yurda gitmek istiyorum!!

ya madem arkadaşlarında kalıyosun , geç geliyosun , alkol alabiliyosun daha neye karışmayacak annen baban da rahat edeceksin enteresan bir özgürlük isteği

Yani özetle daha rahat gezeyim, tozayım, karışanım, görüşenim olmasın diye yurda çıkmak istiyorsun.
Mesajlarının hiçbir kelimesinde ders çalışayım gibi bi yorum göremedim.
Bukonuda biraz düşün istersen

benim yatma saatim gece 1 sabah 8dir ve bu kadarı bana yeter,uykusuz falan olmam gayet dinç olurum ama aylardır onlara bunu anlatamadım,''kızım saat 10 oldu hadi yat..kızım bak psikolojin bozulur uykusuz kalırsın derslerine veremezsin kendini...''kızım aşağı kızım yukarı..

pazar günleri plan yapmışım hiiç umrunda olmaz babamın,aklına eser ''hadi x amcalara,y teyzelere gidiyoruz..'' normaldede böyledir babam,zorla tatile götürdü mesela geçen yaz beni,saat 7 gibi hava yeni açılmışken denize girmek çok keyifli olur yaparım arada,hemen başlarlar ''sabah 7de denize mi girilir,aaa aç karna o kadar enerji harcama kızım bayılırsın boğulursun,öğlen denize girme kızım güneş çok fena yakar ''

yada mesela hasta oluyorum bazen,misafir geldiği zaman haliyle öpmüyorum,''sen neden onun elini öpmedin,neden yanağına uzandığında geri çekildin,neden sarılmadın ayıp oldu bak tühh üfff..'' hastayım falan dinlemezler,

mesela geçen regl oldum haliyle gece yarıları lavaboya kalkıyorum,babam olay çıkarıyo '' sen yatmadın mı hala,niye hala gürültü çıkarıyosun,ne işin var bu saatte ortalıkta''

yani kısacası yurtta kalsam ailemde olduğu kadar bunalacağımı sanmıyorum zorlukları olsada

ders konusuna değinmeme gerek yok çünkü 5 kardeş olduğumuz için gürültüye alışığım her ortamda ders çalışabilirim hırslıyımda,zaten özel bi üniversitede burslu okuyorum,yani ders konusunda bir sıkıntım yok allaha şükür mumla tek odada ders te çalışsam bişey değişmez benim için..

ama derste moral çok önemli tabi,daha mutlu olduğum bir ortamda,kafam daha rahat ders çalışmak istiyorum.

Bende bu sene üniversiteye başlamıştım..2 ay sonra bırakmak zorunda kaldım. Yurt ortamından nefret edıyorum tanımadığın bi kaç insanla aynı odada herkez ayrı telden.. 2 ay resmen zehır olmuştu bana.Tekrar tercıh yapıcam ve yurtta kalma fikri aklıma geldikçe içim sıkılıyo en güzeli aile yanında üniversite okumak hiç bi zaman rahatça geziyiim tozuyum gibi bi derdim olmadı akşam çıkmaya izin vermiyolarsa vermiyolardır.Öyle bi ortamdan kurtulduğum için şükrediyorum. Senınkıde ne büyük dertmiş.. =)

aslında yorumlarınızı okuyunca şöyle karar verdim,sevgilimin onay vermesi 2. planda olsun,
ilk olarak yurda gitmek daha mı iyi olur benim için,ve evde kalmayı elbette tercih ederim ama ailemin beni sıkmaması konusunda ne yapabilirim,bunları düşünmeliyim aslında.

Özel yurda çıkacaksın sanırım. Yurtta ne gelecek başına sevgilin de saçmalamış afedersin. Ama onlar da giriş saati var haberin olsun

Bi kere binlerce kız kalıyor yurtta, ben de okul hayatım boyunca yurtta kaldım. Bu kadar pimpiriklenecek bir şey yok, hiçbişey olmaz, ne olacak. Sevgilin abartmış durumu, sen kıskandığı için değil endişelendiği için diyorsun ama ben senin için endişeliyim bahanesinin ardına gizlenmiş bir kıskançlık sezdim açıkçası. Neyse.

Ama senelerce yurtta kalmış biri olarak diyebilirim ki düşündüğün kadar rahat ve kafa dinleyecek bir ortamı kesinlikle yoktur. Ayrıca giriş çıkış saatleri bellidir ve dışarda geçirmek istediğin geceler için de ailenden evci izni alman gerekir. Yani yine düşündüğün özgür ortamı bulabileceğini sanmıyorum.

Belki lüks ve özel yurtlarda durum daha farklıdır bilemem ama olsun olsun biraz daha esnek olsun, yine de hangi yurt olursa olsun öyle başıboş bırakmazlar öğrencileri, bu yüzden iyi düşün.

sevgiliniz ailenizin başka bir versiyonu. ailenizden bu kadar şikayet ederken onların yaptığından daha beter baskı yapan birini rahatlıkla kabul ediyor, ona hak veriyorsunuz. bence ailenizin en azından üzerinizde hakkı var, onlarada sevgilinize olduğu kadar anlayış gösterin.

yurtta daha rahat edecegınızı sanmıyorum ev gıbısı var mı..ama yurtta basıına hıcbırsey gelmez oranında sorumluları var

Bi kere binlerce kız kalıyor yurtta, ben de okul hayatım boyunca yurtta kaldım. Bu kadar pimpiriklenecek bir şey yok, hiçbişey olmaz, ne olacak. Sevgilin abartmış durumu, sen kıskandığı için değil endişelendiği için diyorsun ama ben senin için endişeliyim bahanesinin ardına gizlenmiş bir kıskançlık sezdim açıkçası. Neyse.

Ama senelerce yurtta kalmış biri olarak diyebilirim ki düşündüğün kadar rahat ve kafa dinleyecek bir ortamı kesinlikle yoktur. Ayrıca giriş çıkış saatleri bellidir ve dışarda geçirmek istediğin geceler için de ailenden evci izni alman gerekir. Yani yine düşündüğün özgür ortamı bulabileceğini sanmıyorum.

Belki lüks ve özel yurtlarda durum daha farklıdır bilemem ama olsun olsun biraz daha esnek olsun, yine de hangi yurt olursa olsun öyle başıboş bırakmazlar öğrencileri, bu yüzden iyi düşün.

monam çaktırma ama artık evci izni diye bişey yok kaydirigubbakcemile3

dedikten sonra şunu belirteyim
ben de yurtta kaldım ve herkese tavsiye ederim,
herşeyden önce insanın kendi ayakları üzerinde durabildiğini kendi kendine ispatlayabilmesi için güzel bir fırsattır
belli bir parayı her ihtiyaca yettirmek, kendi sorumluluklarını alabilmek, kendi kararlarını kendi verebilmek için herkesin yaşaması gereken bir deneyimdir bence.
bunun yanında ömrümün en güzel derslerini de yurtta almış, en güzel günlerimi de yurtta geçirmişimdir
hiç tanımadığın 6 insanla kardeş olabilmek, birbirini kabullenebilmek, sınırlarını koyabilmek, bu sırada kimseyi rencide etmemek,
kısacası insanları ve koşulları idare etmeyi öğrenmek adına bence güzel bir tecrübedir

son söz... bence sevgilinizi hayatınızı ilgilendiren konularda söz sahibi yapmayın
siz karşısında güçlü durursanız o aldığınız kararlara güvenir, eleştirmez, eleştirmemeli en azından.

3 yıldır 4 kişilik bi odada kalıyorum. valla ailemin yanında mı yurtta mı deseler yine yurtta derim. seviyorum kendi başıma bişeyler yapabilmeyi. alışveriş olsun, bursumu ilk günlerde harcayıp bütün ay kara kara düşünüp ay başını getirmeyi, akşamları yurttaki arkadaşlarımın odalarına gitmeyi seviyorum.
ama zorlukları da çok. gece uyuyamazsın, hijyen ne kadar iyi olsa da yurt sonuçta. banyolar , wcler ortak...

özel yurt ya da 2 kişilik falan bulursan dene bence. yaşanması gereken bi süreç olduğunu düşünüyorum. sevgılının de haberi olmalı ama sana engel olmamalı.... hem sen onu ikna edebilirsin.
yine de artı ve eksi yönlerini düşün....

Bence ailenin yanınında kalman en doğru olanı olur.Ben de üniversiteyi okurken ailemin yanında yaşadım.Seni anlıyorum biraz daha rahat bir hayat yaşamak,daha rahat gezmek istiyorsun ama şöyle düşün erkek arkadaşın asker de olacak ve aklı hep sen de kalacak belki sen de için çok rahat eğlenemezsin o askerdeyken.Yalan söyleme kesinlikle ona.Netice de ailen de erkek arkadaşın da senin kötülüğünü istemez ve mantıklı düşünceler.Ne kadar güzel bir hayat gibi gözükse de zorlukları da bir o kadar fazla olacaktır.Yurt hayatı ilk günler güzel gelebilir fakat onca insanla bir arada yaşamak zamanla çok zor gelecek.Ayrıca yurtların da giriş çıkış saatleri var ve velinin onayı olmadan yurttan çıkış yapılamıyor diye biliyorum.

Bence ailenin yanınında kalman en doğru olanı olur.Ben de üniversiteyi okurken ailemin yanında yaşadım.Seni anlıyorum biraz daha rahat bir hayat yaşamak,daha rahat gezmek istiyorsun ama şöyle düşün erkek arkadaşın asker de olacak ve aklı hep sen de kalacak belki sen de için çok rahat eğlenemezsin o askerdeyken.Yalan söyleme kesinlikle ona.Netice de ailen de erkek arkadaşın da senin kötülüğünü istemez ve mantıklı düşünceler.Ne kadar güzel bir hayat gibi gözükse de zorlukları da bir o kadar fazla olacaktır.Yurt hayatı ilk günler güzel gelebilir fakat onca insanla bir arada yaşamak zamanla çok zor gelecek.Ayrıca yurtların da giriş çıkış saatleri var ve velinin onayı olmadan yurttan çıkış yapılamıyor diye biliyorum.

artık izin olayı yok kedicikkk :KK66:
bi tek yurda bildiriyosun o akşam kalmayacağını (bazı yurtlarda)

17 yasindakilerin velisinin izni aliniyo en basta.ama giris cikislarda ariyorlar mi bilmiyorum.zaten imzani atip adresi yazip cikiyon.iyi dusun tasin yurtta kalan arkadaslarina ortami sor..ozel yurtta kalan arkadaslarina ugra yasamlarini gor..sonrada karar ver.

monam çaktırma ama artık evci izni diye bişey yok kaydirigubbakcemile3

Nası yok beee?

Anaaa.. bu memleketin bütün kahrını biz mi çektik yane kötükedihüso ulen kış günü son giriş 20 ydi de 20:10 da geldim diye ecel teri döktürdüler müdüriyette bana zamanında mafoldumben

Demek şimdi artık istediğin saatte gir, istediğin saate çık... vay be.... ben kızımı yurda neyim vermem arkadaş madem böyle, tutarım bi ev adam gibi, dikelirim tepesine de... turşusunu kurarım sonra da kaydirigubbakcemile3

Ha ama öğrencilik hayatımın en eğlenceli günlerini de o yurtta yaşadım dersem yalan olmaz. Orası doğru bak.

Demek artık evci yok he... vay anasını sayın seyirciler... yaşlanmışım len ühühühühüüüü... gülmeee......

yurt evlerden daha güvenli valla sevgilin bu konuda müsterih olsun :)

ama sen yurtta rahat edebilir misin bilemiyorum

Nası yok beee?

Anaaa.. bu memleketin bütün kahrını biz mi çektik yane kötükedihüso ulen kış günü son giriş 20 ydi de 20:10 da geldim diye ecel teri döktürdüler müdüriyette bana zamanında mafoldumben

Demek şimdi artık istediğin saatte gir, istediğin saate çık... vay be.... ben kızımı yurda neyim vermem arkadaş madem böyle, tutarım bi ev adam gibi, dikelirim tepesine de... turşusunu kurarım sonra da kaydirigubbakcemile3

Ha ama öğrencilik hayatımın en eğlenceli günlerini de o yurtta yaşadım dersem yalan olmaz. Orası doğru bak.

Demek artık evci yok he... vay anasını sayın seyirciler... yaşlanmışım len ühühühühüüüü... gülmeee......

:roflol:

bence mydecember,senin tarzında yetiştirilen biri için mutlak şart yurt hayatı...ben ailelerin bu kadar karışmasını anlamıyorum açıkçası..tama zaman kötü ama bu kötü olan zamana çocukları pamuklara sarıp sarmalayarak koruyamazlar kii..küçük yaştan beri sorumluluk alarark yetiştirildim,18 yaşımda hiç bilmediğim bir memlekette kendi başıma yaşadım..iyiki de yaşamışım,iyikide göndermişler..

böyle bir kararda bence senin ne istediğin önemlii..yanlış anlama ama herbirimiz yaşadık biliyoruz,sevgili dediğin bu gün var yarın yok..hani ne yaşayacağımızı bilmiyoruz sonrasında..o yüzden sen ilk önce hayatını,işini garantiye al ve kendi kararlarını kendin ver..

Nası yok beee?

monişim evci izni derken aileye mektup gelmiyor, onun dışında tabi belli saatler var
gelemeyeceksen haber veriyorsun, o günkü fişin alınıyor kaydirigubbakcemile3
imza saati kışın 11 yazın 12 idi bizim sositososito
izmirde okusaydın sen de hayatım zemuszemus
bir gece ben de geç kalmıştım yurt girişine diye sabaha kadar hastanenin acil servisinde bekledim :roflol:

X