yurda gitmek istiyorum!!

yurt mu ?
mafoldumben
4 ay zor dayandım kendi başıma eve çıktım.

bnm kaldıgım yurt yarı özel devlet yurduydu. odalar 4 kişilikti. aman efendim pislik diz boyuydu.zırt bırt sular kesilirdi. uyku desen nerdeee... ders çalışmak imkansız..
tuvalet, banyoları hatırlamak bile istemiyorum...
kendi çarşafını mı bile kullandırtmazlar yıkandıktan sonra ne verirlerse eline onu kullanırsın..

güzel yurtlar varsa bilemem elbet..
ben kendi yurdumu anlattım.
asla tavsiye etmem..

aynı memlekette evinden çıkıp yurtta kalmak aptallık bence. benim de ailem gece çıkmama izin vermezdi. ama uzaktayken çıkardım haberleri olsa bile bişi demezlerdi. neden bu mantık var bilmiorum. ama hak vermek lazım. aileden başka kimse düşünmez seni. yurta kalıp elalemin pisliğini lafını çekiceğine evinde kal kendi insanını aileni çek. ilerde arıcaksın o günleri. üniversitede benim de hoşuma giderdi uzak olmak. ama atandıktan sonra iş değişti. keşke ailemin yanında iş bulsaydım dedim. ama burda da aşkımı buldum

Ailen izin verdiyse bitmistir, sevgiline sadece saygi duymak duser. Evli degilsin birsey degilsin, bu ne izni boyle?

Sevgilinle birbirinizin hayatina fazla mudahale ediyorsunuz gibi geldi bana. Bir sure sonra bogar bu durum sizi, soyliyim.

benim yatma saatim gece 1 sabah 8dir ve bu kadarı bana yeter,uykusuz falan olmam gayet dinç olurum ama aylardır onlara bunu anlatamadım,''kızım saat 10 oldu hadi yat..kızım bak psikolojin bozulur uykusuz kalırsın derslerine veremezsin kendini...''kızım aşağı kızım yukarı..

pazar günleri plan yapmışım hiiç umrunda olmaz babamın,aklına eser ''hadi x amcalara,y teyzelere gidiyoruz..'' normaldede böyledir babam,zorla tatile götürdü mesela geçen yaz beni,saat 7 gibi hava yeni açılmışken denize girmek çok keyifli olur yaparım arada,hemen başlarlar ''sabah 7de denize mi girilir,aaa aç karna o kadar enerji harcama kızım bayılırsın boğulursun,öğlen denize girme kızım güneş çok fena yakar ''

yada mesela hasta oluyorum bazen,misafir geldiği zaman haliyle öpmüyorum,''sen neden onun elini öpmedin,neden yanağına uzandığında geri çekildin,neden sarılmadın ayıp oldu bak tühh üfff..'' hastayım falan dinlemezler,

mesela geçen regl oldum haliyle gece yarıları lavaboya kalkıyorum,babam olay çıkarıyo '' sen yatmadın mı hala,niye hala gürültü çıkarıyosun,ne işin var bu saatte ortalıkta''

yani kısacası yurtta kalsam ailemde olduğu kadar bunalacağımı sanmıyorum zorlukları olsada

Diğer konularda çoğu arkadaş yorum yapmış.Fakat kırmızı ile işaretlediğim yeri babamda yapıyor ve sinir oluyorum...kötükedihüso

Kendi memleketinde okurken okulun da evine uzak degilse,bence de yurtta kalmayı istemen cok sacma yani..Hem ayrı bir külfeett ben özel yurtta kalıyorum senelik 4,750 tl ödedim..ıstanbulun ücretlerini bilmiyorum...

Sırf eglenmek gezmek adına yapılacak birsey degil yanii..O bahsettigin el öpme vs.mevzusu yurda gittigin icin bir daha hic olmayacak mı?bence ailenle konusmalısın cünkü bu bahsettigin davranıslar evden uzaklastıgında, tekrar yapılacak yani yurda gitmen gözlerinde büyüdügün anlamına gelmeyecek konusulması gereken bir konu bu yani.Hadi uzaktasın diye birsey demediler sıkmıyorlar seni ya evine dönünce ne olacak? Kacmak olmaz benim düsüncem bu yönde hem sonra benim kız kardesimde istanbulda okuyor evimizde kalıyor gayette memnun bu durumdan bende eve gidince 2.günü degisiyor hemen annem sanki hic bir yere gitmemisim gitmeyecekmisim gibi davranıyor..ınsallah anlatabilmisimdir..

Yurt ortamını tatmıs biri olarak kimsenin memnun olmadıgını söyleyebilirim ketıl sokamıyorsun kabuklu seyler yiyemiyorsun en gec 23'te yurtta olman lazım evime giderken bile kızınız yola cıkıyor otogardan karsılayın diye arıyorlarkafamçokkarıştı

Bahsettigim aslında burası da evimden farksız geliyor bana:1closedeyes:

Son düzenleme:
canım 4 yıldır istanbulda ailemden uzakta yaşıyorum ve benim gibi yaşayan bir sürü arkadaşım var.hep şunu düşünmüşümdür keşke uludağ üni de okusaydım ailemin yanında olsaydım eve geldiğim de yiyecek yemeğim beni dinleyecek ailem olsaydı diye.ama malesef olmuyor bu söylediklerim.istanbul gibi bir yerde başımın caresine bakmak zorundayım.inan uzaktan davulun sesi hoş geliyor.yurda cıkacaksın 8 kişiyle aynı odayı 50 kişiyle aynı tuvaleti kullanacaksın.senin sınav döneminde oda arkadaşların bunu umursamayacak sen kafayı yiyeceksin.tam uykuya dalarken pat diye birinin teli çalacak fısır fısır saatlerce sevgilisiyle konuşacak.ha uyarırım kapattırırım o teli dersin belki ama kapattıramıyorsun işte.çıkan yemeklerin içinden binbir türlü yabancı madde cıkacak.sabahları uyku sersemi kahvaltı kuyruğunda bekleyeceksin.yurt yemeklerini beğenmeyip dısardan yemeye baslıyacaksın hem kilo alacaksın hem paran gidecek fazlasıyla.sırf rahat rahat dısarı cıkayım,sevgilimin yanına gideyim,daha rahat olayım diye bunu istiyorsan valla sen bilirsin.3 aya kalmaz ailenin yanına kaçarsın

ben kendi evin varken yurtta kalmani tavsiye etmem. bi kere yurtta cok iyi arkadasliklar kurabilirsin ve ailenden uzak oldugun icin kafan rahat olabilir evet ama yurttaki oda arkadaslarin cok pislik, yirtik, hirsiz, yalanci, cikarci, hayatindan temizligin t sini ogrenmemis insanlar da olabilirler ve bir gram huzurun kalmaz. ayrica yurtlardaki tuvaletler, duslar ortak yani insan hic rahat edemiyor. odadaki elbise dolaplari kucucuk, hic bir seyin sigmiyor dogru duzgun. yurtta herseyini caliyorlar insanin, benim uyduruk bir pijama ustum dahi calinmisti yani o kadar kaydirigubbakcemile3 yemekler desen hem cok ucuz degil hem de sicak olmuyor genelde(ayrica yemeklere sap koyuldugu soylentisi vardi hep bizim yurtta, ne kadar dogru bilmiyorum :)) )
ben hic tavsiye etmem yurtta kalmani. yurda bi git, anneni babani mumla ararsin. insanlar ne zorluklar cekiyo yurtta bunlari bir dusun bence canim.

canım 4 yıldır istanbulda ailemden uzakta yaşıyorum ve benim gibi yaşayan bir sürü arkadaşım var.hep şunu düşünmüşümdür keşke uludağ üni de okusaydım ailemin yanında olsaydım eve geldiğim de yiyecek yemeğim beni dinleyecek ailem olsaydı diye.ama malesef olmuyor bu söylediklerim.istanbul gibi bir yerde başımın caresine bakmak zorundayım.inan uzaktan davulun sesi hoş geliyor.yurda cıkacaksın 8 kişiyle aynı odayı 50 kişiyle aynı tuvaleti kullanacaksın.senin sınav döneminde oda arkadaşların bunu umursamayacak sen kafayı yiyeceksin.tam uykuya dalarken pat diye birinin teli çalacak fısır fısır saatlerce sevgilisiyle konuşacak.ha uyarırım kapattırırım o teli dersin belki ama kapattıramıyorsun işte.çıkan yemeklerin içinden binbir türlü yabancı madde cıkacak.sabahları uyku sersemi kahvaltı kuyruğunda bekleyeceksin.yurt yemeklerini beğenmeyip dısardan yemeye baslıyacaksın hem kilo alacaksın hem paran gidecek fazlasıyla.sırf rahat rahat dısarı cıkayım,sevgilimin yanına gideyim,daha rahat olayım diye bunu istiyorsan valla sen bilirsin.3 aya kalmaz ailenin yanına kaçarsın

kesinlikle ayni seyleri ben de yasadim arkadasim kafamçokkarıştı

Eve geç saatte gelebiliyorsun, alkol alabiliyorsun, istediğinde arkadaşlarında kalabiliyorsun..
Ailenin sana verdiği bu izinleri görmezden gelip saat 10 da hadi yat kızım uykusuz kalma demelerine mi taılıyorsun?? X teyzelere y amcalarsa gidelim demesine mi takılıyorsun ilginç....
32 yaşındayım evliyim hatta anne olucam ama annemlere gidim 2-3 gün aldığımda annem hala der hadi kzım yat sabah erken kalkıcan.... Yada ben oradayken illa bi komşu ziyareti planlar hadi bu akşam x ablanlara gidelim, yada y amcanları davet ettim hadi bi kek çırpıver....
Bunda rahatsız olacak ne var anlamıyorum, gerçekten anlayamıyorum.... Yapmak istemezsen ben gelmek istemiyorum başka progrsmım var, x arkadaşımla buluşucam y sinemasına gidicez dersin olur biter....
Eve geç gelmene alkol almana istediğinde arkadaşlarında kalmana izin verebilen ailenin ben szle gelmycem başka programm var dediğinde tiraz edip yok ila bizle gelcen diye direteceğini sanmıyorum....

Sevgili konu sahibesi arkadaş, sanırım sevgilinin ayarlarıyla biraz oynaman gerekecek, zira problem olduğunu düşünüyorum. Ailenin tavırları normal geldi bana, ama sevgilinde var bişeylerCADIARZU, çocukluğuna inmek lazım kanımca.olumunekankayizsmile

4 sene yurtta kaldım, valla hiç aklıma gelmedi yok kamera yok bilmem ne. Milletin işi gücü yok odalara kamera döşeyecekler kızlar nasıl giyiniyor, kimin donu basmadan onu mu gözetleyecekler. ha hırsızlık belki olabilir ona birşey diyemem ama birçok yerden daha güvenlidir yurt. kapısından bekçisi eksik olmuyor birkere, gece nöbete kalan memuruda var, e daha ne, evde ne gibi güvenliğin var.

Kardeş sen iyisimi senelik ayarını ver bu sevgilinin, bu kadar da karışırlarya ifrit olurum heeealsanaalsanasmile

valla konunun hepsini değil 3.sayfaya kadar okudum.

öncelikle İstanbul'u kazanan ama yurtlarda boşyer bulamadığı için 15 kişi tek göz odaya tıkılan, yurt müdürlerine rüşvetler vermek zorunda kalan kızlar varken siz nasıl yer bulacaksınız bilemem. he yer buldunuz diyelim, o odaya gerçektenm ihtiyacı olan bir kızın hakkınız elinden aldığınızı düşünmeyecek misiniz hiç?

aile bu tabiki de karışır. kızının iyiliğini ister.
bu gün yurtta kalacağım diye kaçıyorsunuz peki okul bitince nasıl kaçacaksınız.
o zaman da bana çok karışıyorlar özgürlüğüm için evleneyim demezsiniz umarım.

sevgilinizin izin verme mevzusunu gelirsek....
19 yaşında bir genç kızın başında anası babası varken bana göre sevgilisine halt yemek düşer.
aynı şekilde 19 yaşındaki genç kıza da sevgilisinin çalışacağı yer ya da kendi evinde kalması durumda aynısını yemek düşer.
bana göre tabii....

benim için konu nerden tutarsan tut elinde kalıyor.
ne yurtta kalmak akıl karı, ne de bunun için sevgiliden icazet almak..

Ailen aslında sana iyilikten ziyade seni ileriye hazırlarken kendine güvensiz ve pasif bir insan yapıyor bilerek veya bilmeyerek..sen annenin bedeninden cıktın ya herşeyinle ona aitsin herşeyiniz kollektif.sen düşünemezsin onlar senin yerine düşünür,sen yapamazsın onlar senin yerine yapar.sen aclığını fark edemezsin onlar senin yerine eder.....
Bunu hakikten anlamıyorum ve annelere de soruyorum:
çocuğunuzu doğurmanız demek onun yaşantısını da mı yaratmanız anlamına geliyor..kanınızı verin canınızı verin mayanıızı verin ama lütfen kendi dogmatik doğrularınızı vermeyin..bırakın yaşayalım..tecrübe bizlere sizden sonra yardımcı olucak tek anahtar.
ayrı bir birey olduğumuzu unutuyorsunuz,karar verme kabiliyetimiz olduğunun farkına varmak istemiyorsunuz..
özgürlüğümüzden korkuyorsunuz ve hep aynı lafların arkasına sığınıyorsunuz.sana güveniyorum ortama güvenmiyorum..
televizyonlardan izlediğinz,gördüğünüz ortam mı heryerde her tabanda olan?
hayır asla değil..
bizleri güvensiz olarak yetiştirmeyin..belki an gelicek gün gelicek,yalnız yasamayı tercih edeceğiz.
hayatımızı güvensiz nasıl idame ettireceğiz bu sekilde?
herkes evlenmek zorunda değil.nuhun gemisine herkes çift olarak girdi diye biz de hayatımızı sürdürmek için bir ikinci kişiye ihtiyacımız yok..

Ailen aslında sana iyilikten ziyade seni ileriye hazırlarken kendine güvensiz ve pasif bir insan yapıyor bilerek veya bilmeyerek..sen annenin bedeninden cıktın ya herşeyinle ona aitsin herşeyiniz kollektif.sen düşünemezsin onlar senin yerine düşünür,sen yapamazsın onlar senin yerine yapar.sen aclığını fark edemezsin onlar senin yerine eder.....
Bunu hakikten anlamıyorum ve annelere de soruyorum:
çocuğunuzu doğurmanız demek onun yaşantısını da mı yaratmanız anlamına geliyor..kanınızı verin canınızı verin mayanıızı verin ama lütfen kendi dogmatik doğrularınızı vermeyin..bırakın yaşayalım..tecrübe bizlere sizden sonra yardımcı olucak tek anahtar.
ayrı bir birey olduğumuzu unutuyorsunuz,karar verme kabiliyetimiz olduğunun farkına varmak istemiyorsunuz..
özgürlüğümüzden korkuyorsunuz ve hep aynı lafların arkasına sığınıyorsunuz.sana güveniyorum ortama güvenmiyorum..
televizyonlardan izlediğinz,gördüğünüz ortam mı heryerde her tabanda olan?
hayır asla değil..
bizleri güvensiz olarak yetiştirmeyin..belki an gelicek gün gelicek,yalnız yasamayı tercih edeceğiz.
hayatımızı güvensiz nasıl idame ettireceğiz bu sekilde?
herkes evlenmek zorunda değil.nuhun gemisine herkes çift olarak girdi diye biz de hayatımızı sürdürmek için bir ikinci kişiye ihtiyacımız yok..

Canım herhalde sizin de ailenizden baskı görmek gibi bir probleminiz var ama konuyu açan arkadaşın ailesi kesinlikle onu kısıtlamıyor sana güveniyorum etrafa güveniyorum falan gibi bir durum yok yani....
Dışarı çıkabiliyor, gece geç saatte dönebiliyor arkadaşlarında alabiliyor falan....
Yani konu sahibi arkadaşın sorunu (aslında bence sorun bile değil) sizin çizdiğiniz gibi bir tablo değil....

erkek arkadaşınızı kendi özel aile yaşantınız üstüne ve almakta olacağınız kararlara karıştırmanızı doğru bulmuyorum...
En fazla onun fikrini almalısınız,onun isteklerine göre karar vermemelisiniz. Hayatınıza özellikle alacağınız kararlara neden bu kadar müdahale ettiriyorsunuz anlamış değilim.

Eğer imkanınız varsa yurda çıkın derim..Önemli olan sizin rahatınız...

gece eve gelmeme arkadaşlarımda kalmama alkol almama bişey demeyen sevgilim (yani sevgilim bana karışmıyor fazla),ailem değil,ailem alkol almama karşı,gece geç gelmemde diyelimki konsere gittim,yanımda güvendikleri biri olacak,arkadaşımda kaldığımdada arkadaşımın abisi falan evde olmayacak ve babam bırakıp alacak,bu arada arkadaşımdaykende arıyolar geç oldu niye hala yatmadın diye..zaten bunlar için izin almaya bir hafta öncesinden başlıyorum,ve bu saydıklarım anca 2-3 ayda bir oluyor,

ama ben şöyle istiyorum,mesela geçenlerde bir grup arkadaşın akşam işi yokmuş,hadi çıkalım yemeğe gidelim dediler,ordan da sahil gezmesi falan yaptılar ben tabi gidemedim,yada diyelimki 2 gün sonraya hoca sınav verdi,hadi önümüzdeki 2 gün x'te kalalım beraber çalışalım diye planlıyorlar tabi buna da dahil olamıyorum,

el öpmekten falan gocunmuyorum demek istediğim bana karşı pek anlayışlı değiller hep onların dediklerini yapmamı istiyorlar,

arkadaşım bende kalıyor diyelim,gece geç yatıp kaynatma gibi bi lüksüm yok,çok kilo aldım ama onlara kalsa zayıflıktan ölücem,ağır çok yağlı şeyler yemiyeyim diyorum kızıyorlar biticek o tabak diyolar,yani böyle anlatınca bişey yok gibi duruyor ama hayatımın her alanına böyle ufak ufak karışıyorlar çok bunalıyorum.

ama genel olarak yorumlarınızı okudum yurtta çok zormuş ya ben bu kadarını bilmiyordum,yani istediğin çarşafı sermemen yemeklerin kötü olması en ufak şeyin bile çalınması falan...

eve çıkmak daha mantıklı görünüyorbilmiyorumkismile

özel yurtlarda sorun çok yaşamazsın...iyi bir yurtta tabi...
ama tabiki en mantıklısı eve çıkman,imkanın varsa

dediklerine bakılırsa haklısın,boğazından geçen şeye bile karışmaları rahatsızlık verici...

gece eve gelmeme arkadaşlarımda kalmama alkol almama bişey demeyen sevgilim (yani sevgilim bana karışmıyor fazla),ailem değil,ailem alkol almama karşı,gece geç gelmemde diyelimki konsere gittim,yanımda güvendikleri biri olacak,arkadaşımda kaldığımdada arkadaşımın abisi falan evde olmayacak ve babam bırakıp alacak,bu arada arkadaşımdaykende arıyolar geç oldu niye hala yatmadın diye..zaten bunlar için izin almaya bir hafta öncesinden başlıyorum,ve bu saydıklarım anca 2-3 ayda bir oluyor,

ama ben şöyle istiyorum,mesela geçenlerde bir grup arkadaşın akşam işi yokmuş,hadi çıkalım yemeğe gidelim dediler,ordan da sahil gezmesi falan yaptılar ben tabi gidemedim,yada diyelimki 2 gün sonraya hoca sınav verdi,hadi önümüzdeki 2 gün x'te kalalım beraber çalışalım diye planlıyorlar tabi buna da dahil olamıyorum,

el öpmekten falan gocunmuyorum demek istediğim bana karşı pek anlayışlı değiller hep onların dediklerini yapmamı istiyorlar,

arkadaşım bende kalıyor diyelim,gece geç yatıp kaynatma gibi bi lüksüm yok,çok kilo aldım ama onlara kalsa zayıflıktan ölücem,ağır çok yağlı şeyler yemiyeyim diyorum kızıyorlar biticek o tabak diyolar,yani böyle anlatınca bişey yok gibi duruyor ama hayatımın her alanına böyle ufak ufak karışıyorlar çok bunalıyorum.

ama genel olarak yorumlarınızı okudum yurtta çok zormuş ya ben bu kadarını bilmiyordum,yani istediğin çarşafı sermemen yemeklerin kötü olması en ufak şeyin bile çalınması falan...

eve çıkmak daha mantıklı görünüyorbilmiyorumkismile

evde yada yurtaa hiç farketmez..bence senin kendi ayakların üzerinde durman gerek..boshayallersmile

yurdun zorluklarindan gozun korkmasin evinde zorluklari var:)) biri devamli arkadaslarini getirir,digeri cimridir yediklerimin parasini oderim der,oteki yemek yapmayi bilmem der vs..herseyin zorluklari var yani.ama bu sekilde de hayati ve ayakta durmayi ogreneceksin.insanlari daha iyi taniyacaksin.belki cok saglam dostluklar kuracaksin..arkadaslarinin yurduna git ortami gor,eve cikanlara git nasil anlasiyorlar ev hayatiniogren,gozlemle..en azindan fikrin olur..ona gore de kararini verirsin.

yurdun zorluklarindan gozun korkmasin evinde zorluklari var:)) biri devamli arkadaslarini getirir,digeri cimridir yediklerimin parasini oderim der,oteki yemek yapmayi bilmem der vs..herseyin zorluklari var yani.ama bu sekilde de hayati ve ayakta durmayi ogreneceksin.insanlari daha iyi taniyacaksin.belki cok saglam dostluklar kuracaksin..arkadaslarinin yurduna git ortami gor,eve cikanlara git nasil anlasiyorlar ev hayatiniogren,gozlemle..en azindan fikrin olur..ona gore de kararini verirsin.

çok haklısın bende evde kaldım ama allaha şükür ev arkadasımla hiç sorunumuz yoktu ama dier arkadaslarımızı görüyorduk bir evde 3 mutfak yapmışlardı herkes yedigini alıyordu dikkat etmelisin biriyle cıkacaksan gerci dısardanda tanıyamazsın evde yasayınca cok değişio insanlar

X