Yumurtlama olup çatladığı halde gebelik niçin olmaz?

justicelight

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
412
262
103
38
Hocam Merhaba,

3.5 yıllık evliyim. 2 yıldır hamile kalamıyorum. PCO teşhisi konuldu. Ancak hormon sonuçlarım PCO olarak görünmüyor. Sadece yumurtalık görünüm PCO olduğu söylendi, kilo problemimde yok. rahim filmi çekildi tüplerimin açık olduğu söylendiği.Eşimde sperm örneği verdi değerlerin iyi olduğu söylendiği. 4 ay klomen+pregnyl ardından ilaçsız devam ettik 1 yıl yine hamile kalamadım. bu ayda puregon kullandım, batım 30Kasım ancak ben dayanamayıp kan tahlili yaptırdım çatlatma iğnesinden 11.gün sonra değer 1.2 çıktı.

Size sorum yumurtlamam çok olduğu halde ilişki günleri düzenli olduğu halde ve yumurta çatlıyorda niçin döllenme olmuyor. Yumurtalarımın içi boş olabilir mi? Her ay negatif sonuç gördükçe psikolojim bozuluyor.
AMH değerim 3.8 çıktı. Ancak yumurtalarımın içinin dolu ya da boş olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Tedavi haritam şu şekilde; 3 ay puregon iğne+ovitrelle, 4.ay aşılama o da olmazsa 5.ay tüp bebek uygulanacak. Ancak bu süreç bile beklemek insanı yıpratıyor.

merhabalar :Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervi ve her ay düzenli adet görmesi oldukca önemli. Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. Tüm bunların normal olması halınde bile %20 hastada gebelık olusmayabılır. usg de yumurtalıklarınız pco olarak degerlendırılse de düzenlı adet görmenız , insulin direncı bulguları olmaması olumlu bulgular ) Bu tür infertilite(kısırlık) durumunda tetkıkler ve muayene ıle görünür bır problem tesbıt edemeyebılırz. Tedavı metodu olarak yumurtlatma ve /veya aşılama metodu ; gebelık olusmaması halınde ıse tüp bebek önerılmekte. 3.5 yıllık gibi bır süre , yumurtlatma tedavılerı uygulanmış olması nedenı ıle bır ileri basamağa( tüp bebek tedavısı) gecilmesi doğru bır yol olur.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…