğer yardımcı olabileceğim bir sorunuz olursa cevap vermek isterim.
yurt dışında dil eğitimine gitmiş olan var mı aranızda varsa bilgilerinizi paylaşır mısınız. önümüzdeki yıl 4 5 aylığına gitmyi düşünüyorum sorularım şunlar
hangi ülkeyi tavsiye edersiniz?
tecrübeleriniz neler?
ne kadar ingilizce bilgisiyle gitmek gerekir?
hangi okulu önerirsiniz?
danışma şirketleriyle mi anlaşmak daha iyidir?
öyleyse hangi şirket?
yardımcı olursanız çok sevinirim[/QUOTE
Hem Amerika'ya göre Türkiye'ye yakın olmasından, hem güvenlik açısından daha tekin bir ülke olması sebebiyle hem de İngilizce'yi en olması gerektiği gibi öğreneceğinizi düşünüğümden İngiltere'yi öneririm. Ben geçen sene yaklaşık 1 sene İngiltere / Brighton'da dil eğitimi aldım. İngilizcem zaten yeterli seviyedeydi (Intermediate), pratik ve dil yeterlilik belgesi amaçlı gittim. İngiltere pahalı bir ülke, para kuru olarak zaten baştan kaybediyor pahalılık olarak. Ancak Brighton bir sahil şehri ve Londra'ya kıyasla daha ucuz bir şehir. İngiltere'ye gidecekseniz Londra'yı tavsiye etmiyorum. Hem çok kalabalık hem de çok pahalı. Tren ulaşımı çok gelişmiş olduğundan çevre şehirlerden Londra'ya kısa sürede, çok ucuza gidebilirsiniz. Ben yaklaşık 15 TL'ye 45 dk'da gidiyordum, günübirlik gezip dönüyordum.
Okula gelince, ben bir danışman şirketi aracılığıyla EF Dil Okulları / Brighton'da eğitim aldım. EF'ten gayet memnun kaldım ancak yukardaki arkadaşın da dediği gibi danışman şirket kullanmanızı önermiyorum. Benimki tamamen acemilikti. Bütün işlemleri kendiniz de halledebilirsiniz çünkü ciddi anlamda fazla para çıkıyor danışman şirket olayında.
Brighton'dan kendi çektiğim birkaç fotoğrafı eklemek istiyorum :)
Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman cevaplayabilirim :)[/QUOT
daha hesaplı ve uzaklık olarak yakın olmasından ötürü ingiltere'yi tercih etmeni öneririm. brighton'da özellikle çok fazla, her bütçeye uygun dil okulları var. 2 sene londra'da yaşadım ve kız kardeşim de brighton'da brighton english language center diye bi okulda 6 ay eğitim aldı o yüzden onun yanına sık sık gittim. kardeşim çok faydasını gördü, sadece okul değil birçok yabancı insanla da arkadaş olup vakit geçirdi yani dışarda da ingilizce konuşmak zorunda kaldı. zaten ingilizceyi yurtdışında öğrenmenin en büyük avantajı da bu bence. okulun ücretiyle birlikte 6 ay-konaklama dahil- 25 bin civarı tutmuştu hepsi.
çok az ingilizce biliyor olsan bile herkes için kurlar var diye biliyorum ki kardeşimin de ingilizcesi çok azdı. ama gitmeden hazırlık yapmıştı biraz. beşiktaş'ta british side ücretsiz olarak yardımcı oluyor sanırım, kardeşimin okulunu biz bulduk ama ben yüksek lisans için londra'ya gitmeden o şirket aracılığı ile başvurdum ve hiçbir ücret alınmıyordu.
canım bende bu yaz embasyy ces ile oxforda gideceğim bende elementery sevıyesındeyım sen nekadar kaldın canım orda begınnerden hangı sevıyeyle dondun.bana yardımcı olabalırmısın bır kac sorum daha varda:)Ben bir yıllığına Londra'ya gittim. Gitmeden once cok tedirgindim, ama sonra iyiki de oraya gitmisim dedim. Gittiğim okul embassy ces idi. Greenwich yakinlarinda harika bir okuldu. Kaplan kadar Guzel bir eğitime sahip. Ama gercekten ciddi masraflar istiyor. Birde artık vize sistemi değişti. Senin planlarına 6 aylık vize verirler ve calışma vizesi de verilmiyor maalesefseviye olarak preintermadiate olman yeterli bence. Çünkü ben beginner gittim ilk aylar zorlandım. Tek Guzel tarafı temelden oyle bir yerde eğitim almakti. Okul ve kalacak yer cok pahalı ne yazık ki. Londra'yi düşünürsen her türlü sorunu cevaplayabilirim elimden geldiğince.
Yorumlarınızı görüp üye oldum merhabalar bende bu yaz tatilinde üç aylığına maltaya gideceğim , burda kursa gitmektense orasının benim için daha verimli olabileceğini önerdiler . Daha önce malta ya giden yada bilgi sahibi olan varmı? Yada alt yapım olmadan oradan üç aydaverim alabilirmiyim? Daha önce herhangi dil okulunda eğitim alanlardan fikirlerini bekliyorum , teşekkürler..
Malta benimde aklımda olan biyer. Gittiniz mi ne yaptınız merak ettim??
deneyimlerinizi aktarabilirseniz sevinirim
merhabaamadaclarke ,
ben Malta'da kısa dönem dil eğitimi aldım. Malta küçük ama eğlenceli bir yer. Okula gittikten sonra hemen denize girebiliyorsunuz mesela. Mesafeler oldukça yakın. Çok fazla genç var, bu konuşmayı ilerletme açısından avantaj oluyor. Süpermarketlerden alışveriş ile bazı harcamaları ekonomik şekilde yapabilirsiniz. Okul seçeneği ve konaklama seçeneği çok sayıda mevcut. Detaylı soru ya da firma tavsiyesi isterseniz özelden yazabilirsiniz.
merhabaamadaclarke ,
ben Malta'da kısa dönem dil eğitimi aldım. Malta küçük ama eğlenceli bir yer. Okula gittikten sonra hemen denize girebiliyorsunuz mesela. Mesafeler oldukça yakın. Çok fazla genç var, bu konuşmayı ilerletme açısından avantaj oluyor. Süpermarketlerden alışveriş ile bazı harcamaları ekonomik şekilde yapabilirsiniz. Okul seçeneği ve konaklama seçeneği çok sayıda mevcut. Detaylı soru ya da firma tavsiyesi isterseniz özelden yazabilirsiniz.
Ben şu an Amerika'da dil eğitimi alıyorum. Yurtdışında eğitimin çok pahalı olduğunu kabul etmek gerek. Bunun sebebi Intrax , Kaplan gibi adı bilinen dil okullarının fiyat standartlarını belirlemesi. Ben uzun arayışlar somrasında Chicago'da yerel bir okul buldum. Fiyatıda gayet uygun. Ayrıca Chicago Amerika'daki büyük şehirlerden olmasının yanısıra, yaşam masrafları diğerlerine göre daha düşük.
Tecrübelerime dayanarak Chicago'da gittiğim okulu tavsiye ederim. BIR Training Center BIR Training Center
Aklınızda bir okula karar verirseniz danışman bir şirkete hiç ihtiyacınız olmaz. Başvuru gerçekten bir danışmana ihtiyaç duymayacağın kadar kolay. Ben kendim hallettim herşeyi.
Eğer yardımcı olabileceğim bir sorunuz olursa cevap vermek isterim.