yurda gitmek istiyorum!!

Erkek arkadaşının bu konuda çokta söz sahibi yok bana göre. Şu var ki şuan ki hayatını tamamen ona göre yaşamanı tavsiye etmem, çünkü yarın hayatında olmayabilir.

Üniversiteyi uzak biryerde okumanın bazı rahatlıkları var tabi. Hem de kendi kendine hayatını yönetmeyi öğreniyorsun ve bazı özgürlüklerin oluyor tabi. Ama insanın ailesinin yanında okuması da güzeldir.

Sonuç olarak ailen yurt konusunda anlayış gösteriyorsa ve sen de istiyorsan çıkmalısın tabi ki. Erkek arkadaşının şuanda hayatında bu kadar söz sahibi olmasına karşıyım. Ayrıca nedenleri de çok mantıklı değil. Yurtta kalan büssürü insan var, kimse bunları yaşamıyor. ılla gönlü olsun diyorsan eğer ,sana güvendiğini belli etsin, nereye giderse gitsin, sonuçta sen kendine sahip çıkabilecek kapasite de bir insansındır. Ondan önce de öyleydin, ondan sonrada.

dışarı çıkmama izin vermezseniz nasıl sosyal olucam diye sorsana canım

ya şöyle örnek veriyim canım,anne evde sıkılıyorum dışarı çıkıp gezmek istiyorum ne işim var benim evde,napıcam evde diyorum,temizlik yaap,kardeşlerinle oyun oyna,ders çalış,odanı düzenle,tv izle diyor,sanki bunlar insanın can sıkıntısını alıyomuş gibi sempatiksalakcinni

Erkek arkadaşının bu konuda çokta söz sahibi yok bana göre. Şu var ki şuan ki hayatını tamamen ona göre yaşamanı tavsiye etmem, çünkü yarın hayatında olmayabilir.

Üniversiteyi uzak biryerde okumanın bazı rahatlıkları var tabi. Hem de kendi kendine hayatını yönetmeyi öğreniyorsun ve bazı özgürlüklerin oluyor tabi. Ama insanın ailesinin yanında okuması da güzeldir.

Sonuç olarak ailen yurt konusunda anlayış gösteriyorsa ve sen de istiyorsan çıkmalısın tabi ki. Erkek arkadaşının şuanda hayatında bu kadar söz sahibi olmasına karşıyım. Ayrıca nedenleri de çok mantıklı değil. Yurtta kalan büssürü insan var, kimse bunları yaşamıyor. İlla gönlü olsun diyorsan eğer ,sana güvendiğini belli etsin, nereye giderse gitsin, sonuçta sen kendine sahip çıkabilecek kapasite de bir insansındır. Ondan önce de öyleydin, ondan sonrada.

haklısın canım da ona senin hakkın yok bana karışmana diyemiyorum çünkü biliyorumki iyi niyetinden,aslında onun bu davranışlarının kökenini bulmak lazımCADIARZU

konu ben oldummu çok panik biri oluyo,reglim uzun sürdüğünde yada geciktiğinde hemen ertesi gün doktora gitmemde diretiyor,karlı havalarda düşerim bayılırım bi yerlerimi sakatlarım diye buluşmak istemiyor,yani açıkçası onun da annemden pek farkı yok,yurtta bana bişey olurda yanımda olamaz diye korkuyor,evde yaşasam ailemi tanıyo eve rahatça girer çıkar ama yurtta öyle bişey yok bir de başıma bişey gelse ailem müdehale edebilir diye gitmemi istemiyor.kısacası evde olmam onun içini daha çok rahat ettirecek,

eğerki bu adam kıskançlığından yapıyor olsa bunu,yurtta rahat olursun gezersin falan diye düşünse saçmalama bana güvenmiyormusun der konuyu kapatır istediğimi yaparım,

sen yokkende ben başımın çaresine bakıyordum desemde endişelenmesini engelleyemiyorum sanki bugüne kadar ailem beni el bebek gül bebek yumoş nevresimlerde büyütmüşte, o gelince ona emanet etmiş gibi davranıyor
sempatiksalakcinni

[/COLOR][/B]
ya şöyle örnek veriyim canım,anne evde sıkılıyorum dışarı çıkıp gezmek istiyorum ne işim var benim evde,napıcam evde diyorum,temizlik yaap,kardeşlerinle oyun oyna,ders çalış,odanı düzenle,tv izle diyor,sanki bunlar insanın can sıkıntısını alıyomuş gibi sempatiksalakcinni

canım ben onu limonkiz a yazmıştım ama anlaşılan senin annen büyüdüğünü kabullenmek istemiyor.sen en iyisi çık eve imkanın varsa baktın yapamıosun nasıl olsa aynı şehirdesin ailenle toplanır gidersin en azından denemiş olursun.

he ya, ne günlerdi:roflol:

İlk başta nasıl yadırgamıştımsempatiksalakcinni, sonra baktım millet ohoooooboshayallersmile

ohooo ne makara yapardık ya özledim aslında biz çok iiddik yurtta. 4 kişidi odalar arkadaşlarda iidi. ama sıcak su temizlik yemek problemi vardı hepsinde olduğu gibi
o zaman düşündüğümde çok güzel gelmişti ayrı bi şehirde okumak. bunu herkes istio açıkçası. ama aynı memlekette oturup da yurda veya ev çıkmayı benim ailem istemezdi

heleki bi arkadaş erkek arkadşıyla eve çıkıo ve ailesi onaylıyo. bana tuhaf geldi. ya da herkesin görüşü farklı öyle diyelim

ya yurt hayatı rezalet bısey bnde 2 sene kaldım bır de özel yurttu resmn çıldırıyordum nıhayet kurtuldum
suan ewde kalıyorum o da baska bır dert seneye tek basıma kucuk bır daıreye tasınacagım keske bnde aılemle yasasam bnce kıymetını bıl yurt hayatı o kadar rezaletki saat 4 e 5e kadar uyumayıp gurultu yapanlar tuvalet adabından haberı olmayanlar tatsız tuzsuz yemekler sorunlu ınsanlar ınan o dusundugun hıcbırseye degmez millet yurttan kaçmak ıstıyor

Aman erkek milleti ne anlar can sıkıntısından :nazar:

ıstanbul'da okurken yurtlarda kalan eski bir öğrenci olarak bu yorumu yapıyorum;
Yurttada saat sınırı var öyle istediğin saatlerde giremiyorsun yoklama var imza atıyorsun akşam.Özel yurtlarda da kalacak paran varsa bile otur eğitimine harca o parayı.

Eşyaların için hep tetikte olmak zorundasın,telefonları çalıyolar,pislik içinde, ev gibi asla olmuyor.Yatağının üstüne gelen oturuyor, tuvaletler, duşlar rezalet,eşyalarını dilediğin gibi yerleştiremiyorsun.Uyuyamıyorsun gece yarıları konuşuluyor, ışıklar sönmüyor,ders çalışamıyorsun,televizyon izleyemiyorsun.Yemek derdin oluyor akşam acıkınca,çay kahve içmek bile problem.Kakara kikiri falan demişler,doğru ama herşey gülüp eğlenmekle geçmiyor. Ben eve çıkmak için epey uğraşmıştım

'''Erkek arkadaşın seni düşündüğü için söylemiş canım'',kıymetini bil, kötü niyetli biri olsa bu fikrini kullanmaya bile çalışır.Ama gidicem diyorsan da gidince anlarsın.Kariyerini eline al, hayatını kur yaşın ilerlesin, o zaman zaten karışmazlar ki,olmadı kendi evine bile çıkarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende devlet yurdunda kalanlardanım.Keşke annemler olsaydı da karışsaydı.Arkadaşım uzaktan davulun sesi hoş gelir demişler. Yurt hayatı güzel mi sanıyorsun? Örnek : Aksam yattın uyudun gece kalkıp (mesela ben 7.kattaydım)o kadar katı ın çık ımza için ne uyku kalır ne bişey! Sen örgün odada kalan arkadaş aksamcı uyumaya calısır asla uyuyamazsın! Çalışma odaları telefonla konusma odaları gibi orda çalışmak mumkun olmaz. Banyo desen o apayrı dert en ust kata sıcak su cıkmazdı asagı katta banyo yapardık.Ki burası küçük bi şehir değil.Ama devlet yurtlrında kalmak kolay iş değil.ızin verilse de otur düşün derim ben.Kendine iyi bak:kahve:

Son düzenleme:
Ayyy bu kızların da kendini sevgilisinin bebeği görmesinden hiç haz etmiyorum.

Yurtta kalanlar da sizin gibi öğrenci kimse kimseye bir şey yapmaz

Sevgiliniz de abartmasın lütfen

İlginç..
Üniversitede devlet yurdunda kalıp da bir ben mi rahat etmişim ki :smiley-cool:
Akşamları imza atmaktan gocunmadım,gece girişleri 12 idi;ben zaten çok geç saatlere kadar gezip topzan biri değildim;ki geç kalacaksam arkadaşımda kalırdım o gün.Banyoyu da tenha günlere bırakıyordum.Çok memnundum..yine olsa yine kalırım..
Sorunuza gelince;sevgilinizin hayatınıza bu kadar müdehale etmesine izin vermeyiniz.
Tercih sizin sonuçta..

canım ailem izin veriyor yurda gitmeme hatta başta sordular gitmek istermisin diye de istemedim ahh salak kafam..

sorun şu ki evde oldukça ailem artık 19 yaşında üniversiteli kendi ayaklarının üstünde duran bir kız olduğumu anlamayacak,bunu zaten annem kendi de söylüyor..

ama işte sevgilim izin vermiyor,aklım sende kalır evde dur diyor,aslında yurtta kalan arkadaşlara da sormak istiyorum bi riski tehlikesi var mı?

sanırım tek çözüm yalan söylemek..bilmiyorumkismile

canım yaa bende aynı durumdayım seninle.19 yaşında üni öğrencisiyim ve ailemle kalıyorum.halaa çocuk muamelesi yapıyolar bana.büyüdüğümü kabullenemiyolar bi türlü fisfisfis

X