yumurta ve sperm kaliteli ama döllenme olmadı ???

badenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
1.372
82
Arkadaşlar,
benden 7 yumurta toplandı. bunlardan 5 tanesinin kaliteli olduğu bildirildi. Eşimin sperm problemide yok. fakat yumurta ile spermler birleşmemiş, yani döllenme olmamış. Dolayısıyla embriyo oluşmadığı için tedavim kesildi. sadece o kadar iğne, ilaç ve yumurta toplandığı ile kaldı. Böyle bir sonuç beklemiyordum. çok üzgünüm. yumurta ve sperm kalitesinde bir sorun yokken neden böyle oldu bilemiyorum. Doktorum yaşanabilir bir durum olduğunu söyledi. ama benim mantığıma uygun bir cevap gerekiyor. Benzer durum yaşayan var mı aranızda????? :1no2:

geçmiş olsun arkadaşım
benimde tedavim döllenme olmadığı için iptal edildi şubat ayında.
bizim eşimde azo problemi var ama bundanmı kaynaklıydı bilinmiyor.11 yumurtam topandı benimde.doktor normal bir durum olduğunu bazı hastalarda böyle bir durumla karşılaşabileceklerini söyledi.bende çok üzülmüştüm kahrolmuştum.siz hangi merkezde denemiştiniz canım biz şimdi daha iyi bir merkezde denemek istiyoruz
hakkınızda hayırlısı olsun

geçmiş olsun arkadaşım.gerçekten kötü olmuş ama herşeyde vardır bir hayır.mikroenjeksiyon uygulasalarmış keşke.şimdi onca ilaç,iğne insanın sinirleri bozuluyor.bende tedavideyim gerçekten zor.....ama bebeklerimiziçin katlanıcazzzzz.....şimdi doktorun kaç ay sonra denenebilir diyor?

geçmiş olsun arkadaşım
benimde tedavim döllenme olmadığı için iptal edildi şubat ayında.
bizim eşimde azo problemi var ama bundanmı kaynaklıydı bilinmiyor.11 yumurtam topandı benimde.doktor normal bir durum olduğunu bazı hastalarda böyle bir durumla karşılaşabileceklerini söyledi.bende çok üzülmüştüm kahrolmuştum.siz hangi merkezde denemiştiniz canım biz şimdi daha iyi bir merkezde denemek istiyoruz
hakkınızda hayırlısı olsun

canım sanada geçmiş olsun.gerçekten zor bir durum.hangi merkezde yaptırdınız denemenizi*benim 2.denemem olacak.acıbadem kadıköyde yaptırıyorum.çok memnunum.doktorum cem bey de çok bilgili.inşallah en kısa zamanda bebeklerine kavuşursun:teselli:

benim eşimin sperm kalitesinde de hiç problem yok. istedikleri kaliteli yumurta, kaliteli sperm. peki sorun nerde? acaba laboratuvar şartlarından mı şüphelenmeliyim. Yoksa sadece kısmet mi? tedaviye 2 veya 3 ay sonra hemen başlamayı önerdi doktor. bu 2.tüp denemem. İlkinde 1 tane kaliteli yumurta vardı, o bir tane bile döllendi. ama negatif sonuçlandı. şimdi 5 yumurtadan biri bile döllenmedi. kendimi öyle iyi hazırlamıştımki bu seferki transfere emekler boşa gitti. şimdi vücuduma pompalanmış bir sürü ilaçla kalakaldım.

merhabalar...öncelikle geçmiş olsun. hangi merkezde yaptırdınız. eğer mikroenjeksiyon yöntemi yapılıp döllenme olmadıysa sperm veya yumurtada genetik problem olabilir.ama klasik tüp bebek yapıldıysa onu bilemem merkezinize ayrıntısını sorun bence...genelde artık ICSI denen mikroenj. yapılıyor.

merhabalar...öncelikle geçmiş olsun. hangi merkezde yaptırdınız. eğer mikroenjeksiyon yöntemi yapılıp döllenme olmadıysa sperm veya yumurtada genetik problem olabilir.ama klasik tüp bebek yapıldıysa onu bilemem merkezinize ayrıntısını sorun bence...genelde artık ICSI denen mikroenj. yapılıyor.

klasik tüp bebek tedavisi.... kısa protokol yapıldı...

askbocegim ve badenur ikiniz icinde cok uzuldum. o kadar maddi masrafin uzerine bir de giden zaman cabasi ama olsun herseyde bir hayır vardır demek lazım. vakti saati gelmemis demek ki. rabbim en guzelini kararlamistir merak etmeyin

neden dollenme olmadıgını bilmiyorum ama bazi merkezler isi sansa birakmamak icin direk icsi yani mikro enjeksiyon yonetimi kullanıyorlar. yani kendi kendine dollenmesini beklemeden en iyi spermleri secip kendileri yapıyorlar isi.
bildigim kadariyla acibadem tum islemlerini bu sekilde yapıyor.
isterseniz bir sonrakine merkezlerinizle bunu konusun.

canım eğer spermin yumurtayı dölleme kapasitesinde sorun varsa klasik tüp bebekte döllenme olmayabilir çünkü klasikte spermle yumurta kültür ortamında bırakılır ve kendiliğinden döllenme olması beklenir.ama mikroenjeksiyonda sperm direkt yumurtanın içine konduğu için spermdeki bu sorun otomatikmen aşılır.ve çoğunlukla döllenme olur. artık birçok merkez mikroenjeksiyon yöntemini kullanıyor.eğer özel olmazsa hangi merkezde yaptırdın.

bize microenjeksiyon yapıldı erkekte sorun olduğu için ama yine de döllenme olmadı.ilk denememizi ankara üniv.de yaptırmıştık.
şimdi memorial da denemeyi düşünüyoruz orda ımsı tekniği bizim için avantaj.genetik testlerimizde yapılacak tedavibaşlayana kadar.

selam kızlar öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm merkezlerinize sorun gerçekten klasik yöntemle döllenmesini bekledilerse çok yazık, klasik yöntemmi kaldı artık. şayet öyleyse ben hemen değiştirin derim merkezinizi

selamlar.yaşadığınız problemin aynısını bende yaşadım.eşimde hareket ve sayı problemi var,hiç aşılama olmadan direk tüp bebek yapmak zorunda kaldık.ocak ve mayıs ayında 2 kez tüp bebek denedik,ilkinde uzun protokolle 11 ikincisinde kısa protokolle 6 yumurta toplandı.ama malesef her ikisindede döllenme olmadı.doktorumuz bunun çok sık rastlanmayan bir durum olduğunu ve yapılacak fazla bir şey olmadığını söyledi.kök hücre yöntemini beklememiz gerekebileceğini söyledi.bizde bir süre bekleme karrı aldık eşimle.ama bu ay 3.denemeye başlamaya karar verdik.bundada olumsuz sonuç alırsak kök hücreyi bekliycez.şunu da söyleyeyim,doktorumdan ve merkezimden çok memnunum.her iki denemedede mikroenjeksiyon uygulandı.

arkadaşlar geçmiş olsun inanın sizin adınıza çok üzüldüm. mikro enjeksiyonda yapılsa döllenme olmayabiliyor. yeni bir teknoloji var bir araştırın isterseniz doktorunuzada sorun piezo elektrik denen bir yöntem...

selamlar.yaşadığınız problemin aynısını bende yaşadım.eşimde hareket ve sayı problemi var,hiç aşılama olmadan direk tüp bebek yapmak zorunda kaldık.ocak ve mayıs ayında 2 kez tüp bebek denedik,ilkinde uzun protokolle 11 ikincisinde kısa protokolle 6 yumurta toplandı.ama malesef her ikisindede döllenme olmadı.doktorumuz bunun çok sık rastlanmayan bir durum olduğunu ve yapılacak fazla bir şey olmadığını söyledi.kök hücre yöntemini beklememiz gerekebileceğini söyledi.bizde bir süre bekleme karrı aldık eşimle.ama bu ay 3.denemeye başlamaya karar verdik.bundada olumsuz sonuç alırsak kök hücreyi bekliycez.şunu da söyleyeyim,doktorumdan ve merkezimden çok memnunum.her iki denemedede mikroenjeksiyon uygulandı.

hayal kırıklığı büyük oluyor. üstelik benim eşimde hiç problem de yok. benim yumurta sayım azdı. ama bu sefer 7 yumurta çıktı ve 4 tanesi kaliteli dendi. sonra da hiç biri döllenmedi dendi. Kafam çok karışık.
1. tüp bebek denememde 1 tane kaliteli yumurtam vardı, o bir tane 1. kalite olarak embriyo haline gelmişti. şimdi nasıl dördüde dölllenmez. taktım kafama. akşama kadar bunu tekrarlıyorum. kendi kendime konuşuyorum.
merkezin neresi ?

Piezo Elektrik Yöntemi ile Yumurta Aktivasyonu

Önceki denemelerinde yumurtalarında hiç döllenme kaydedilemeyen vakalarda, semendeki sperm hücrelerinin tamamının hareketsiz olduğu durumlarda ve bazı TESE olgularında elonge ve round spermatid (immatür sperm) ile enjeksiyon sonrasında uygulanan etkin bir yöntemdir.
Yumurtalara piezo elektrik verilmesi, yumurta aktivasyonunu tetiklemekte, döllenmeyi (fertilizasyonu) kolaylaştırmaktadır.
Piezo elektrik mucizesi ilk kez Gen-Art'ta... Daha önce yumurtası hiç döllenmeyen ve hiçbir denemesinde embriyo elde edilememiş 6 hastamız uyguladığımız Piezo elektrik metodu ile yumurta aktivasyonu sayesinde sağlıklı çocuk sahibi olabilmişlerdir.

sanırım sadece gen art ta var bu uygulama.ilk defa duyuyorum.
bu bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim guldali.

kızlar benim bildiğim o klasık metod artık yapılmıyor , yani herzaman mikroenjeksiyon uygulanıyor , yani embriyolog belli bir açı altında spretmi yumurtaya enjekte ediyor..

arkadaşlar daha önceki denememde 1 tek kaliteli yumurtam vardı ve döllendi. bu sefer 5 kaliteli yumurtam vardı hiç biri döllenmedi. eşimde hiç problem yok zaten. merkezden bana bildirilen 5 kaliteli yumurta ve kaliteli sperm olduğu , sonrasında bu kadar olumsuz sonuç niye??? merkezin laboratuvarıyla ilgili olabilir mi???? sabahtan beri kendimi tüketiyorum. çok üzgünüm . biliyorum hep aynı şeyi tekrarlıyorum... çaresizlik işte... henüz çok taze kabullenemedim. senağlama

hayal kırıklığı büyük oluyor. üstelik benim eşimde hiç problem de yok. benim yumurta sayım azdı. ama bu sefer 7 yumurta çıktı ve 4 tanesi kaliteli dendi. sonra da hiç biri döllenmedi dendi. Kafam çok karışık.
1. tüp bebek denememde 1 tane kaliteli yumurtam vardı, o bir tane 1. kalite olarak embriyo haline gelmişti. şimdi nasıl dördüde dölllenmez. taktım kafama. akşama kadar bunu tekrarlıyorum. kendi kendime konuşuyorum.
merkezin neresi ?
benimde ilkinde 11 tane ikincisinde 6 tane yumurta olmuştu,bunlar işlem görenlerin yani kaliteli olanların sayısı.eşimin de spermlerinin iyi olduğunu söylediler.ama malesef döllenme olmadı.bende çok üzüldüm ama insan kabulleniyor bir süre sonra.herşey kader kısmet.bu arada sana özelden mesaj atacaktım ama özelin kapalı.merkezim kadıköy acıbadem hastanesi.

benimde ilkinde 11 tane ikincisinde 6 tane yumurta olmuştu,bunlar işlem görenlerin yani kaliteli olanların sayısı.eşimin de spermlerinin iyi olduğunu söylediler.ama malesef döllenme olmadı.bende çok üzüldüm ama insan kabulleniyor bir süre sonra.herşey kader kısmet.bu arada sana özelden mesaj atacaktım ama özelin kapalı.merkezim kadıköy acıbadem hastanesi.

tabii kısmetten ötesi olmuyor... bu merkezde aklımda olsun... çok sağol

X