Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Canım öncelikle geçmiş olsun ne kanseri geçirdin? Atlatalı ne kadar oldu? İstanbul tüp bebek merkezi Dr.Aret Kamarın bu konuda yazıları var istersen bir göz at.iyi olduğunu duymuştum.Bebek tedavisi sırasında alınan hormonların kanseri tetiklemesi korkusu yüzünden doktorlar cesaret edemiyor estrodiolde kontrollü ve adet günlerindeki seviyelerde veriliyor normal tüp benek tesavisindeki gibi yükleme yapılamıyor sanırım.inş Kıbrıs’tan netice alırsın.Bebek tedavisi sırasında en küçük bişeyde lütfen seni takip eden onkoloğunla konuş.Sakın ihmal etme.Evet Bebek çok önemli anne olmak bunu istemek en doğal hakkın ama bunlara sahip olmak için ve devamının gelmesi için önce senin sağlıklı olman lazım.Öncelikle sen önemlisin
Kesinlikle öyle cok tsk ederm allah razı olsun lösemi geçmişim var 8 yıl oldu hematogum onay verdi zateb vermeseydi girmezdim tedaviye eşimde bende ayni düşünüyoruz önce benim sağlığım sonuçta bebek olup ben olamayacaksam anlamı yok ama her kadında yaşanan sağlık problemleri bende de olabilirmiş sonuçta ağır ilaçlar alınıyor meme yada rahim kanserini tetikleyebilirmis nasip bakalim ins kötü şeylerle karşılaşmayız

Canım öncelikle geçmiş olsun ne kanseri geçirdin? Atlatalı ne kadar oldu? İstanbul tüp bebek merkezi Dr.Aret Kamarın bu konuda yazıları var istersen bir göz at.iyi olduğunu duymuştum.Bebek tedavisi sırasında alınan hormonların kanseri tetiklemesi korkusu yüzünden doktorlar cesaret edemiyor estrodiolde kontrollü ve adet günlerindeki seviyelerde veriliyor normal tüp benek tesavisindeki gibi yükleme yapılamıyor sanırım.inş Kıbrıs’tan netice alırsın.Bebek tedavisi sırasında en küçük bişeyde lütfen seni takip eden onkoloğunla konuş.Sakın ihmal etme.Evet Bebek çok önemli anne olmak bunu istemek en doğal hakkın ama bunlara sahip olmak için ve devamının gelmesi için önce senin sağlıklı olman lazım.Öncelikle sen önemlisin
Dr u araştıracağım ismini duymuştum sanki tşk ederim

Dr u araştıracağım ismini duymuştum sanki tşk ederim
Dr. Deniz Gökalp’i araştırmanızı tavsiye ederim. Yenilikçi ve kişiye ve hastalık geçmişine göre tedaviyi planlayan ve herşeyden önemlisi bütüncül yaklaşan başarılı bir dr. Ben çok memnun kaldım tedavisinden. Sizde gidin en azından bir ön görüşme yapın. Emin olursanız, içinize sinerse devam edersiniz.

Kesinlikle öyle cok tsk ederm allah razı olsun lösemi geçmişim var 8 yıl oldu hematogum onay verdi zateb vermeseydi girmezdim tedaviye eşimde bende ayni düşünüyoruz önce benim sağlığım sonuçta bebek olup ben olamayacaksam anlamı yok ama her kadında yaşanan sağlık problemleri bende de olabilirmiş sonuçta ağır ilaçlar alınıyor meme yada rahim kanserini tetikleyebilirmis nasip bakalim ins kötü şeylerle karşılaşmayız
İnşallah canım inşallah.Kanserin tekrarını yaşamaz üstünede anne olup en güzel günlerini yaşarsın

Ayyyy Aygün inan şuan göz yaşımı tutamıyorum😢😢😢
Allah rüyanı gerçek etsin
Yemin ederim anne olum saçımı sarıya boyarım😂😂😂
Dün sabah bana serum takan hemşire elinde bana bir bebek çorabı ve eldiveni verdi,uğur getirsin diye
Öp öp ağladım
İnşallah rabbim nasib etsin bunları evladıma giydirmeğe🤲🤲🤲🤲🤲
yaa söylemiyim demiştim ama,transferinden 1-2 gece önce gördüm bende seni rüyamda😂😂 valla gayet kahverengi saçlıydin😂😂 insallah bu görmeler hayra işarettir canim..hatta ben bikaç kişiyi daha gördüm.kievde tanışıoduk hep beraber🥰

bebe kiyafet hizmeti de tamam diosun yani kiev de😂😂😂😂😂 saka biyana insallah dediğin gibi giydirmek nasip olsun canım🤲♥️

Dr. Deniz Gökalp’i araştırmanızı tavsiye ederim. Yenilikçi ve kişiye ve hastalık geçmişine göre tedaviyi planlayan ve herşeyden önemlisi bütüncül yaklaşan başarılı bir dr. Ben çok memnun kaldım tedavisinden. Sizde gidin en azından bir ön görüşme yapın. Emin olursanız, içinize sinerse devam edersiniz.
Liv hospitaldeki doktormu

Merhaba,
Ben simdi donup kendi surecimi ve burdaki kizlarin sureclerini dusundukce dondurulmus embriyo transferini dogru buluyorum.
kendi tedavimizde dondurulmus yumurta kullandiklarini dusunuyorum. Kimseye emin olmadan yalan soyluyorlar damgasi vurnak istemitorum ama sizler icinize sinmesi adina embriyolarinizi dondurun ve sonra saglikli olan iki tanesini transfer ettirin derim.
bize soylenen donorle zaman ayarlamasi yapilacak, ondan opu yapilacak bes gun sonrada transfer edilecek denildi. Regl donemlerinizi ayarliyoruz diyorlar biliyorsunuz. Ben bunu cok kurcaladim, dogum kontrol hapiyla yapiyoruz diyorlar biliyorsunuz. Neyse, ben haber verdim bir gun sonra donorde regl oldu dediler. Esim gitti, 16 yunurta toplandi, 15 dollendi dediler, esim dondu, bes hunnsonra ben transfere gittim. Keske dondurun deseydim, ne oldugunu bilmeden gittik, 16 embriyo sonucta, genc kiz, hic dusunmedik. Ben transferi huzurlu huzurlu beklerken gelip bana 1 tane 3 ab 2 tane 1ab embriyo var dediler. Kibrisa kadar gitmisim, bisey diyemedim.
neyse kismet bu isler diyoruz, hersey nasip, zamani var herseyin..
ama yeni tedaviye baslayan arkadaslarima yardimci olur belki, transfere hemen gitmeyin, dondursunlar embriyorlari, iki kere dondurup cozmeyi goze alamaua aklari icin fresh yumurta kullanmak zorunda kalirlar. Bizim
Durumumuzda ellerindeki donmus hazir yumurtalari kullandilar ve o yuzden 16 embriyodan o kadar kayip oldu bence. Esim 35 yasinda, hicbir sperm sorunh yok, benim yumurtalarimla bile besinci gune bes embriyo kaliyordu. Aklima baska mantikli bir aciklama gelmiyor.
dedigim gibi embriyolar olusup dondursunlar, sonra siz kendi uygun zamaninizda gidersiniz, en saglikli embriyo kullanilir. Biz belki ben kibrista olmasaydim gitmezdik transfere, bizim kismetimiz boyleymis, biraz da bilgisizdik. Sikayet etmek veya isyan etmek icin yazmiyorum, Ama siz degerlendirmenizi yaparken dusunun.
Merhaba canım anlamadım ben, önceden gitmeyin bi dondursunlar sonra gidin ne demek??

Gelmis gecmis olsun canim birdaha yasatmasin rabbim sana bu günleri insallah evlat sahibi olunca unutursun bu günlerini 🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Kesinlikle haklısın ben donasyona giderken çoğunluğu genç üniversite öğrencisi, yumurta kaliteleri ve miktarları yüksek diye klinik bilgi vermişti.Dediğin gibi bilemeyiz
Ben soyle biliyorum 18 ve 44 yas arasi herkes donor olabiliyor kibrista hatta ilan veriyolar kibristv ve gazetelere ben ilkgittimde ozellikle soyledim dogum yapmis olsun diye keske soylemeseydimde karismasaydimda onlara biraksaydim bu seferkine hic karismadim. Onceki ozelliklere bakarak buldular hatta bana murat bey bu sefer donor konusunda hic sikinti yasamadik genc ve dogum yapmamis olani sectim dedi sormadim bile daha titiz davraniyoruz dedi insallah oyledir ilk donorumden memnun olmadiklarini kendisi yuzume soyledi doktor. Ilkinde okadar az yumurta vardiki canim cok sıkılmisti . Hersey nasip kismet artik🙁🙁

Insallah rabbim banada burdaki arkadaslarimada anneliği nasip eder insallah hergun dua ediyorum rabbim hepimizin yuzu gulsun diye. Ben okadar bunaldimki artik cevremdeki insanlarin bana cocuk baskisindan kendi annem babam karismiyor olursa olur olmazsa olmaz diyorlar fakat en yakin bazi insanlar bizim cektiklerimizi bilmedigi icin ve basit bisey zannettikleri icin surekli kac yasina geldin hala cocugun yok imalarindan yoruldum bıktım hergun agliyorum kimse bilmiyor. Destek olacaklarina kostek oluyorlar.yinede dimdik ayaktayim cok şükür icimden avaz avaz yeter karismayin diye bagirmak istiyorum suratlarina bogazimda kaliyor saygimdam susuyorum hep yillarca imalari cektim guldum gectim ama icimden gülemedim maalesef. Neymis efendim butun herkesin kolayca cocugu oluyormusta senin niye olmuyormus bir sürü ivir zivir yoruldum. Kaldiramiyorum ama kaldirmis gibi yapiyorum. Esim napsin yazik arada kaliyor sirf insanlara akrabalara cevreye onun hatrina susuyorum. Kalbimi kiriyolar cocuk yüzünden onlar farkinda deiller. Kusura bakmayin basinizi agrittim ama bugun yine bu mevzu yuzunden son nokta oldu icimi dokmek istedim. Cunku icime ata ata hergece aglaya aglaya icime akittim hep üzüntümü. Ama rabbim büyüktür herseyi goren bile isiten rabbim bir gun sesimizi duyacak insallah.🙏🙏🙏

Ben 49 yaşındayım arkadaşlar. Sizin gibi gençleri görünce kendimi kötü hissettiğim zamanlar oluyor tabi ama anne olma isteğime engel olamıyorum. Tüm kalbi güzel kadınlar anne olsun inşallah. 🙏
Bu arada benim de pazartesi transferim olacak Batum'da.. Umarım hayal kırıklığına uğramam. Çok korkuyorum.
Hepinizi takip ediyor, tanıyor ve dua ediyorum. 🙋‍♀️
Merhabalar.Ben sessiz ama cok eski bir faniyim bu sayfanin.😊Donere ve gurcistana karar vermem 50 yasinda bir ablamin tavsiyesiyle oldu.Donasyonu Dogan Birben ile yaptigini anlatti.Ikizleri var simdi.Biri bana biri esime benziyor dedi.🤩Siz de oyle olasiniz insallah.10 Yildir menopozdayim belki bir mucize olur diye yillarca bekledim malesef olmadi.Sonra bu sayfalari okumaya basladim. Simdi ilac almaya basladim bir aya insallah🤲🤲 isler yolunda giderse batuma gitmeyi planliyorum. Formu okudukca cok korkuyorum ama bir yandan baya bir bilgi ediniyorum.Canim kizlar iyi ki varsiniz🥰 Cok karatsizliklar yasiyorum.Hic rahim filme vs.cektirmedim hep fsh yulsek bisey yapamayiz diyip yolladilar beni.en son ultrasin cektirdim dr rahim kalinligi iyi dedi bisi gorunmuyur dedi.ama histereskopi yaptirmali miyim bilemedim.Ekstra 3500 tl vermesem zaten o kadar cok para harciyoruz ki bu isle alakali bilemedim.Adet olmak icin ilac aliyorum bugunlerde somra dr ilac verecek hazirlama yapacakmis.Buradan ogrendigim kadariyla adetimle tum hormonlarima ve kan degerlerime batıracağım ins.Acaba bir de hisytres.mi yaptirsam ustune...karmasik yazdim ama kusura bakmayin idare edin.🥰

Ben ilk seferimde hiç bişey bilmediğimden donmuş yumurta kabul ettim. Klinik sadece aynı kan grubu olan donör kullanıyordu ve benim kan grubumda az bulunduğu için sadece iki donör vardı. 10 yumurtadan 8 i döllendi ve 3üncü günden sonra hiç biri gelişmedi ve transfer olmadı. Boşuna bir sürü ilaç almış oldum ve bir sürü emek boşa gitti. Büyük şok yaşamıştım..
Bunu bende bir defa yaşadım
Ama eşimin spermine attılar,kötüdü diye

X