Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım benimkinin bugüne kadar yediği yumurta toplamı 10 ancak eder sanırım.daha yeni yeni yiyor,ilk başladığımızda yemişti sonra asla yediremedim.
günlük verilmesinde sıkıntı yok.ben 2 tane bıldırcın yumurtasını haşlayıp sarısını su,bebe bisküvisi,ceviz ve pekmezle karıştırarak (yani yumurta tadını tamamen kaybediyorum fark ederse yemiyor) veriyorum.daha 10 gün falan oldu sanırım,her gün vermiyorum çünkü kahvaltı da değil arada yiyor,bazen başka şeyler veriyorum.2 tanesi de tavuk yumurtası sarısının yarısı yapıyor ancak.ama daha faydalı dye duyduğum için bunu veriyorum.
suyu hem mama yedirirken hem sonra teklif ediyorum,istediği zaman içiyor.
Esracim benimki sadece pirincununda veya kavanoz mamasinda yiyor onlardadtadini an
Lamadigi icin kivami nasil olmalibilemiyorum biri dihor sulu olmali biridiyor sert olcak.
Sert oldugunda blenderla nekadar ezersem ezeyim taneli kaliyor bogazina takilip midezini bu
Landiriyor.
cnm benim kızım 7 aylık ben hergün veriyorum bir yumurta sarısı 10 dk kaynatıyorum cıvık kalmaması gerekiyormuş tam katı oluyor. suyuda yemeklerden sonra ne kadar isterse okadar veriyorum sonuçta artık katı gıdalar aldığından daha çok su ihtiyacı oluyor. gün içinde 1 çay bardağı kadar su içiyordur sanırım.
bende haşlayıp veriyordum. Ama çok haşlamamak gerekiyormuş çünkü demiri gidiyormuş.Benimki tadını sevmişti.
ama tadını böyle sevmiyorsa nasıl yediği önemli değil önemli olan yemesi demişti doktor. Arkadaşların dediği gibi karışımın içinede koyabilirsin.Suyu ben yemekten sonra veriyordum. Birde her istediğinde.
cnm benim kızım 7 aylık ben hergün veriyorum bir yumurta sarısı 10 dk kaynatıyorum cıvık kalmaması gerekiyormuş tam katı oluyor. suyuda yemeklerden sonra ne kadar isterse okadar veriyorum sonuçta artık katı gıdalar aldığından daha çok su ihtiyacı oluyor. gün içinde 1 çay bardağı kadar su içiyordur sanırım.
doktorumuz haftanın 5 gunu bıle verebılırsın yumurtayı demıstı bende genelde haftanın 3 gunu falan vermeye calısıyorum suya gelınce mamayla degılde mesela corba ıcırdıguımde arkasından verıyorum ıcıyor yada mutfaga gırdıgım zamanlar bardaga koyuyorum yanına gelınce ıcırıyorum....gunde 3 defa falan oluyor tahmınen de 30 ml kadar. yanı gunde toplam 90 mlme denk gelıyor..cok ıcmıyor suyu benım hanım:)
unuttum yazmayı haslıyorum yumurtayı ekmekle yıyor yada ıhlamurla ıslatılmıs karısımı koyuyorum(peynır,cevız ve buskıvı olan)gecen omlet tarzı yaptım cok yemedı...
ben 5-6 dk haşlayıp katı olarak veriyorum. kahvaltısında bebelac kahvaltı maması içine karıştırıyorum. içine peynir pekmez ekmek de koyuyorum. çalıştığım için sabah tek tek verecek zamanım olmuyor. pazar günleri tek tek veriyorum. ogün omlet yapıyorum. çok fazla haşlamazsan boğazına takılmaz. suyu istediği zaman içiyor. benimki suyu çok seviyor maşallah. yemek arasında isterse zaten belli ediyor. ama 3 kaşık mama 1 kaşık su bana tuhaf geldi. suyu istedikçe ver ama bu şekilde değil. suyla dolarsa midesi yemeğe yer kalmaz.
yumurtayı ben haftada 3 gün veriyorum.
Omlet demisiniz omlet su bildigimiz omletmi onu nasil yiyolar ki bogazlarina katilmiyomu omlet biz bile disimizle cigneyerek yutuyoruz buara omlet veren arkadaslarim kac aylik bebekleriniz.
ben 5-6 dk haşlayıp katı olarak veriyorum. kahvaltısında bebelac kahvaltı maması içine karıştırıyorum. içine peynir pekmez ekmek de koyuyorum. çalıştığım için sabah tek tek verecek zamanım olmuyor. pazar günleri tek tek veriyorum. ogün omlet yapıyorum. çok fazla haşlamazsan boğazına takılmaz. suyu istediği zaman içiyor. benimki suyu çok seviyor maşallah. yemek arasında isterse zaten belli ediyor. ama 3 kaşık mama 1 kaşık su bana tuhaf geldi. suyu istedikçe ver ama bu şekilde değil. suyla dolarsa midesi yemeğe yer kalmaz.
yumurtayı ben haftada 3 gün veriyorum.
Yumurtayi tek verince sulumu hasliyosunuz sarisi civik kaliyo yani
3kasik mama bi kasik su neden cunku benim bebegimde kusma sorunu var ta 2ayliktan beri. Cok ama cok zor yutuyor kasigin ucuyla alistiriyorum baslamadan once.
Mamada agzina kiyma gibi ufacik tane vc gelse direk ne var ne yok kusuyor agzinda biriktiriyor oguruyor kusuyo pesindende ondan suyu o sekilde veriyorum ben.yarin kontrolumuz var soracagim unutmazsam doktora
Omlet demisiniz omlet su bildigimiz omletmi onu nasil yiyolar ki bogazlarina katilmiyomu omlet biz bile disimizle cigneyerek yutuyoruz buara omlet veren arkadaslarim kac aylik bebekleriniz.
3kasik mama bi kasik su neden cunku benim bebegimde kusma sorunu var ta 2ayliktan beri. Cok ama cok zor yutuyor kasigin ucuyla alistiriyorum baslamadan once.
Mamada agzina kiyma gibi ufacik tane vc gelse direk ne var ne yok kusuyor agzinda biriktiriyor oguruyor kusuyo pesindende ondan suyu o sekilde veriyorum ben.yarin kontrolumuz var soracagim unutmazsam doktora
benim oğlum 11 aylık canım. omleti 9 aylıktan beri yiyor. çok sert şeyleri vermiyorum henüz. havuç sert elme vb.
yumurta cıvık olmuyor canım. bebekler için iyi pişmiş olmalı. yumurta kaynayınca 5-6 dk daha kaynatıyorum. katı oluyor.
senin durumun farklı canım. kıyma sert oluyor yemekte. şöyle yapabilirisn. kıymayı kavurmadan koy yemeğe kavurunca sertleşiyor. yemediği zaman blendırdan geçir. senin kaç aylık. kusma sorunu varsa zor olur ama yavaştan katı gıdalara alışması lazım. tabi yine de dr. sor.
dedeğim gibi yumurtayı mamasuna karıştırıp verirsen dağılıp gittiğ için yutabilir.
canım benım bebegım 9 aylık zaten cok yumusak oluyor ve ufak ufak parcalarla verıyorum 3dısımızde var ayrıca:) oyuzden omlet dedım senınkı henuz kucuk benımkınden zaten puturlu yemeye ılerleyenn aylarda rahat yıyebılıyorlar.belkı reflusu vardır mıdesınde aklıma gelen bu oldu sen kusuyor yazınca.