Yunanistan göçmenleri - mubadil torunları

selam kızlar bende 1923 de kı mubadelede gelmişiz selanık drama annem babamda selanık partıyot kasabasındanbızde ist catalcaya gelmişiz

merhaba arkadaslar benım dedemın babasıda gırıtten gocmus gelmıs koyumuzde gırıtlı kabılesı olarak bılınıyoruz.ama acıkcası sımdıye kadar pek arastırmamıstım.eskilerdende pek kimse kalmadı.girit gocmenlerinden oluyorum galiba.umarım guzel dostluklar kurarız.

bu siteye üye olduğuma sizleri görünce iki kat mutlu oldummmm :1hug: hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.. benimde sizler gibi dedelerim oralardan gelmişler.. babamın babası gevgeden, annesi Drama dan , anneannemler ostof tan gelmişler.. neler neler çekmişler hep anlatır anneannem o da hatırlamıyor yaa annesinin babasının anlattıklarını anlatır hep.. anneannemin annesi babasını tabut içinde getirmiş Türkiye ye ... nedeni mi hasta ölücek demişler ama daha 20 küsür yaşlarındaymış, izin vermemişler tabuta koymuş ölsede bırakmam götürüp gömücem demiş kimse karşı koyamamış tabutla gelmiş.. en fazla belleğime işleyen bu benim tabii anneannem çok güzel anlatır daha neler neler var.. ara ara yazarım sizlere.. çok memnun oldum aranızda olmaktan.. bu arada bizimkiler Bursa ya yerleşmiş hepimiz oradayız yalnız ben İstanbul a evlendim.. bir çok akrabamızda var hayrabolu, adapazarı, tekirdağ ve Şarköy taraflarında.. belkide akraba olanımız bile vardır aramızda :asigim:

bende patriyotum hemde hem anne hem baba tarafı
ikitarafta mubadelede gelmısler bızım evde de gizli bişey oldumu hemen rumcaya dönülür
ama ben öğrenemedim ne yazıkkı

Merhabalar ben yenii üyeyim.
Hem anne hem de baba tarafından 4. kuşak mübadilim.
Selanik Sarışabandan qelmişler Samsuna.

bende giritliyim dedem rahmetli oldu babamda hic bilmlyor zaten dedmde gecmis geldıklerınde bizde tarsusun koyundeyiz.tam detaylı bi bilgim yok ama kasabada giritliler kabilesi olarak tanınıyoruz

merhaba.
babam tarafı muacır.. babamın babaannesi ordan gelmis. yılı bilmiyorum kavaladan gelmisler. Atatürk getirmiş ama rumlar cok kötü seyler yapmıslar türklere babannem anlatırmıs..
mirmirmirmir

sizi tanıdığıma çok memnun oldum :1hug: ama azınlıktayız galiba sayfamız hiç ilerlemiyor..

Άλλες ερμηνείες: Γιάννης Κότσιρας || Ελευθερία
buyrun benımmmmmmmmmmmmmmmmm.

biri benimi çağırdı ne kaydirigubbakcemile
kaydirigubbakcemile3

ay ben de çocuktan fırsat bulup giremiyordum nete. bu forumu görünce acaip heyecanlandım. benim de anne tarafım bulgaristan kırcali, baba tarafım mübadele selanik. göçmen olarak kendimle ve hemşerilerimle gurur duyuyorum. hepinizi çok öpüyorum kucaklıyorum bol bol. hayda bre koca göçmenler..:teytey::dance:

bnde seLanik 1924 göçmenLerindenim selanikten samsuna gelmişiz,benim annemin dedeLeri göçmüş o zmnLAr,bayaa bi kuşak farkı vaR aRada ama ben kendimi hep seLanik göçmeni oLArak görmüşümdüR sositososito

yaklaşık bir yıldır bu siteye üyeyim daha yeni fark ediyorum bu bölümü. bizde de anne baba tarafımız selanik göçemeni :) ,herkese sevgilerimi gönderiyorum, benim de nick'im adımın yunancası hihoyyyt

Mrb arkadaslar bende Kilkis gocmenlerindenim (Yunanistanin Makedonya bolgesinde bir sehir ) daha sonradan Istanbula gitmis buyukbabamlar ve daha sonrada babam Fransaya goc etti ve simdi burada yasiyoruz 24 yildir ( Ve ailemizin cogu var Kilkista ve Istanbulda Tatilerde gider geliriz )

mrb arkadaşlar.bnm annem,babaannem,dedemler sülale selanik ve kavala.annemler bu yaz gidecek oralara bn evlenince ankaraya geldim.umarım birgün bnde giderim.herkese selamlar...

arkadaşlar benim dedemde selanik kayalar dan.hep oraları gidip tekrar görmek isterdi. fırsat bulursam ben de gitmek istiyorum

hihoyyytbizde de var bişiler hemn söylüyorum arkadaşlarrrr :)))) annemin babası giritde doğmuş izmire gelmiş babamın babası arnavut babaannem selanikli kaişik kuruşik vallaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…