yurda gitmek istiyorum!!

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
53
35
kızlar ben üniversite öğrencisiyim,şuan evimde kalıyorum ama çok sıkılıyorum,ailem hala ilkokul öğrencisi gibi yatma saatime karışıyor zorla yemek yediriyorlar,pazar gezmelerine zorla götürüyolar,okulum uzun bi süre tatildi (derslerim başladı şimdi ama haftanın 2 günü,günleri belli değil),haftada 3 günü sabahın köründe kaldırıp hadi bugün okul yok mu?görüşme yok mu?hiçbişey mi yok? diye rahatsız ediyolar ki derslerim 12den erken olmuyor,akşamları arkadaşlarım taksimde ortaköyde geziyor ama benim öyle bir lüksüm yok tabi,izin verirler hiç karışmazlar güya ama telefonla arar dururlar,ordan beni almaya kalkarlar...off..

yurda gitsem hepsi çözülecek ev dışında olduğumda hiç karışmıyorlar bana,zaten onlarda yurda gitmemi onaylıyor amaa...

sorun şu ki sevgilim kesinlikle istemiyor,mayıs ayında falan askere gidecek ve ailenle oturman içimi rahatlatır yurtta başına ne geleceğini bilemem,evde bişey olsa müdehale ederler ama yurtta kötü bişey olsa seni kimse koruyamaz diyor,bir de çok pimpirikli,panik bi sevgilim var,ya yurtta soyunma odasına kamera koyarlarsa,ya eşyalarını karıştırırlarsa-çalarlarsa,vb...vb... 2 kez açtım bu konuyu ama kavga çıktı,

ailemle çok huzursuzum ama o bana dayak mı atıyolar,para mı vermiyorlar,yediğin önünde yemediğin arkanda diyor,yani sevgilime ailem bana şunu yapıyor diye büyük birşey söylemedikçe yurda gitmemi kesinlikle onaylamayacak,

aslında eve erkek yatılı misafir geldi bi iki ay bizde kalacak desem,yada erkek kardeşim her hafta arkadaşlarıyla bizde kalıyor desem yurda gitmeme bişey demez ama yalanda söylemek istemiyorum...

ayrıca sevgilimin askere gitmeden bir geceyi onunla dışarda geçirmek istiyorum ve sevgilimin askerlik yaptığı şehre gitmek istiyorum fırsatım oldukça, ama ailemle kalırsam bu mümkün değil...

ne yapayım sizce??

derdine yanıcaksın:nazar:
sittin sene(bu lafada hastayımdırkaydirigubbakcemile3)izin vermezler..kaderine boyun ey ve o sıkıcı pazar gezmelerine gitmemek için en azından diren:enbuyukkk:

canım ailem izin veriyor yurda gitmeme hatta başta sordular gitmek istermisin diye de istemedim ahh salak kafam..

sorun şu ki evde oldukça ailem artık 19 yaşında üniversiteli kendi ayaklarının üstünde duran bir kız olduğumu anlamayacak,bunu zaten annem kendi de söylüyor..

ama işte sevgilim izin vermiyor,aklım sende kalır evde dur diyor,aslında yurtta kalan arkadaşlara da sormak istiyorum bi riski tehlikesi var mı?

sanırım tek çözüm yalan söylemek..bilmiyorumkismile

Peki sevgilin sana yalan söylese
tepkin ne olur bide bunu düşün derim:umursamaz:

Gezmene engel olmuyorlarmış, sadece arıyorlar diye rahatsız oluyorsun....
Bence bulmuş bunuyorsun. Rahat batmış sana...
Yurt çok mu güzel, her istediğin dakka yemek yiyebileceğini, her istediğin dakka uyuyup uyanacağını her istediğin daka ders çalışabileceğini mi sanıyorsun??
Nasıl bir yurtta kalıcan? Devlet yurdu mu? Zaten dönem ortası kabul etmezler... Özel yurt mu? Kaç kişilik odada kalıcaksın... 2 işilikse amenna 4 kişilik 6 kişilik 8 kişilik odalarda istediğin gibi hareket edebileceğini mi sanıyorsun????
Ayrıca yurtların da kuralları var, istediğin saatte girip çıkamazsın.... Yanlış hatırlamıyorsam 11 e kadardı izin, daha sonra kapılar kilitlenir içeri alınmazsın, alsalar bile ceza alırsın, bell bir ceza puanına gelirsen seni ertesi yıl o yurda almazlar....
Oda arkadaşlarının arasında tıp öğrencisi varsa yandın.. geceyarıları sabahlara adar ders çalışırlar ışık açık olur, uyuyamazsın.... sabah erken dersi olan vardır sabah kalkar duşunu alır saçını kurutur gürültüsünden erkenden uyanırsın.....

nedense sevgilim sevgilim deyip duruyorsun özgür olmak için önce sevgilinden ayrılman gerek o ileride ailenden daha beter olacak herşeyine karışacak özgürlüğü yaşamadanda bence evlenme

eline mesleğini aldıktan sonra kendine bir ev tutabilirsin ailende karışmaması gerek ama özgürlük özgürlük diyorsun sevgili yeter zaten özgür olmamak için süreklü şunu yap bunu yapayım diyorsun önce sevgilinden ayrıl yoksa evlendiğinde özgürlüğümü yaşayamadın deyip ilerde onuda boşayacaksın
:kahve:

pinokyooo

yalan söyleyecek bir durum yok. sevgilinse sınırını bilecek. sen kararını ver arkasında dur. boyun eğmek ona düşsün.

yurtta kalınca evinin kıymetini anlarsın nasılsa:eek:

Aileniz madem izin veriyor da erkek arkadaşınızın neden yorum yapıyor bu konuda?
Erkeklerin hayatınıza bu kadar çok müdahale etmesine izin vermeyin bence..:nazar:

ya anlamadıgım konu sevgiline ne :umursamaz:
anlamam neden izin alınıyor sevgiliden :eek:lmaz:
erkekler egolarını tatmin ediyor olan bayanlara oluyor ona ne

genelde birbirimizden izin almayız fikir alırız ama bu gibi hayatımızı büyük oranda etkileyecek şeylerde izin alırız,mesela sevgilimin kendine ait evi var ama orda kalmasına izin vermiyorum ailesiyle kalıyor,ya da bir gece kulubünün işletmeciliğini yapma durumu vardı izin vermedim üstelik dünyanın parasını kazanacaktı,neyse..

sonuçta ona da hak veriyorum,askere giderken kafamın rahat olması lazım diyor,benim iyiliğimi düşünüyor kıskançlığından yapmıyor ama benim sebeplerim var ve malesef onun için geçerli değil..

kendi ayaklarının üzerinde duran bir kız olduğunu anlayamayacak mı ailen ? hangi ayakların sevgilinin izin verdiği ölçüde adım atabilecek ayakların mı!

yurdun güvenlik görevlisi varsa bi risk olmaz. ben de 1 yıl özel yurtta kaldım tek sorunum kızların gürültüsüydü. belli bir giriş çıkış saatimiz yoktu. özel yurtlar genelde giriş çıkış saatine karışmaz . tek kişilik odalar da var hatta mutfağı banyosu da odada oluyo. eğer sen tek kişilik odada kalırsan bi sorun yaşamazsın. ama pek tavsiye etmem eğerki derslerin ağırsa zorlanabilirsin ders çalışmak pek mümkün olmuyo.

sevgilinizin kafasina takilan konular cok gereksiz
yurtta bir sürü insan var aniden hastalansan adet sancisi bile olsa özel araba gelip acile götüryo seni üstelik devlet yurdunda
soyunma odasi falanda olmuyo zaten kim gelcekte kamera koycak
kapida güvenlikte oluyo korkcak bise yok yani

bir diyorsun yurtta kalmama sevgilim izin vermiyor bir diyorsun birbirlerimizin fikirlerini

alırız , kendinle çelişiyorsun açıkcası sende ne istediğini bilmiyorsun !!!

kızların erkekler tarafından yönetiliyor olması üniversiteye gitmesine rağmen
özgür olamaması aslında çok üzücü

hangi özgürlükten bahsediyorsun cinsellik özgürlük mü?

gezme tozma özgürlüğümü ?

yoksa hepsimi?

sevgilim özgürlüğüme karışmaz aslında ona haber verir istediğim yere giderim istediğim arkadaşımla gezerim,ama konu yurt oldumu istemiyorum diyor,sonuçta adres değiştiricem,bundan sonraki birkaç yılda yurtta uyuyacağım,yemeğimi orda yiyeceğim,hayatımda köklü bi değişiklik olacak ve ona sen bana karışamazsın senden izin almam gerekmiyor diyip rest çekemem,onun izin verip vermemesi benim için önemli,çünkü bizim ilişkimizde herşey karşılıklı ben ona bişeyi yapmayacaksın dedim mi o da yapmaz,sonuçta orda gerçekten başıma bişey gelse bu sadece benim sorunum olmaz onun da sorunu olur o yüzden bu gibi önemli şeylerde söz sahibi,benim onun hayatında söz sahibi olmam gibi

genelde birbirimizden izin almayız fikir alırız ama bu gibi hayatımızı büyük oranda etkileyecek şeylerde izin alırız,mesela sevgilimin kendine ait evi var ama orda kalmasına izin vermiyorum ailesiyle kalıyor,ya da bir gece kulubünün işletmeciliğini yapma durumu vardı izin vermedim üstelik dünyanın parasını kazanacaktı,neyse..

sonuçta ona da hak veriyorum,askere giderken kafamın rahat olması lazım diyor,benim iyiliğimi düşünüyor kıskançlığından yapmıyor ama benim sebeplerim var ve malesef onun için geçerli değil..

sevgiline iş konusunda izin vermedin üstelik iyi para kazanacagı bir iş ve sevgilin tamam dedi öylemiohaoldumsmileakannehir aklım ermedi valla ilişkinize allah mesut etsin

muhtemelen yaşının küçüklüğünden yaptığın şeyleri uzun vadede düşünmediğin için mantığa bürüyosun oysa seneler sonra pişman olacaksın yurda gitsen bile.yurda gitmek çok kötü bişey diye demiyorum okurken 8 sene yurtta kaldım. ama insan yurdun sıkıntısını kendi geleceği için çeker sevgilisiyle gezmek için değil.kendi hayatını daha fazla önemse

bir diyorsun yurtta kalmama sevgilim izin vermiyor bir diyorsun birbirlerimizin fikirlerini

alırız , kendinle çelişiyorsun açıkcası sende ne istediğini bilmiyorsun !!!

kızların erkekler tarafından yönetiliyor olması üniversiteye gitmesine rağmen
özgür olamaması aslında çok üzücü

hangi özgürlükten bahsediyorsun cinsellik özgürlük mü?

gezme tozma özgürlüğümü ?

yoksa hepsimi?

''genelde birbirimizden izin almayız fikir alırız ama bu gibi hayatımızı büyük oranda etkileyecek şeylerde izin alırız'' dedim bunda bir çelişki yok,

sevgilim izin vermiyor diyince herşeyime karışan ondan izinsiz adım atmayan bir sevgili profili çizmiş olabilirm o yüzden bazı ayrıntıları belirtmem gerekti,bugüne kadar bana karıştığı konular istisnadır,yani ben ondan önce neydiysem ondan sonrada o'yum,arkadaşlarımda kalırım,alkol de alırım,eve geçte gelirim,o bunlara bişey demez,diyemez

ama yurt sıradan bir şey değil ki ''haberin olsun ben yurda gidicem'' diye konuşup konuyu kapatayım,sonuçta başım sıkıştımı bişey oldumu bugüne kadar bi telefonla yanıma gelip işimi halleden de oydu,

zamanında ben nasıl onun club işletme olayına izin vermediysem,kendi evinde kalmasına izin vermediysem onun da buna izin vermemesi normal,

ama işte bencillik yapıyorum sanırım,istediğimi elde edebilmek için yalan söylemeyi bile göze alıyorum,aslında beni anlasa o da onaylar gitmemi,size ve sevgilime anlatınca bişey yok kendim kaşınıyorum gibi geliyor ama yaşayan benim,ailemin hareketleri gerçekten rahatsız ediyor...

ozel yurt mu bilmiyorum ama devlet yurdu zordur..cok kurallari vardir.orada da yatma saatine karisliyor:))oda arkadaslarin da cok onemli..valla ben eve cikmadigima pisman oldum sonradan yurdun kahri cekilmez.sakin sevgiline taviz verme bu senin hayatin.simdiden bu kadar karisirsa onunu alamazsin..ayrica yurtta guvenlik var,gorevli hanimlar,bi suru kiz var Allah korusun bisey olursa yalniz kalmazsin.

ben yutta kaldım.tabi yurt da dört dörtlük değil.orada da sorunlar yaşıyacaksın.ama sevgilinde biraz abartmış.ben sadece oda arkadaşlarımla arada problemler yaşamıştım o kadar.ama en eğlenceli ,en kahkahalı günler de yine yurtta geçiyor.o hafta sonu sabahları ettiğimiz kahvaltıları unutamamopuyorumnanaktan
bence yapacağın iki şey var.öncelikle ailenle açık açık konuş ve yapmak istemediğin şeyleri asla yapma.malesef biz kız çocuklarının sorunu oluyor bu.sen erkek olsan seni zorla gezmelere götüremezler,herşeyine karışamazlardı.onun için tavrını koy.büyüdüğünü hissettir.

ikinci seçenek eğer ailem hayatta değişmez diyorsan annenle konuş yurtta kalmanın senin için iyi olcağını orada kütüphane ve etüd odalarında daha iyi çalışabileceğini,üstelik kendine yettiğini kendine ispatlaman gerektiğini söyle.özellikle notlarının daha da iyileşeği konusunda onları ikna etmeye çalış

sevgili meselesine hiç değinmiyorum.asla karışmaya hakkı yok.küçük bir kız gibi herşeyi ona buna danışırsan tabi herkes de sana küçük gibi davranır ve herşeyine karışır.

X