Bınunda nakadar doğru olduğunu bilemiyoruzKıbrıstakiler genelde üniversite öğrencisi
Canım biz anne olacağız onlar para kazanacak diye kanseri hortlatmak istemiyorlar haklılar.bende kanser şüphesi atlattım patolojim temiz geldi.eğer olsaydım tedaviyi çok çok daha detaylı düşünürdüm.anne olmak istiyorum ama yaşamayıda çok isterim ben yeniden kanser olduktan sonra nasıl olacak ki? İyi huylu mu kötü mü bebeğime kim bakacak .ben onla olmak için bu yola giriyorum ama bebeğimin tek devam etme ihtimali vs va .Bebeğede yazık değil mi.Annesiz yaşama ihtimalini o seçmiyor.Zirka bu kievin kanser geçmişi olan arkadaşları almamaları birazda hoşuma gitti,nolursunuz kızlar yalnış anlamayın beni,ama nakadar insan sağlığına değer veriyorlar
İnşallah kanser geçmişi olan kızlarımız sağlıklarınıza zerre kadar gölge gelmeden bebeklerinizi kucağınıza alırsınız
Allah sizi korusun
Rabbim bize hayırlı evlatlar versin ve onların mürvetini görmeyi nasib etsin
Bak herkese güzel düşün pozitif ol diyorsun sen yapmıyorsun.Seni tanımayan bir sürü insan burada sana dua ediyor senden gelecek sonucu dört gözle bekliyor.Sadece bebeğinin tutunmakta ihtimalini artırmak istiyorlar.güvenli ellerdesin emin ol.ve üstelik sen şuan iki can taşıyorsun onlarıda üzme lütfen.bebişler herşeyi hissediyor.İşte hangisine inanıcaz bilemiyorum
Hangisi doğru Allah biliyor
Ama hep düşük yaptığım için belkide beni böyle yüklediler
İnşallah sağlığım elimden hitmez
Kesinlikle haklısın ben donasyona giderken çoğunluğu genç üniversite öğrencisi, yumurta kaliteleri ve miktarları yüksek diye klinik bilgi vermişti.Dediğin gibi bilemeyizBınunda nakadar doğru olduğunu bilemiyoruz
Yine bebesi olmuyan yumurtalar şans işi
Ya eskiden sağlıklı bebek verdiğini sorulmalı yada bebeği olması gerek
Bak herkese güzel düşün pozitif ol diyorsun sen yapmıyorsun.Seni tanımayan bir sürü insan burada sana dua ediyor senden gelecek sonucu dört gözle bekliyor.Sadece bebeğinin tutunmakta ihtimalini artırmak istiyorlar.güvenli ellerdesin emin ol.ve üstelik sen şuan iki can taşıyorsun onlarıda üzme lütfen.bebişler herşeyi hissediyor.
Ayyyy Aygün inan şuan göz yaşımı tutamıyorumZ Zaza74 bu aralar yatıp kalkıp sayfayı okuyorum. Sizler beni pek tanımıyorsunuz ama ben takip ediyorum kimin tedavisi ne zaman, transfer yaptıranlar ne sonuç alacaklar diye. Bu gece rüyamda senin olduğun bir fotoğraf gördüm zaza. Sen eşin ve hastanade çalışan bi bayan kucağınızda da bebek vardı. Gerçi rüyamda gördüğüm kadının sarı kıvırcık saçları vardı. Senin mavi tokalı resmindeki saça pek benzemiyordu ama sendin o
Yaa kıyamam bende hep ağlayarak okuyorum buradaki mesajları. Normalde pek duygusal davranmamaya çalışırım ama burayı okumaya başladığımdan beri tam sulugöz oldum. Benim kendime itiraf edemediğim, görmezden geldiğim hisleri bana anlatan bir sürü kafınla katşılaştım burada. Bu da beni çok duygulandırıyor.Ayyyy Aygün inan şuan göz yaşımı tutamıyorum
Allah rüyanı gerçek etsin
Yemin ederim anne olum saçımı sarıya boyarım
Dün sabah bana serum takan hemşire elinde bana bir bebek çorabı ve eldiveni verdi,uğur getirsin diye
Öp öp ağladım
İnşallah rabbim nasib etsin bunları evladıma giydirmeğe
Aygünüm bir ton hormonlardan duygular şuan tavan bendeYaa kıyamam bende hep ağlayarak okuyorum buradaki mesajları. Normalde pek duygusal davranmamaya çalışırım ama burayı okumaya başladığımdan beri tam sulugöz oldum. Benim kendime itiraf edemediğim, görmezden geldiğim hisleri bana anlatan bir sürü kafınla katşılaştım burada. Bu da beni çok duygulandırıyor.
Merhaba,Günaydın kizceler herkese harika pazarlar diliyorum.
Zazacim çok sevindim rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ins olmuyorsa da emin ol rabbim böylesini daha hayırlı bulmuştur bizler için. Bende ilk defa deneyeceğim daha önce hic bir islem yaptırmadım. Bakalim nasip varsa nasip de olur ins
Beni kiev kabul etmedi kanser geçmişimden dolayı tedavi riskli olabilirmiş bende yeniden kıbrıs a döndüm gynolife ile devam edeceğiz nasip bakalim nelerle karsilacagiz
Tim tedavide ola arkadaşlarımı mutlulukla sonuçlansın diye dua ediyrm
Kiz sizlere sorum dondurulmuş mu iyi fresh mi eşim önceden gidecek sonra ben gidecegm muhtemelen öyle olacak yoksa direkt mi gitmeliyiz tecrübelerinize istinaden soruyrm birde regl kaçıncı günü transfer oluyr ben cylo ile oluyrm
Ben ilk seferimde hiç bişey bilmediğimden donmuş yumurta kabul ettim. Klinik sadece aynı kan grubu olan donör kullanıyordu ve benim kan grubumda az bulunduğu için sadece iki donör vardı. 10 yumurtadan 8 i döllendi ve 3üncü günden sonra hiç biri gelişmedi ve transfer olmadı. Boşuna bir sürü ilaç almış oldum ve bir sürü emek boşa gitti. Büyük şok yaşamıştım..Merhaba,
Ben simdi donup kendi surecimi ve burdaki kizlarin sureclerini dusundukce dondurulmus embriyo transferini dogru buluyorum.
kendi tedavimizde dondurulmus yumurta kullandiklarini dusunuyorum. Kimseye emin olmadan yalan soyluyorlar damgasi vurnak istemitorum ama sizler icinize sinmesi adina embriyolarinizi dondurun ve sonra saglikli olan iki tanesini transfer ettirin derim.
bize soylenen donorle zaman ayarlamasi yapilacak, ondan opu yapilacak bes gun sonrada transfer edilecek denildi. Regl donemlerinizi ayarliyoruz diyorlar biliyorsunuz. Ben bunu cok kurcaladim, dogum kontrol hapiyla yapiyoruz diyorlar biliyorsunuz. Neyse, ben haber verdim bir gun sonra donorde regl oldu dediler. Esim gitti, 16 yunurta toplandi, 15 dollendi dediler, esim dondu, bes hunnsonra ben transfere gittim. Keske dondurun deseydim, ne oldugunu bilmeden gittik, 16 embriyo sonucta, genc kiz, hic dusunmedik. Ben transferi huzurlu huzurlu beklerken gelip bana 1 tane 3 ab 2 tane 1ab embriyo var dediler. Kibrisa kadar gitmisim, bisey diyemedim.
neyse kismet bu isler diyoruz, hersey nasip, zamani var herseyin..
ama yeni tedaviye baslayan arkadaslarima yardimci olur belki, transfere hemen gitmeyin, dondursunlar embriyorlari, iki kere dondurup cozmeyi goze alamaua aklari icin fresh yumurta kullanmak zorunda kalirlar. Bizim
Durumumuzda ellerindeki donmus hazir yumurtalari kullandilar ve o yuzden 16 embriyodan o kadar kayip oldu bence. Esim 35 yasinda, hicbir sperm sorunh yok, benim yumurtalarimla bile besinci gune bes embriyo kaliyordu. Aklima baska mantikli bir aciklama gelmiyor.
dedigim gibi embriyolar olusup dondursunlar, sonra siz kendi uygun zamaninizda gidersiniz, en saglikli embriyo kullanilir. Biz belki ben kibrista olmasaydim gitmezdik transfere, bizim kismetimiz boyleymis, biraz da bilgisizdik. Sikayet etmek veya isyan etmek icin yazmiyorum, Ama siz degerlendirmenizi yaparken dusunun.
Çok tşk ederim zazacim ins hayirlsii olsun hepimiz icinNaineb çok sağol
Doğru diyorsun nasipten ötesini görmiyecez
Sanada çok geçmiş olsun
Bu kiev kanser geçmişi almıyor bildiyim kadarıyla
Gynolife alıyorsa acaba kanser geçmişi olan söylemesemi kieve
Dondurulmuş embriyo teansferinde sıkıntı olmuyor
Önemli olan dondurulmuş yumurta kullanmasınlar
Birde kızlar burda ne öğrendim,biotexkomda donorun sağlıklı bir tanede olsa bebesi olmasa yumurtalarını almıyorlar.
Acaba kıbrıstaki donor seçeneğinde bunumu istesen,donörünün sağlıklı evladı olsun diye
Çok tşk ederim inanın hiç bilgim yok burdan sizden aldığım bilgilerle ilerliyorum allah razı olsun tmm Bi arastiraymMerhaba,
Ben simdi donup kendi surecimi ve burdaki kizlarin sureclerini dusundukce dondurulmus embriyo transferini dogru buluyorum.
kendi tedavimizde dondurulmus yumurta kullandiklarini dusunuyorum. Kimseye emin olmadan yalan soyluyorlar damgasi vurnak istemitorum ama sizler icinize sinmesi adina embriyolarinizi dondurun ve sonra saglikli olan iki tanesini transfer ettirin derim.
bize soylenen donorle zaman ayarlamasi yapilacak, ondan opu yapilacak bes gun sonrada transfer edilecek denildi. Regl donemlerinizi ayarliyoruz diyorlar biliyorsunuz. Ben bunu cok kurcaladim, dogum kontrol hapiyla yapiyoruz diyorlar biliyorsunuz. Neyse, ben haber verdim bir gun sonra donorde regl oldu dediler. Esim gitti, 16 yunurta toplandi, 15 dollendi dediler, esim dondu, bes hunnsonra ben transfere gittim. Keske dondurun deseydim, ne oldugunu bilmeden gittik, 16 embriyo sonucta, genc kiz, hic dusunmedik. Ben transferi huzurlu huzurlu beklerken gelip bana 1 tane 3 ab 2 tane 1ab embriyo var dediler. Kibrisa kadar gitmisim, bisey diyemedim.
neyse kismet bu isler diyoruz, hersey nasip, zamani var herseyin..
ama yeni tedaviye baslayan arkadaslarima yardimci olur belki, transfere hemen gitmeyin, dondursunlar embriyorlari, iki kere dondurup cozmeyi goze alamaua aklari icin fresh yumurta kullanmak zorunda kalirlar. Bizim
Durumumuzda ellerindeki donmus hazir yumurtalari kullandilar ve o yuzden 16 embriyodan o kadar kayip oldu bence. Esim 35 yasinda, hicbir sperm sorunh yok, benim yumurtalarimla bile besinci gune bes embriyo kaliyordu. Aklima baska mantikli bir aciklama gelmiyor.
dedigim gibi embriyolar olusup dondursunlar, sonra siz kendi uygun zamaninizda gidersiniz, en saglikli embriyo kullanilir. Biz belki ben kibrista olmasaydim gitmezdik transfere, bizim kismetimiz boyleymis, biraz da bilgisizdik. Sikayet etmek veya isyan etmek icin yazmiyorum, Ama siz degerlendirmenizi yaparken dusunun.
Evet zazacım bence de çok iyi olur reçeten hazır olsun o kadar emek veriliyor Türkiye ye bırakma işini sağlama alİşte eskiden yaşanan olumsuz hikayelerimiz olduğu için bende korku içindeyim
Yarın doktora sorucam,eğer gebe kalırsam 12 haftalık bana ilaç listesi hazırlasın
Yoksa türkiyedeki doktorlara buraksam çok ilaç azalt diyecekler biliyorum
Evet çocuğu olup olmadığını bilmiyrm soracagim ama tşk ederim ilginizeBen de onceligim donorun yumurtalarindan saglikli bebek dogurmus olmasi diye dusunuyorum.
O yuzden yasi 26-27 olabilir ve daha once yumurtalari kullanmis olabilir . benim icin tek kriter saglikli bebek dogmus olmasi..
Aynen zazanin dedigi gibi kiev o konuda cocugu olmasi sarti araniyor ama kibris icin boyle bir durum yok.
Tsk ederimCanım donörün durumuna göre transfer oluyor onunla beraber adet günün denk getirilıyor
Siz nerde yaptirmistiniz tedaviyiSen adet görrmeye başladığında donörüde tedaviye alıyorlar. Sonra rahim kalınlığı takibi istiyorlar gününü sana söylüyorlar gerekirse ona göre ilaç tedavisi alıyorsun. yumurta toplama günü eşinin gitmesi yeterli o gün embriyo oluşması için dölleme yapıyorlar sonra embriyoları takip ediyorlar.Dillenenleri döndürüyorlar.senin rahmin hazır olduğunda da transfer için seni çağırıyorlar.ben transfere gittiğimde kliniğe giren çıkanlara bakıyordum acaba bu mu yoksa bumu diye.ilk gidişte eşinin gitmesi yeterli senin gidip gitmemen sana bağlı.transferden sonra beni 2 saat yatırdılar sonra istediğini yap sadece zıplama ,sıcak duş alma,ağır kaldırma dediler bende salak gibi aynı gün uçağa bindim geldim.Hala ben yatmadığım için mi oldu yoksa klinik bana yanlış bilgiler mi verdi hiç bişey bilmiyorum.Eğer öyle ise hakkımı helal etmiyorum.Eöbriyoların belgesini iste kaç tane hangi kalite vs vs