Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Arkadaşlar sayfamız Donasyon Sayfasıdır.
Yumurta_sprem_embriyo donasyonu yaptırmak isteyen,yaptıran kişilerin biraraya gelerek fikir paylaşımında bulunduğu bi platform.Çünki insan kendi yaşadığı sorunu başkasınında yaşadığını göründe empati kurup.destek oluyor.
Sayfanın eskilerinden biri olarak söyliyebilirim ki bizim sayfamızda ne gürcistan ne de bakü ye toplu olarak kimse gitmedi.bunu söyleyen merkez kesinlikle kasıtlı olarak yanlis bilgi veriyor.
001 amh ı olan kişiler için fikrimi yazmak isterim;
Kadere inanırım ve nasipde varsa o şey mutlaka olur.bu kadarci yaklaşımım.
Birde işin bilimsel tarafı var.FSH ı yüksek olan kişilerin ilaçla düşürülse dahi yumurta kalitesi bozulur ve AMH 001 in çok üzgünümki pek bi şansı yok.
0.20 amh ların dahi şansı %3 iken .onun daha altında olanların %1 dahi şansları olmayabilir.
Yumurta büyütmek icin kullandigimiz hormon ilacları hic de masum degil bir cok makalede 3 defadan fazla kullanilan bu ilaclarin hastalarda meme kanseri riski taşıdığı yazar.
Ayrıca misal amh ı 2.00 üstünde olan kadınların dahi yumurtası dondurulduğunda kalitesi düştügü bilimsel bi gercekken .001 amh lı bireyin yumurtası oluşsa dahi zaten kalitesi düşükken birden dondurulup çözülme işlemi esnasında tamamen bence şansı yok olur.
Naçizane tavsiyem vakti geldiginde rahmi iyi hazırlayip drek yumurta donasyonu yaptirmalari yönündedir.
şahane açıklama..ne güzel insanlar var bu sayfada..hem kırmadan hem nezaketle hem insanca hem bilimsel...bu arada benim progestron 0,1..düşük ötesi..kendi yumurtamla uğraşıyor olsam korkunç sonuç şimdi içinse şahane:)

morkanatlarım arkadaşımız çok güzel anlatmış keşke zamanında okusaydım o kadar tedavi yıpranma şunu net söylerim doktorlar para alacağız diye dener de dener ondan sonra der ki senin yumurtan kalitesiz ne yapalım önce söylesene kardeşim belki herkesin donasyona yaklaşımı aynı olmaz saygı duyarım ama illa o para alınacak dikkatli olun arkadaşlar

morkanatlarım arkadaşımız çok güzel anlatmış keşke zamanında okusaydım o kadar tedavi yıpranma şunu net söylerim doktorlar para alacağız diye dener de dener ondan sonra der ki senin yumurtan kalitesiz ne yapalım önce söylesene kardeşim belki herkesin donasyona yaklaşımı aynı olmaz saygı duyarım ama illa o para alınacak dikkatli olun arkadaşlar

Size hak veriyorum. Bende şuan doktorlar tekrar dene tekrar dene dedikleri için kendi yumurtamla deniyorum ama işte hep kalitesiz. Burayı okumasam hiç donasyon aklıma gelmezdi yada yıllarca yıpranırdım. Son bir deneme daha yaptıktan sonra olmazsa donasyona başvuracağım. Umarım bende buradakiler gibi başarıya ulaşanlardan olurum

Gerçekten de para için bizleri hiçe sayanlar var. Mesela ben ilk öğrendiğimde hemen bir tüp bebek merkezine gittim çok ünlü ve bilindik bir yerdi. Hemen ilaç verip tedaviye başladı yumurta döllenmedi anında tekrar başladı ara vermeden ve transfer ücreti hariç tüm ödemeyi aldı. Sonra ikinci kez tüm ödemeyi yaptım bir yumurta var güzel dedi ilk gün aradı döllenme yok ikinci gün aradı döllenme yok üçüncü gün aradı gelin tranfer yapılacak. Keşke önceden bu forumu okusaydım da bilgim olsaydı nasıl döllenmeyen yumurta transfer edilir diye sorsaydım. Sırf transfer ücretini geri vermemek için bana döllenmemiş yumurta transfer edildi. Tabi yine olmadı bu arada o kadar yoğun hormonu üstüste iki ay alınca hastalandım doktor yine acımadı. 3. Ay hemen tekrar denicez ödemeyi yapın dedim arabamı sattım kredi çektim borçlar bitmeden deneyemem. Ne zaman paranız olur dedi 1 seneye ancak toparlarım dedim o zaman boşuna denemeyin sizin yumurtanızdan çocuk olmaz Kıbrıs a gidin. Dünyayı başıma yıktı bütün paramı aldıktan sonra bana gelme dedi. Yani fsh ve amh çok kötü olanlara tek tavsiyem gerçekçi olun araştırın dolandırıcılara inanmayın hem paranızı hem sağlığınızı kaybetmeyin. Naçizane benim fikrim buda :)

KAÇ YILLIK EVLİSİNİZ Kİ NEDEN BU KADAR ÇOK ACELE EDİYORSUNUZ ? BELKİ GELİŞİR KENDİ YUMURTANIZ. 0.01LE HAMİLE KALANLARI DUYDUK. TAMAM NADİR AMA SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR. BENIMDE 0.01 EVLİ BİLE DEĞİLİM. DONASYON SON ÇARE OLMALI.
Pardon ama siz neden burdasiniz buranın başlığına bakarmisiniz bizim imkanımız yok yumurta yok her yolu denedik ve tercih meselesi .biz o yüzden donasyonu düşünüyoruz o zaman tup bebek bölümüne yazın görüşlerinizi lütfen

Bence embriyolarınızla hiç oynamayın,zaten az embiryoya pgt uygulanmaz,çözdürüp direk transferini yap en mantıklısı bu bence,tabi doktoruna danışırsın..Pgt çok pahalı bi işlem,Kıbrıs'taki klinikleri bilmiyorum ama İstanbul'da arkadaşım embiryo başına pgt işlemi için çok yüklü bi para ödedi..
Ben 8. Denemede sağlıklı embriyoya ulaştım. Ngs yapılmasaydı sağlıksız embriyolar boşuna transfer edilmiş olacak ve kimbilir kaç kürtaj yaşayacaktım. 2 embriyoya da, 5 embriyoya da yapıldı pgt. Bilginiz olsun... Y Yesilada2003

Ben 8. Denemede sağlıklı embriyoya ulaştım. Ngs yapılmasaydı sağlıksız embriyolar boşuna transfer edilmiş olacak ve kimbilir kaç kürtaj yaşayacaktım. 2 embriyoya da, 5 embriyoya da yapıldı pgt. Bilginiz olsun... Y Yesilada2003
Ben Pazartesi transfer yaptıracağım donmuşlarsa beni neden etiketlediğinizi algılayamadım..pgt mi yaptırmalıydım

Ben Pazartesi transfer yaptıracağım donmuşlarsa beni neden etiketlediğinizi algılayamadım..pgt mi yaptırmalıydım
Özür dilerim, ben eski mesajları okuyordum ama bu kadar eski olduklarını farketmemişim... evet şahsi düşüncem artık günümüzde sağlıksız embriyosu olan çok arttı. Bu yüzden bu kadar çok tüp bebek merkezi açılıyor diye düşünüyorum. Yaşta çok farketmiyor, dünya sağlıksız zaten. Umarım transferiniz iyi geçer ve sağlıkla kucağınıza alırsınız..

Özür dilerim, ben eski mesajları okuyordum ama bu kadar eski olduklarını farketmemişim... evet şahsi düşüncem artık günümüzde sağlıksız embriyosu olan çok arttı. Bu yüzden bu kadar çok tüp bebek merkezi açılıyor diye düşünüyorum. Yaşta çok farketmiyor, dünya sağlıksız zaten. Umarım transferiniz iyi geçer ve sağlıkla kucağınıza alırsınız..
Çok
çok teşekkür ederim..profilinizden baktım siz kendi yumurtanızla 8 kez tüp yaptınız anladığım..ben hiç denemedim..ne aşılama ne tüp..45 yaşındayım..gerek duymadım belli çünkü sonuç..küçük bir ihtimal için servet harcayamam ayrıca bedenimi de ruhumu da yoramam..kaliteli embriyo oluştu varsayalım hatta gebelik de oluştu diyelim sağlıklı Doğum yapıp eve sağlıklı bebek götürmek amaç..benim bu yaştaki yumurtamla donörün genç yumurtası bir olur mu hiç diye düşündüm..tamamen kendimce fikrim bu..lütfen donasyonu düşünün..daha da geriye gidip okuyun..ben bu forum sayesinde tereddütsüz karar verdim on kere daha deneyecek gücüm olsa on kere daha donasyon yaparım..en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum sevgiler

Çok

çok teşekkür ederim..profilinizden baktım siz kendi yumurtanızla 8 kez tüp yaptınız anladığım..ben hiç denemedim..ne aşılama ne tüp..45 yaşındayım..gerek duymadım belli çünkü sonuç..küçük bir ihtimal için servet harcayamam ayrıca bedenimi de ruhumu da yoramam..kaliteli embriyo oluştu varsayalım hatta gebelik de oluştu diyelim sağlıklı Doğum yapıp eve sağlıklı bebek götürmek amaç..benim bu yaştaki yumurtamla donörün genç yumurtası bir olur mu hiç diye düşündüm..tamamen kendimce fikrim bu..lütfen donasyonu düşünün..daha da geriye gidip okuyun..ben bu forum sayesinde tereddütsüz karar verdim on kere daha deneyecek gücüm olsa on kere daha donasyon yaparım..en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum sevgiler
Yani Bende bu kısmı anlayamadım neden buraya yazıyorlar tercih meselesi ve bizim butada yumurta donasyonu yapanların yumurtası yok yada çok az çok az yada olmayan yumurtayla nasıl pgt yaptıralım benim bir tedavide bir yumurta oluşuyor genetik bozuklugum var nasıl pgt olcak gerçekten yumurta sayımız 1 değil birden fazla olsada yaptırsak lütfen akıl vermeyin bizim aklımız yetiyor donasyon düşünmeyenler neden buraya yazıyor kendi yumurtası ile tedavi olacaklar bu yolu düşünenler neden burda bunu anlayamadım ki!!!

Yani Bende bu kısmı anlayamadım neden buraya yazıyorlar tercih meselesi ve bizim butada yumurta donasyonu yapanların yumurtası yok yada çok az çok az yada olmayan yumurtayla nasıl pgt yaptıralım benim bir tedavide bir yumurta oluşuyor genetik bozuklugum var nasıl pgt olcak gerçekten yumurta sayımız 1 değil birden fazla olsada yaptırsak lütfen akıl vermeyin bizim aklımız yetiyor donasyon düşünmeyenler neden buraya yazıyor kendi yumurtası ile tedavi olacaklar bu yolu düşünenler neden burda bunu anlayamadım ki!!!
Yumurta sayım az 1 tane göründü bu ay. Uhte kalmasın diye havuz yaptırıyorum. Ayrıca tutmazsa Donasyon düşünüyorum bu sayfadan bilgi alıyorum. Bu sayfada olmam ve fikir belirtmemdeki abes durum nedir? Umarım herkes bebeğine kavuşur ama öfkeniz yersiz

Çünkü ben son tedavilerim de sonuçsuz kalınca donasyona yönelmiştim ve bu forumun binlerce sayfasını, sizlerin tecrübelerinizi okudum. Kendi yumurtanız ya da başkasının yumurtası, genel olarak gördüğüm tüp bebekte de donasyonda da embriyolar sağlıksız çıkıyor ve tutmuyor. Bu fikrimi paylaşmak ve belki de birilerine yardımcı olabilmek istemiştim.

Çok

Evet ama yumurtamın olması bişeyi değiştirmedi, 7 denemedeki tüm embriyolar sağlıksız çıktı. Anca 8.’de bulundu sağlıklı. Sizin de tüm sürecinizi okudum, sizin için dua edeceğim, umarım dilekleriniz gerçekleşir. Sevgiler..

öyle arkadaşım inan haklısın.
Burada bi çok kisiye yardımcı olduk günlerce sorular sorular yanıtladık , endişelerini paylaştık, mutluluklarıyla mutluk olduk yani o kisilere vakit ayırıp deger verip yanıtladık ne oldu hamile olup işleri bitip gittiler(burada asla dogum yapan arkadaslarimizi kasdetmiyorum onlarin basini kasiycak vakti olmaz )
Burada hamile kalana kadar bizden bilgi destek alıp hamile kalınca başka kisilere bu bilgi ve desteği vermek yerine çekip gidenlerden bahsediyorum.örnegin Yaşamayananlamaz, ZY _Bolvitamin gibi bir çok kişi var.

Bizler burayi sadece bi topik olarak görmuyoruz.Bizler buraya gercekden değer veren insanlarız.
Yazılanları yeni okuyorum arkadaşlar...
Çok üzüldüm açıkcası böyle düşünmenize ve ismimi vermenize...Ben size günbe gün herşeyimi yazmıştım.Tüm belirtilere kadar...
Ciddi bulantılar yaşadım hamileliğimde..Daha yeni kendime gelebiliyorum.Ara ara okuma fırsatı bulabildim dönem dönem...Çünkü günde 3-4 posta istifra etmek,halsizlik,hiçbirşey yapmak istememek buraya girememe sebebimdi.Bu forumu taa 1.sayfadan okuyarak emek emek bilgi topladım ama bakıyorum sorduğum soruların ardından kafama kakılmış.Üzücü doğrusu...

Pardon ama siz neden burdasiniz buranın başlığına bakarmisiniz bizim imkanımız yok yumurta yok her yolu denedik ve tercih meselesi .biz

Tabikide tercih meselesi. Donasyon dusunmeyen birinin bu sayfada ne isi var. Fevri davranmanizdaki sebep nedir ??
Aramizda cok yas farki yok. Ben tüp bebek deneyip son care kendi yumurtamla olmazsa donasyon dusunuyorum ki onunda neden boyle dusundugu hakkinda fikrini almak istedim.
Burda hepimizin skntısı aynı. Yapilan yorumlari yanlis degerlendirip gerginlik yaratmanizin lüzmu yok.

Yazılanları yeni okuyorum arkadaşlar...
Çok üzüldüm açıkcası böyle düşünmenize ve ismimi vermenize...Ben size günbe gün herşeyimi yazmıştım.Tüm belirtilere kadar...
Ciddi bulantılar yaşadım hamileliğimde..Daha yeni kendime gelebiliyorum.Ara ara okuma fırsatı bulabildim dönem dönem...Çünkü günde 3-4 posta istifra etmek,halsizlik,hiçbirşey yapmak istememek buraya girememe sebebimdi.Bu forumu taa 1.sayfadan okuyarak emek emek bilgi topladım ama bakıyorum sorduğum soruların ardından kafama kakılmış.Üzücü doğrusu...
Düşüncelerimin hala arkasındayım.
Bu formdan aldıklarımızı yeni gelenlere vermemiz gerektigi inancım hala geçerli.
Bende ikiz hamilelik yaşıyorum ve özel yazıştığım dostlarım yakınen bilir ki çok zor bi hamileligin icindeyim.Bi hamilelikde olabilcek herseyi sonuna kadar yasiyorum.
mide bulantisindan gözümü dahi açamazken, burada bi cok arkadasimin o anki korkusunu .endisedini hafifletebilmek adına tüm sorularını yanıtladım.
Bu bi karakter meselesi arkadaşım.
Senin gün be gün tüm sorunlarıni dinledik.sayfalarcaaa , sonuçda içini dökerek rahatlıyodun ve hamile kalınca bi cok kisi gibi o yada bu sebeple gittin.
Bu senin tercihin ,bu sebeple fikrimi açıkça söylemekden hiç çekinmedim.Benim gizli kapalı .imalarla işim olmaz o yuzden isim vererek yazdım.

Düşüncelerimin hala arkasındayım.
Bu formdan aldıklarımızı yeni gelenlere vermemiz gerektigi inancım hala geçerli.
Bende ikiz hamilelik yaşıyorum ve özel yazıştığım dostlarım yakınen bilir ki çok zor bi hamileligin icindeyim.Bi hamilelikde olabilcek herseyi sonuna kadar yasiyorum.
mide bulantisindan gözümü dahi açamazken, burada bi cok arkadasimin o anki korkusunu .endisedini hafifletebilmek adına tüm sorularını yanıtladım.
Bu bi karakter meselesi arkadaşım.
Senin gün be gün tüm sorunlarıni dinledik.sayfalarcaaa , sonuçda içini dökerek rahatlıyodun ve hamile kalınca bi cok kisi gibi o yada bu sebeple gittin.
Bu senin tercihin ,bu sebeple fikrimi açıkça söylemekden hiç çekinmedim.Benim gizli kapalı .imalarla işim olmaz o yuzden isim vererek yazdım.
Nasıl düşünmek istiyorsan öyle düşünmeye devam et.Ben zaten tüm yaşadıklarımı hamilelik sonrası yazdım sayfa sayfa buraya...
İçimi bilen biliyor.
Güzel hamilelikler diliyorum

Nasıl düşünmek istiyorsan öyle düşünmeye devam et.Ben zaten tüm yaşadıklarımı hamilelik sonrası yazdım sayfa sayfa buraya...
İçimi bilen biliyor.
Güzel hamilelikler diliyorum
hepimiz aynı bakıs açısına sahip olmak zorunde degiliz.amacım seni incitmek degil.dusuncemi yazmakdi.önemsedigim kisilerden biri oldugun icin duruma takilmıstım
tesekkur ederim.
insallah seninde güzel devam eder.

Canim benim benim de yasim 34 dollenme hic olmuyor bizde yumurta sayisi cok az ama yinede donasyon dusunmem kendi ekonomik gucum yettiğince menepozs girene kadsr denerim olmazsa da tevekkul ederim unutma burda herkesin sorunu da istegi de ayni evlat sahibi olabilmek ama evlat sagibi olmak icinde yaratanin haram kildigi seylere bulasmak istemem. Ahirette hesabini veremem ama tercih sizindir saygi duyarim

X