Ben bu doktora qitmeden önce elimden hiçbirsey yoktu diyebilirim.. Kısaca anlatmaya çalışıyım.
Doktora qitmek için 1 yıl beklenmesı qerektiqini biliyordum.Eşim beklemek istedi, ben bir sorun olduqunu biliyordum daha doqrusu hisstmiştim. qitmedik.. zaman bekleye bekleye qeçti.
11 aylıkken qittik ilk doktora.. Bana 11 ayın yeterli bir süre olmadıqını söyledi..Benim ısrarım üzerine ultrasonla baktı..kist ur vs hiçbirsey yok dedi.eşinin sperm testini qetir dedi. O ''yumurtalıqın tembel '' dememişti.
eşimin testini qötürdük 3 qün sonra ama doktor 2 hafta sonra qelicekmiş qeri devlet hastanesi olduqu için deqişiyorlarmış.. tedaviye daha başlayamadan bıraktık..
2.doktora qittim.oda sadece sinir testi yapmakla yetindi.
sonuç olarak 3. doktora qittim ve bütün anlattım. doktor rahmim cok temiz olduqunu ama sol yumurtamın cok tembel saq yumurtamnda tembel qöründüqünü söyledi benden hormon testleri istedi..pazartesi qünü testleri alıp,qötürücem.daha fazla birsey olmadı
Tşkr papatya öncelikle okuduqun ve duyarsız kalmadıqın için.Forumu kullanmayı bilmiyorum aynı konuyu 2 defa açmışım.Nasıl slinir bilmiyorum yada silinebilirmi bilmiyorum.Yönetimden biri qörür ve umarım yorumsuz olanı diqerini siler..
Evet tatlım doktor söyledi benim zaten bu 3.doktorum... Ultrasonla muayne edip yumurtalıklar tembel qörünüyor dedi.ben tekrarladıqımda ise yumurtalarım tembel die. Öyle demedim tembel qörünüyor dedim hormon testlerinin sonuclarına bakınca anlıcaz.. dedi..
Bende daha önce böyle bir deneyim yaşamadıqım için yakın cevremdede burdaki bayanlara sordum. farkedilmek zaman aldı 10dk kadar =) cvplar aldım saolsun lar.. benim qibi olanlar varmıs ve baska bir sorun yoksa eqer yumurtalık tembelliqi kısa bir tedavi ile halledilebiliyormus.. doktorumu deqiştirmeyi düşünüyorum ilk izlenim açısından bende başarı yaratmadı..
ben de pko var malesef bunu üzülerek söylüyorum. dolayısyla yumurtalıklarım da düzenli çalışmıyor o yüzden sordum ama ben de hapla düzenli adet görüyorum onun dışında 2 ay olmadığımı biliyorum doktora gidince söktürücü vermişti öyle olmuştum yine 2 ay olmayınca bu sefer düzenleyici verdi işte progestan. sağ salim al kucağına ikizlerini nolur bana da dua et bebeğim olsun bir gün ben de burada başlık açıp benim gibi olanlara umut olmak istiyorum
yazmıyayım dedim ama dayanamadım. canım sen kafanı rahat tutrezervin az dememişki doktor yumurtalıkların tembel demiş.. bak ben 32 yaşındayım nisan ayında 2. tüp bebek denememi yaptım olmadı. benim çikolata kistim var bu kist yumurta rezervimi ve yumurta kalitesini etkiliyor o yüzdende fazla yumurta olmuyor. fazla yumurtanın olmaması yumurtalıkların tembel olmasından değil rezervimin azaldığından. sen içini rahat tut seninde olacak bebişlerin hormon testini yaptır ona göre ilaç verir doktorun herşey normale döner..
Aqzın bal yesin tulayss..İnş en yakın yakın zamanda alırsın bebeklerini kucaqına..Bende kist yok en azından 2 doktorda öyle birsey söylemedi,mantar vs öyle birseyde yok.sadece yumurtaların tembel qörünüyor dedi. en azından şimdilik böyle..1 yılda bile bana bu imkansızmış qibi qeliyor.. uzun yıllar bekleyenler var hemde cok..allah sabır ve sifa versin herkeze.. Böyle masum bir duyqu her kadının hakkı herseyden önce.. bunu tatmak herkezin hakkı..
doktorların özeline gitme imkanın yok mu canım.. dur bakalım hormon testlerin çıksın belki önemli birşey yoktur . Allah sanada tez zamanda bebişler nasip etsin..
amin canım amin. Allah seninde gönlüne göre versin.. herşeyin hayırlısı.. içini rahat tut olumlu düşün olumlu olsun.. ama iyi bir doktor araştır sana boşyere vakit kaybettirmesin..
mamay bu arada ne yap et iyi bir doktora git tabi ki tembelliğin boyutunu bilemeyiz biz ama bir tanıdığım tembellik yüzünden gebe kalamadı 7 yıl ve tüp bebek yaptırdı. seni asla umutsuz duruma düşürmek istemem yanlış anlama ama tembelliğin boyutu da çok önemli dilerim senin ki sıkıntılı değildir ama adam gibi bir doktora git oyalamasınlar seni. Rabbim yüzümüze baksın bize evlat hasreti yaşatmasın inşallah sıkma canını sadece rabbim bize bir dert verdi yine de hamdolsun ona biz de bu tatlı dertlerin çarelerini arıycaz en güzel şekilde canım
canım korkma, insallah testlerin temiz çıkacak göreceksin bak, banada 1 sene bekleyin dendi ama ben 6 ay zor sabrettim, eşim kafama takıyorum diye kızıyodu bende adet sancılarım için gidicem, çok sancılanıyorum diyip, doktora öyle gitmiştim. ilk duyduğumda bende korktum ama doktorum rahatlatmıştı beni, insallah düzelir, gerçekten ilaç tedavisiyle hal oluyor lütfen sitres yapma.
kesinlikle özele git devlet seni oyalar oyalar gönderir özel hastaneye gidebilirsin özel muayenehaneler pahalı olabiliyor ama özel hastanede çok sıkıntı olmaz hem de iyi ilgilenirler
dr.çok önemli benimki erkekti ama gittiğim kadın jinekologlarda sen kadınsın ben kadınım mantığından açıkcası rezilce durumlar çıktı ortaya rencide etmek istemem ama hoş şeyler değildi bende doğrudürüst regli olmuyordum işte sonra kiste çevirdi ama geçti çok şükür bence sende atlatacaksın eminım sadce biraz tedavi ve zaman çok geçmiş olsun
ewet arkadaş doğru söylüyor nerede oturuyorsun bilemiyorum ama sgk ile anlaşmalı özel hastaneler var yakınında varsa onlardan randevu al hem fazla beklemezsin hemde adam gibi muayene olursun. maddi bakımdan da fazla yıpranmazsın..
benim eşimde beklemek istedi..ben aqlıyıp üzüldüqümde oda bana kızıyor.. anlamıyor.. anlamaya çalışıyor ama anlamıyor..inş canım.inş bundan başka birşey çıkmaz.şimdi eşiminde detaylı testini istediler tüp bebek merkezinde yapılması qerekiyormus birseydenmi süphelendi bilmiyorum devlet hastanesınde yapılan teste bakınca.. sizden böyle birsey istemişlermiydi. özellikle tüp bebek merkezindde yapılması qereken detaylı spermiyoqram?
canım ben direk özele özele gittim, doktor muayane etti yumurtalıkların tembel nerdeyse çalışmıyor gibi dedi, bu ay ilaç vericem adet olduğunda tekrar geleceksin bide öyle muayene edicem dedi, ondan sonraki aşamada eşinide çarıcam dedi canım. önce senin testlerini bitirmem lazım dedi, ikitane ilaç yazdı birine hemen diğerine on gün sonra baslıycaksın dedi, adet günümü saymaya başladım, rabimin mucuzesi o ay hamile kaldım, lütfen sitres yapma duygularını çok iyi anlıyorum, biraz uzun oldu ama detaylı anlatıym dedim, doktorunu iyi seç ve güven, sonrası dua rabbim insallah en kısa zamanda sanada nasip eder.
EVET BU GİTTİĞİM SON bayan olan ve bana yumurtların tembel qörünüyor diyip hormon testleri isteyen bayan doktor tam dedıqın qibi anlaşmalı bir özel hastane doktoru . ben onun bana iyi qeliceqini düşünmüyorum sebebini bilmiyorum umarım ben yanılırım. biraz öncede yazdım tamamen anlayıp ne olduqunu daha sora uzman bir doktora qitmek istiyorum
Amin hasret inş..inşş..Bana ilaç vermedi direk hormon testi istedi ve eşimin detaylı testini istedi.. herhanqi bir seyden mi süphelendi ? rutin bir durummu merak ettim..zaten aynı qece hasta oldum. testleri yaptırdım pazartesi qünü alıp doktora qötürücem..Birde istediqi hormon testlerinin bir önemi varmı yoksa hrkezde hemen aynı testlerimi istiyorlar bu konuda senin veya qören arkadasların fikri varsa söylerse sevinirim..
kafanı rahat tut canım fazla takma.. hormon testlerinde çıksın doktor yine kafana yatmıyorsa değiştir.. genelleme yapmamak lazım ama bayan doktorlardan çok çektim ben erkek doktor istemeyenlerdendim ama 5. bayan doktordan sonra şimdiki doktorum erkek ve beni daha iyi anlıyor. doktor çok önemli canım.. dur ama daha panik yapma sonuçların bir çıksın ona göre hareket edersin..
Amin hasret inş..inşş..Bana ilaç vermedi direk hormon testi istedi ve eşimin detaylı testini istedi.. herhanqi bir seyden mi süphelendi ? rutin bir durummu merak ettim..zaten aynı qece hasta oldum. testleri yaptırdım pazartesi qünü alıp doktora qötürücem..Birde istediqi hormon testlerinin bir önemi varmı yoksa hrkezde hemen aynı testlerimi istiyorlar bu konuda senin veya qören arkadasların fikri varsa söylerse sevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?