''Yumurtaların tembel'' ne demek? bir bilen varsa çok sevinirim...

mamay

Panik yok.. =)
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
143
0
46
İstanbul
Başka arkadaşın sayfasına yazdım ama cvp alamadım.Kaale almadılar =) neyse herkezin böyle olmadıqı düşünerek bana cvp vericek birileri olduqunu düşünerek bunu yazıyorum.
Bilip,cvp veren kişilere şimdiden tşklr

bunu dr.mu söyledi sana bence başka bir jinekologa git yinede çünkü anladığım kadarıyla yumurta üretimi yavaş demiş ee haliylede hamile kalmak zor dur bu durumda.ya bende kist vardı 4 sene önce ameliyat oldum ameilıyat olana kadar başıma gelmeyen kalmadı ve kendı dr.umu bulana kadar her dr. farklı bişey dedi.eğer ilgilenirsen jinekologumun adını verebilirim özelden. bu kist değil diyen bir dr bile olmuştu:)) düşün yanı ondan başka alternatıfler denemelısın

Tşkr papatya öncelikle okuduqun ve duyarsız kalmadıqın için.Forumu kullanmayı bilmiyorum aynı konuyu 2 defa açmışım.Nasıl slinir bilmiyorum yada silinebilirmi bilmiyorum.Yönetimden biri qörür ve umarım yorumsuz olanı diqerini siler..

Evet tatlım doktor söyledi benim zaten bu 3.doktorum... Ultrasonla muayne edip yumurtalıklar tembel qörünüyor dedi.ben tekrarladıqımda ise yumurtalarım tembel die. Öyle demedim tembel qörünüyor dedim hormon testlerinin sonuclarına bakınca anlıcaz.. dedi..

Bende daha önce böyle bir deneyim yaşamadıqım için yakın cevremdede burdaki bayanlara sordum. farkedilmek zaman aldı 10dk kadar =) cvplar aldım saolsun lar.. benim qibi olanlar varmıs ve baska bir sorun yoksa eqer yumurtalık tembelliqi kısa bir tedavi ile halledilebiliyormus.. doktorumu deqiştirmeyi düşünüyorum ilk izlenim açısından bende başarı yaratmadı..

arkadaş cevaplamış gerçi yumurtaların değilde yumurtalıklarında tembellik var önemli birşey değil canım yumurtalıkları uyarıcı ilaçlar var onlarla normale dönerler merak etme doktorun yönlendirir seni.. iyi akşamlar..

Tşklr tulayss..artık biraz daha fazla şey biliyorum bu konu hakkında sen ve senın qibi bu konuda bilqisi olan arkadaslar sayesınde.. sormak istediqim birsey daha var eqer biliyorsan bundan sonraki sürec nedir süresi nedir biliyormusun.?

Selam benimde yumurtalrim tembeldi yani doktor kendileri üremiyorlar demisti catlama felan olmuyomus zaten adette görmüyodum bu sebeple herneyse sonradan 1.bucuk yil tedavi gördüm yumurta gelistirci ve catlatma ignesi kullanarak hamile kaldim tabiki sen hangi konuda bundan sonraki asama ne olur demissin ama hangi konuda doktora basvuru yaptin onu bilmeden cevap veremem

canım mrhb benimde böyle bi sorunum vardı çocuk istiyodum, olmayınca doktora gittim, doktor yumurtalıkların tembel dedi ama sorun etme
ilaçla çok çabuk düzelir dedi ilaç verdi adet olunca tekrar gel dedi, o ay ilaçlarımı kullandım, adet olmayı beklerken o ay hamile kaldım. şu an 5 aylık hamileyim, ilaçlar ilk ay faydasını gösterdi tabi önce rabbimin sayesinde korkma, ilaçla hal oluyor.

merhaba bende okumuşken sormak istedim umutlandım yazından pko varmıydı sende de?

merhaba bende okumuşken sormak istedim umutlandım yazından pko varmıydı sende de?

Yoktu canim ama benim sorunum daha farkliydi ben hapla adet görüyodum hapsiz adet olmuyodum iste cocuk icin doktora basvurduk böyle igneli bi tedavi oldum cok sükür Rabbime ikizlerime hamileyim neden sormustun canim?

bak gördün mü o kadar korkulacak bir şey değil.. hele üstteki arkadaşlardan iilaç kullanıp o ay hamile kalmasına bayıldım.. canım benim bu konuda arkadaşlar kadar çok bilgim yok sadece ilaçlarla yumurtalıkların hareketlendirildiğini biliyorum. sağolsun arkadaşlar çok güzel cevaplamışlar.. ama sana bir tavsiye çok çok iyi bir doktor bul..

Ben bu doktora qitmeden önce elimden hiçbirsey yoktu diyebilirim.. Kısaca anlatmaya çalışıyım.

Doktora qitmek için 1 yıl beklenmesı qerektiqini biliyordum.Eşim beklemek istedi, ben bir sorun olduqunu biliyordum daha doqrusu hisstmiştim. qitmedik.. zaman bekleye bekleye qeçti.

11 aylıkken qittik ilk doktora.. Bana 11 ayın yeterli bir süre olmadıqını söyledi..Benim ısrarım üzerine ultrasonla baktı..kist ur vs hiçbirsey yok dedi.eşinin sperm testini qetir dedi. O ''yumurtalıqın tembel '' dememişti.

eşimin testini qötürdük 3 qün sonra ama doktor 2 hafta sonra qelicekmiş qeri devlet hastanesi olduqu için deqişiyorlarmış.. tedaviye daha başlayamadan bıraktık..

2.doktora qittim.oda sadece sinir testi yapmakla yetindi.

sonuç olarak 3. doktora qittim ve bütün anlattım. doktor rahmim cok temiz olduqunu ama sol yumurtamın cok tembel saq yumurtamnda tembel qöründüqünü söyledi benden hormon testleri istedi..pazartesi qünü testleri alıp,qötürücem.daha fazla birsey olmadı

Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin canım. tebrikler

tşklr ve tebrik ederim ederim hasret..Rabbim evladınla eşinle qüzel bir hayat nasip etsin..Bunları qörünce umutlanıyorum ve rahatlıyorum.Biraz okuma yapmıştım bu forumda birçok kişi okudum ilaçların hatta sanırım hanqi aşama bilmiyorum ama qöbekten iqne veriyorlamış.bütün bunları denediqi halde yumurtaları az olan olqunlaşmayan. banada yumurtaların tembel diyince korktum..
ama bu örnekler mutlu ediyor tşklr.

doktorların özeline gitme imkanın yok mu canım.. dur bakalım hormon testlerin çıksın belki önemli birşey yoktur . Allah sanada tez zamanda bebişler nasip etsin..

Anladigim kadariyla pekte sikinti olacak bi sey yok canim rahat ol bence insalah testlerinde temiz cikar sana hap veya igne verebilir onunla baslarsin ve zannederimki kisa sürer cünkü benimki kadar bi problemin yok hayirli olsun insallah iyi haberlerini aliriz unutma sabir lazim bu islerde

Ben 7 yıl cocuqu olmayan yakın bir arkadasıımın ablası var. eşi ameliyat dahi olmuş.kesinlikle olmaz cocuqun diyorlarmıs zamanında ablaya.. şimdi 2 yasında pamuk qibi bir bebeqi var.. tüp bebek uzmanı bir doktor ona qidicektim bende,arkadasım telefonu açmayınca baska bir yere qittim ne olursa olsun bu defa elim boş dönmicem dedim =) herseyde vardır bir hayır.. ben deqiştirmek istiyorum açıkcası beni tatmin etmedi..

Yoktu canim ama benim sorunum daha farkliydi ben hapla adet görüyodum hapsiz adet olmuyodum iste cocuk icin doktora basvurduk böyle igneli bi tedavi oldum cok sükür Rabbime ikizlerime hamileyim neden sormustun canim?

ben de pko var malesef bunu üzülerek söylüyorum. dolayısyla yumurtalıklarım da düzenli çalışmıyor o yüzden sordum ama ben de hapla düzenli adet görüyorum onun dışında 2 ay olmadığımı biliyorum doktora gidince söktürücü vermişti öyle olmuştum yine 2 ay olmayınca bu sefer düzenleyici verdi işte progestan. sağ salim al kucağına ikizlerini nolur bana da dua et bebeğim olsun bir gün ben de burada başlık açıp benim gibi olanlara umut olmak istiyorum

yazmıyayım dedim ama dayanamadım. canım sen kafanı rahat tutrezervin az dememişki doktor yumurtalıkların tembel demiş.. bak ben 32 yaşındayım nisan ayında 2. tüp bebek denememi yaptım olmadı. benim çikolata kistim var bu kist yumurta rezervimi ve yumurta kalitesini etkiliyor o yüzdende fazla yumurta olmuyor. fazla yumurtanın olmaması yumurtalıkların tembel olmasından değil rezervimin azaldığından. sen içini rahat tut seninde olacak bebişlerin hormon testini yaptır ona göre ilaç verir doktorun herşey normale döner..

Tşklr ASIfirari senin problemın ne? anlatmak istersen..bilmek isterim..inş dediqin qibi olur. iqne tedavisi veya ilaç tedavisini durumun ilerleyişine qöremi veriyorlar..çok tembelse iqne daha normalse hap şeklindemi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…