Merhaba,
Ben simdi donup kendi surecimi ve burdaki kizlarin sureclerini dusundukce dondurulmus embriyo transferini dogru buluyorum.
kendi tedavimizde dondurulmus yumurta kullandiklarini dusunuyorum. Kimseye emin olmadan yalan soyluyorlar damgasi vurnak istemitorum ama sizler icinize sinmesi adina embriyolarinizi dondurun ve sonra saglikli olan iki tanesini transfer ettirin derim.
bize soylenen donorle zaman ayarlamasi yapilacak, ondan opu yapilacak bes gun sonrada transfer edilecek denildi. Regl donemlerinizi ayarliyoruz diyorlar biliyorsunuz. Ben bunu cok kurcaladim, dogum kontrol hapiyla yapiyoruz diyorlar biliyorsunuz. Neyse, ben haber verdim bir gun sonra donorde regl oldu dediler. Esim gitti, 16 yunurta toplandi, 15 dollendi dediler, esim dondu, bes hunnsonra ben transfere gittim. Keske dondurun deseydim, ne oldugunu bilmeden gittik, 16 embriyo sonucta, genc kiz, hic dusunmedik. Ben transferi huzurlu huzurlu beklerken gelip bana 1 tane 3 ab 2 tane 1ab embriyo var dediler. Kibrisa kadar gitmisim, bisey diyemedim.
neyse kismet bu isler diyoruz, hersey nasip, zamani var herseyin..
ama yeni tedaviye baslayan arkadaslarima yardimci olur belki, transfere hemen gitmeyin, dondursunlar embriyorlari, iki kere dondurup cozmeyi goze alamaua aklari icin fresh yumurta kullanmak zorunda kalirlar. Bizim
Durumumuzda ellerindeki donmus hazir yumurtalari kullandilar ve o yuzden 16 embriyodan o kadar kayip oldu bence. Esim 35 yasinda, hicbir sperm sorunh yok, benim yumurtalarimla bile besinci gune bes embriyo kaliyordu. Aklima baska mantikli bir aciklama gelmiyor.
dedigim gibi embriyolar olusup dondursunlar, sonra siz kendi uygun zamaninizda gidersiniz, en saglikli embriyo kullanilir. Biz belki ben kibrista olmasaydim gitmezdik transfere, bizim kismetimiz boyleymis, biraz da bilgisizdik. Sikayet etmek veya isyan etmek icin yazmiyorum, Ama siz degerlendirmenizi yaparken dusunun.