Nasıl anlatmalıyım

Ben MEB' e bağlı bağımsız anaokulunda kadrolu öğretmenim. Şubatın son haftası veli toplantım var. Hasta bir oglum var oglumun rahatsızlığını anlatmıştım diğer konularımda. Linkini paylaşacağım. Sorun şu ki benim 3-4 tane sorun yaşadığım velim var. Sürekli whatsaaptan zamanlı zamansız yazıp duruyorlar. İşte oglum bugün neden mutsuz, yüzünde neden çizik var arkadaşı ile kavga mı etti, meyvesini yedi mi, durumu nasıl, çorabını kaybetmiş, oyuncağı okulda mı kaldı, hatta tatilin son günü okul var mı bize yarın diye soran var. Ben çok yoruldum surekli mesaj atmalarından uyardığım halde devam ettiler hatta arıyorlar bile. Eve girmeden mesajlar geliyor, yemek yerken, hatta ogluma lavman vs. Yaparken devam ediyor. Eşim problem çıkartıyor. Ben de rahatsızım eve gider gitmez çocuklarını soyup neresinde ne var diye bakıp hemen yazıyorlar. Çocuklar ister istemez kavga edebiliypr oyunlarında ama barışıyorlar ama veliler daha farklı çocukların unuttuklarını onlar unutmuyor. Telefon numaramı verdiğime pişman oldum. Çok vaktimi alıyor bu mesajlar oğlumla ilgilenemiyorum. Ve o kadar küçük şeyler ki moralimi bozabiliyor bu mesajlar.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/yuregim-daraliyor.1055008/

Diğer konunuzu da okudum cidden zor durum Allah yardımcınız olsun . Bu konuya da gelirsek taviz vermeyin mesai saatleri dışında cok acil bi neden olmadıkca mesajlara cevap veremiycem bilginizee die bidaha uyar yazanlarda 1 yazar iki yazar okundu kısmını kapatınn baktıgını za görmezler hakları yok acil bi sebep olmadıkca varda sıkıntıları okula gelip sorsunlar mesai saatlerinde taviz vermeyin

Okulun grubundan veya ailemden yazan olunca bakiyorum onlarin attigi mesajlar goruldu oldugu icin tekrar yaziyorlar neden cevap vermiyorsunuz diye
Yazsinlar. Cevap vermeyin. Onlarin sizi yonlendirmesine izin vermis oluyorsunuz. Ben okuyorum msjlari yazmiyorum cevap. Top soyledim eve gittigim an özel hayatim esim cocugum var dedim. Anlayisli olmasada bazilari benim tavrim karsinda yazmayi biraktilar. Siz cevap verdikce yazarlar. Sadece top uyarin ve niye cevap vermedin huuuu diye yanınıza gelen olursa top soylemistim nedenini dersiniz.

Neden cevap vermiyorsunuz dediklerinde de yazmayin. Yazmak zorunda degilsiniz zaten. O sizin sahsi telefonunuz ister yazarsiniz ister yazmazsiniz. Yumusak yuzlu bulmuslar sizi. Biraz sert cikmak lazim. Bunu dert ettiginize bile degmez.

Sizin eski konularinizi da evladinizin durumunu da biliyorum. Rabbim kolaylik ve evladiniza sifa versin insallah.

Onemli durumlarda elbet ogrermenlerini arayacak veliler. Cunku tum gun sizinle birlikteler.
Fakat olmadik seyler de sormak icin aranmaz. Veli toplantisi gibi birsey yapin ve toplantida sadece onemli durumlarda kendisine ulasmalarini soyleyin.

Kapatin o whatsappi. Soran olursa size karsi uygunsuz bir sekilde kullanildigi icin ve uyarilara uyulmadigi icin yaptiginizi söylersiniz. Whatsapp den önce bildirimleri nasil dagitdiysaniz ayni öyle devam edin.Burda siz ve oglunuz mühimsiniz. Düsünüyorum da bizim burda ögretmenler cep telefon numaralarini vermezler bile.

Ben MEB' e bağlı bağımsız anaokulunda kadrolu öğretmenim. Şubatın son haftası veli toplantım var. Hasta bir oglum var oglumun rahatsızlığını anlatmıştım diğer konularımda. Linkini paylaşacağım. Sorun şu ki benim 3-4 tane sorun yaşadığım velim var. Sürekli whatsaaptan zamanlı zamansız yazıp duruyorlar. İşte oglum bugün neden mutsuz, yüzünde neden çizik var arkadaşı ile kavga mı etti, meyvesini yedi mi, durumu nasıl, çorabını kaybetmiş, oyuncağı okulda mı kaldı, hatta tatilin son günü okul var mı bize yarın diye soran var. Ben çok yoruldum surekli mesaj atmalarından uyardığım halde devam ettiler hatta arıyorlar bile. Eve girmeden mesajlar geliyor, yemek yerken, hatta ogluma lavman vs. Yaparken devam ediyor. Eşim problem çıkartıyor. Ben de rahatsızım eve gider gitmez çocuklarını soyup neresinde ne var diye bakıp hemen yazıyorlar. Çocuklar ister istemez kavga edebiliypr oyunlarında ama barışıyorlar ama veliler daha farklı çocukların unuttuklarını onlar unutmuyor. Telefon numaramı verdiğime pişman oldum. Çok vaktimi alıyor bu mesajlar oğlumla ilgilenemiyorum. Ve o kadar küçük şeyler ki moralimi bozabiliyor bu mesajlar.
grubu engelleyın yada telı kapatın eve gırer gırmez en kesın cozum bu.

WhatsApp grubunu sessize alın, bildirimlerini de kapatın. Sadece önemli bir şey var mı diye müsait olursanız bakarsınız. Grup olduğu için görüldüyü kapatsanız bile mesajı okuyup okumadığınızı göreceklerdir çünkü. Son görülmenizi de kapatın. Her bir veli numarasının çağrı zilini boş ses ile değiştirin, ortam sessizken ses kaydı alıp bunu çağrı zili ve SMS sesi olarak ayarlayabilirsiniz, böylece telefonunuz sessizde değilken ararlarsa mesaj atarlarsa bile duymazsınız, rahatsız etmez. Bir süre sonra aramaları mesajları da seyrekleşecektir zaten.

Bazı veliler çok hadsizler Allah tüm ögretmenlere sabır versin.Konunuza gelince bence çok ciddi birşey degilse veya hayatın dogal akısına uygun bir sorunsa örneğin meyvesini yememesi,arkadaşıyla yaşadığı ufak tefek sorunlar vs.bunlar icin dönüş yapmayın.Bol bol da bir aileniz olduğunu ve gereksiz aramalardan ve mesajlardan rahatsız oldugunuzu çok ciddi bir durum olmadiktan sonra aramamalarını istediginizi ifade edin.Kararlı durun yeter.Gene anlamayacaktir ama olsun hic olmazsa özel hayatınizi cocugum meyve yemedi diye isgal etmesine cevap vermeyerek izin vermemis olursunuz.

Telefonu sessize almayı deneyin en azından bu veliler kimse onları watsapta sessiz moduna alabilirsiniz.

ben sizin diğer konularınızı biliyorum. zor bir sınavdasınız farkındayım.
ama çocuğumda çizik görsem, morartı görsem ben de sorarım. burda veliler haklı. sizde bir annesiniz bilirsiniz nasıl olduğunu.
Allah korusun o an önemsenmeye küçük bir darbe farklı sonuçlar doğurabilir.
ama çorabın teki yok, kalemi yok falan gibi şeyler saçma.
bunun için bir toplantı yapın. böyle sorularla size gelmesinler söyleyin.
çocuklar da okulda kaza yaşarlarsa onlardan önce siz arayıp bilgilendirin.

ama çocuğumda çizik görsem, morartı görsem ben de sorarım. burda veliler haklı. sizde bir annesiniz bilirsiniz nasıl olduğunu.
Ama sürekli mi sorar bir veli anlattigim halde çocugu korumuyor kendini arkadaslari vursa tepki bile vermiyor bana soylemedigi zaman fark edemeyebilirim zinif kalabalik yardimcim yok etkinlikler vs yogun geciyor

Dusme vs oldugu zaman haber veriyorum buz koyuyorum kendi evladima yapilsin istemedigim hicbirseyi baskasinin evladina yapmam ama sanki acik ariyor gibi haberiniz var mi acaba diye merak ettim deyip sınayan bile var

Dusme vs oldugu zaman haber veriyorum buz koyuyorum kendi evladima yapilsin istemedigim hicbirseyi baskasinin evladina yapmam ama sanki acik ariyor gibi haberiniz var mi acaba diye merak ettim deyip sınayan bile var

o zaman daha net olun tepki verin. bir de yardımcı size şart ya. talep edemiyor musunuz mebden. en azından kuzunuz için de eve gidip gelebilirdiniz lavman için

Whatsapp grubunu sessize alin ve bildirimi ekranda görmeyeceginiz ayari seçin
Böylelikle whatsapp i kendiniz açsanizda gruba bakmayin msjlar orda dursun okumayin
Velilere de okul çıkışından sonra msjlara cvp vermiyeceginizi bildirin
Yazan yazsin
Bizim ögretmen öyle yapiyor çünkü :) okul çıkışı arasaniz da cvp vermem dedi :))

Tatlım meslektaşız benimde WhatsApp grubum var senenin başındaki toplantıda belirttim cuma mesajları dahil hiç bir mesaj atılmayacak çocukların dışında diye
Bir kaç tane velim etkinlik fotolarında benim çpcuğun yüzü çıkmamış daha yakından çekermişsiniz diyince tümden kaldırdım foto işini
Bazen suyu çıkıyor işin gece on ikiye yakın mesaj atıp çocuğum uyumadı bir el atsanız diyen bile oluyor
Okulun içindeki parkta okul çıkışı çocuklar arası kavga da benim müdahil olmam bekleniyor
En son uygun olmayan bir mesaj atıldı belki de kadının demek istediği bu değildi ama işin sınırları aşılmıştı
Mesaj aynen şöyle idi “çocuğuma dikkat edin terlemesin”
Ben de Ter bezlerini mi almamı istiyorsunuz anlamadım yazdım. Kadın biraz ıh mıh dedi ama anladı şimdi gayet iyi düzeyde gidiyoruz
Yani çocuk hasta olabilir terlerse bi havlu koysanız diye rica edilir. Binbir nezaket sözcüğü ile durum anlatılabilir. Ama yok
Neyse bence şahsi hiçbir numara verilmemeli ama balı türlü de olmuyor

X