Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Öncelikle herkese merhaba ben bildiğinizden öteye geçmedim ama hayat bana
Neyi öğretti size söyleyeyim mi içten bir şekilde ben eşimin 2. Ci evliliğiyim ve kendisinden 15 yaş küçüğüm ben hep çocuğum olsun diye eşimle bilsiğiniz askerlik arkadaşına dönüştüm bu tedaviler hırsım hormonlarım annelik isteğim beni insanlıktan çıkardı okadar ki intahar edicek kadar karamsardım denemekten yanılmaktan yorulmuştum takiii şu son bi aya kadar ne öğrendim biliyormusunuz bizler üzülürken hırpalanırken eşlerimizin daha doğrusu benim eşimin başka başka yollara kapı açtığını gördüm yaklaşık son3 yıldır salak yerine konmuşum yasa bukadar anne olmak isteyerek kendimi koymuşum şimdi emin olduğum tek şey biz aile olmamalıymışız
Allahın bildiği varmış!!! Eşim bensiz bi hayat kurmuş kendisine yarın boşanıyoruz
Kendime kızıyorum halen ben ona bu süreçte anne olmak için kendimi hırpalarken eş olöayı unutmuşum hal etmişmiyim diye sorarsanız
Bence ettim çocuk ilişkilerin son kyrtuluşu değil ben öyle bildim ama yanıldım!!! Beni merak etmişsiniz
Çok dipteyim inşallah benim olmayan hayallerim sizlerde
Gerçekleşsin !!!! Ben bu uğurda eşimin adam olmadığını gördüm dilerm sizlerde benim gibi yenilmeyin
Günlerdir aklımdaydın o yüzden sayfada yazdım senden haberi olan var mı diye.Bu sıkıntını hissettim demekki.
Alıştığın düzenin bozulması ve yeni bi düzen oluşturmak kolay değildir Ama tekrar kendine güvenip silkelendiğinde bunu başaracaksındır.Eşin testesteron hormonlarının etkisinde kalmış böylesini teneşir paklasın. Seni hak eden ,tüm mücadelerinde yanında olan kişi elbet karşına çıkacaktır , gençsin daha.Ama anne olmak için bu kişiyi beklemene gerek bile yok.Hayata dair manevi ve maddi olarak güçlü hissettiğinde kendin için bebeğini yapabilirsin.bi erkeğe ihtiyacında yok.Bebek asıl annenindir zaten.Bir çok bekar kadın donasyonla anne oluyo.
Kocanın yediği haltdan dolayı Asla kendini suçlama, senin tabirinle askerlik arkadaşı olduğun için bu son olmadı.O seni hak etmiyomuş ve Allah senin daha fazla kandırılmaman için buna bi son vermiş.
Güzel başlangıçlar yaşıyacağına can_ı gönülden inanıyorum biraz zaman sadece.

Merhaba niloya, bu Merkezi daha once hic duymamistim simdi senin yazini gorunce girip bakim, yumurta donasyonu fiyatini ne kadar a yapiyorlar?

Merhaba Sebida, ben bu donasyon işini araştırırken baya bi macera yaşadım, kimseyi kötülemek istemem ama karşıma hep işi satışa dökmek için uğraştığını hissettiren merkezler çıktı. Hatta buraya da gelip aldığım fiyat ve toplam bilgileri yazmak istedim ama reklam hesabı konumuna da düşmek istemedim. İsteyen arkadaşlara topladığım fiyat ve merkezlerin iletişim bilgilerini ayrıca gönderebilirim. İletişime tarzına ve saygıya önem veren biriyim, Vedat Bey’i de annemin miyom ameliyatını yaptığı dönemden, devlet hastanesinde çalıştığı zamanlardan tanıyorum, tesadüf merkezin de doktoru olduğunu görünce tercih ettim. Çok pozitif ve işine saygılı birisidir. Tanıdık indirimi de yaptılar biraz, 4500 Euro’ya yumurta donasyonumu yaptılar. Bilet ve konaklama ücretimizi kendimiz karşıladık, bize de biraz yaz tatili gibi oldu :)

Merhaba Sebida, ben bu donasyon işini araştırırken baya bi macera yaşadım, kimseyi kötülemek istemem ama karşıma hep işi satışa dökmek için uğraştığını hissettiren merkezler çıktı. Hatta buraya da gelip aldığım fiyat ve toplam bilgileri yazmak istedim ama reklam hesabı konumuna da düşmek istemedim. İsteyen arkadaşlara topladığım fiyat ve merkezlerin iletişim bilgilerini ayrıca gönderebilirim. İletişime tarzına ve saygıya önem veren biriyim, Vedat Bey’i de annemin miyom ameliyatını yaptığı dönemden, devlet hastanesinde çalıştığı zamanlardan tanıyorum, tesadüf merkezin de doktoru olduğunu görünce tercih ettim. Çok pozitif ve işine saygılı birisidir. Tanıdık indirimi de yaptılar biraz, 4500 Euro’ya yumurta donasyonumu yaptılar. Bilet ve konaklama ücretimizi kendimiz karşıladık, bize de biraz yaz tatili gibi oldu :)
Bilgilendirdigin için cok Sagol niloya,bende Merkez cok arastirmisdim bunu nasil olmussa atlamisim :) geçen hafta bende kibrisdaydim malesef transfer embryolarin kalitesizliginden dolayi gerceklesmedi artik bir dahi ki ay insallah tekrarlancak bebegini saglikla buyutmeni diliyorum

Arkadaşlar Merhaba;

Bu yazımı size moral motivasyon amaçlı yazıyorum. 30 yaşındayım, 3 yıllık evliyim, çocuk istiyoruz, bu süre içinde 2 kere düşük yaptım. Bu siteye Şubat ayında geçirdiğim HPV rahatsızlığımı araştırmak için üye oldum, aynı dönemde bu hastalıktan kurtulabilmek için ufak bir ameliyat geçirdim ve sonrasında yaşadığım stres ve baskı da tetikledi sanıyorum, erken menopoz teşhisi koydu doktorum. Yumurtalık rezervin çocuk sahibi olmak için yeterli değil dedi. Bir kere yumurta topladılar, iki yumurtam çıktı ikisi de kalitesizdi transfer olamadım. Çözüm olarak donasyonu araştırmaya başladım ki eşimi de bu sürece ikna etmem birkaç ayımı aldı. Sonra kendime uygun bir tüp bebek merkezi buldum Kıbrıs’ta, İstanbul’da doktorumla takibimi sürdürdük, 14 Eylül’de eşimle gittik ve transfer işlemimiz gerçekleşti, şu an hamileyim rabbim izin verirse önümüzdeki hafta keseyi görürmüşüz. Benim tutmuş sayılırsa ilk seferde tuttu. Kalp atışını duymadan ikna olamam gibi geliyor, daha önceleri düşük de yaptığım için korkutorum açıkçası. Doktorum yaşımın genç olmasının artı olduğunu söyledi ama birçoğumuz önce benden olsun diyerek olmayacak şeyleri zorlayıp vakit kaybedebiliyoruz. Önemli olan annelik duygusunu yaşayabilecek kadar güçlü bir bağı duyacak olmamız, bir çocuğu sevecek kucaklayacak gücümğz vicdanımız var ise başkasının yumurtası spermi diye diye evliliğimizi yıpratmayalım. Allah isteyen herkesin hayırlısıyla gönlünden geçeni kucağına koysun inşAllah.
Hayırlı olsun.rabbim kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin.hangı merkezde yaptınız

Hayırlı olsun.rabbim kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin.hangı merkezde yaptınız
Sadece ve sadece 4 mesaj üstde arkadaşımız zaten bu sorunun cevabını yazmış.Gerçekden çok mu zor sayfayı yukarısına doğru bakıp 4 mesaj önceki mesajı okumak.
Ayrıca bir üye hakkında bilgi merak ediyorsanız onun profiline tıklayıp geçmiş mesajlarına baksanız oradao sorunun cevabını bulma ihtimaliniz var.
Okumak güzel şey...

Mavi'cim ilk seferde tutanlar genele bakıldığında azınlıkda.Ilkinde tutmayanları saysam kendim dahil liste çok uzar.Embriyo donasyon yaptıran arkadaşları hiç saymıyorum bile onların basarı sansı zaten yuksek iki donorde genç olduğu için.
Bence tedaviye başlayan kişiler ilkinde büyük ihtimal tutar düşuncesinde olurlarsa yıkımları ağır olur.
Ilkinde tutunması drek merkezlede alakalı degil laboratuvarda.embriyologda iyi olsa bu işte şansın faktörü çokk yüksek.
Bi yumurta donörü bi seferde ilaçla ortala 30 yumurta veriyorsa bunun sadece 2 tanesi altın yumurtaymış.yani bebeği getirecek yumurta.Ve bence her merkez yumurta paylaştırdığına göre bu 2 altın yumurta şansa kime denk geliyorsa onlar bebek sahibi oluyor.
Mantikli

Benim ilk seferde tuttu. Sans belki de nasip bilemiyorum. Spor beslenme onemli. Ben inanmaya inaniyorum :) yani hamile kalacagim dusuncesi ile tum evimi temizleyip hzzirlamistim. Dolaplar baza vs. Ne var ne yok her seyi derlemistim hamile kalacagim diye. Her gun bir kagida ben anneyim yaziyordum. Bir kiz bir oglanin oldugu ikiz fotosu telefonumun ekranini uzun sure kapladi. Yillik bir takvim fotokopisi alip hamile oldugumu ogrendigim tarihi 6 ay onceden isaretlemistim. Bazen kosullanmak ise yarıyor. Sonucu uzucu olsaydi yikim olurdu tabi.. ilk seferde tutanlarin sayisinin cok oldugunu dusunuyorum ben. Onlar islerini çabuk hallettikleri icin burayi sessiz takip ediyorlar. Sonuca ulasinca da cuf cuf!!! :) dertliler deva aradiklari icin yazıyorlar daha cok. Ben yazıyorum cunku cok sey ogrendim tecrubelerden faydalandim. Ben de dayda vermek istiyorum.

Bu arada ben kilo vermek icin transferden once ananas diyeti yapiyordum faydasi olmuştur belki. Bir de o süreçte esim bol bol vişne suyu yapmıştı serin serjn icmistim. Belki fayda etmiştir. Bir tek sigarayi birakamamistim o da sonradan tiksintiye dönüştü. Kokusu igrenc ama canim çok istiyor aseriyorum adeta. Bu ne yaman çelişki anacim
Ben de birakamadim... ananas yiyeyyim bari cok makale okudum hakiaten ise yariyor o.

İnşallah herşey yolunda devam eder. Allah yardımcın olsun ellerinizden tutsun. Ben Doğum yaptığım an hamileliğimi özlemeye başlamıştım. Çok Zor bulunca insana hamilelik süresi bile az geliyor onca sıkıntıyı gözü görmüyor insanın. Allah tüm kardeşlerimize nasip etsin inşallah
Aminnn

Öncelikle herkese merhaba ben bildiğinizden öteye geçmedim ama hayat bana
Neyi öğretti size söyleyeyim mi içten bir şekilde ben eşimin 2. Ci evliliğiyim ve kendisinden 15 yaş küçüğüm ben hep çocuğum olsun diye eşimle bilsiğiniz askerlik arkadaşına dönüştüm bu tedaviler hırsım hormonlarım annelik isteğim beni insanlıktan çıkardı okadar ki intahar edicek kadar karamsardım denemekten yanılmaktan yorulmuştum takiii şu son bi aya kadar ne öğrendim biliyormusunuz bizler üzülürken hırpalanırken eşlerimizin daha doğrusu benim eşimin başka başka yollara kapı açtığını gördüm yaklaşık son3 yıldır salak yerine konmuşum yasa bukadar anne olmak isteyerek kendimi koymuşum şimdi emin olduğum tek şey biz aile olmamalıymışız
Allahın bildiği varmış!!! Eşim bensiz bi hayat kurmuş kendisine yarın boşanıyoruz
Kendime kızıyorum halen ben ona bu süreçte anne olmak için kendimi hırpalarken eş olöayı unutmuşum hal etmişmiyim diye sorarsanız
Bence ettim çocuk ilişkilerin son kyrtuluşu değil ben öyle bildim ama yanıldım!!! Beni merak etmişsiniz
Çok dipteyim inşallah benim olmayan hayallerim sizlerde
Gerçekleşsin !!!! Ben bu uğurda eşimin adam olmadığını gördüm dilerm sizlerde benim gibi yenilmeyin
Bu hayat bana da sunu ogretti; dibe burmadan tepeye cikilmiyor. Her ne surecten gecmis okursaniz olsun esiniz bunu yapmamali idi madem yapti sizi hic hak etmemis demektir. Su an acinizi uzuntunuzu hirsinizi bence dibine kadar yasayin sonra bambaska bir insan olarak ayaga kalkacaksiniz. Bence Rabbim herseyin dogrusunu bilir ondandir hep hayirlisi diye dua etmelerimiz. Sevgiler.

Bilgilendirdigin için cok Sagol niloya,bende Merkez cok arastirmisdim bunu nasil olmussa atlamisim :) geçen hafta bende kibrisdaydim malesef transfer embryolarin kalitesizliginden dolayi gerceklesmedi artik bir dahi ki ay insallah tekrarlancak bebegini saglikla buyutmeni diliyorum

Bizim için hayırlı olan zamanda, sağlığıyla gelsin bebeklerimiz kucağımıza, hepimiz için dileğim bu. Embriyo kalitesiz bile olsa sırf transfer yaptık sizde tutmadı diyip insanları kandıranlar da oluyormuş en azından size dürüstçe olanı söylemişler, şanslısınız ki transfer olmadan öğrendiniz bu durumu. Önümüzdeki ay güzel haberlerini alırız inşallah, hayırlısıyla gelecek ümidini yitirme..

Arkadaşlar Merhaba;

Bu yazımı size moral motivasyon amaçlı yazıyorum. 30 yaşındayım, 3 yıllık evliyim, çocuk istiyoruz, bu süre içinde 2 kere düşük yaptım. Bu siteye Şubat ayında geçirdiğim HPV rahatsızlığımı araştırmak için üye oldum, aynı dönemde bu hastalıktan kurtulabilmek için ufak bir ameliyat geçirdim ve sonrasında yaşadığım stres ve baskı da tetikledi sanıyorum, erken menopoz teşhisi koydu doktorum. Yumurtalık rezervin çocuk sahibi olmak için yeterli değil dedi. Bir kere yumurta topladılar, iki yumurtam çıktı ikisi de kalitesizdi transfer olamadım. Çözüm olarak donasyonu araştırmaya başladım ki eşimi de bu sürece ikna etmem birkaç ayımı aldı. Sonra kendime uygun bir tüp bebek merkezi buldum Kıbrıs’ta, İstanbul’da doktorumla takibimi sürdürdük, 14 Eylül’de eşimle gittik ve transfer işlemimiz gerçekleşti, şu an hamileyim rabbim izin verirse önümüzdeki hafta keseyi görürmüşüz. Benim tutmuş sayılırsa ilk seferde tuttu. Kalp atışını duymadan ikna olamam gibi geliyor, daha önceleri düşük de yaptığım için korkutorum açıkçası. Doktorum yaşımın genç olmasının artı olduğunu söyledi ama birçoğumuz önce benden olsun diyerek olmayacak şeyleri zorlayıp vakit kaybedebiliyoruz. Önemli olan annelik duygusunu yaşayabilecek kadar güçlü bir bağı duyacak olmamız, bir çocuğu sevecek kucaklayacak gücümğz vicdanımız var ise başkasının yumurtası spermi diye diye evliliğimizi yıpratmayalım. Allah isteyen herkesin hayırlısıyla gönlünden geçeni kucağına koysun inşAllah.
Ma

Hayırlı ve uğurlu olsun.Rabbim tamamına erdirtsin.acaba hangi tüp bebek merkeğine gittiniz

Bugun tsh degerlerimi kontrol için devlet hastanesindeki doktoruma gittim. Ekranda sirayla herkesin ismi yaziyor adin yazinca giriyorsun. Basit bi islem ve surekliligi olan bi sistem. Bence mukemmel bile sayilir. Lakin bir hasta cikiyor siradaki girecek fakat yaninda bir yabanci daha giriyo. Yabanci hasta derdini doktora anlatiyo anlatiyo doktor da dinliyor ve siran gelince gel diyor. Yabanci da cikiyor. Bu her hastada yabanci birinin de girmesiyle devam etti. Benim islem 1 saate biter diyordum 2 saat bekledim ac ac. Yaziklar olsun. Adin yazinca gir iste. Beyin ameliyati mi yapiyosun uzaya mekik mi gonderiyorsun. Basit ve zeka gerektirmeyen bir is sadece adinin yazmasını bekle. Benim annem 40 yasinda okumayi ogrendi. Dolmuslarin nereye gittiğini ve bu doktor levhalarini okumak icin. Okumak cok onemli. Zihniyet cik onemli. Insanlar yuzunden surekli sistem bozuluyo. Halbuki cok guzel ve pratik. OKU yeter.

Bu arada bilgilendirmek icin yaziyorum. Ben transfere giderken tsh hormonu 2.45 cikti. Yuksekmis ilacla dustu. Iki seferdir 0.10 cikiyor. Korktum dahiliye uzmanina gittim. Bunun hamilelikte normal oldugunu korkmamami soyledi. Her 4 haftada bir olctur ikinci aydan sonra toparlanir dedi. Googleden arastirip okusaydin gelmene gerek kalmazdi diye dalga gecti. Anam okumak ne onemli.

Bugun tsh degerlerimi kontrol için devlet hastanesindeki doktoruma gittim. Ekranda sirayla herkesin ismi yaziyor adin yazinca giriyorsun. Basit bi islem ve surekliligi olan bi sistem. Bence mukemmel bile sayilir. Lakin bir hasta cikiyor siradaki girecek fakat yaninda bir yabanci daha giriyo. Yabanci hasta derdini doktora anlatiyo anlatiyo doktor da dinliyor ve siran gelince gel diyor. Yabanci da cikiyor. Bu her hastada yabanci birinin de girmesiyle devam etti. Benim islem 1 saate biter diyordum 2 saat bekledim ac ac. Yaziklar olsun. Adin yazinca gir iste. Beyin ameliyati mi yapiyosun uzaya mekik mi gonderiyorsun. Basit ve zeka gerektirmeyen bir is sadece adinin yazmasını bekle. Benim annem 40 yasinda okumayi ogrendi. Dolmuslarin nereye gittiğini ve bu doktor levhalarini okumak icin. Okumak cok onemli. Zihniyet cik onemli. Insanlar yuzunden surekli sistem bozuluyo. Halbuki cok guzel ve pratik. OKU yeter.

Bu arada bilgilendirmek icin yaziyorum. Ben transfere giderken tsh hormonu 2.45 cikti. Yuksekmis ilacla dustu. Iki seferdir 0.10 cikiyor. Korktum dahiliye uzmanina gittim. Bunun hamilelikte normal oldugunu korkmamami soyledi. Her 4 haftada bir olctur ikinci aydan sonra toparlanir dedi. Googleden arastirip okusaydin gelmene gerek kalmazdi diye dalga gecti. Anam okumak ne onemli.

Yok bence iyiki internetten okumamışsınız hangi değerimi yada belirtimi okusam ucu kansere gidiyor :) buarada genetk sonuçlarım da çıktı. 46 xx 46 xy
Çok şükür temiz. Kist aspirasyonundan sonra Ca 125 değermde düşmüş fakat amh değermde 1.5 a gerilemiş. Doktorum çok beklemeden denemeyi yapalım dedi. Eğer son kez kendi yumurtalada sonuç alamazsam yolum kıbrısa düşecek.
İnşallah bende positif sonuç alan sizler gibi mutluluğa kavuşurum.
Yazdıklarınızı okuyorum da Gynolife murat beyi tercih etmem doğru bir karar olmuş

morkanatlarim morkanatlarim :)) :)) :)) sen hangi tup bebek merkezine gitmistin acaba. Cok yazdin ama okumaya usendim. Adinin ustune tiklayarak da ogrenirim ama ne gerek var.Hazir bilgiyi seviyorum. Deyiver bi :)) cok haklisin arkadasim cookkk
:)))) bi kişinin daha aynı soruyu sordugunu görünce şok oldum.Yuhh.
Bu kadarda hazırcı olunmaz.
canım arkadaşım .
her kişinin NICK NAME (profil isim ) üzerine tıklayınca o kişinin geçmiş mesajlarını görebileceğini bilmek için ultra zeki.dahi olmaya .atomu parçalamaya gerek yok sanırım.
Inan zelitta'cım insanlar bu üşengeçlikle nasıl çocuk büyütecekler .düşünemiyorum

Anne araştıran, okuyan, düşünen bi birey olucak ki çocuğunu da öyle yetiştirsin.Ve o çocuk büyüdüğünde kendine ve topluma yararlı egitimli bi birey olsun.
Çocuk aileden ne görürse onu yapar.

X