yani hem sizin yumurtalarınızda hem eşinizde azospermi mi var, ilkini de mi kiev de yaptırdınız, biz kıbrıs diye düşünmüştük hep ama burda okuduğum kadarıyla kiev e giden de çok.

yani hem sizin yumurtalarınızda hem eşinizde azospermi mi var, ilkini de mi kiev de yaptırdınız, biz kıbrıs diye düşünmüştük hep ama burda okuduğum kadarıyla kiev e giden de çok.
Biz donosyonu ilk yapacagiz. Tüp bebek yaptirdigimiz zamanlar türkiye ve almanyada yapilmisti tese önceden. Kibrisa giden arkadaslarimizda var Kibris yada kiew karariniz ne olursa dilerim sonucunuz hayirli olur

Kiev grubuna kocaman bir maşallah süphanallah rabbim hepimizin yüzüne baksın emeklerimizi boşa çıkarmasın evlat evlat diye inletmesin kıbrıs kiev batum yada başka merkezler de hepimiz gönlünde yatanı yaşayalım

Rabbim gönlüne gore versin neresi olursa olsun insallah guzel sonuclarin olur

Mrb canım hoş geldin benim de eşim azospermi iki kere mikro tesa ameliyatı oldu ikisinde sperm bulunamadı kısa bir süre önce Kiev de embriyo donasyonu yaptırdım hamileyim galiba (daha çok yeni olduğundan söylemeye korkuyorum ) azospermi iki ayırıyorlar eğer kanal da tıkanıklık dan dolayı azospermi ise bu demek oluyor ki vücut sperm üretiyor dışarı atamıyor o zaman ameliyatta kesin çıkar ama diğer sebepler (kromozom bozukluğu, hipo hipo, setorili sell sendromu gibi )bu daha zor bir ihtimal ve iyi bir üroloji doktoruna danışmanız daha iyi olur

Henüz sadece bir uzman üroloji doktora göründük o da hormon ilaçları yazarım ama sonuç alacağımızı sanmıyorum tedaviyi uygun bulmuyorum dedi eşime, ihtimal çok düşük dedi. Cumartesi günü bir doktora daha danışacağız eğer o da olumsuz cvp verirse sperm donerine karar kılacağız sanırım. O kadar zor bir süreç ki eğer ihtimal var derlerse de bisürü para harcayıp sonuç alamama ihtimalim de var. Bu sefer sperm donerine paramız yetmeyecek, bütçemiz de sınırlı. Yaşımız da geçiyor. Off çok zor çok.

Merhaba Lithium, aynı yollardan geçmiş biri olarak cevaplandırmak istedim mesajını..
Benim eşimde azospermi, bizde sizin gibi uzun süre çocuk düşünmeyip geç öğrendik bu durumu. Ama biz 1 kere şans tanımak istedik ve 4 ay hormon replasmanı sonrası ameliyat oldu eşim. Sonuç 0.
Tabi bu arada bu işin bi tedavisi yok eğer hipo-hipo grubunda değilseniz.. hipogonatropik hipogonadizm de hormonlar aşırı düşük oluyor fsh lh testosteron gibi. Bu düşüklükten dolayı vücut üretip spermi atamıyor. İğnelerle Fsh verilip testosteron arttırılınca çıkış başlıyor ve doğal yoldan gebelik bile mümkün olabiliyor.
Kesinlikle androloji konusunda uzman bir hekimle görüşmeden ve ameliyat olmadan karar vermeyin derim ben. Çünkü azosperminin türlerini bile bilmeyen ürologlar var. Tansel Kaplancan, Emre Bakırcıoğlı, Bülent Erol gibi isimlerden biriyle görüşün mutlaka.
Mesela doğuştan demiş görüştüğünüz ilk doktor. Doğuştan demesi kromozom analizinin yapılmış olması lazım. Karyotip bakıldı mı? Y mikrodelesyon bakıldı mı? (Sonuçları 2 ayda çıkıyor) yani klinefelter olup olmadığını elemesi lazım ki tüm bunların ışında ameliyatla sperm bulma oranı verebilsin..
Tıkanıklık olup olmadığı meni volümünün düşük olmasından anlaşılıyor. Tıkanıklıksa çok rahat bir şekilde türkiyede tüp bebekle çocuk sahibi olabilirsiniz.
Sizi çok iyi anlıyorum. Sonuçta eğer mikrotese ile sperm bulunamayacaksa ne anlamı var boşuna maddi manevi kayıp yaşamayalım ve direk donasyona gidelim diyorsunuz çokta haklısınız ama daha tam olarak neden azo olduğunuz bile belli değil benim anladığım. Bence mutlaka tam olarak durumu netleştirip sonrasında donasyon seçeneğini düşünün derim. Keşke biri bize de diyebilseydi ameliyat olmadan, sizden sperm çıkmaz diye ama yüzde 52 şans vardı ortada ve biz onu 1 kere denemek istedik.
Yine de biz uğraşmak istemiyoruz direk donasyona gideceğiz derseniz. Biz şuan transfer aşamasındayız embriyolarımızı almaya gideceğiz çok yakında kıbrısa.. süreçle ilgili bildiğim herşeyi paylaşırım sizinle

Hangisine gidiceksiniz canım Kıbrıs'ta

Bir şey sorucam arkadaşım Micro tese ameliyatına ekstra ücret ödücekmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…