• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama akıntısı, çatlaması, seks, karmakarışık, kim ne biliyorsa anlatabilir mi🥴

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hem dün hem bugün mü yumurtlama oldu yanii😳😅 ovulasyona şimdilik bulaşmak istemiyorum evet kolaylık sağlar ama çok stresli olur diye düşünüyorum, tüm gün tek düşündüğün testi yap sonucunu bekle oldu mu olmadı mı anlamaya çalış, yazarken yoruldum
Evet 😂 dördüncü ovulasyon takibim.. hepsinde iki gün yumurtlama gördüm.

Evet 😂 dördüncü ovulasyon takibim.. hepsinde iki gün yumurtlama gördüm.
A çok ilginç😅yani ikisi ayrı ayrı yumurtalar mı yoksa tek mi, öyle bi şey mümkün mü ki😳 yani ayda birden fazla kez yumurtlama olabiliyor tabi duymuştum ama bu şekilde olmasına şaşırdım

A çok ilginç😅yani ikisi ayrı ayrı yumurtalar mı yoksa tek mi, öyle bi şey mümkün mü ki😳 yani ayda birden fazla kez yumurtlama olabiliyor tabi duymuştum ama bu şekilde olmasına şaşırdım
Hayır tek.. mesela benim yumurtlamam bitti çatlama oldu birkaç gün sonra tekrar test koyulaştı o zaman ikinci bir yumurtlama olabilir. Tabi bu çok sık karşılaşılan bir durum değil yine de tıbben mümkün. Hatta çift yumurta ikizleri bu yumurtlamanın meyvesi 😜

Akıntıya güvenmeyin testle teyit edin derim. Bende akıntı olduğunda yumurtlama oluyor diyordum ama öyle değilmiş. Bazen çatlamada bazen yumurtlama zamanı değil sonrasında/öncesinde oluyormuş ovülasyon ile anlamıştım

Arkadaşlar şu uzayan yumurtlama akıntısı geldikten kaç gün sonra yumurtlama oluyor, yumurtlama ve yumurtanın çatlaması aynı şey mi, o akıntıyı gördüğümüzde mi çalışmalara başlamak gerek yoksa öncesinde mi, ilişki sıklığı günaşırı mı her gün mü olmalı, bu konularda kim ne biliyorsa anlatabilir mi🤷🏻‍♀️
Canım her şeyi boşver ne akıntıyı ne ovülasyon testini sana tek tavsiyem kafan rahat adet bitimi itibariyle gün aşırı ilişki blr sonraki adetine 1 hafta kalaya kadar yap tabi düzenliyse düzensize süreyi biraz daha uzatabilirsin ovülasyon testi bence insanı strese sokuyor ben ovü testleri kullanmadım ama ilk ay epey stres yaptım 2. Ay hiç takmadım kafaya ve hamileyim tabi daha çok yeni inşallah sağlıkla ilerler

Hayır tek.. mesela benim yumurtlamam bitti çatlama oldu birkaç gün sonra tekrar test koyulaştı o zaman ikinci bir yumurtlama olabilir. Tabi bu çok sık karşılaşılan bir durum değil yine de tıbben mümkün. Hatta çift yumurta ikizleri bu yumurtlamanın meyvesi 😜
Evet genelde az rastlanan bi durum diye biliyorum, çift yumurta ikizlerinin oluşumu bu ve benim de çift yumurta ikizim var, tam insanına söyledinnn😅

Akıntıya güvenmeyin testle teyit edin derim. Bende akıntı olduğunda yumurtlama oluyor diyordum ama öyle değilmiş. Bazen çatlamada bazen yumurtlama zamanı değil sonrasında/öncesinde oluyormuş ovülasyon ile anlamıştım
A bunu bilmiyordum yani çatlama anında ya da öncesinde olduğunu okumuştum ama sonrasında akıntı olduğuna şaşırdım, teşekkür ederim, testler kaçınılmaz mı yani bu durumda

Canım her şeyi boşver ne akıntıyı ne ovülasyon testini sana tek tavsiyem kafan rahat adet bitimi itibariyle gün aşırı ilişki blr sonraki adetine 1 hafta kalaya kadar yap tabi düzenliyse düzensize süreyi biraz daha uzatabilirsin ovülasyon testi bence insanı strese sokuyor ben ovü testleri kullanmadım ama ilk ay epey stres yaptım 2. Ay hiç takmadım kafaya ve hamileyim tabi daha çok yeni inşallah sağlıkla ilerler
Evet canım reglim düzenli çok şükür 29 günde bir olurum, en garanti yöntem bu biliyorum ama maalesef eşim sürekli gece çalıştığı için her zaman o kadar düzenli ilişki mümkün olmayabiliyor bu yüzden en azından ovulasyonu yakalamanın yollarını öğrenmeye çalışıyorum, test stres yaratır diye mantık yürütmeye çalışıyorum yani,bu arada tebrik ederim sağlıkla gelsin inşallah miniş:)

A bunu bilmiyordum yani çatlama anında ya da öncesinde olduğunu okumuştum ama sonrasında akıntı olduğuna şaşırdım, teşekkür ederim, testler kaçınılmaz mı yani bu durumda
Bence 1 2 ay yapın aşağı yukarı fikriniz olur. Ben 14. gün sanarken 11-12 de yumurtlama oluyordu mesela.

Öyle de olabilir, fikir edinmek için ama değişkenlik göstermiyor mu diğer aylarda?
Aşağı yukarı aynı oluyor ama değişiyor tabi. Mesela ben 14 ve sonrasına önem veriyordum hata ediyormuşum. En azından erken başlarsınız. Ama bence her ay yapılmalı ovülasyon net çıkıyor sonuçta

Arkadaşlar merhaba bende yeni katıldım aranıza :)
28 günde bir düzenli adet görüyorum. 1.5 senedir evliyim 3 aydır bebek istiyorum fakat nasip olmadı. Şu an su gibi akıntım var yarın çatlatma iğnesi olucam bakalım :)

Back