Yumurtlama olmadan regl olur mu?

tuttioz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2021
1.546
En iyi cevaplar
1
2.430
83
Kızlar sanırım böyle de bir şey olabiliyormuş. Ovulasyon takvimime göre geçtiğimiz günlerde en doğurgan olduğum döngüde olmam gerekiyordu ama ovulasyon testi yumurtlama yok diyor. Netten biraz araştırma yaptım ve yumurtlama olmadan da regl olduğunu okudum. Bu konuda bilgisi olan var mı? Yumurtlamıyor olabilir miyim? 40 yaşındayım bu arada ve ciddi korkuyorum bebeğim olmayacak diye, adetlerim düzenlidir, bildiğim bir sorunum da yok ama yakın zamanda doktora gitmedim, içime şüphe düştü...

Evet yumurtlama olmadan adet olunuyor, yumurta belirli bi seviyede buyur ama catlamaz o ay mesela, doktora gidin bence buyutucu ilaclar verebilir gerek gorurse

Aynen bazen yumurtlama olmayabiliyor
Yumurta çatlama boyutuna gelemediği için Buda ovülasyon ile belli oluyo , siz aksatmayın bi doktora gidin bencede

Evet yumurtlama olmadan adet olunuyor, yumurta belirli bi seviyede buyur ama catlamaz o ay mesela, doktora gidin bence buyutucu ilaclar verebilir gerek gorurse
Peki ama anladığım kadarıyla böyle bir durum regl düzensizliğine neden oluyor, doğru mu ? Benim hep düzenlidir o nedenle hiç şüphelenmedim bugüne kadar

Aynen bazen yumurtlama olmayabiliyor
Yumurta çatlama boyutuna gelemediği için Buda ovülasyon ile belli oluyo , siz aksatmayın bi doktora gidin bencede
Peki ama anladığım kadarıyla böyle bir durum regl düzensizliğine neden oluyor, doğru mu ? Benim hep düzenlidir o nedenle hiç şüphelenmedim bugüne kadar

Son düzenleme:
Amh testinizi mutlaka yaptırın. Bende her ay adet oluyorum ama amh 0.01 çıktı. Yani yumurta rezervim çok çok düşük. Hormon testinizi mutlaka yaptırın lh, amh baktırın. Sevgiler

Yok hayir duzensizlik yapmaz her zaman, doktora ozellikle sormustum ben. Her ay yumurta oluyor aslinda ama catlayacak kadar buyumuyor ve sönüyor, o yuzden hamilelik tutmuyor, ornek vereyim mesela test pikken doktora gittim o gun catlayacak yumurta yoktu ama test pik. Yumurta var ama catlayacak buyuklukte degildi. Ama normal zamaninda regl oldum

Yarın sabaha randevu aldım, korkunun ecele faydası yok. Benim için dua edin lütfen

Peki böyle bir durumda ne yapılıyor ? Tüp bebek mi ?
Siz en kötüsünü düşünmeyin tabi ama evet tüp bebeğe yönlendiriyorlar. Ayrıca şunu da belirtmem de fayda var her ay yumurtlayacaksınız diye veya belirli bir ölçüye çıkıp çatlayacak diye bir kural yok. Stres yapmanız, yaşınız, herşey hormonlarınızı tetikliyor. Siz regl’in 3. Günü hormon testinizi isteyin ona göre bir yol belirleyin kendinize :) hakkınızda hayırlısı olsun.

Teşekkür ederim Size de en kısa zamanda bebek versin inşallah Rabbim

evet canım oluyor ben de bunu yaşadım maalesef benım adetımde cok duzenlıdır ovulasyoj kıtlerını de cok denedım aslında pik yaptıgını da gormustum yumurtlama donemındekımo akıntı da hep olurdu hıssederdım ama 2yıl boyunca takıp etmeme ragmen gebe kalamadım doktorun bırı bana yumurtan döllenme kapasıtesıne uygun catlamıyır demıstı ya kucukken catlıyordu demek ya da cok buyuyordu belkıdeben tüp bebek yaptım çok şükür ilk denemede tuttu.Aslında basıt tedavılerlede cozuluyor bu klomen vs gıbı haplarla buyutup catlatma ıgnesıule doktor ılıskı gunlerını verır benım cok arkadasım oyle gebe kaldı ama ben 2ay deneyıp sıkılıp bırakıyordum aslında inat etmek lazım sonra tahammul esıgın kalmadıgından tüp bebel yapayım bitsin bu çile dedim

Harikasın

Var canim benimde öyle. Adetim duzenli ama yumurta dollenmek için en az 18 mm olmasi gerekiyormuş benim o boyuta gelmeden çatlıyor ve regl oluyorum. Hapla yada igneyle tedavi oluyor canim. Bunlarla gebelik olmazsa tüp bebek yapılıyor.

Yumurta yumurtalıklardan büyür. Sperm varsa döllenir. Rahim bu sürede kalınlaşıp zigotun tutunması için uygun ortam oluşturur. Rahim yeterince kalınlaşmışsa döllenmiş yumurta tutunur. Yumurta yoksa döllenme olmamışsa rahim regl günü geldiğinde dökülür ve adet kanaması oluşur böylelikle.
İkisi ayrı şeyler. Regl olan biri yumurta oluşturmayabilir. Yumurtası olan biri regl görmeyebilir. Çünkü rahim kalınlaşıp dökülmez.

Kızlar 4 tane miyomum varmış, bebeğin yerleşeceği yatağa yakın değiller ama biri tüplere yakın ve 3cm büyüklüğünde, diğerleri 2 cm. Regli sonrası rahim filmi çekilecek ve tüpe baskı yapıp yapmadığı anlaşılacak. Yumurtalıklarda bir sorun yok, hatta çatlamış yumurtan dedi. Milyomları duyunca yıkıldım, ameliyat olmaktan korkuyorum, benzer bir durum yaşayan var mı aranızda ?

Siz hangi testleri yaptrimistiniz. Benim doktorum sadece ulrtasonla bakip sorun yok dedi icime hic sinmiyor. D vitamini eksikligim var takviyeye basladim.

Tebrik ederim bebek saglikla gelsin insallah:) Biz de bir suredir deniyoruz ama maalesef. Tamam super iyi degerlendirdik diyemem ama sanki bir sorun da varmis gibi. Ben kadin dogumcuma gittidimde sadece ultrasonla muayenee edip yumurtalarin var sorun yok deneyin biraz senin bir seyin yok diip gonderdi. Hormon testi sordum gerek yok su an dedi. Ben yine kendiligimden gidip yaptirdim ama onlari da yumurtlsama doneminde yaptirmam gerektigini bilmiyorudum. Luteal faza denkgelmis. luteal faa gore evet normal gorunuyordu ama bir sey de ifade etmiyor sanirim. Cok uzattim sorum siz ne gibi testler yaptirdiniz tup bebege karar vermeden once. Sadece ultrasonla bakip benim yumurta kalitemin iyi olup olmadigini gorebilir mi doktorum? Reglimin 3. gunu gitmistim tamamen tesadufen baska vaktim yoktu. bebk icin tekrar saglik huzur dilerim

Cok gecmis olsun ayni yaslardayiz. Miyom konusunu hic bilmiyorum ama cok ciddi bir sorun degil diye duymustum bazen ilacla da kuculuyordu sanirim.

Maalesef ilaçla küçülmüyor, eğer tüpe baskı yapıyorsa ya da büyüme eğilimi varsa ameliyat olmam gerekecek. Çok moralsizim, umarım anne olabilirim bir gün

Regl’in 3. Günü hormon testi istediğinizde Bütün hormon değerlerinize bakılıyor. Ben ayrıca Amh testi(yumurtalık rezervi) istemiştim onu yaptırdım. Kaç yıllık evlisiniz? Çoğunlukla 1 yılı dolmayan evliliklerde alttan muayene yapıp kontrolle gönderiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…