Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

6 adet estrofem ile kalinlasicagini tahmin edip biraz ezbere is yapmislar, muhtemelen dr un degil takip yapan hemsirenin isguzarligi, hangi merkezdi sizin?
Takip eden hemşire değil koordinatör maalesef.. Bir de embriyolog var Can.. Dr hiç konuşmaz tüm ilaç vs süreci o kişi organize ediyor..
Klinik DOĞUŞ ...
Asla tavsiye etmiyorum bu kliniği asla uzak durun!

Takip eden hemşire değil koordinatör maalesef.. Bir de embriyolog var Can.. Dr hiç konuşmaz tüm ilaç vs süreci o kişi organize ediyor..
Klinik DOĞUŞ ...
Asla tavsiye etmiyorum bu kliniği asla uzak durun!
Dedigim gibi buyuk yapilarda gozden kacan cok sey oluyor Ben bunu bursada acibadem hastanesinde tecrube ettim maalesef😢

Benim ilk donörümden 20 yumurta toplanmıştı. Kala kala 2 sağlıklı embriyo kaldı. Son tüp bebek denememde benden de 2 embriyo oluşmuştu. Benimki az derken donörden 2 embriyo gelmesi çok saçma geldi. Sperm kalitesi de önemli herhalde. Donörün yaşının genç olması tek başına yetmiyo sanırım. Yada başka bişiler var ama ben pek çözemedim bu işin matematiğini.
Merhaba, ben de bir süredir yumurta donasyonu konusunu okuyorum buradan. Merkezler, donörlere genetik test yapıp ondan sonra yumurta alsalar daha sağlıklı olur, ama bunu yapmıyorlar sanırım, yumurta sağlıklı olmayınca da embriyolar gelişmiyor-sperm den bağımsız konuşuyorum. Bayanlar ne kadar sağlıklı bilemiyoruz😐

Merhaba, ben de bir süredir yumurta donasyonu konusunu okuyorum buradan. Merkezler, donörlere genetik test yapıp ondan sonra yumurta alsalar daha sağlıklı olur, ama bunu yapmıyorlar sanırım, yumurta sağlıklı olmayınca da embriyolar gelişmiyor-sperm den bağımsız konuşuyorum. Bayanlar ne kadar sağlıklı bilemiyoruz😐
Maliyet cok yuksek olur her donorun genetik taramasi yapilirsa, bu konuda hassas Olan arkadaslara onerim mutlaka genetik test yaptirsin embriyoya, sperm faktoru de cok onemli etken, iyi saglikli bir donor ise genc ise sans yuksek ama spermin durumunu bilmek sansi ikiye katlar diye dusunmeden edemiyorum

Herkese Merhaba
Yillardir takip ediyorum bu siteyi ve artik hesap acma karari aldim. Defalarca kez denemem oldu. Sonunda donasyon ile bebek sahibi oldum.Bu konuda ihtisas yaptim diyebilirim.Herkes o kadar cok sey Yasamis ve yasiyorki iclerinde kendimi Gordum goruyorum. Merkez ismi Vermeden tecrubelerimi paylasabilirim. Nedense merkez ismi yazan ve merkezi oven Kim ise suclaniyor. Burasida ayri bir konu☺️
Butun anne olmak isteyen arkadaslarima duaciyim be umarim bir an evvel bebislerine kavussunlar❤️
Keşke klinik bilgilendirmeside yapsanız. Bende embriyo donasyon araştırmasındayım. Kliniklerle mesaj, görüşme halindeyim. Bende bir tanıdık buldum onun tavsiye ettiği kliniklerlede irtibata geçtim. şu test ve tahlillerim bitsin.

Merhaba sevgili anne adayları, size bir iki noktada açıklık getirmek istiyorum.Kıbrıs’ta donasyon ile ilgili.Öncelikle bu şekilde tüm doktorların size 16 17 yumurta toplandı şeklinde verdiği bilgiden ne kadar eminsiniz?Zira bu tüp bebek merkezlerinin çalışma sistemini düzenleyen üremeye yardımcı tedavi merkezleri yönetmeliği gereğince donöre her siklusta en fazla 10 yumurta toplanabilecek kadar hormon uyarısı yapılabilir.Yasal olan budur.İlgili yönetmeliği açıp bakabilirsiniz.Öte yandan Kıbrıs’ta donörlerin genetik hastalıklarına dair bir test yapıldığını düşünmüyorum zira bu genetik testler çok maliyetli testler ve merkezlerin donöre bunları yaptırdığı takdirde bu işlemden aldıkları paradan kar etmeleri söz konusu olamaz.Önemli diğer konu ise psikiyatrik muayene ki bunun da yapıldığını düşünmüyorum.Zira zaten donör bulmanın zor olduğu bir bölgede bu kadar ince eleyip sık dokuyacak değiller.Fakat bazı psikiyatrik rahatsızlıklar var ki genetik aktarımı yüksek ihtimalli, bipolar bozukluk gibi.
Size bunları aktarmak istedim, tedavinizden önce bunları iyi düşünün ve karar verin lütfen.

Merhaba sevgili anne adayları, size bir iki noktada açıklık getirmek istiyorum.Kıbrıs’ta donasyon ile ilgili.Öncelikle bu şekilde tüm doktorların size 16 17 yumurta toplandı şeklinde verdiği bilgiden ne kadar eminsiniz?Zira bu tüp bebek merkezlerinin çalışma sistemini düzenleyen üremeye yardımcı tedavi merkezleri yönetmeliği gereğince donöre her siklusta en fazla 10 yumurta toplanabilecek kadar hormon uyarısı yapılabilir.Yasal olan budur.İlgili yönetmeliği açıp bakabilirsiniz.Öte yandan Kıbrıs’ta donörlerin genetik hastalıklarına dair bir test yapıldığını düşünmüyorum zira bu genetik testler çok maliyetli testler ve merkezlerin donöre bunları yaptırdığı takdirde bu işlemden aldıkları paradan kar etmeleri söz konusu olamaz.Önemli diğer konu ise psikiyatrik muayene ki bunun da yapıldığını düşünmüyorum.Zira zaten donör bulmanın zor olduğu bir bölgede bu kadar ince eleyip sık dokuyacak değiller.Fakat bazı psikiyatrik rahatsızlıklar var ki genetik aktarımı yüksek ihtimalli, bipolar bozukluk gibi.
Size bunları aktarmak istedim, tedavinizden önce bunları iyi düşünün ve karar verin lütfen.
Slmlar size katiliyorum bu yuzdendir ki hastalar cok dikkat etsinler ,
Benim donorumden 17 yumurta toplandi 11 tane dollendi ilk transferde 3 u verildi olumsuz oldu, ikincide 4 transfer edildi su anda 4 tanesi de donduruldu duruyor, kalan embriyolari dondurucam derseniz ona gore hareket ederler sanirim, ayrica daha evvelki yazilarimdan da bahsettigim gibi donorlerden cok bilgi alinabilen yerleri tespit edip arastirip oyle yapsinlar . Ilginc bir durum belki benim basima gelen oglum tipki benim huylarimi almis yatis sekli damak zevki , kivrak zekasi vs ayni ben rna gecisi bir gercek ve bu konuda icleri rahat olsun

Slmlar size katiliyorum bu yuzdendir ki hastalar cok dikkat etsinler ,
Benim donorumden 17 yumurta toplandi 11 tane dollendi ilk transferde 3 u verildi olumsuz oldu, ikincide 4 transfer edildi su anda 4 tanesi de donduruldu duruyor, kalan embriyolari dondurucam derseniz ona gore hareket ederler sanirim, ayrica daha evvelki yazilarimdan da bahsettigim gibi donorlerden cok bilgi alinabilen yerleri tespit edip arastirip oyle yapsinlar . Ilginc bir durum belki benim basima gelen oglum tipki benim huylarimi almis yatis sekli damak zevki , kivrak zekasi vs ayni ben rna gecisi bir gercek ve bu konuda icleri rahat olsun
Epigenetik değişimler anne karnında meydana gelir.Bu yüzden çocuğunuzun huyları vb üzerinde sizin etkiniz olması çok normal.Benim bunları yazma amacım uyarıda bulunmak, bu durum basit bir durum değil daha dikkatli davranmak gerekir ,sizleri Kıbrıs merkezleri açısından uyarmak istedim.

Epigenetik değişimler anne karnında meydana gelir.Bu yüzden çocuğunuzun huyları vb üzerinde sizin etkiniz olması çok normal.Benim bunları yazma amacım uyarıda bulunmak, bu durum basit bir durum değil daha dikkatli davranmak gerekir ,sizleri Kıbrıs merkezleri açısından uyarmak istedim.
Tesekkurler farkindayim ve katiliyorum. Yalniz Boyle oldugu surece yani siz Kibris hakkinda konustugunuz surece hesabiniz kisa surede dondurulur yada kapatilir, burda bir cok kisinin hesabi kapatilmis bu yuzden ve onlarda baska forumlarda paylasimlara Devam ediyorlarmis burdan okudum , kibris konusu cok hassas benn sahsen gitmedim gormedim fakat magdurda cok gordum cevreden, aslinda hur herkes ve belli sorularsoruldugunda cevap alamadiklari merkezlerle yola cikmasinlar.

Nasıl bir alternatif öneriyorsunuz peki?

Evet bende merak ediyorum.kibris Vita altera da donasyonda negatif sonuç aldım 2.ciyi denemeli miyim yoksa yine mi hüsran a uğrarım bi öneriniz var mı çok üzgünüm 1 ay oldu kendime gelemedim sizce bu sevdadan vazmi geçeyim çok üzgünüm
ayni merkezde denerseniz yeni donorle deneyin derim genetik tarama isteyin yada baska bir merkezle gorusup fikir alin

ayni merkezde denerseniz yeni donorle deneyin derim genetik tarama isteyin yada baska bir merkezle gorusup fikir alin
Aynı merkezde ikinci denemede sadece transfer ücreti alacaklarını söylediler ama genetik tarama yani pgt maliyeti çok yüksek karsilayamayiz maalesef donôr değişimi talep ederiz bakalım hayırlısı olsun

ne kadar mis pgt ?
inanmiyorum bunlar resmen soyguncu sadece pgt mi bu fiyat?

daha yeni bir akrabam bakuye gitti su an orda telini de veririm isterseniz beni aradi bugun embriyolari genetige gitti 1750 euro odedim ded, hatta bu pgt turkiyede 6-7 bin tl civari dedi , ama o donasyon yaptigi icin ve esinin spermlerine pek guvenmedigi icin 7 krozoma bakilicak dedi,
iyi arastirin derim ekstra zaman ve para kaybina gerek yok

daha yeni bir akrabam bakuye gitti su an orda telini de veririm isterseniz beni aradi bugun embriyolari genetige gitti 1750 euro odedim ded, hatta bu pgt turkiyede 6-7 bin tl civari dedi , ama o donasyon yaptigi icin ve esinin spermlerine pek guvenmedigi icin 7 krozoma bakilicak dedi,

Eşimde sorun olduğunu sanmıyorum çünkü bütün testler normal çıkıyor.kaldı ki bu sorun olsaydı sağlıklı emriyolar olusurmuydu.hepsi para tuzağı

Bende bakuye gitmeyi düşünüyordum ama oraya uçak biletleri çok pahallı iki kişi git gel zaten başlı başına dünya parası yoksa fiyat uygun kibris ucak biletleri uygun bakunin oteli pahallı ben karşılaştırdık aynı fiyata çıkıyor

X