• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtlama probleminiz yoksa yumurta uyarıcı kullanmayın!

esraberat

zeynep*elif*ikra
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
773
17
643
Yumurtlamam çok güzel olduğu halde 6 ay denedikten sonra hala hamile kalamayınca artık doktoruma baskı yapmaya başladım ve artık o da dayanamayıp gınaphene ve prengly verdi. bebiş yine olmadı çünkü benim sorunum bu değidi..sonra 1 yıl sonra gittiğim doktor yine bu ilaçları verdi çünkü başka bi sebep bulamadı.hsg çekildi tüplerden biri kapalı raporu verildi.hemen laparoskopik histeroskopi yapılması gerektiğini söyledi.
sonra tüm bu doktorları bırakıp ankarada bi prof.a muayene oldum filme baktı baktı ve tüpün kapalı falan değil dedi.ayrıca yumurtlamamın adetten 7 gün önce yapılan prolaktin progesteron gibi hormonlara bakılarak iyi olup olmayacağını söyleyebilirim dedi.diğer doktorlar sadece 1 kere yapmıştı ve iyi demişti.
ayrıca kullandığım ilaçların yumurtlama problemi olmayan kadınlar tarafından kullanıldığında yumurtlama düzenini bozabileceğini söyledi..
doktor seçimi çok önemli çok..
çocuk sahibi olmayıp da yeni tedaviye başlayacak arkadaşlar aman doktorunuzu dinleyin ve acele etmeyin..en azından 1 yılın dolmasını bekleyin..ve hsg yi geciktirmeyin!yasakkelime

Son düzenleyen: Moderatör:
gınaphene ve prengly dedigin klomen tarzi ilaclarmi?

hsg yi bende cektirdim. berbat ötesi bi film. adetlerim normalde agrili oluyor ve her adet sancisi geldiginde o filmi hatirliyorum. tüylerim diken diken oluo. Allah kimsenin basina vermesin....

sanada cok gecmis olsun canim. ins hersey gönlüne göre olur...

benim de yumurtlamayla ilgili hiçbir sorunum olmamasına rağmen sırf ben acele ediyorum diye doktorum klomen+pregnyl vermişti. bende de bebiş olmadığı gibi regl düzenim bir daha düzelmedi. üstüne fsh hormonum yüksek çıktı erken menopozla karşı karşıyayım. senağlama benim 10 senelik doktorumdu. işini yarım yamalak yapan insanlara sinir oluyorum.:oklava:

ya arkadaşlar cidden çok mantıklı geldi arkadaşımın söyledikleri. çünkü benim hiçbir yumurtlama problemim yoktu ancak 1 sene dolmasına rağmen olmamıştı 3 ay gonaphene+preglyn kullandım şimdi pko luyum bu yüzden mi oldu yoksa???????

.................................................................................................

Son düzenleme:
bende hiçbir sorun yokken o ilaçları kullandığım için çok pişmanım. imkan olsa zamanı geri alır ve o ilaçların adını bile anmazdım.:((

Bende de problem yoktu ama sırf acele ettiğim için kullandım o ilaçları. Sonunda yumurtaların aşırı gelişiminden dolayı oluşan portakal büyüklüğünde 2 adet kist.

ay cok korkuyorum bu tarz ilaclardan. zaten bu ay kullandigim klomen bi ise yaramadi sanirim, hafiften adet sancilarim basladi. :(((

ay kızlar yaa korktum ben şimdi.bende ilk doktora gittigimde bana erken menapoz riski taşıyorsun dedi hormn testime bakarak.sonra baska doktora gittim ve oda bi sorun yok okadar dedi.hiç açıklama yapmıyor.bende pko mu var diyorum onun gibi bişy diyor.klomen verdi kullandım yumurtalar büyüdü şimdilik yumurtalıklar tertemiz inş öyle kalır ya.bide arkasından catlama ignesi verdi istemedim ben aslında çünkü sizin dediginizi baskasından duymustum.eşim çok acele ettigi için doktora karşı koyamadım ve salı günü prengly vuruldum.hem bana yumurtalıklarında çok bi sorun yok temiz diyor hemde o ilaçları kullandırdı.ben bu sitede bu konuda yardım almak için çok ugrastım çok konu açtım ama çok aydınlanamadım.en son catlama ignesiyle ilgili açtım yine 1-2 ark.dışında kimse yardım etmedi.ben merak ediyorum acaba yanlış bi tedavi mi uyguluyor bu kadın bana.eşiminde basının etini yiyorum bu yüzden,ilk doktorum zaten erken menapoz riski var demişti iyice geç kalırsam naparım ben yaa.offf.bu konuyu actıgınız için teşekkür ederim.bu ilk ve son oldu birdaha igne vurulmam.

ay kızlar yaa korktum ben şimdi.bende ilk doktora gittigimde bana erken menapoz riski taşıyorsun dedi hormn testime bakarak.sonra baska doktora gittim ve oda bi sorun yok okadar dedi.hiç açıklama yapmıyor.bende pko mu var diyorum onun gibi bişy diyor.klomen verdi kullandım yumurtalar büyüdü şimdilik yumurtalıklar tertemiz inş öyle kalır ya.bide arkasından catlama ignesi verdi istemedim ben aslında çünkü sizin dediginizi baskasından duymustum.eşim çok acele ettigi için doktora karşı koyamadım ve salı günü prengly vuruldum.hem bana yumurtalıklarında çok bi sorun yok temiz diyor hemde o ilaçları kullandırdı.ben bu sitede bu konuda yardım almak için çok ugrastım çok konu açtım ama çok aydınlanamadım.en son catlama ignesiyle ilgili açtım yine 1-2 ark.dışında kimse yardım etmedi.ben merak ediyorum acaba yanlış bi tedavi mi uyguluyor bu kadın bana.eşiminde basının etini yiyorum bu yüzden,ilk doktorum zaten erken menapoz riski var demişti iyice geç kalırsam naparım ben yaa.offf.bu konuyu actıgınız için teşekkür ederim.bu ilk ve son oldu birdaha igne vurulmam.

hormon değerlerin neydi?

arkadaşlar merhaba bende bunları fazlasıyla kullananlardanım.2. kullanımda gebe kalmıştım düştü.düşükten sonrada çok kullandım bu sefer gebe kalamadım.benimde hormanlarım normal fakat her doktorun tedavis bu.bunun dışında başka tedavi yokki zaten.... önce çok daha fazla yumurta üretip çatlatmaya çalışıyorlar

ayrıca arkadaşlar anestezi yapılmadan çekilen hsg nin çok da fazla güvenilirliği yokmuş çektirecek olanlar dikkat! çünkü ister istemez vücut dışardan tazyikli bi sıvı alınca kendini kasıyo ve aslında açık olan tüp kapalı görülebiliyo.doktorları da yanıltıyo.eğer imkanınız varsa doktorunuzla konuşup,(anestezi uzmanının anesteziyi yapması şartı ile)böyle bi şey isteyebiirsiniz.benim yaptırdığım yerde uzman olmadığı için anestezisiz yapıldı ama öyle korktuğum kadar canım yanmadı doktor bitti dediğinde şaşırdım hatta.. kişiden kişiye değişiyo yani..

merhaba canim benim bir arkadasim da 2 defa hsg cekildi ve tup kapali denmis. cok da cani yanmis. avaz avaz bagirmis. sen nerede yaptirdin?

arkadaşlar merhaba bende bunları fazlasıyla kullananlardanım.2. kullanımda gebe kalmıştım düştü.düşükten sonrada çok kullandım bu sefer gebe kalamadım.benimde hormanlarım normal fakat her doktorun tedavis bu.bunun dışında başka tedavi yokki zaten.... önce çok daha fazla yumurta üretip çatlatmaya çalışıyorlar
..........................

Son düzenleme:

yerinde olsam doktoru değiştirip daha net açıklamalar yapan bi doktor bulurum ne demek onun gibi bişey ya vardır ya yoktur.:sm_confused:

Back