Yüreğim daralıyor :(

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.098
852
Oglum 4 yasinda hasta makati kapali dogdu, gergin omurilik ve spina bifidasi var. 4 kere ameliyat oldu ilerde yine olacakmis kac tane olacagi belli degil. Kakasini tutamiyor gün aşırı lavman yapiyoruz ama yine de kaciriyor. Nörojen mesane rahatsizligi nedeniyle idrarini bosaltamadigi icin pipisinden tak(sonda ile 3 saatte bir idrar bosaltma) yapmamizi istedi dr. Ama izin vermiyor cani yaniyor iki kisi zaptedemiyoruz. Yapmasak bobreklerini kaybeder diyor dr. Baska tedavisi yok ömür boyu boyle surecekmis. Annem memlekette kardesim hasta gelemiyor. Babam vefat etti. Kaynana kayinpederden fayda yok. Koca adam degil. İkinci donem okul baslayacak bakici nasil yapacak. İzin alsam en fazla bir ay. Sonrasi nolacak. Kadrolu ogretmenim işi biraksam parasiz olmuyor tedaviler parayla yuruyor, ben bu adama guvenip nasil istifa edeyim. Yarin obur gun okula baslayinca nolacak. Ben oglum iyilesecekte bu adamdan kurtulacagim derken oglumun hastaliklari her gecen gun artiyor tabi benim korkularimda. Yazmak istedim belki bir akil veren olur, bi cozum bulurum diye. Yuregim darlaniyor. Nefes alamiyorum.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/es-olacak-zatin-tehditleri.1027908/
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bir-turlu-yoluna-koyamadigim-evliligim.947360/
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/esimin-hakaretleri.957667/

Son düzenleme:
Allah'tan acil şifalar diliyorum.
Yeğenim 4 yaşında ama hala bezli maalesef. Yalnız onun daha farklı. Makat olması gereken yerden daha yukarıda doğdu. Ora kapatılıp arka taraftan makat açıldı.
Zaman zaman klozette yapıyor tuvaletini. Ama çoğu zaman az az beze yapıyor. Evde lavman yapıyor ablam çıkamadığı zamanlarda.
%50 %50 demiş oradaki doktorlar tamamen düzelme şansı olarak. Ablam Hollanda da bu arada.
Eniştemin yeğeninin de tamamen kapalı doğdu.
O şuan 16 yaşında ama hiçbir sorunu kalmadı.
Dilerim sizin de öyle olur.

Çok üzüldüm gerçekten, Allahım tez vakitte en güzel çözümü versin size inşallah.
Böyle çocuklar için bakım merkezleri yokmu en azından siz işteyken bıraksanız gözünüz arkada kalmaz.
Korkar kucuk daha hastanelerden akli gidiyor bıktı kres vs. Bunun sorumlulugunu almaz enfeksiyon riski var

Yeğenim 4 yaşında ama hala bezli maalesef. Yalnız onun daha farklı. Makat olması gereken yerden daha yukarıda doğdu. Ora kapatılıp arka taraftan makat açıldı.
Zaman zaman klozette yapıyor tuvaletini. Ama çoğu zaman az az beze yapıyor. Evde lavman yapıyor ablam çıkamadığı zamanlarda.
%50 %50 demiş oradaki doktorlar tamamen düzelme şansı olarak. Ablam Hollanda da bu arada.
O şuan 16 yaşında ama hiçbir sorunu kalması.
Dilerim sizin de öyle olsun.
İnsallah ama tutamiyor bizim sonda takiyorlar mi çişi icin bizim bu da cikti bir hafta olacak

O şuan 16 yaşında ama hiçbir sorunu kalmadı.
Dilerim sizin de öyle olur.
Bu hastalik zorken bu hastaliga eş deger üc tane daha hastaligı cikti

İnsallah ama tutamiyor bizim sonda takiyorlar mi çişi icin bizim bu da cikti bir hafta olacak

Bu hastalik zorken bu hastaliga eş deger üc tane daha hastaligı cikti
Yok takılmıyor. Çişinde sorun yok bildiğim kadarıyla.
Ama kakasını beze yaparken istemli mi istemsiz mi yaptığı henüz netlik kazanmadı.
Geçen ay bizim evde kaldılar 1 hafta. Zaman zaman ıkınarak yapıyordu beze. Bu iyi bir şeymiş.
Yanı doktorlar ıkınarak yapmasının o bölgedeki kaslarının çalıştığı anlamına geldiğini söylemiş.
Sizin oğlunuz ıkınıyor mu?

Yok takılmıyor. Çişinde sorun yok bildiğim kadarıyla.
Ama kakasını beze yaparken istemli mi istemsiz mi yaptığı henüz netlik kazanmadı.
Geçen ay bizim evde kaldılar 1 hafta. Zaman zaman ıkınarak yapıyordu beze. Bu iyi bir şeymiş.
Yanı doktorlar ıkınarak yapmasının o bölgedeki kaslarının çalıştığı anlamına geldiğini söylemiş.
Sizin oğlunuz ıkınıyor mu?
Evet ama kabizliktan o yuzden lavman yapiyoruz kabiz olmamasi gerekiyor yoksa bagirsaklari zarar gorur
Yüksek tip bizim sizin akrabalariniz nasil yuksek tip ileri derece alcak tip hafif duzey demek sorar misiniz benim icin

Evet ama kabizliktan o yuzden lavman yapiyoruz kabiz olmamasi gerekiyor yoksa bagirsaklari zarar gorur
Yüksek tip bizim sizin akrabalariniz nasil yuksek tip ileri derece alcak tip hafif duzey demek sorar misiniz benim icin
Ablama mesaj atayım hemen sorayim.
Yazacağım size mutlaka.

Gerçekten zor bir durum olmalı anlıyorum.. Sizin psikolojik açıdan güçlü kalmaya çalışmanız çok önemli. Bu tip durumlarda maddi konular ön plana çıkıyor. Odak noktanız sağlığı için en iyi şartları oluşturmak olsun. Yani işinizin olması bu noktada çok önemli, bırakmayın. Çünkü eşinize güvenemiyorsunuz belli ki. Bakıcının tek başına yapıp yapamayacağını zaman gösterecek, eğer sorun çıkarsa belki daha yetkin bir bakıcı araştırırsınız. Sizin gibi annelerin oluşturduğu sosyal medya gruplarını da takip edin. Karşılıklı destek ve fikir alışverişi size iyi gelecektir.

Her sey herzaman böyle kötü gitmez emin olun bi noktada düzelecektir. Kendinizi olumsuz düşüncelerle boğmayın, su akar yolunu bulur. Sevgiler..

Çok geçmiş olsun..refakatçı raporu alsanız 3 ay 3 ay toplam 6 altı ay daha çocuğunuzun yanındakalabilirsiniz..sadece çocuğunuzun durumu dolayısıyla heyet raporu çıkıyor sizde durumu kurumumuza bildiriyorsunuz.

X