Yunanistan göçmenleri - mubadil torunları

ARKADASLAR MERHABA...bende yunanıstan göçmenlerındenım...ailem 1953 yılında türkiyeye gelmıs.ben burda dogdum ve ısın acı yanı hıc görmedım gıdıp...ama cok merak edıyorum oraları görmeyı...bizimkiler Gümülcine sapçının köylerınden....evrenköy annem ,bekirköy baba tarafım....akrabalardan hala bır kac kısı var oralarda....tanıyan bılen bızden olan varsa yazsınnnnnnnnnn........:)))

Bende hem anne,hem baba tarafından İskeçe'liyim.

Yunanistan göçmeni olmakla gurur duyuyorum.

canım merhaba bizde iskeçe deniz yani annem babam hatta abimde orada doğmuş 1974 yılında bu kıbrıs olaylarından dolayı buraya gelmek zorunda kalmışlar.İSKEÇE nin BEYKÖYündeniz biz bütün akrabalarımız orda anneannemler babaannemler teyzemler dayımlar falan filann gidip geliyoruzz gerçi iş hayatına atılınca gitmek zor oluyor ama çook özledim oralarını okadar güzel kii burnumda tütüyor allah kısmet ederse eşimle gitmek istiyoruzz inş.siz iskeçenin hangi köyündensiniz belki tanıdık çıkarız ne dersinn Şeniz:sm_cool:

günaydınn kızlarrrr herkese merhabaa iyi günler geçirmeniz dileği ileeea.s.

Mubadil torunlari nerelerdesiniz :)

ben silivri dogumluyum dedem - babaannem yunanistandan goçmuş mubadele zamanı, bize patriyot derler..
selmlar bende mubadil torunuyum zaten siteye de sizin yazılarınızı okuyunca üye oldum.Kan çekti galiba :))))) benimde dedem ve babaannem yunanistan dramadanmış Alipaşa nın torunlarındanmış.dedem çok büyük bir hasretle anlatırdı oraları,dramadan dedemin yanına akrabaları gelirdi.aadedemin büyüdüğü toprakları çok görmek istiyorum.

hoşgeldin canım aramızaaa evet bencede oraları görmeniz lazımm okadar güzel yerler varkii neleri bırakmışızz(( maalesefff şiddetle tavsiye ediyorumm

Merhaba kızlar ben de mübadele sonucu Trakya'ya gelenlerin torunuyum
Selanikten göçmüş benim dedelerimin dedeleri de , sonra Trakya'ya konumlanmışlar hala ordadırlar ben İstanbul 'dayım.Çok özlüyorum Trakyamı (

Eşimin ailesi ve benim ailem Yunanistan göçmeniyiz :)
Hatta teyzemler Yunanistan İskeçede yaşıyorlar
Ben hiç görmedim oraları ama ilerde oraya gitmeyi ailemin eskiden kaldıkları yerleri,gittikleri okulları görmeyi istiyorum :))

merhaba gedizcimm hoşgeldiinnn iskeçe nin köylerindemi yaşıyorlar hangisi acaba bir bilgin varmıı cnmŞeniz

hoşgeldin canım aramızaaa evet bencede oraları görmeniz lazımm okadar güzel yerler varkii neleri bırakmışızz(( maalesefff şiddetle tavsiye ediyorumm
,araştırdım ama vize işlemleri çok zor küçük çocuğum olduğu içinde bir türlü uğraşamadım.Dedemlerin oarada tarihi bir çeşme yaptırmışlar.Ali paşa sülalesi derlermiş.Hatta büyük dedemiz resüloba köyü kurmuş inanın insan köklerini çok araştırmak istiyor ama dediğim gibi biraz sanırım yabancı dilimiz de yok çekigenlik oluyor.Saygılarımla

benim dedemler 1924 te yunanistanin naslic kasabasindan gelmisler. o bolgeden gelen mubaillere patriyot denmis. silivri catalca bcekmece mimarsinan ve catalca bolgesine yerlesmisler.

16 subat 2008 cumartesi gunu saat 18 de kumburgaz marin princess otelinde mubadil gecesi duzenlemekteyiz. mubadelenin tarihi ve gelenek goreneklerimizin unutulmamasi hakkinda guzel bir gece duzenledik. Lozan mubadilleri vakfı baskani sayın sefer bey ve mubadiller hakkında cok degerli arastirmaları olan gazeteci sayın iskender ozsoy bey konusmalar yapcaklar. ayrica mubadele tarihi hakkında guzel bir slayt gosterimiz olacak.
konus sanatcimiz arif senturk bize muzik ziyareti cekecek ayrica davul zurna esliginde mubadil halk danslari ( peresayna , samsosiata ) konunlarimiz tarafindan sergilenecek.
Ilgılenen arkadaslarimizin benimle irtibat kurmasini rica ederim.

Elif
mail ,msn vermek kesinlikle yasaktir kurallara uyalim

merhaba arkadaşlar benim anne ve baba tarafımda selanik göçmeni sevgiyle dostça kalın....

merhaba arkadaşlar bende anne ve baba tarafından selanik kılkış göçmeniyim.dedemler gelmiş bu taraflara.iyiki göçmeniz değil mi?

merhaba kızanlarım sırnaşık şey benim baba tarafım yunanistan göçmeni iskeçeden 1970 yılında gelmişler ben 4 kez gitme şansı yakaladm babamın doğduğu topraklarda bulunmak beni çok duygulandırmıştı

bizde iskeçedeniz karaçanlar köyünden babamın amcası halaları ordalar sülaleden buraya göç eden sadece dedemler diğer kardeşleri orda babam ve amcamda orda doğma

benim annemde yunanistanlı anneanem çok küçük yaşlarda gelmiş bütün kardeşleri orda kalmış bizimkilerin hikayesi karışık biraz ananem müslüman olmuş teyzemler dayımlar diğer annemin akrabaları hristiyan ..annem her sene gider ziyarete biz daha gidemedik ama çok istiyorum kalimera kızlar...

Sevgili LENTE benim babamın amcası yeni vefaal etti,bazı şeyleri daha açıkca öğrendim.Büyük dedemiz ali paşa imiş aslen izmir'li imiş Osmanlı zamanında dedemizi dırama'ya göndermişler.Dedemizde resüloba köyüne yerleşmiş,ama amcamızdanda duydugumuz o köyü ali paşa dedemiz kurmuş,Türk insanların sanırım orada çoğalması amaçlı, ama sanırım bu anlatılan 6,7 kuşak öncesi olmuş,Sonra kurtuluş savaşı ve bir arada kardeşce yaşarken çeleşmeler ve yunan zulmü,dedem anlatırdı.Yemene kadar babası amcası savaşa gitmişler yıllarca orada kalmışlar.Zulüm,zulüm...... Yoksa insan vatanından toprağından kopar mı..Amcasını ve amca çocuklarını dedemin gözleri önünde kurşuna dizmişler.Bu kadar korku olmasa insan tekrar topraklarına gitmezmi,Ya vapurda çektikleri üst üste bir çuval gibi değersiz bir biçimde yolculuk,iki kızını vapurda hastalıktan ölmüş...İzmir'e neden dönmediler derseniz orasıda işgalin izini hala taşıyormuş o yüzden km,lerce uzağa gelmişler samsun a peki burada hoş mu karşılamışlar.Burada da yerli halk mubadile sonucu verdikleri yerleri dedemdemden almak ve ekmek istemişler anlayacağınız hep eziyet ki dedeme çoooook yıllar sonra gazilik madalyası ve maaşı vermek istediler dedem gelmiş 70 küsür yaşlarına ve hep kendi çalışıp kazanmış kimseye muhtaç olmadan yaşamış benim kazandığım yeter deyip ben maaş felan istemem deyip Ankara'ya gitmedi.Bugün herkese örnek olacak bir ders aslında dedem 96 yaşnda vefaat ettisürekli çalıştı kimseye muhtaç olmadı.Küçük kardeşi daha 1 ay önca o da 95 yaşlarıda vefaat etti.Dedem yanlış hatırlamıyorsam 81-82 yıllarında vefaat etti Ozaman gençlik bu kadar dikkatli dinlemiyorduk.Ama yıllar sonra dedemin küçük krdşi anlatınca insanı büyük bir hüzün kaplıyor bir yerlerde çok yakın akrabalarımız var ama bilemiyoruz kimler çok acı bir durum.Dedem hayattayken yunanistandan ziyarete gelirlerdi.Ah o zaman mutluluğunu görecektiniz.Anlarılmaz yaşanır......Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…